2 τρόποι για να μην τρως Κόλλημα - Men's Bible

2 τρόποι για να μην τρως Κόλλημα

2 τρόποι για να μην τρως Κόλλημα

Το έχουν πάθει κι οι καλύτεροι: υπάρχει μια κοπέλα που σου αρέσει, διστάζεις λίγο να κάνεις κίνηση, τρως κόλλημα μαζί της και δεν ξέρεις τι να κάνεις και πώς να το χειριστείς.

Βλέπεις, είναι πολύ συχνό φαινόμενο άνδρες κάπως ντροπαλοί ή χωρίς πολλές εμπειρίες να κολλάνε με μια κοπέλα και να θεωρούν ότι μόνο με αυτήν ταιριάζουν, διαφορετικά είναι χαμένοι για πάντα.

Ουσιαστικά δηλαδή τρως κόλλημα με ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο πιστεύεις ότι είναι το μόνο τέλειο για εσένα. Και μετά αρχίζεις τις φαντασιώσεις, πως θα είναι το σεξ μαζί της, η σχέση, οι εκδρομές, οι αγκαλιές, πόσο ευτυχισμένοι θα είστε κλπ κλπ.

Τελικά όμως το μόνο που καταφέρνεις είναι να υποφέρεις ο ίδιος και να χάνεις τον καιρό σου. Τι μπορείς να κάνεις για να μην μπαίνεις άσκοπα σε αυτή τη διαδικασία;

#1 Όταν το παρασκέφτεσαι και διστάζεις, τρως κόλλημα

Ο πιο συχνός λόγος που κάποιος τρώει κόλλημα με κάποια είναι ότι περιμένει πολύ για να κάνει την κίνησή του.

Αυτό ισχύει ειδικά για τους πιο κλειστούς και ντροπαλούς τύπους που καταλήγουν στη friendzone. Περνούν χρόνο και δίνουν ενέργεια προσπαθώντας να κατακτήσουν την καρδιά της, χωρίς όμως να κάνουν κάτι ή να της ζητούν να βγουν έξω μαζί.

Πρόκειται για κάτι που έχει εφαρμογή και στο online dating επίσης. Περνάς μέρες, εβδομάδες, μιλώντας με κάποια χωρίς να προχωράς την επικοινωνία από την απλή ανταλλαγή μηνυμάτων στην πραγματική συνάντηση.

Η αλήθεια είναι πως όλη αυτή η συμπεριφορά είναι κατανοητή. Πολλοί αποφεύγουν το ρίσκο. Θέλουν να κάνουν το φλερτ μια όσο το δυνατόν πιο απλή διαδικασία γίνεται και χωρίς πόνο, οπότε προσπαθούν αποφύγουν την απόρριψη. Και γι’ αυτό θέλουν προτού κάνουν κίνηση να είναι 100% σίγουροι ότι η κοπέλα θα πει «ναι».

Το πρόβλημα όμως είναι πως αυτό είναι πρακτικά αδύνατο. Όσο κι αν θες να ελαχιστοποιήσεις το ρίσκο της απόρριψης και να μεγιστοποιήσεις τα οφέλη, το φλερτ δεν λειτουργεί έτσι. Πάντα θα υπάρχει ρίσκο, ακόμα κι όταν τα κάνεις όλα «τέλεια».

Σε κάποιες θα έχεις πέραση, σε άλλες όχι. Κάποιες θα θεωρούν ότι είσαι ΟΚ τύπος, ενώ άλλες δεν θα αρέσουν τελικά σε εσένα.

Όμως, όπως και να ‘χει, με το να περιμένεις και …περιμένεις και …περιμένεις καταλήγεις να δημιουργείς τις συνθήκες για να τρως κόλλημα και να υποφέρεις.

Περνάς τόσο χρόνο εστιάζοντας σε μια κοπέλα, διαβάζοντας τα “σημάδια”, προσπαθώντας να καταλάβεις τις προθέσεις της και αν της αρέσεις ή όχι, που αναγκαστικά την εξυψώνεις σε σημασία για εσένα.

Στο κάτω – κάτω δεν θα πέρναγες τόσο χρόνο να τη ρίξεις αν δεν το άξιζε, αν δεν ήταν η τέλεια για εσένα, σωστά; Όμως, όσο περισσότερο περιμένεις και διστάζεις, τόσο πιο δύσκολο είναι να αναγνωρίσεις ότι έχεις μπλέξει σε μια κακή περίπτωση.

Ο φόβος του ότι έχασες τζάμπα το χρόνο σου ξυπνάει μέσα σου και σε κάνει να νιώθεις ότι πρέπει να περιμένεις μέχρι τέλους. Διαφορετικά θα έχεις αποτύχει.

Θες να έχεις περισσότερες επιλογές στη ζωή σου; Δες εδώ

Αν όμως δεν θες να τρως κόλλημα, χρειάζεται να κάνεις την κίνησή σου εγκαίρως. Ζήτα της να βγείτε οι δυο σας, όχι με παρέα, όχι σαν φίλοι, αλλά σαν άντρας με γυναίκα. Έκφρασε τις προθέσεις σου εγκαίρως, πάρε την απάντησή σου, σεβάσου την και γνώριζε πώς να προχωρήσεις.

Και ναι, αν σε απορρίψει, θα πονέσει αυτό. Αλλά ο μικρός πόνος του: «η κοπέλα που λίγο ξέρω με απέρριψε» είναι πολύ πιο μικρός από το «πέρασα μήνες προσπαθώντας να την κερδίσω, μα γιατί δεν με θέλει;».

Για να μην τρως κόλλημα λοιπόν, είναι σημαντικό να κάνεις την κίνησή σου. Και το ακόλουθο βίντεο θα σε βοηθήσει πολύ σε αυτό:

#2 Κατάλαβε ότι υπάρχουν επιλογές

Ένας άλλος λόγος που καταλήγεις να τρως κόλλημα, μάλιστα τόσο που ξοδεύεις μήνες επικοινωνώντας μαζί της μόνο και μόνο για να φας τα μούτρα σου, έχει να κάνει με το ότι έχεις πειστεί ότι αυτή είναι η μόνη πιθανότητα να μην μείνεις μόνος σου για πάντα.

Πείθεις τον εαυτό σου ότι υπάρχει μια έλλειψη από αξιοπρεπείς υποψήφιες συντρόφους εκεί έξω και ότι κάθε απόρριψη σε φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στη μοναξιά. Γιατί δεν θα υπάρχουν πια επιλογές.

Αυτό είναι κάτι που εμείς το λέμε «νοοτροπία σπανιότητας» και σε οδηγεί να «κρέμεσαι» από την κοπέλα προκειμένου να μη σου φύγει.

Γιατί αν κάθε κοπέλα που σε απορρίπτει είναι ένα ακόμη σκαλί προς την αιώνια μοναξιά, τότε βλέπεις κάθε μία σαν την τελευταία σου ευκαιρία και φέρεσαι ανάλογα. Αυτό σημαίνει ότι καθυστερείς να κάνεις την κίνησή σου. 2 τρόποι για να μην τρως Κόλλημα

Επενδύεις πιο πολύ από ότι θα έκανες αλλιώς. Στο κάτω – κάτω τρως κόλλημα γιατί αυτή είναι η μοναδική ελπίδα να πραγματοποιηθούν τα όνειρά σου. Και φυσικά, παίρνεις την απόρριψη ακόμα πιο βαριά, γιατί σημαίνει ότι τα όνειρα σου καταστράφηκαν για πάντα.

Το μοναδικό πρόβλημα; Όλα αυτά είναι βλακείες.

Υπάρχουν πραγματικά εκατομμύρια εκπληκτικές και αξιόλογες κοπέλες εκεί έξω. Αρκεί να κοιτάξεις.

Άλλωστε ο πιο κλασικός λόγος για αυτή τη νοοτροπία είναι η διστακτικότητα σου να ανοίξεις τον εαυτό σου στις πιθανότητες. Ίσως μάλιστα δίνεις πολύ μικρό εύρος στο τι θεωρείς αξιόλογη κοπέλα. Απορρίπτεις πολύ εύκολα περιπτώσεις που δεν είναι ακριβώς όπως θέλεις στο μυαλό σου.

Και δεν εννοώ μόνο θέματα ομορφιάς. Ίσα –ίσα. Οι περισσότεροι ντροπαλοί άντρες έχουν στο νου τους μια συγκεκριμένη εικόνα για το πώς «πρέπει» να είναι η κοπέλα τους και ο τρόπος ζωής της. Όμως το ότι δεν μοιράζεται την ίδια αγάπη με εσένα για τα rpg παιχνίδια δεν σημαίνει ότι δεν έχει χαρακτηριστικά που θα την έκαναν καλή σύντροφο για εσένα.

Όσο περισσότερο αναγνωρίζεις και αποδέχεσαι ότι έχεις επιλογές, τόσο πιο εύκολο θα είναι να μην τρως κόλλημα με το παραμικρό. Δεν θα φοβάσαι την απόρριψη ώστε να μην κάνεις την κίνηση σου. Έτσι θα ταλαιπωρείσαι λιγότερο και θα είσαι πιο έτοιμος να βρεις μια κοπέλα που πραγματικά να ταιριάζετε!

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!