Πώς να Ξεκολλήσεις στο Φλερτ όταν το άγχος σε Παραλύει - Men's Bible

Πώς να Ξεκολλήσεις στο Φλερτ όταν το άγχος σε Παραλύει

Πώς να Ξεκολλήσεις στο Φλερτ όταν το άγχος σε Παραλύει

Πολλοί νιώθουν πως βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση στο θέμα του φλερτ. Βλέπουν άλλους άνδρες να κάνουν γνωριμίες με άνεση, ενώ οι ίδιοι κολλάνε και το άγχος τούς παραλύει, ακόμα και στα πιο απλά πράγματα, όπως το να απαντήσουν στην κοπέλα που τους απευθύνει το λόγο.

Έτσι, αντιμετωπίζουν τον εαυτό τους με απογοήτευση και κάνουν συνεχώς σκέψεις όπως «δεν το ‘χω», «δεν μπορώ», «δεν είμαι επικοινωνιακός» κλπ.

Αυτό που τους προκαλεί τη μεγαλύτερη απογοήτευση απ’ όλα, αυτό που λαμβάνουν ως την απόλυτη προσωπική ήττα, είναι το γεγονός πως δεν μπορούν να πλησιάσουν την κοπέλα που τους αρέσει πολύ.

Αν δυσκολευόντουσαν να φλερτάρουν με κάποια που δεν τους ενδιέφερε και τόσο, οκ, το πλήγμα στην αυτοπεποίθηση τους δε θα ήταν μεγάλο.

Με την κοπέλα που τους αρέσει πολύ όμως, τα πράγματα αλλάζουν. Η δυσκολία να φλερτάρουν μαζί της ισοδυναμεί με προσωπική αδυναμία και καθορίζει την αξία τους ως άνδρες. Ή τουλάχιστον έτσι το εκλαμβάνουν αρκετοί και η νοοτροπία αυτή τους παραλύει.

Πως λοιπόν πλησιάζεις την κοπέλα που σου αρέσει πολύ, για να της μιλήσεις και να τη φλερτάρεις;

Κάνεις τα εξής: Περπατάς προς το μέρος της… Της πιάνεις κουβέντα… Εφόσον είναι δεκτική, αρχίζεις και τη φλερτάρεις…

Αν δε σε εντυπωσίασα με τα παραπάνω τότε είμαστε σε καλό δρόμο. Τα πράγματα είναι απλά. Αν νιώθεις τόσο έντονο άγχος που παραλύεις, τότε δε χρειάζεται να γνωρίζεις τεχνικές και ατάκες…

Χρειάζεται απλά να δράσεις.

Το θέμα συνήθως δεν είναι η πράξη, αλλά η σκέψη.

Η ανάλυση της διαδικασίας είναι που δημιουργεί προβλήματα. Και αυτό γιατί η υπερβολική σκέψη δημιουργεί συναισθήματα. Συναισθήματα όπως ο φόβος για το άγνωστο.

Ναι, μπορεί να πλησιάσεις την κοπέλα από τη λάθος γωνία και να την ξαφνιάσεις. Μπορεί να ξέχασες να φορέσεις αποσμητικό. Μπορεί να έχει αγόρι και τόση ώρα αυτός να έχει πεταχτεί κάπου για λίγο. Μπορεί η γλώσσα σώματος που έχεις καθώς την πλησιάζεις να δημιουργεί χλιαρές πρώτες εντυπώσεις.

Όμως ποτέ δε ξέρεις τι θα συμβεί.

Και ακριβώς επειδή ποτέ δε ξέρεις, βάζεις με το μυαλό σου ένα σωρό σενάρια.

Ποιο είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί; Και αν συμβεί, πόσο άσχημο είναι τελικά;

Το πρόβλημα δεν είναι ότι δε ξέρεις πώς να το κάνεις

Όντως, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις το φλερτ σου και το τί εντυπώσεις δημιουργείς όταν πλησιάζεις την κοπέλα αλλά και όταν της απευθύνεις το λόγο.

Ωστόσο, ο φόβος που νιώθεις όταν θες να πλησιάσεις μια κοπέλα, αυτός που σε παραλύει, δε σχετίζεται με το αν ξέρεις τι να κάνεις ή τι να της πεις.

Σχετίζεται με το φόβο για το άγνωστο.

«Πως θα το κάνω;» σκέφτεσαι, «Πώς να την πλησιάσω;». «Να πάω στα ίσια ή να πιάσω κουβέντα με κάποια άσχετη αφορμή;».

Ο φόβος είναι ασυνείδητος και σε παραλύει χωρίς καν να το καταλάβεις. Νιώθεις την επιθυμία να προσεγγίσεις την κοπέλα και να τη γνωρίσεις, αλλά μέσα σου, στο ασυνείδητο σου, ο φόβος σε καθοδηγεί να βρεις μια δικαιολογία για να μην το κάνεις.

Αυτή μπορεί να είναι πως το μαγαζί έχει πολύ δυνατή μουσική, άρα δε θα ακουστείς, άρα δεν έχει νόημα να πας. Ή πως δε γίνονται έτσι ποιοτικές γνωριμίες, άρα ποιο είναι το νόημα. Ή πως δεν είναι αυτή για εσένα, δείχνει πολύ επιθετική και αυστηρή.

Οι σκέψεις προκαλούν τα συναισθήματα

Όταν προσπαθείς να προβλέψεις κάθε πιθανό θέμα που μπορεί να προκύψει και να βρεις λύση σε κάθε πιθανό πρόβλημα, τότε είσαι καταδικασμένος να νιώθεις άγχος και φόβο για το άγνωστο.

Το πρόβλημα ξεκινά από την ανάγκη να ελέγξεις τα πάντα, ώστε να είσαι σίγουρος πως το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που θες.

Όσο περισσότερο σκέφτεσαι, τόσο περισσότερο αγχώνεσαι. Αυτό συμβαίνει γιατί το μυαλό σου εστιάζει στους πιθανούς κινδύνους, αντί για το τι μπορεί να κερδίσεις κάνοντας την πρώτη κίνηση.

Αυτός όμως είναι ο λάθος τρόπος να υιοθετήσεις μια νέα συμπεριφορά και να αλλάξεις τον εαυτό σου.

Ο σωστός τρόπος είναι να αφεθείς. Για να ξεκινήσεις να μαθαίνεις μια δεξιότητα, χρειάζεται πρώτα να σταματήσεις να προσπαθείς να ελέγξεις τα πάντα και να αφεθείς στην αμφιβολία.

Θα μάθεις από την εμπειρία, όχι από τις σκέψεις που κάνεις στο μυαλό σου.

Έτσι γίνεσαι καλύτερος, πιο έμπειρος και πιο σοφός.

Δε ξέρεις τι να πεις; Τέλεια, δεν πειράζει, αυτοσχεδίασε.

Ναι, υπάρχουν τρόποι να κάνεις τα παραπάνω καλύτερα και πιο αποδοτικά. Όμως, εκείνη τη στιγμή που έχεις την κοπέλα μπροστά, και που πιθανότατα δε θα ξανά έχεις την ευκαιρία να της μιλήσεις, δεν έχει σημασία αν ξέρεις πώς να κάνεις την τέλεια προσέγγιση ή όχι.

Την ευκαιρία την έχεις εκείνη τη στιγμή.Βγαίνοντας έξω με τους Coach: 4 Πράγματα που έμαθα στην πρακτική έξοδο, Επιστροφή στη Δράση: Πώς να αρχίσεις να φλερτάρεις ξανά μετά από ένα διάστημα Αδράνειας, Πώς να Ξεκολλήσεις στο Φλερτ όταν το άγχος σε Παραλύει

Πώς να διαχειριστείς το άγχος, όταν αυτό σε παραλύει

Όταν νιώθεις άγχος, ο καλύτερος τρόπος να το διαχειριστείς είναι να το αποδεχτείς. Αν αποφύγεις αυτό που σε αγχώνει, το μόνο που πετυχαίνεις είναι να ενισχύσεις το φόβο σου την επόμενη φορά που θα θες να φλερτάρεις.

Αν προσπαθήσεις να ελέγξεις το άγχος σου, τότε το μόνο που θα πετύχεις είναι να το διογκώσεις.

Ο μόνος τρόπος να σταματήσεις να νιώθεις άγχος σε μια κατάσταση, είναι να αφεθείς και να μπεις σε αυτήν την κατάσταση. Να τη συνηθίσεις. Να εξοικειωθείς. Να βιώσεις στο πετσί σου πως τελικά αυτό που φοβάσαι δεν ισχύει και πως είναι εξαιρετικά απίθανο να συμβεί.

Η αποδοχή του άγχους είναι το κλειδί. Βέβαια και αυτό δεν είναι κάτι που απλά κάνεις επειδή στο λέω εγώ. Η αποδοχή είναι μια ψυχολογική δεξιότητα που καλλιεργείς με τον καιρό.

Αυτό που χρειάζεται να καταλάβεις είναι πως το άγχος είναι φυσιολογικό και πως πάντα θα το νιώθεις μέχρι να εξοικειωθείς με το να φλερτάρεις με τις κοπέλες που σε ενδιαφέρουν. Δε θα εξαφανιστεί μαγικά.

Πώς να δρας όταν το άγχος σε παραλύει

Ο καλύτερος τρόπος να ξεφύγεις από την παράλυση που προκαλεί η υπερβολική σκέψη, είναι να δρας. Να κάνεις κάτι μικρό το οποίο σε βγάζει απ’ την απραξία και σε φέρνει πιο κοντά σε αυτό που σε φοβίζει.

Για παράδειγμα, αντί να σκέφτεσαι πως θα την εντυπωσιάσεις, επικεντρώσου απλά στο να ξεκινήσεις να περπατάς προς το μέρος της. Ξέχνα τα πάντα και εστίασε απλά στο βηματισμό σου.

Άσε τις λεπτομέρειες στην άκρη, ξέχνα τις ατάκες, σταμάτα να σκέφτεσαι. Περπάτα προς το μέρος της, στάσου μπροστά της με χαμόγελο και μίλα της με ωραίο τρόπο.

Πρώτα ξεκινάς να κάνεις κάτι και αργότερα αρχίζεις να ανησυχείς για το πώς θα το τελειοποιήσεις.

Αυτό είναι και το μικρό μυστικό, όχι μόνο για να αρχίσεις να φλερτάρεις, αλλά και για να κάνεις οτιδήποτε σε αγχώνει.

Ξεκίνα με απλά και με μικρά βήματα. Ακόμα και το πιο μεγάλο κατόρθωμα, είναι απλά ένα ψηφιδωτό από πολλές μικρές επιτυχίες. Ποτέ μην το ξεχνάς αυτό.

Άκουσε με και θα δεις πως το ‘χεις και πως μπορείς να κάνεις πολλά περισσότερα πέρα απ’ το να της μιλήσεις.

Αν θες κάποια βοήθεια για να ξεπεράσεις το αρχικό άγχος και να καλλιεργήσεις την αυτοπεποίθηση σου και τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες στο φλερτ, δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!