Πως διαχειρίζομαι τις παύσεις στην Κουβέντα; - Men's Bible

Πως διαχειρίζομαι τις παύσεις στην Κουβέντα;

Πως διαχειρίζομαι τις παύσεις στην κουβέντα

Πέρα από τις δυσκολίες που μπορεί να αισθάνεται ότι έχει κάποιος για να φλερτάρει μία παρέα γυναικών, πολλοί από εμάς δυσκολεύονται να «κρατηθούν» στη συζήτηση μέσα στην παρέα που μόλις προσέγγισαν και μάλιστα πολλοί φεύγουν χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Η πιο συνηθισμένη δικαιολογία είναι η «Δεν μου μιλούσαν, υπήρχαν παύσεις στην κουβέντα, οπότε δεν ήξερα τι να πω».

Γιατί άραγε αισθανόμαστε έτσι; Γιατί μας ενοχλούν τόσο οι παύσεις στην κουβέντα; Υπάρχει τρόπος να λειτουργήσουμε διαφορετικά και να διαχειριστούμε αυτό το συναίσθημα; Ακόμα καλύτερα, πως γίνεται να μην το έχουμε καθόλου;

Πως ξεκίνησε η κουβέντα;

Όλα παίζουν τον ρόλο τους και το πώς έκανες αρχικά την προσέγγιση θα καθορίσει και την μετέπειτα πορεία της κουβέντας. Αν ξεκίνησες με άμεσο τρόπο, τότε η κουβέντα σας ξεκινάει αρκετά δυναμικά με εσένα να διεκδικείς την κοπέλα που πλησίασες. Αυτό σημαίνει ότι το 90% της κουβέντας πρέπει να γίνει από εσένα στην αρχή και μάλιστα με τέτοιον τρόπο που θα δημιουργεί ενδιαφέρον.

Ειδικά στα πρώτα λεπτά του φλερτ, τα κενά στην συνομιλία θα πρέπει να τα καλύπτεις εσύ, χωρίς πανικό ή βιασύνη.

Εκείνη, το πιο πιθανό είναι να αξιολογεί την κατάσταση και να προσπαθεί να επεξεργαστεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο, για κάποιες κοπέλες, το φλερτ από έναν άντρα είναι κάτι πρωτόγνωρο. Παρά την κοινή αντίληψη ότι οι γυναίκες δέχονται συνεχόμενες προσεγγίσεις, κάποιες δεν έχουν δεχτεί φλερτ εδώ και πολλά χρόνια.

Έτσι, είναι αναμενόμενο να κάνει μεγάλες παύσεις στην κουβέντα για να αξιολογήσει την κατάσταση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεται ή ότι δεν της αρέσεις. Απλά μπορεί να μην ξέρει πώς να το διαχειριστεί. (Φυσικά εδώ ενδιαφέρομαι σε περιπτώσεις που δημιουργούνται μικρά κενά από αμηχανία. Αν η κοπέλα εμφανώς δεν ενδιαφέρεσαι να συζητήσει μαζί σου, δεν επιμένεις, αλλά την ευχαριστείς και φεύγεις).

Αν η προσέγγιση σου ήταν έμμεση τότε τα πράγματα είναι λίγο πιο χαλαρά. Ειδικά αν μίλησες σε παρέα γυναικών, τότε οι παύσεις δεν θα είναι τόσο μεγάλες. Ακόμα κι αν μία από αυτές σταματήσει να μιλάει, η φίλη της θα αναλάβει να καλύψει το κενό.

Η δυναμική της παρέας αλλάζει εντελώς όταν είναι δύο ή περισσότερες οι γυναίκες καθώς έχουν την ασφάλεια της αγέλης. Αισθάνονται προστατευμένες όταν είναι πολλές μαζί, οπότε ο τρόπος που θα ανταποκριθούν στην προσέγγισή σου, θα είναι διαφορετικός.

Μεγάλες παύσεις στην κουβέντα και πώς να τις διαχειριστώ

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι οι μεγάλες παύσεις στην κουβέντα είναι έλλειψη ενδιαφέροντος. Όμως, σε κάθε φυσιολογική κουβέντα, οι παύσεις είναι αναμενόμενες. Δεν μπορείς να έχεις συνεχόμενο ενθουσιασμό, ούτε μπορείς να μιλάς ασταμάτητα για μισή ώρα. Ακόμα κι αν πιστεύεις ότι μπορείς να το κάνεις γιατί έχεις αρκετή θεματολογία, καλύτερο θα ήταν να μην το κάνεις.

Όσο μιλάτε, και εσύ κι εκείνη χρειάζεστε χρόνο για να επεξεργαστείτε τα δεδομένα. Πως πάει η κουβέντα; Έχει κλιμακωθεί; Ανταποκρίνεται θετικά;

Όλα αυτά πρέπει να τα σκεφτείς με ηρεμία, οπότε καλό είναι να σταματήσεις την κουβέντα για λίγο. Εξάλλου, κι εκείνη θα το κάνει όταν αισθανθεί ότι δεν έχει να πει κάτι άλλο για το συγκεκριμένο θέμα που συζητάτε.

Οι παύσεις μπορεί να είναι ερωτικές. Τόσο απλά. Σταματάς να της μιλάς και απλά την κοιτάς. Αναπόφευκτα, μετά από μερικά δευτερόλεπτα θα σε ρωτήσει «Γιατί με κοιτάς έτσι;» Μπορείς απλά να χαμογελάσεις και να της πεις ότι σου αρέσει.

Οπότε δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι για τις παύσεις στην κουβέντα, ούτε να τις παρεξηγείς. Πολλοί μπλοκάρουν σε αυτό το σημείο και αισθάνονται ότι πρέπει να αποχωρήσουν γιατί η κουβέντα κρεμάει, ενώ δεν είναι έτσι.Πώς να κάνεις Ενδιαφέρουσα Συζήτηση παντού με όλους, Πως διαχειρίζομαι τις παύσεις στην κουβέντα

Συνέχεια κάποιος μας διακόπτει

Όπως είναι αναμενόμενο, σε ένα μπαρ ή καφέ, είναι πολύ πιθανό να σας διακόψουν την κουβέντα. Ακόμα και στο δρόμο μπορεί να συμβεί αυτό. Είτε κάποιος μικροπωλητής , είτε κάποια που πουλάει λουλούδια, μπορεί να σας διακόψει την συζήτηση και να σου πιάσει κουβέντα. Είναι πολλές οι φορές που κάποια πλανόδια μου είπε «Πάρε ένα λουλούδι στην κοπέλα».

Δεν υπάρχει λόγος να αγχωθείς ή να πιεστείς. Μπορείς να το δεις σαν ένα τεστ που πρέπει να περάσεις εκείνη την ώρα και τίποτα παραπάνω.

Αντίστοιχα, σε ένα μαγαζί μπορεί να σας διακόψει ο σερβιτόρος για να φέρει νερά ή ποτά. Μπορεί να σας διακόψει μία φίλη τους που μόλις έφτασε ή να χτυπήσει το τηλέφωνο. Κάθε τέτοια περίπτωση μπορεί να χαλάσει τη ροή της κουβέντας και να δημιουργήσει απόσταση.

Δεν χρειάζεται να ενοχληθείς, ούτε να αποχωρίσεις. Μπορείς απλά να κάνεις λίγο στην άκρη μέχρι να λυθεί το ζήτημα και να επανέλθεις, συνεχίζοντας την κουβέντα από εκεί που έμεινε.

Σε γενικές γραμμές, να θυμάσαι ότι από μία παρέα φεύγεις αν στο ζητήσουν (ποτέ δεν γίνεσαι ενοχλητικός) ή αν πιστεύεις ότι έχεις κλιμακώσει αρκετά ώστε η κοπέλα να θέλει να σε ξαναδεί. Αν δεν έχει προκύψει κάτι από αυτά τα δύο, τότε συνεχίζεις την κουβέντα σου κλιμακώνοντας σωστά κι ευγενικά την κατάσταση.

Θέλεις να βελτιώσεις τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες στο φλερτ; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!