Social media και Φλερτ, έλεγξε τα χωρίς να σε ελέγχουν - Men's Bible

Social media και Φλερτ, έλεγξε τα χωρίς να σε ελέγχουν

Social media και Φλερτ, έλεγξε τα χωρίς να σε ελέγχουν

Είναι αναμφισβήτητο πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη ζωή μας. Τις περισσότερες φορές είναι το πρώτο πράγμα με το οποίο θα ασχοληθείς με το που ξυπνήσεις και το τελευταίο πριν κοιμηθείς.

Από ένα απλό scroll στο facebook ή στο Instagram, μέχρι να ανεβάσεις κάποια φωτογραφία ή σκέψη σου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είναι ένας τρόπος με τον οποίο νιώθεις πως επικοινωνείς με τον κόσμο και εκδηλώνεις τα συναισθήματά σου ή προβάλλεις τις όμορφες στιγμές σου.

Ωστόσο έχεις σκεφτεί ποτέ πόσο πολύ επηρεάζουν την ουσιαστική επικοινωνία με τους ανθρώπους και κυρίως με το αντίθετο φύλο;

Η προσωπική μου γνώμη είναι πως η λανθασμένη χρήση των social media είναι ένας από τους λόγους που οι άνθρωποι έχουν χάσει την ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ τους.

Σίγουρα το πάτημα ενός κουμπιού είναι πιο εύκολο από το να μπορέσεις να επικοινωνήσεις άμεσα με ένα άτομο, πόσο μάλλον να αναπτύξεις μια συζήτηση. Είμαστε όλοι τόσο απορροφημένοι με την εικονική ζωή που προβάλλει ο κάθε ένας μας ξεχωριστά, που έχουμε χάσει την ουσία της μη εικονικής πραγματικότητας.

Ένα ερώτημα που θα έπρεπε να θέτουμε στον εαυτό μας, είναι το κατα πόσο προσεγγίζουμε με ευκολία ένα άγνωστο άτομο από το να του ζητήσουμε οδηγίες για ένα μέρος που ψάχνουμε μέχρι το να κάνουμε μια νέα γνωριμία.

Καθημερινά παρατηρώ ανθρώπους που, ενώ βγαίνουν με τους φίλους τους ή ακόμη και αν κάνουν μια βόλτα μόνοι τους, είναι προσκολλημένοι σε ένα κινητό το οποίο έχει γίνει η προέκταση του χεριού τους. Είναι αυτό που τους προσφέρει συντροφιά και προπάντων ασφάλεια.

Δε χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με τον πραγματικό κόσμο γύρω τους, να αισθανθούν άβολα αν παρατηρήσουν βλέμματα πάνω τους και το κυριότερο δε χρειάζεται να βγουν από το comfort zone τους.

Ώρα για πραγματική ζωή

Πόσο συχνά σου συμβαίνει να θέλεις να προσεγγίσεις μια κοπέλα σε ένα μπαρ και εκείνη να είναι απορροφημένη στο κινητό της; Ή ακόμη και εσύ ο ίδιος να ασχολήσαι με αυτό μη βρίσκοντας κάποιο ουσιώδες ενδιαφέρον στην έξοδο σου;

Επιπλέον, πόσες φορές σου έχει τύχει να έχεις δει μια κοπέλα που σου αρέσει αλλά να εύχεσαι, αντί να χρειαστεί να την πλησιάσεις, να ήξερες τον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook γιατί θα σου ήταν πολύ πιο εύκολο να της στείλεις ένα μήνυμα, καθώς δε θα χρειαζόταν να καταβάλλεις ιδιαίτερο κόπο;

Το ζήτημα είναι να μπορείς να προσεγγίσεις μια κοπέλα με την ίδια ευκολία που θα της έστελνες ένα «απρόσωπο» μήνυμα. Για να το καταφέρεις αυτό, είναι αναγκαίο να μπορέσεις να καταπολεμήσεις το κοινωνικό άγχος το οποίο νιώθεις στην διαδικασία μιας προσέγγισης και ο τρόπος είναι αρκετά απλός.

Θες να βελτιωθείς στο φλερτ και στα social και στην πραγματική ζωή; Δες εδώ

Άρχισε να επικοινωνείς

Μπορείς να ξεκινήσεις μιλώντας με γυναίκες οι οποίες σου ελκύουν το ενδιαφέρον και να αληλλεπιδράσεις με αυτές, χωρίς να σκέφτεσαι το αποτέλεσμα.

Για αρχή σημασία έχει να μπορέσεις να συνηθίσεις την επικοινωνία με το αντίθετο φύλο και να ξεπεράσεις το άγχος προσέγγισης. Επίσης, δε νομίζεις πως είναι σίγουρα καλύτερο να ξέρεις μέσα σε λίγα λεπτά αν η κοπέλα ενδιαφέρεται να σε ξαναδεί από το να προσπαθείς να κλείσεις ένα ραντεβού μαζί της μέσα από εκατοντάδες μηνύματα στα social media;

Περιόρισε τη χρήση του κινητού

Ένα πολύ καλό τεστ για τον εαυτό σου είναι να μην ασχοληθείς με τα social media για όση ώρα βρίσκεσαι έξω με την παρέα σου. Είμαι σίγουρη πως κατά τη διάρκεια της εξόδου σου θα βρεθείς πολλές φορές αντιμέτωπος με ένα γυναικείο βλέμμα.

Άλλωστε ένα βλέμμα μπορεί να είναι πολλά υποσχόμενο και μπορεί να έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις ένα άτομο το οποίο αν είχες την προσοχή σου στραμμένη σε μια οθόνη, ίσως και να μη το παρατηρούσες ποτέ.Social media και Φλερτ, έλεγξε τα χωρίς να σε ελέγχουν

To online dating είναι ένα συμπληρωματικό μέσο προσέγγισης στο φλερτ

Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την πραγματική προσέγγιση και το φλερτ face to face. Ειδικά εάν είσαι αρχάριος στο φλερτ θα ήταν καλύτερο να ξεκινήσεις πρώτα να προσεγγίζεις γυναίκες έξω και έπειτα να φλερταρεις online. Ακόμη και εάν καταφέρεις να κλείσεις ραντεβού με μια γυναίκα που γνώρισες online, όταν θα έρθει η ώρα να βρεθείτε απο κοντά τότε πως θα διαχειριστείς το άγχος σου και την γλώσσα του σώματος σου εάν δεν είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος;

Γι’αυτό λοιπόν ξεκίνα τις πραγματικές προσεγγίσεις και κάνε χρήση του online dating μόνο όταν οι καταστάσεις το απαιτούν. Για παράδειγμα εάν κάποιες μέρες έχεις πολύ πιεσμένο πρόγραμμα και δεν έχεις ελεύθερο χρόνο να βγεις έξω, ή εάν βρίσκεσαι στο σπίτι με κρυολόγημα και χρειάζεται να μείνεις μέσα για να ξεκουραστείς (φαντάζομαι καταλαβαίνεις τι εννοώ).

Το online dating μπορεί να έχει εκπληκτικά αποτελέσματα, ωστόσο δεν πρέπει να επαναπαύεσαι και να επικοινωνείς μόνο μέσα από αυτό. Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, το οποίο εάν δεν το εκμεταλλευτείς σωστά μπορεί να σε οδηγήσει στην αποξένωση.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!