Πως να Απελευθερωθείς απ’ τη φωνή του Εσωτερικού Κριτή - Men's Bible

Πως να Απελευθερωθείς απ’ τη φωνή του Εσωτερικού Κριτή

Πως να απελευθερωθείς απ’ τη φωνή του εσωτερικού Κριτή

Η μεγαλύτερη πρόκληση που έχεις να αντιμετωπίσεις αν θες να βελτιώσεις τον τρόπο με τον οποίο φλερτάρεις, προέρχεται από μέσα σου. Μιλάω για εκείνη τη φωνή που συνεχώς σχολιάζει την κάθε σου σκέψη και επικρίνει το κάθε σου βήμα.

Τη φωνή μέσα στο κεφάλι σου που, σαν αυστηρός δάσκαλος ή γονιός, σου δείχνει τους χιλιάδες τρόπους με τους οποίους κάνεις λάθος και που προβλέπει την απόρριψη και την καταστροφή.

Η φωνή αυτή είναι ο βασικός και αμείλικτος αντίπαλός σου σε οποιαδήποτε αλλαγή επιδιώκεις στη ζωή σου και όπως είναι λογικό, αν θες να γίνεις καλύτερος με τις γυναίκες, θα πρέπει πρώτα να απελευθερωθείς από αυτή.

Η απόρριψη θα έρθει

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις για να απελευθερωθείς από τον εσωτερικό κριτή είναι να επανεξετάσεις τη σχέση σου με την απόρριψη και την αποτυχία.

Η απόρριψη δεν είναι ούτε κάτι κακό, ούτε κάτι που μπορείς να αποφύγεις. Όση θεωρία γύρω από την επικοινωνία και την ανθρώπινη ψυχολογία και να διαβάσεις, όσες ατάκες και αστεία και να απομνημονεύσεις, η πιθανότητα να σε απορρίψει η κοπέλα που σε ενδιαφέρει είναι υπαρκτή και ενδεχομένως σημαντική.

Ο μόνος τρόπος να αποφύγεις την απόρριψη, είναι να μην προσπαθήσεις εξ’ αρχής να γνωρίσεις και να φλερτάρεις. Αλλά όπως ξέρεις αυτή η επιλογή δεν προσφέρει και πολλά στην ευτυχία και στην ικανοποίηση σου από τη ζωή.

Και ούτε σε βοηθάει να γίνεις καλύτερος.

Για να αποκτήσεις περισσότερες εμπειρίες, για να ακονίσεις τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες και να αλλάξεις τον εαυτό σου, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο σε βλέπουν οι άλλοι, και συγκεκριμένα οι γυναίκες, πρέπει να μπορείς να κάνεις το βήμα στο άγνωστο.

Και αν συνεχώς υπακούς σε αυτή την εσωτερική φωνή που σου λέει «μην προσπαθήσεις», «μην της μιλήσεις», «θα σε απορρίψει» τότε δε θα το κάνεις ποτέ.Πως να απελευθερωθείς απ’ τη φωνή του εσωτερικού Κριτή

Έλλειψη εμπειρίας και περιοριστικές πεποιθήσεις

Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να κάνεις, είναι να επανεξετάσεις τη σχέση σου με την έννοια τις αυτοπεποίθησης.

Η απόκτηση αυτοπεποίθησης είναι ένας από τους βασικούς στόχους που επιδιώκουν να πετύχουν οι περισσότεροι, άνδρες και γυναίκες, μέσα από την ενασχόληση τους με το δημοφιλές χόμπι της αυτοβελτίωσης.

Θέλουν να νιώσουν πιο σίγουροι για τον εαυτό τους και πιο ικανοί. Θέλουν να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση.

Όμως τί ακριβώς σημαίνει «έχω αυτοπεποίθηση»;

Ότι ενεργείς πάντα με σιγουριά και χωρίς φόβο; Ότι δεν αγχώνεσαι ποτέ; Ότι ξέρεις πως θα πετύχεις ότι και να γίνει;

Με αυτόν τον τρόπο ενεργείς σε πράγματα τα οποία γνωρίζεις καλά και με τα οποία έχεις ασχοληθεί αρκετά και έχεις εμπειρία, όχι σε αυτά στα οποία νιώθεις ότι χρειάζεσαι βελτίωση.

Αυτό που θέλω να πω είναι πως η φωνή μέσα σου που σε κρίνει και σου λέει «μην της μιλήσεις» είναι φυσιολογική. Υπάρχει γιατί πολύ απλά ακόμα δεν έχεις αποδείξει στον εαυτό σου ότι μπορείς να φλερτάρεις τις κοπέλες που σου αρέσουν και να τα πας περίφημα.

Η φωνή απλά τονίζει το μεγαλύτερο φόβο σου και θα υπάρχει όσο περιμένεις πρώτα να νιώσεις σίγουρος και έτοιμος και μετά να προχωρήσεις σε δράση.

Ώρα για απελευθέρωση απ’ τη φωνή του εσωτερικού κριτή

Δεν μπορείς να κάνεις τη φωνή αυτή να σωπάσει. Δεν μπορείς να τη φιμώσεις ώστε να μην την ακούς γιατί πολύ απλά η φωνή αυτή είσαι εσύ ή καλύτερα οι φόβοι σου και οι ανησυχίες σου.

Δε χρειάζεται όμως να απαλλαγείς από αυτή, αλλά να μάθεις να δρας παρά τις «προφητείες» της και τα επικριτικά σχόλια της.

Έτσι θα χτίσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση και θα την κάνεις να αλλάξει τροπάριο. Δες την φωνή αυτή σαν θόρυβο στο παρασκήνιο. Σαν τους δυνατούς ήχους της πόλης έξω από το παράθυρο σου που δε σταματούν ποτέ ενώ εσύ προσπαθείς να συγκεντρωθείς πάνω από ένα βιβλίο.

Μπορείς είτε να θυμώσεις με την κακή ηχομόνωση του σπιτιού, να τα βάλεις με φορτηγά και τις κόρνες των αμαξιών και να κατηγορήσεις τον εαυτό σου που επέλεξε να μείνει σε κοντά σε μια πολύβουή λεωφόρο.

Ή μπορείς να καταλάβεις ότι δε γίνεται να ελέγξεις και να σταματήσεις όλον αυτόν το θόρυβο και να αποφασίσεις να τον αγνοήσεις μέχρι να εστιάσεις σε αυτό που πραγματικά έχει σημασία.

Με λίγα λόγια, όσο περισσότερο πολεμάς τη φωνή μέσα σου, τόσο περισσότερη δύναμη της δίνεις. Αν θες να απελευθερωθείς από αυτή και να αρχίσεις να δρας με βάση της επιθυμίες σου και τους στόχους σου, τότε πρέπει να αποδεχτείς πως θα είναι πάντα εκεί και πως αυτό δεν είναι κάτι κακό.

Και την επόμενη φορά που θα σου πει πως δεν έχει νόημα να μιλήσεις στην κοπέλα που σε ενδιαφέρει γιατί θα σε απορρίψει, πες στη φωνή αυτή ένα «ευχαριστώ για την προειδοποίηση» και πήγαινε να ανακαλύψεις τι πραγματικά θα γίνει.

Θες να έχεις έναν ποιοτικό και αξιόπιστο οδηγό για το φλερτ; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!