Το απλό μυστικό να γίνεις Άμεσα Καλύτερος στην Επικοινωνία - Men's Bible

Το απλό μυστικό να γίνεις Άμεσα Καλύτερος στην Επικοινωνία

Το απλό μυστικό για να γίνεις πιο χαρισματικός στην επικοινωνία, Δεν με θέλει πια: Γιατί συμβαίνει αυτό;, Πως να Βγεις από την Φιλική Ζώνη

Πως θα σου φαινόταν αν σου έλεγα ότι υπάρχει ένα απλό μυστικό που μπορεί να σε βοηθήσει να γίνεις άμεσα καλύτερος στην επικοινωνία, να δείξεις ποιο χαρισματικός και να έχεις πράγματα να λες για να κρατάς την κουβέντα;

Η κοινωνική αμηχανία, αυτή που συχνά σαμποτάρει την ικανότητα σου να κάνεις μια καλή πρώτη εντύπωση στους άλλους, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Αυτοί στους οποίους εστιάζουμε περισσότερο είναι συνήθως η προσωπικότητα, τα γονίδια που κληρονόμησες απ’ τους γονείς σου, τα διάφορα βιώματα και εμπειρίες που έζησες καθώς μεγάλωνες κλπ.

Όμως η σημαντικότερη αιτία πίσω από την αμηχανία και τη ντροπή που νιώθει κάποιος όταν μιλά με άλλους, φλερτάρει και κάνει γνωριμίες, είναι πιο απλή και συνήθως την παραβλέπουμε.

Μιλάω για την τάση που έχουν οι ντροπαλοί και κοινωνικά αμήχανοι άνθρωποι να επικεντρώνονται στον εαυτό τους και να νομίζουν πως όλα γυρίζουν γύρω από αυτούς.

Ναι το ξέρω πως αυτό ακούγεται κάπως σκληρό ή και ίσως εκτός πραγματικότητα, όμως είναι η αλήθεια. Οι ντροπαλοί άνθρωποι εστιάζουν υπερβολικά τον εαυτό τους, στην εικόνα τους και στην εντύπωση που δίνουν.

Τόσο πολύ μάλιστα που καταλήγουν να αγχώνονται, να υποφέρουν και να σαμποτάρουν μόνοι τους την κοινωνική τους ζωή.

Μπορεί να μιλούν με άλλους αλλά μέσα τους κάνουν συνεχώς σκέψεις του τύπου: «Με συμπαθούν;», «Δίνω καλή εικόνα τώρα;». «Μήπως αυτό που είπα ήταν μπούρδα και τώρα θα με περάσουν για χαζό;», «Μήπως δείχνω πολύ αγχωμένος;», κλπ.

Το πρόβλημα είναι πως όταν επικεντρώνεσαι στον εαυτό σου και στο αν πιάνεις καλή επικοινωνιακή επίδοση, δυσκολεύεσαι να επικοινωνήσεις αποτελεσματικά.

Δεν συγκεντρώνεσαι στο άτομο με το οποίο μιλάς και δεν προσέχεις τα λόγια του, τη συμπεριφορά του, τη γλώσσα του σώματος του. Και αυτό είναι μεγάλο επικοινωνιακό φάουλ, ειδικά δε αν μιλάς με μια γοητευτική κοπέλα την οποία θέλεις να φλερτάρεις.

Θα πετύχεις πολλά περισσότερα αν σταματήσεις να σκέφτεσαι τί εντύπωση δείχνεις και τί να πεις, και να επικεντρωθείς στη δική της εμπειρία και στα λόγια της.

Νιώθει άνετα μαζί σου; Δείχνει ενθουσιασμένη όταν σου μιλάει για τη δουλειά της και τα χόμπι της;

Άκου προσεκτικά και θα διαπιστώσεις ότι τα λόγια και η συμπεριφορά των άλλων αποτελεί μεγάλη πηγή έμπνευσης και σου δίνει πολύ υλικό για να έχεις πράγματα να πεις και να κρατάς την κουβέντα, και παράλληλα να δείχνεις επικοινωνιακός τύπος.

Αυτό το απλό μυστικό για να γίνεις άμεσα καλύτερος στον επικοινωνία δεν είναι μονάχα για τους ντροπαλούς

Φυσικά δεν είναι μόνο οι ντροπαλοί και οι εσωστρεφείς που σαμποτάρουν την κοινωνική τους ζωή με το να επικεντρώνονται στον εαυτό τους όταν μιλούν με τους άλλους.

Ακόμα και αυτοί που είναι πολύ εξωστρεφείς και δεν νιώθουν κάποιο άγχος με το να πιάνουν κουβέντα με ανθρώπους που δε γνωρίζουν, αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Μπορεί να είναι άνετοι κοινωνικά, αλλά επειδή εστιάζουν περισσότερο στον εαυτό τους παρά στους ανθρώπους με τους οποίους προσπαθούν να σχετιστούν, δεν καταφέρνουν να χτίσουν ουσιαστικές και υγιείς σχέσεις μαζί τους.

Θυμούνται και συγκρατούν ελάχιστα από αυτά που τους λένε και διαρκώς ξεχνούν πληροφορίες, γενέθλια, ιστορίες που τους έχουν πει ξανά και ξανά.

Λένε διαρκώς ότι δεν έχουν καλή μνήμη αλλά προφανώς αυτό δεν ισχύει. Δεν έχουν κακή μνήμη απλά είναι υπερβολικά απορροφημένοι με τον εαυτό τους και με το να φανούν cool για να ακούσουν και να δουν πραγματικά τους άλλους.

Όπως είπα το ξέρω δεν ακούγεται ιδιαίτερα ωραίο, όμως είναι η αλήθεια.

Όταν δυσκολεύεσαι κοινωνικά και υποφέρεις από αμηχανία, είτε μπορείς να μιλήσεις άνετα με τον οποιονδήποτε αλλά βλέπεις ότι δεν κάνεις ποιοτικές σχέσεις και γνωριμίες, η βασική αιτία του προβλήματος είναι πως επικεντρώνεσαι περισσότερο στον εαυτό σου παρά στους άλλους.

Δεν ακούς αυτά που σου λένε γιατί δεν τους προσέχεις πραγματικά. Σκέφτεσαι ποιο θα είναι το επόμενο πράγμα που θα πεις, αφότου σταματήσουν να μιλούν. Ή αν νιώθεις ότι αυτά που σου λέει ο άλλος δεν σχετίζονται με κάποιο τρόπο με τη δική σου ζωή τότε νιώθεις ότι δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία και δεν τα «καταγράφεις» στο μυαλό σου. Το απλό μυστικό για να γίνεις πιο χαρισματικός στην επικοινωνία

Είτε λοιπόν είσαι ντροπαλός, είτε έχεις μπόλικη αυτοπεποίθηση και είσαι απορροφημένος με τον εαυτό σου (κάποιες φορές μπορεί να είσαι και τα δύο ανάλογα την περίσταση) η λύση είναι μία.

Να αποσύρεις την προσοχή από τον εαυτό σου, από το τί συμβαίνει στη ζωή σου και τι εικόνα βγάζεις προς τα έξω και να επικεντρωθείς στους άλλους.

Αυτό είναι και το μυστικό για να γίνεις καλύτερος στην επικοινωνία και να χτίσεις μια πιο χαρισματική προσωπικότητα.

Να ακούς ενεργά, να δίνεις στους συνομιλητές σου την αμέριστη προσοχή σου, να τους δείχνεις ότι αντιλαμβάνεσαι τα συναισθήματα τους και να συνδέεσαι συναισθηματικά μαζί τους.

Αυτό φυσικά ακούγεται μεν απλό, αλλά δεν είναι εύκολο. Όταν μας νοιάζει πολύ η εικόνα μας αυτό σημαίνει ότι εξαρτιόμαστε σε μεγάλο βαθμό από τη γνώμη των άλλων για εμάς.

Για να μπορέσεις λοιπόν να γίνεις καλύτερος στην επικοινωνία χρειάζεται πρώτα να αφεθείς. Να πάψεις να ασχολείσαι με το τί θα πουν και το τί θα σκεφτούν οι άλλοι για εσένα.

Θα δεις ότι αυτό όχι μόνο είναι απελευθερωτικό αλλά και ότι σε βοηθάει να επικοινωνείς ποιο αποτελεσματικά.

Θέλεις να ακονίσεις τις κοινωνικές σου δεξιότητες στο φλερτ; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!