Άλλο το Φλερτ, άλλο το Πέσιμο - Men's Bible

Άλλο το Φλερτ, άλλο το Πέσιμο

Άλλο το Φλερτ, άλλο το Πέσιμο

Να κάτι που θέλω να καταλάβεις τώρα που ενδιαφέρεσαι να γνωρίσεις γυναίκες: οι γυναίκες είναι αναμενόμενα αμυντικές με τους αγνώστους που τις προσεγγίζουν από το πουθενά. Σχεδόν κάθε γυναίκα εκεί έξω είχε την εμπειρία να δεχτεί πέσιμο από άνδρες που θεώρησαν πως το γεγονός ότι εκείνη είναι έξω σε δημόσιο χώρο αποτελεί και πρόσκληση για να την πλησιάσουν. Και συνήθως αυτό γίνεται από το πουθενά σε φάσεις που εκείνες τρέχουν στην καθημερινότητά τους.

Σκέψου το σαν να περπατάς στο δρόμο και γύρω σου να υπάρχουν διάφοροι πλασιέ. Με το που περάσεις από δίπλα τους, έρχονται κοντά σου και προσπαθούν να κερδίσουν την προσοχή σου. Θα περπατήσουν δίπλα σου, θα σε αρχίσουν στις ερωτήσεις, ακόμα και θα μπουν μπροστά σου για να σε κάνουν να σταματήσεις και να τους μιλήσεις.

Τώρα σκέψου να γινόταν αυτό κάθε μέρα της ζωής σου. Έχοντας όλα αυτά κατά νου, φαντάζομαι δεν σου κάνει εντύπωση που οι γυναίκες είναι αμυντικές όταν ένα σωρό τύποι τις πλησιάζουν από το πουθενά.

Η διαφορά του φλερτ από το πέσιμο

Φυσικά, αυτό οδηγεί ορισμένους σε παράπονα τύπου «ναι καλά, φαντάζομαι ότι αν τις πλησίαζε ο Ryan Gosling ή κάποιος πλούσιος τύπος, μια χαρά θα κάθονταν να του μιλήσουν».

Όμως δεν είναι αυτό το νόημα. Ναι, ενδεχομένως, σε κάποιες γυναίκες να άρεσε αν ένας γοητευτικός άνδρας ξεκινούσε μια συζήτηση μαζί τους. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο «έχω μια ωραία συζήτηση με έναν άγνωστο» και το «εμφανίστηκε από το πουθενά για πέσιμο ένας πιεστικός τύπος».

Η διαφορά είναι απλή. Το πρώτο περιλαμβάνει δύο ανθρώπους που έχουν μια αμοιβαία ωραία κουβέντα. Το δεύτερο περιλαμβάνει κάποιον που εστιάζει περισσότερο σε αυτό που θέλει εκείνος, παρά στο να γνωρίσει κάποια αληθινά.

Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί συγχέουν το φλερτ και την επικοινωνία με το πέσιμο. Θα έχεις δει φαντάζομαι κι εσύ διάφορα «κοινωνικά πειράματα» στο YouTube που προσπαθούν να ρίξουν κοπέλες «επιτόπου». Αυτό όμως που δεν κατανοούν ορισμένοι είναι ότι ακόμα κι οι γυναίκες που ενδιαφέρονται να κάνουν σεξ εκείνο το βράδυ συνήθως δεν λειτουργούν έτσι. Φερόμενος με αυτό τον τρόπο σηματοδοτείς πως σε ενδιαφέρει μόνο ως ένα πιθανό «πήδημα», παρά ως άτομο.

Βέβαια, υπάρχουν άνθρωποι από όλα τα φύλα που ενδιαφέρονται για ανώνυμο χαλαρό σεξ και αυτό δεν είναι κακό. Αλλά αυτό συνήθως συμβαίνει σε συγκεκριμένες συνθήκες και μέρη και όχι στην καθημερινότητα. Διάλειμμα στη σχέση: Μπορεί να πετύχει;, 5 Μυστικά για πετυχημένο Φλερτ πέσιμο

Κάνε ενδιαφέρουσα συζήτηση

Το κλειδί στο να είσαι ο γοητευτικός τύπος είναι να αφήσεις το πέσιμο στην άκρη. Αντίθετα, ο στόχος της επικοινωνίας είναι απλός: να γνωριστείτε και να συνδεθείτε. Να περάσετε καλά μιλώντας μαζί. Αυτό είναι όλο. Θα βγει κάτι από αυτό; Εξαρτάται.

Στο κάτω κάτω κι εσύ δεν γνωρίζεις το άλλο άτομο. Το μόνο που ξέρεις είναι ότι σου φάνηκε ελκυστικό, αλλά αυτή είναι η επιφάνεια. Δεν γνωρίζεις σε τις αξίες πιστεύει, τι βρίσκει ενδιαφέρον ή επιθυμητό, ούτε αν είναι καλό ή ενδιαφέρον άτομο.

Το να προσπαθήσεις να εντυπωσιάσεις με ατάκες ή αντικείμενα στάτους το μόνο που σηματοδοτεί είναι ότι δεν γνωρίζεις τίποτα για το άλλο άτομο (αλλά και ούτε για το φλερτ). Το να προσπαθείς να την πιέσεις ή να της επιβληθείς (πέραν του ότι γίνεται παρενόχληση) δείχνει ότι δεν σε ενδιαφέρει ως άνθρωπος, αλλά μόνο ως «κατάκτηση».

Αντίθετα όταν εστιάζεις στο να γνωρίσεις άλλα άτομα, να τα καταλάβεις και να συνδεθείς μαζί τους, πρακτικά αφαιρείς τον φόβο της γνωριμίας. Φυσικά για να γίνει αυτό, χρειάζεται να ενδιαφέρεται και το άλλο μέρος, η κοπέλα εν προκειμένω, να συνεχιστεί η συζήτηση. Γιατί αν σου επικοινωνήσει ότι δεν ενδιαφέρεται, δεν επιμένεις, αλλά το σέβεσαι, την ευχαριστείς και προχωράς.

Όταν η εστίαση σου είναι στο «το άτομο αυτό έχει ενδιαφέρον όταν του μιλάς», απελευθερώνεις τον εαυτό σου και δεν δένεις το «εγώ» σου και την αυτοεκτίμησή σου στο αποτέλεσμα της συνομιλίας. Μπορείς να χαλαρώσεις και να ζεις στη στιγμή, αντί να ανησυχείς για κάθε μία λέξη, χειρονομία, τόνο, έκφραση.

Και, εξίσου σημαντικό, ξεπερνάς αυτή την αρχική αμυντικότητα που τόσες πολλές γυναίκες έχουν αναπτύξει από ανάγκη. Γιατί στο κάτω κάτω έτσι δεν της στέλνεις «μηνύματα» ότι κάνεις πέσιμο. Ενδιαφέρεσαι απλά να έχεις μια ωραία συζήτηση.

Θες να μάθεις να φλερτάρεις σαν τζέντλεμαν; Μπορούμε να βοηθήσουμε. 

Αυτό όμως απαιτεί να είσαι αυθεντικός στο ότι δεν σε νοιάζει το αποτέλεσμα. Να είσαι ειλικρινά περίεργος και με ενδιαφέρον στο τι κάνει τους άλλους ανθρώπους ενδιαφέροντες. Αυτό δεν είναι κάτι που μπορείς να προσποιηθείς. Οι άνθρωποι δεν είναι χαζοί, μπορούν να καταλάβουν πότε κάποιος προσποιείται ενδιαφέρον προκειμένου να βρεθούν μαζί στο κρεβάτι.

Το να το κάνεις αυτό ίσως να μην είναι πάντα εύκολο. Στο κάτω κάτω της μίλησες εξαρχής επειδή σου άρεσε και σου φάνηκε ελκυστική. Όμως χρειάζεται να ανακαλύψεις και το τι άλλο έχει εκτός από την ομορφιά της.

Και μέσα από την συζήτησή σας θα βρεις την απάντηση μόνος σου. Με το να είσαι περίεργος να ανακαλύψεις αυτά που την κάνουν εκπληκτική, βγαίνεις από το «πέσιμο» και εστιάζεις στο να μάθεις καλύτερα αυτή που έχεις απέναντί σου.

Αυτές οι αλληλεπιδράσεις θα έχουν πολύ διαφορετικό vibe σε σχέση με κάποιον που κάνει πέσιμο. Και, επίσης σημαντικό, αυτό κάνει όλη τη συζήτηση πολύ πιο απολαυστική και για τους δύο. Κάτι που με τη σειρά του σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να θελήσετε να συνεχίσετε τη γνωριμία με ένα ραντεβού…

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!