Πώς να γίνεις ο Άνδρας που Θέλεις να Είσαι - Men's Bible

Πώς να γίνεις ο Άνδρας που Θέλεις να Είσαι

Πώς να γίνεις ο Άνδρας που Θέλεις να Είσαι

Αρκετοί άνδρες και ειδικά όσοι βρίσκονται στις δεκαετίες των είκοσι και των τριάντα, νιώθουν έφηβοι σε σώμα ενήλικα.

Αισθάνονται πως δεν έχουν ζήσει αρκετά τη ζωή και δεν έχουν πάρει αρκετές εμπειρίες παρά την ηλικία τους. Εξ’ αιτίας αυτού, νιώθουν πως δεν έχουν ωριμάσει πραγματικά και πως δεν είναι έτοιμοι να αναλάβουν ευθύνες.

Ως αποτέλεσμα, δεν εξελίσσονται ιδιαίτερα στην καριέρα τους, οι προσωπικές τους σχέσεις φθείρονται γρήγορα και καθυστερούν να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια γιατί δεν νιώθουν έτοιμοι ακόμα.

Θέλουν πρώτα να κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέπτη και να πουν «είμαι άνδρας», «είμαι έτοιμος» και μετά να προχωρήσουν. Έτσι, πλανώνται στη ζωή με αμφιβολία για τον εαυτό τους και τις ικανότητες τους.

Ως κοινότητα που ασχολείται με τις ανδρικές ανησυχίες στα θέματα φλερτ, σχέσεων και προσωπικής ανάπτυξης, έχουμε αναφερθεί ξανά στη δυσκολία του σύγχρονου άνδρα να βρει το δρόμο του και το ρόλο του και να γίνει ο άνδρας που θέλει να είναι.

Η έλλειψη ανδρικών προτύπων και τελετουργικών που δηλώνουν τη μετάβαση στην ενήλικη ζωή, η υπερβολική εστίαση του σύγχρονου άνδρα στο status,οι αλλαγές στη δομή της κοινωνίας αλλά και διάφοροι οικονομικοί λόγοι, αποτελούν μονάχα μερικές από τις αιτίες που οι άνδρες σήμερα αργούν να βρουν το δρόμο τους.

Και ενώ όλα τα παραπάνω έχουν συνεισφέρει στην αποδυνάμωση της σύγχρονης αρρενωπότητας, υπάρχει και κάτι ακόμα που παίζει σημαντικό ρόλο.

«Θα το κάνω όταν νιώσω έτοιμος»

Η πεποίθηση πως πρώτα νιώθουμε έτοιμοι και σίγουροι για τον εαυτό μας και μετά προχωράμε σε πράξεις, έχει ποτίσει κάθε κομμάτι της σύγχρονης κουλτούρας.

Διαφημίσεις, ταινίες, σειρές, άρθρα και διάφορα αποφθέγματα που βλέπεις κατά καιρούς στα κοινωνικά δίκτυα, όλα στέλνουν το ίδιο μήνυμα.

Νιώσε σίγουρος για τον εαυτό σου. Έχε αυτοπεποίθηση.

Το μήνυμα είναι πως πρέπει πρώτα να νιώθεις έτοιμος και σίγουρος για τον εαυτό σου για να τα καταφέρεις. Πρώτα πρέπει να «βρεις τον εαυτό σου» και να «ανακαλύψεις ποιος είσαι» και μετά να προχωρήσεις.

Έτσι, αρκετοί νέοι άνδρες νιώθοντας πως δεν είναι ακόμα έτοιμοι, συνεχώς το αναβάλλουν.

Περιμένουν πρώτα να το πιστέψουν και να νιώσουν έτοιμοι κάποια στιγμή στο μέλλον και μετά να προχωρήσουν.

Ή αναζητούν κίνητρο.

Διαβάζουν τόνους βιβλία αυτοβοήθειας. Συμμετέχουν σε δραστηριότητες που νιώθουν ότι θα τους κάνουν πιο ώριμους άνδρες. Ξεκινούν διαλογισμό ή παίρνουν μέρος σε ανδρικές συναντήσεις με στόχο να κινητοποιήσουν ο ένας τον άλλο.

Και ναι, τα παραπάνω δεν αποτελούν κακές κινήσεις και επιλογές.

Όντως τα σωστά βιβλία, οι δραστηριότητες και η ανδρική αλληλεγγύη βοηθούν και δίνουν κίνητρο να προχωρήσει κάποιος σε αλλαγές στη ζωή του. Η πρόοδος που κάνει όμως, είναι μικρή.

Γιατί με το που τελειώσει το βιβλίο, με το που φύγει από τη δραστηριότητα που τον ανέβαζε και με το που μείνει ξανά μόνος με τον εαυτό του, η αμφιβολία επιστρέφει.

Συνεχίζει να νιώθει ανέτοιμος.

Η ρίζα του προβλήματος είναι ακριβώς αυτή η αίσθηση του «πρέπει πρώτα να νιώσω έτοιμος και μετά να το κάνω».

Τις περισσότερες φορές, δε θα νιώσεις μαγικά έτοιμος επειδή διάβασες ένα βιβλίο ή επειδή κάποιος άλλος σε εμψύχωσε. Ναι, αυτά βοηθούν, αλλά ως ένα βαθμό.

Στην πραγματικότητα, η πράξη προηγείται του συναισθήματος.

Αν λοιπόν θες να νιώσεις ως ο άνδρας που πάντα ήθελες να είσαι, τότε είναι ώρα να προχωρήσεις στις πράξεις που θα σε κάνουν αυτόν τον άνδρα.

Και όπως σε κάθε ταξίδι που αξίζει να κάνεις, έτσι και εδώ βοηθάει να έχεις ένα χάρτη.

Πώς να γίνεις ο άνδρας που θέλεις να είσαι

#1 Σκέψου τι άνδρας θες να είσαι

Δεν αρκεί να γνωρίζεις πως πρέπει να δρας. Χρειάζεται να γνωρίζεις και σε τι είδους πράξεις πρέπει να προχωρήσεις.

Από ποιο σημείο ξεκινάς; Που ελπίζεις να καταλήξεις; Τι είδους άνδρας θες να γίνεις;

Ίσως έχεις ήδη κάποιο πρότυπο το οποίο ενσαρκώνει αυτό που θες να γίνεις. Ίσως και όχι. Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί να ξεκαθαρίσεις το στόχο σου.

Μόλις βρεις τι είδους άνδρας θες να γίνεις, ξεκίνα να σκέφτεσαι το πώς αυτός ο άνδρας φέρεται και ζει τη ζωή του. Ποια είναι η καθημερινή του ρουτίνα; Πως ντύνεται; Πως φέρεται στα αγαπημένα του πρόσωπα; Πως περνάει τον ελεύθερο χρόνο του;

#2 Ξεκίνα να συμπεριφέρεσαι όπως ο άνδρας που θέλεις να είσαι

Ξεκίνα τις πράξεις. Ακόμα και αν δε νιώθεις έτοιμος. Ακόμα και αν δεν τα ξέρεις όλα. Από τη στιγμή που ορίσεις το στόχο σου με συγκεκριμένες και ξεκάθαρες πράξεις και συμπεριφορές προχώρα στη δράση.

Ενδεχομένως πολλά από αυτά που θα χρειαστεί να κάνεις για να γίνεις ο άνδρας που θέλεις να είσαι, θα είναι δύσκολα. Θα νιώσεις άβολα. Θα ζοριστείς. Ενδεχομένως να μη νιώσεις και αυθεντικός.

Αγνόησε τέτοιες σκέψεις και συναισθήματα. Πρόκειται για την ψυχολογική αντίσταση που υψώνει ο εαυτός σου απέναντι στην αλλαγή που επιχειρείς.

Ξεκίνα και δώσε χρόνο στον εαυτό σου. Οι νέες συμπεριφορές στις οποίες θα προβείς θα αλλάξουν και το πώς νιώθεις και το πώς βλέπεις τον εαυτό σου.Ζήσε μια Ενδιαφέρουσα Ζωή, Πώς να γίνεις ο Άνδρας που Θέλεις να Είσαι

#3 Μείνε σταθερός στη νέα σου ταυτότητα

Όταν κάνεις κάτι για πρώτη φορά, έχεις αποδείξει στον εαυτό σου πως μπορείς να τα καταφέρεις. Ωστόσο, το να κάνεις κάτι μια φορά δεν ισοδυναμεί με αλλαγή.

Για να αλλάξεις τον εαυτό σου και να γίνεις ο άνδρας που θέλεις να είσαι, χρειάζεται να μένεις συνεπής.

Το ποιοι είμαστε το καθορίζουν οι πράξεις μας και όχι τα όσα δηλώνουμε για τον εαυτό μας. Γι’ αυτό, από τη στιγμή που πήρες την απόφαση να αλλάξεις τον εαυτό σου, θα πρέπει να μείνεις συνεπής σε αυτήν την απόφαση.

Δες τον εαυτό σου και τη νέα σου ταυτότητα σα μια αλυσίδα. Κάθε φορά που φέρεσαι όπως ο άνδρας που θέλεις να είσαι, βάζεις έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα αυτή, κάνοντας την πιο μεγάλη, πιο δυνατή, πιο ισχυρή.

Κάθε φορά που κάνεις πίσω και αποφεύγεις να κάνεις αυτό που ξέρεις ότι πρέπει να κάνεις, είναι σαν να σπας έναν κρίκο από αυτήν την αλυσίδα, μικραίνοντας τη.

Επικεντρώσου λοιπόν στο να μένεις συνεπής. Ναι, κάποιες φορές θα ξεστρατίσεις από το δρόμο σου και θα επιστρέψεις σε παλιές συνήθειες. Αυτό είναι οκ.

Σημασία έχει η μεγάλη εικόνα. Προχωρώντας σε πράξεις και μένοντας συνεπείς σε νέες συμπεριφορές, θα γίνεις ο άνδρας που θέλεις να είσαι.

Και αν θες κάποιον να σε καθοδηγήσει σωστά στο ταξίδι αυτό και να σε βοηθήσει να γίνεις πραγματικά ο άνδρας που θέλεις να είσαι, δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!