Άσε την Ψιλοκουβέντα στην άκρη: Πώς να της δημιουργείς Ενδιαφέρον - Men's Bible

Άσε την Ψιλοκουβέντα στην άκρη: Πώς να της δημιουργείς Ενδιαφέρον

Άσε την Ψιλοκουβέντα στην άκρη: Πώς να της δημιουργείς Ενδιαφέρον

Τελειώνοντας το τρίτο ποτό σου βρίσκεις το θάρρος, πλησιάζεις αυτή και την παρέα της και της μιλάς. «Έρχεστε συχνά εδώ;», «Με τι ασχολείσαι;», «Που μένεις;».

Αυτή αρχικά σου απαντάει, αλλά πολύ σύντομα χάνει το ενδιαφέρον της και αρχίζει να δίνει μονολεκτικές απαντήσεις, μέχρι που νιώθεις ότι δεν υπάρχει άλλη ενέργεια στη συζήτηση και αποχωρείς ευγενικά.

Σε άλλες περιπτώσεις πάλι μένεις σε επίπεδο που κάνετε σκέτη ψιλοκουβέντα. Μιλάτε μεν, αλλά δεν υπάρχει κάτι το ενδιαφέρον στον ορίζοντα και φυσικά ούτε δείγμα ερωτικής σπίθας και χημείας.

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν για να δώσεις τέλος στην ψιλοκουβέντα και να μπορείς να της κινήσεις το ενδιαφέρον; Άσε την Ψιλοκουβέντα στην άκρη: Πώς να της δημιουργείς Ενδιαφέρον

Η αξία της γνήσιας σύνδεσης αντί για απλή ψιλοκουβέντα

Πρώτα από όλα είναι απαραίτητο να γνωρίζεις τον εαυτό σου και το τι τύπος γυναίκας σε ενδιαφέρει, προκειμένου να μπορείς να δημιουργήσεις γνήσια σύνδεση. Σε άλλους αρέσουν πιο κοινωνικές και ενεργητικές γυναίκες και άλλοι προτιμούν πιο ήσυχα και μαζεμένα κορίτσια. Γνωρίζοντας ποιος είσαι και τι είναι αυτό που θέλεις, θα βοηθηθείς να αφήσεις την ψιλοκουβέντα στην άκρη και να έχεις ενδιαφέρον συσχετίζοντας την προσωπικότητά σου με τη δική της.

Βλέπεις, δεν έχει νόημα να της κάνεις απλά ένα κομπλιμέντο πάνω σε θέματα εμφάνισης. Τέτοια έχει ακούσει πολλές φορές και σε κάνουν να δείχνεις ότι προσπαθείς να την «καλοπιάσεις».

Καλύτερα να κάνεις μια δήλωση βασισμένος σε κάτι στο στυλ της ή την προσωπικότητά της. Ίσως παρατηρήσεις ότι φοράει ένα ωραίο κόσμημα το οποίο αγόρασε από το εξωτερικό σε κάποιο ταξίδι της. Μπορείς να λοιπόν να πεις και εσύ για κάποιο δικό σου ταξίδι και να κάνεις συναισθηματική σύνδεση πάνω στο αίσθημα της εξερεύνησης νέων τόπων.

Γενικά αν είσαι παρατηρητικός θα προσέξεις πάνω της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς της πάνω στα οποία μπορείς να κάνεις δηλώσεις. Μπορεί να είναι τελειομανής, κάτι που δείχνει ότι είναι υπεύθυνος άνθρωπος. Μπορεί να είναι πολύ εκφραστική και άρα επικοινωνιακός άνθρωπος. Το να κάνεις μια εξειδικευμένη δήλωση για αυτήν βοηθάει να ζωντανέψεις τη συζήτηση, να σταματήσει η ψιλοκουβέντα και να ενδιαφερθεί περισσότερο.

Κάνε δηλώσεις για την προσωπικότητά της

Είναι σημαντικό να μην πέσεις στην παγίδα του να κάνεις απλά τετριμμένες ερωτήσεις που πιθανότατα της κάνουν πολύ συχνά. Αντίθετα, επιδίωξε να πάρεις μια απάντηση που θα δώσει την άποψή της για την δήλωση που έκανες και θα την βοηθήσει να αρχίσει να μιλάει για τον εαυτό της.

Παρατηρώντας αυτήν και το γύρω περιβάλλον, θα βοηθηθείς να κάνεις καλύτερες δηλώσεις και παρατηρήσεις για αυτήν. Ο στόχος σου είναι να κάνεις συγκεκριμένες δηλώσεις για χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς της, τα οποία έπειτα μπορείς να συσχετίσεις με την δική σου προσωπικότητα.

Για παράδειγμα, μπορείς να κάνεις μια δήλωση ότι είναι επαναστάτρια, απλά και μόνο επειδή παρατήρησες ένα “rock” τατουάζ που έχει κάνει. Έπειτα μπορείς να βάλεις και ένα πείραγμα: «ωχ, ελπίζω να μην θέλεις να με διαφθείρεις».

Αντί για ψιλοκουβέντα δώσε βάθος

Οι δηλώσεις αυτές είναι ένας πολύ απλός τρόπος να της κινήσεις το ενδιαφέρον. Ένας απλός τρόπος να «νοστιμέψεις» τις δηλώσεις σου είναι να κάνεις αντιθέσεις για στοιχεία του χαρακτήρα της. Σε κάνουν να δείχνεις πολύ διορατικός και ότι την καταλαβαίνεις καλά.

Για παράδειγμα: «Φαίνεσαι άνθρωπος πολύ ήρεμος, αλλά νιώθω ότι αν δεις κάποια αδικία γύρω σου, θα νιώσεις την υποχρέωση να κάνεις κάτι για αυτό».

Οι δηλώσεις βοηθούν να χτιστεί μία ενδιαφέρουσα κουβέντα από την αρχή. Στις γυναίκες αρέσει να εστιάζεις σε στοιχεία του χαρακτήρα τους, αντί για την εμφάνισή τους, όπως κάνει ο μέσος άνδρας. Και αυτό είναι που θα βοηθήσει πολύ να ξεχωρίσεις από άλλους άνδρες και να την κάνεις να ανταποκρίνεται καλύτερα, κάτι που θα βοηθήσει να πάτε από ψιλοκουβέντα σε ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Φράσεις κλειδιά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι: «Μοιάζεις για άνθρωπος που…» , «Πάω στοίχημα ότι σου αρέσει το…», «Φαντάζομαι ότι…».

Θες να ξεχωρίσεις από τους άλλους άνδρες; Δες εδώ

Με το σώμα

Αυτό που θες να κάνεις είναι να δημιουργήσεις επικοινωνιακή άνεση (rapport) μαζί της, δείχνοντας ενδιαφέρον για τη ζωή της και τον τρόπο που βλέπει τον κόσμο.

Πέρα από τα λόγια, αυτή την επικοινωνιακή άνεση μπορείς να την δημιουργήσεις ταιριάζοντας την στάση σώματός σου με τη δική της, όπως και τις χειρονομίες σας. Επιπλέον μπορείς να χρησιμοποιήσεις λεξιλόγιο που χρησιμοποιεί, τρόπο ομιλίας, ταχύτητα, παύσεις. Ωστόσο δεν είναι καλό να δείξεις ότι απλά τη μιμείσαι. Το ταίριασμα αυτό γίνεται πολύ διακριτικά (σχεδόν ανεπαίσθητα) για να δείξει φυσικό και όχι στημένο. Στην αντίθετη περίπτωση που νιώσει ότι την μιμείσαι σε ότι κάνει, απλά θα την εκνευρίσεις.

Ο στόχος σου πρέπει να είναι να της δημιουργήσεις ενδιαφέρον για εσένα, κάνοντας μια συζήτηση πολύ διαφορετική απ’ ότι της κάνουν οι άλλοι τύποι. Και όσο πιο ζωντανή είναι η συζήτησή σας, τόσο περισσότερο θα συνειδητοποιεί τα κοινά σας και το πόσο συμβατοί είστε. Για να γίνει αυτό θα χρειαστεί να είσαι ανοικτός κατά την κουβέντα και να συσχετίζεις τις εμπειρίες σου με τις δικές της.

Οπότε αντί να βάζεις πίεση στον εαυτό σου να τα πάει καλά και να προσπαθεί, έχε κατά νου να την γνωρίσεις καλύτερα, ποια είναι, τι της αρέσει, τι είναι αυτό που την παθιάζει στη ζωή της. Και φυσικά να της δείξεις ότι την καταλαβαίνεις.

Και εφόσον σου αρέσει και εσένα (πολύ βασικό αυτό), μπορείς να συσχετιστείς μαζί της και να της δείξεις την πραγματική σύνδεση που έχετε. Αν μπορείς να το κάνεις αυτό, και αφήσεις στην άκρη την ψιλοκουβέντα, θα είναι πολύ πιο απλό και το να βγείτε το πρώτο σας ραντεβού.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!