Πως να γίνεις πιο Δημοφιλής - Men's Bible

Πως να γίνεις πιο Δημοφιλής

Πώς να γίνεις πιο Δημοφιλής ακολουθώντας τον θεμελιώδη κανόνα των κοινωνικών δυναμικών

Αν θες να γίνεις πιο δημοφιλής επιβάλλεται να κοιτάξεις προσεκτικά τη συμπεριφορά των περισσότερων ανθρώπων. Θα διαπιστώσεις ότι, όσο διαφορετικές και αν είναι οι πράξεις τους και όσο διαφορετικοί και αν δείχνουν ως χαρακτήρες καθοδηγούνται πάντα από συγκεκριμένες και πανανθρώπινες ανάγκες.

Και μια από τις πιο κοινές ανθρώπινες ανάγκες είναι να μας αναγνωρίζουν και να μας εκτιμούν.

Από αυτή την ανάγκη πηγάζει η διαχρονική επιθυμία πολλών ανθρώπων (και εσένα) να γίνουν περισσότερο δημοφιλείς.

Πως όμως γίνεσαι πιο δημοφιλής; Και ακόμα μεγαλύτερο ερώτημα είναι το πώς μεταμορφώνεις τον εαυτό σου από κάποιον που δεν είναι cool και «δεν το ‘χει», σε κάποιον που όλοι θέλουν στην παρέα τους;

Αν αναρωτιέσαι κι εσύ πώς να το πετύχεις αυτό, τότε είσαι στο σωστό δρόμο. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να πετύχεις αυτό τον στόχο, ωστόσο οτιδήποτε και αν κάνεις χρειάζεται να συμβαδίζει με κάποιες βασικές αρχές των κοινωνικών δυναμικών.

Τα καλά νέα πάντως είναι πως μπορείς να γίνεις περισσότερο cool και δημοφιλής. Απλά χρειάζεται εξάσκηση και φυσικά, λίγη αυτοπειθαρχία.Τεχνικές Φλερτ: Το Push-Pull για Αρχάριους, Πώς να γίνεις πιο Δημοφιλής ακολουθώντας τον θεμελιώδη κανόνα των κοινωνικών δυναμικών

Για να είσαι δημοφιλής στους άλλους εστίασε στο να τους προσφέρεις αξία

Θα ακολουθούσες ποτέ κάποιον ο οποίος νοιάζεται μονάχα για τον εαυτό του και κοιτάει την πάρτη του, χωρίς εσύ να έχεις να κερδίσεις κάτι από αυτή τη συναναστροφή;

Μάλλον όχι. Και δεν είσαι και ο μόνος.

Βασική αρχή των κοινωνικών δυναμικών είναι ότι ασυνείδητα θέλουμε να κάνουμε περισσότερο παρέα με ανθρώπους οι οποίοι έχουν να μας προσφέρουν κάτι. Φυσικά αυτό το κάτι μπορεί να είναι πολλά πράγματα τα οποία δεν έχουν σχέση με υλικά αγαθά.

Κάποιος, μπορεί να μας προσφέρει γνώση η οποία να απαντάει σε προβληματισμούς μας ή μπορεί να μας προσφέρει ασφάλεια καθώς ηγείται και αναλαμβάνει ευθύνες που δε θέλουμε να αναλάβουμε εμείς.

Μπορεί πάλι να μας φτιάχνει τη διάθεση και να μας προσφέρει θετικά συναισθήματα όπως χαρά, ευχαρίστηση, γέλιο κλπ. Ή μπορεί να μας προσφέρει αναγνώριση, σεβασμό και εκτίμηση και να μας κάνει να νιώθουμε ξεχωριστοί.

Μπορεί επίσης να είναι δημοφιλής στους άλλους και μέσα απ’ την παρέα του, να θέλουμε να πάρουμε κι εμείς λίγη από τη δόξα και την αναγνώριση που απολαμβάνει.

Αν θες λοιπόν να γίνεις κι εσύ δημοφιλής και να αναζητούν οι άλλοι την παρέα σου, τότε θα πρέπει να φροντίσεις να είσαι κάποιος που προσφέρει κάτι στη ζωή τους.

Ωστόσο θα πρέπει να φροντίσεις να το κάνεις με τον σωστό τρόπο.

Πολλοί είναι εκείνοι που προσπάθησαν με λάθος τρόπο να κερδίσουν την αποδοχή και εκτίμηση των άλλων γύρω τους και τελικά υπονόμευσαν τον εαυτό τους.

Ποιοι είναι λοιπόν οι λάθος τρόποι για να προσφέρεις στους άλλους;

 

#1 Προσπαθείς να ηγηθείς με τρόπο που δεν ταιριάζει στην παρέα σου

Για παράδειγμα, βρίσκεσαι σε μια μικτή παρέα με άνδρες και γυναίκες, η οποία θέλει απλά να χαλαρώσει και να πει τα νέα της. Αν λοιπόν εσύ στην προσπάθεια σου να δείξεις πιο ηγετικός, προτείνεις να βγείτε έξω και να πάτε για πεζοπορία μιας και ο καιρός είναι υπέροχος, ουσιαστικά υπονομεύεις τον εαυτό σου.

Και ο λόγος για αυτό είναι πως η πρόταση σου δεν συμβαδίζει με τις ανάγκες και το κλίμα της παρέας.

Καταλήγεις δηλαδή να κάνεις μια πρόταση η οποία είναι καταδικασμένη να μη γίνει δεκτή από τους άλλους και τους αναγκάζεις να σου δείξουν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο την έλλειψη ενδιαφέροντος για την ιδέα σου. Και φυσικά έτσι δείχνεις ως ο τύπος που δεν ξέρει πώς να ηγείται και δεν έχει καλές ιδέες.

#2 Ζητάς από τους άλλους να σου δώσουν, χωρίς να τους έχεις δώσει πρώτα εσύ

Φαντάσου πως έρχεται κάποιος και σου ζητάει να του δανείσεις το Χ πράγμα, χωρίς πρώτα να σε χαιρετίσει θερμά, χωρίς να σου χαμογελάσει, χωρίς να σου έχει δανείσει ποτέ κάτι ή να σε έχει βοηθήσει ποτέ σε μια δύσκολη στιγμή.

Το πιθανότερο είναι πως θα δυσκολευτείς να ικανοποιήσεις το αίτημα του ή θα το κάνεις χωρίς ιδιαίτερη χαρά.

Αν όμως ο άνθρωπος αυτός σε είχε βοηθήσει πρωτύτερα με κάποιον τρόπο, ή είναι κάποιος που συμπαθείς και σέβεσαι γιατί έχει αστείρευτες γνώσεις και πηγαίο χιούμορ, ή με τον τρόπο που σου ζήτησε να του δανείσεις το Χ αντικείμενο σε έκανε να νιώσεις όμορφα, δε θα ήταν πιο εύκολο να του δώσεις αυτό που σου ζητάει;

Πιστεύω πως ναι.

Το ίδιο λοιπόν συμβαίνει και με τους άλλους όταν τους ζητάς εσύ κάτι (τον χρόνο τους, την προσοχή τους, την εκτίμηση τους, την αποδοχή τους, υλικά αγαθά κλπ).

Είναι πιο εύκολο να σου δώσουν αυτό που θες, αν τους δείξεις πως μπορείς να το ανταποδώσεις ή να τους προσφέρεις κι εσύ κάτι εξ’ αρχής.

Χρειάζεται ωστόσο ισορροπία. Αν δίνεις λιγότερα απ’ όσα σου δίνουν εκείνοι, τότε μακροπρόθεσμα θα νιώσουν πως βγαίνουν ριγμένοι.

#3 Προσβάλεις με άμεσο ή έμμεσο τρόπο τους άλλους

Όταν κάποιος κάνει αστεία εις βάρος των άλλων ουσιαστικά τοποθετεί τον εαυτό του ως ανώτερο τους. Αυτό πολλές φορές κάνει αρκετούς να πιστεύουν πως για να γίνουν περισσότερο cool στα μάτια των άλλων, αυτό που έχουν να κάνουν είναι να πειράζουν και να μειώνουν ανελέητα τους ανθρώπους γύρω τους.

Η τακτική αυτή όμως κάθε άλλο παρά καλή είναι καθώς όταν μειώνεις και προσβάλεις τους άλλους, τότε και εκείνοι κάθε άλλο παρά κοντά σου θα θέλουν να είναι.

Η μοναδική εξαίρεση σε αυτό είναι τα άτομα τα οποία είναι εξαιρετικά ανασφαλή και με χαμηλή αυτοεκτίμηση, οι οποίοι θα σε βρίσκουν με αυτόν τον τρόπο πιο δυναμικό. Αλλά και αυτή η εντύπωση δε θα μείνει για πολύ.

 

#4 Ρίχνεις τη διάθεση των άλλων με την αρνητικότητα σου

Τα παράπονα, ο πεσιμισμός, η νοοτροπία θύματος, η μοιρολατρία κλπ, αλλάζουν τη διάθεση των άλλων με αρνητικό τρόπο. Και ακριβώς επειδή τα αρνητικά συναισθήματα είναι συνδεδεμένα με την επιβίωση, ασκούν δυνατότερη επιρροή από τα θετικά.

Αν λοιπόν καταφεύγεις τακτικά σε παράπονα και γκρίνια, όχι μόνο απωθείς τους άλλους από κοντά σου, αλλά τους εμποδίζεις και να δουν τα θετικά σου στοιχεία.

Φυσικά αυτό δε σημαίνει πως δεν επιτρέπεται να νιώθεις στεναχωρημένος ή λυπημένος, ή πως πρέπει να κρύβεις τα αρνητικά συναισθήματα σου. Κάθε άλλο. Είναι και αυτά μέρος της ανθρώπινης φύσης και όταν εκφράζεσαι μόνιμα με θετικότητα είναι δύσκολο να συνδεθείς συναισθηματικά με τους άλλους.

Ωστόσο, αν θες να γίνεις περισσότερο δημοφιλής στους άλλους χρειάζεται προφανώς μια ισορροπία με την πλάστιγγα να γέρνει περισσότερο προς τα συναισθήματα χαράς και αισιοδοξίας. Επίσης, υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο «νιώθω λύπη ή στεναχώρια» και στο «θέλω όλοι να με λυπηθούν και να γνωρίζουν τη δυστυχία μου».

Για να μάθεις τα μυστικά των κοινωνικών δυναμικών, δες εδώ

Μην προσπαθείς υπερβολικά να γίνεις cool και δημοφιλής

Σε γενικές γραμμές, πολλοί άνθρωποι που θέλουν να γίνουν περισσότερο cool και δημοφιλείς για να το πετύχουν ακολουθούν την εξής λογική:

 1. Προσπαθούν να δείξουν ηγέτες.
 2. Προσπαθούν να πάρουν αυτά που θέλουν από τους άλλους.
 3. Προσπαθούν να βάλουν τον εαυτό τους σε μια πιο ισχυρή κοινωνικά θέση για να φαίνεται πιο δυνατός.
 4. Προσπαθούν να κεντρίσουν την προσοχή των άλλων ή να επιστρατεύσουν τη βοήθεια τους μέσω τις γκρίνιας και των παραπόνων.

Παρ’ όλα αυτά το άτομο που είναι πραγματικά cool και απολαμβάνει με άνεση την εκτίμηση και τον σεβασμό των άλλων ακολουθεί τους αντίθετους κανόνες:

 1. Ηγείται όταν η παρέα το χρειάζεται και με βάση τις ανάγκες της.
 2. Προσφέρει πρώτος στους άλλους, ακόμα και χωρίς αντάλλαγμα.
 3. Αγνοεί προσβολές και εγωιστικές συμπεριφορές από άλλους.
 4. Δεν ρίχνει την παρέα του με τα δικά του προβλήματα και τις αδυναμίες του, αντίθετα φροντίζει να της ανεβάζει τη διάθεση.

Βλέπεις τη διαφορά ανάμεσα στη νοοτροπία του τύπου που δεν είναι cool και δημοφιλής και στη νοοτροπία του τύπου που είναι cool και δημοφιλής;

 • Ο μη δημοφιλής τύπος επικεντρώνεται υπερβολικά στο πως θα ανεβάσει τον εαυτό του και το status του μέσα σε στην ομάδα / παρέα στην οποία ανήκει.
 • Ο δημοφιλής τύπος επικεντρώνεται κυρίως στους άλλους και στο τι προσφέρει ο ίδιος στην ομάδα / παρέα στην οποία ανήκει.

Ενώ λοιπόν ο ένας προσπαθεί να βρει τρόπους να κατευθύνει τους άλλους, να αποκτήσει τον έλεγχο της ομάδας και να πάρει αξία από αυτούς, ο άλλος βλέπει τον εαυτό του ως μέρος της ομάδας και προσπαθεί να προσφέρει θετικά.

Το αποτέλεσμα;

Εκείνος που προσφέρει περισσότερη αξία στην ομάδα του, απολαμβάνει και περισσότερο την εκτίμηση των άλλων αλλά ταυτόχρονα είναι και εκείνος στον οποίο βασίζονται περισσότερο οι άλλοι και τον οποίο έχουν ανάγκη.

Πως λοιπόν μπορεί να προσφέρεις αξία στους άλλους;

Όπως είπα και πιο πάνω στο άρθρο, το να προσφέρεις στους άλλους σπάνια έχει σχέση με υλικά αγαθά και χρήματα. Αντίθετα, έχει πάντα να κάνει με τα συναισθήματα. Συναισθήματα όμως αισιοδοξία, ασφάλεια, διασκέδαση, ικανοποίηση κλπ.

Με ποιους τρόπους λοιπόν μπορείς να προσφέρεις αξία στους άλλους;

 • Πρόσφερε γέλιο με το χιούμορ σου.
 • Πες συναρπαστικές ιστορίες που κρατούν τους άλλους σε αγωνία.
 • Ηγήσου με τρόπο που υπολογίζει τις ανάγκες και τις επιθυμίες της ομάδας σου.
 • Ανέβασε τη διάθεση των άλλων με θετική ενέργεια και αισιοδοξία.
 • Όταν νιώθεις πως δεν έχεις τρόπο να προσφέρεις αξία στους άλλους, παράμεινε ήσυχος και σκέψου τις επιλογές σου.

Και φυσικά, ακολούθησε τον βασικό κανόνα των κοινωνικών δυναμικών που όλοι οι cool και δημοφιλείς τύποι ακολουθούν:

Κάνε κάθε σου κίνηση και κάθε σου πράξη, να προσφέρει αξία στους άλλους.

Ακόμα και όταν θες να ζητήσεις κάτι από αυτούς, κάντο με τρόπο με τον οποίο να νιώθουν πως κι εκείνοι παίρνουν κάτι από εσένα.

Φυσικά, για να γίνεις τέτοιος τύπος χρειάζεται να εξασκηθείς και ενδεχομένως αρκετά, να αφιερώσεις χρόνο αναζητώντας τρόπους να προσφέρεις αξία και να αποδεχτείς πως κάποιες από τις προσπάθειες σου θα αποτυγχάνουν.

Αν ωστόσο διατηρήσεις την προσοχή σου στο να βελτιώνεις κάθε φορά τον τρόπο που δρας και που παρουσιάζεσαι στους άλλους, θα διαπιστώσεις γρήγορα πως ο τρόπος που σε βλέπουν και σε αντιλαμβάνονται οι άλλοι έχει αλλάξει δραστικά.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!