Πώς να έχεις Αυτοπεποίθηση με τις Γυναίκες - Men's Bible

Πώς να έχεις Αυτοπεποίθηση με τις Γυναίκες

Πώς να έχεις Αυτοπεποίθηση με τις Γυναίκες

«Δεν έχω αυτοπεποίθηση με τις γυναίκες».

Πρόκειται για μια φράση που την ακούω συχνά από ανθρώπους που έρχονται να μας δουν στα γραφεία μας.

Και η αλήθεια είναι, πως αν δεν γνωρίζεις τις γυναίκες που θέλεις, αν διστάζεις να τους μιλήσεις, αν δυσκολεύεσαι να εκφράσεις τις προθέσεις σου, στοιχηματίζω ότι θες και εσύ να αποκτήσεις τέτοια αυτοπεποίθηση με τις γυναίκες.

Αλλά αυτό δεν είναι κάτι τόσο απλό, από την εμπειρία μου ως coach, το γνωρίζω καλά αυτό. Και το να λες στον άλλο «απλά χρειάζεται να έχεις αυτοπεποίθηση», χωρίς να του λες κάτι συγκεκριμένο είναι απλά εκνευριστικό. Για αυτό σήμερα θέλω να μοιραστώ μαζί σου συγκεκριμένες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις ότι «το έχεις».

#1 Η αυτοπεποίθηση εξαρτάται από το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεσαι

Είναι λογικό σε κάποιους τομείς της ζωής σου να αναγνωρίζεις ότι έχεις αυτοπεποίθηση (πχ δουλειά, γυμναστική κλπ) και σε άλλους όχι (πχ στην προσέγγιση μιας άγνωστης κοπέλας).

Για παράδειγμα, γνωρίζω μαθητές μας, που μπορούν πιο εύκολα να βγάλουν μια ομιλία σε μια αίθουσα γεμάτη κόσμο, παρά να πλησιάσουν μια κοπέλα που τους αρέσει. Οπότε το που έχεις αυτοπεποίθηση και που όχι, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Τι να κάνεις: Μην κάνεις γενικεύσεις και πέσεις στην παγίδα να θεωρείς ότι είσαι καταδικασμένος επειδή δε νιώθεις αυτοπεποίθηση σε έναν συγκεκριμένο τομέα της ζωής σου. Δεν γεννιέσαι με αυτοπεποίθηση, αλλά την δημιουργείς λίγο –λίγο.

#2 Δεν είναι το ίδιο με την εξωστρέφεια

Συχνά αυτά τα δύο τα μπλέκουμε και τα συγχέουμε και θεωρούμε ότι αυτοί που είναι πιο κοινωνικοί και εξωστρεφείς, ότι έχουν αυτοπεποίθηση. Και αντίστοιχα ότι οι πιο εσωστρεφείς, δεν έχουν αυτοπεποίθηση.

Όμως πολλές φορές τα «πιο άδεια κανάτια, κάνουν και τον μεγαλύτερο θόρυβο», που σημαίνει ότι η ανασφάλεια μασκαρεύεται στην ανάγκη να λες τι έχεις κάνει ή τι έχεις. Η ήρεμη αυτοπεποίθηση, που πηγάζει από το να ξέρεις καλά τον εαυτό σου, είναι πολύ ελκυστική.

Τι να κάνεις: Η γλώσσα σώματος δείχνει την αυτοπεποίθηση πολύ πιο καθαρά από τα λόγια. Δεν έχει τόσο σημασία τι λες, όσο το πώς στέκεσαι. Άλλωστε το σώμα οδηγεί και την διάθεση. Φρόντισε λοιπόν να μην έχεις κλειστή στάση σώματος (πχ τα χέρια σταυρωμένα στο στήθος).

#3 Η αυτοπεποίθηση βρίσκεται στην ταυτότητά σου και όχι σε αυτά που πιστεύουν οι άλλοι για εσένα

Συχνά, όταν ρωτάω μαθητές μου να μου πουν πότε νιώθουν αυτοπεποίθηση και πότε όχι, παίρνω μια απάντηση του τύπου «όταν πετυχαίνω και όταν αποτυγχάνω».

Η αλήθεια είναι πως είναι ανθρώπινο να πέφτουμε όταν τα πράγματα πάνε στραβά. Αλλά είναι σημαντικό να ξεπεράσουμε σκέψεις του τύπου: «μου λείπει το Χ, για να γίνω καλός με τις γυναίκες». Είτε πάρεις προαγωγή, είτε βγεις και δεύτερη φορά μαζί της, υπάρχουν και πολλοί εξωτερικοί παράγοντες, πέραν της δικής σου επίδοσης, οπότε μην δένεις όλη την αυτοαξία σου στα επιτεύγματα.

Τι να κάνεις: Θυμήσου ότι σε κάθε ραντεβού πας για να εκφράσεις τον εαυτό σου, να την ακούσεις και να διαπιστώσεις αν υπάρχει κάποιου είδους χημεία. Δεν χρειάζεται να την εντυπωσιάσεις. Το να διατηρείς την ταυτότητά σου, από το να αλλάζεις για να την ικανοποιήσεις είναι πολύ πιο σημαντικό.

Να είσαι ο εαυτός σου, αλλά με αυτοπεποίθηση. Σου δείχνουμε πως γίνεται.

#4 Η αυτοπεποίθηση έρχεται όταν βγαίνεις από τη ζώνη άνεσης σου

Κάτι μαγικό συμβαίνει όταν κάνεις ένα βήμα έξω από τη ζώνη άνεσης και έπειτα επιστρέφεις σε αυτήν. Σταδιακά το να κάνεις νέα πράγματα και να τα καταφέρνεις με νέες προκλήσεις, μεγαλώνει τη ζώνη άνεσης και ενισχύει την αυτοπεποίθησή σου.

Οτιδήποτε σε δυσκολεύει και το κάνεις μεγαλώνει τη ζώνη άνεσής σου. Από το να προσεγγίσεις την κοπέλα που σου αρέσει, στο να πας σε εκείνο το πάρτι που δεν ξέρεις κανένα, στο να αρχίσεις μια πολεμική τέχνη κλπ. Έχει να κάνει με το να λες ναι στις προκλήσεις. Μέχρι να διαπιστώσεις ότι τα καταφέρνεις.

Τι να κάνεις: Λέγε «ναι» και δεσμεύσου στη διαδικασία. Αν είπες ότι σήμερα θα βγεις για φλερτ, αλλά είσαι κουρασμένος, βρέχει, ή υπάρχει κάποια άλλη δικαιολογία, πίεσε τον εαυτό σου και κάνε το όπως και να έχει. Πώς να έχεις Αυτοπεποίθηση με τις Γυναίκες

#5 Το έχεις, απλά δεν το γνωρίζεις ακόμα

Το δύσκολο με το να δοκιμάζεις κάτι για πρώτη φορά, είναι ότι δεν έχεις κάποια αναφορά κατά νου που να σου λέει «μπορείς να το κάνεις!» .

Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να το κάνεις. Σημαίνει μόνο ότι δεν το έχεις κάνει ακόμα. Σκέψου ότι υπήρχε μια εποχή που δεν μπορούσες να περπατήσεις, να γράψεις ή να κάνεις όλα όσα κάνεις σήμερα. Άρα αυτό από μόνο του δεν σημαίνει κάτι.

Τι να κάνεις: Άλλαξε τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα. Τροφοδότησε τον εαυτό σου με θετικές εκφράσεις. Σκέψου όλα όσα έχεις καταφέρει μέχρι τώρα στη ζωή σου.

Να θυμάσαι ότι η αυτοπεποίθηση μαζεύεται λίγη λίγη, δεν είναι ανοικτή ή κλειστή. Η αυτοπεποίθηση είναι η πίστη στον εαυτό σου και σχετικά με το φλερτ μπορείς να αρχίσεις να την χτίζεις σταδιακά.

Αρκεί να ξεκινήσεις. Και να συνεχίσεις. Ακόμα και αν αυτό απαιτεί κάποιες θυσίες από άλλες ασχολίες σου.

Όπως βλέπεις η όλη διαδικασία περισσότερο έχει να κάνει με εσένα τον ίδιο και λιγότερο με τις γυναίκες. Έχει να κάνει με το πώς βλέπεις τον εαυτό σου. Και έπειτα θα βρεις και την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να σου βγαίνει φυσικά η επικοινωνία σας.

Κι αν θες να σε βοηθήσουμε να χτίσεις αυτή την αυτοπεποίθηση στην πράξη, θυμήσου ότι έχουμε την πιο δεμένη ανδρική κοινότητα. Θα χαρούμε να σε έχουμε κοντά μας.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!