Πώς να γίνεις πιο Στοργικός Σύντροφος - Men's Bible

Πώς να γίνεις πιο Στοργικός Σύντροφος

Πώς να γίνεις πιο Στοργικός Σύντροφος

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν λανθασμένα ότι η αγάπη είναι απλά ένα συναίσθημα. Για να γίνεις πιο στοργικός σύντροφος όμως θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να κατανοήσεις τι είναι αγάπη.

Σίγουρα δεν είναι μόνο ένα συναίσθημα, είναι δέσμευση, δράση και μια απόφαση να αγαπάς και να φροντίσεις την σύντροφο σου.

Είναι απόλυτα λογικό και κατανοητό να έχεις μπερδευτεί για το τι σημαίνει αγάπη, καθώς από μικρή ηλικία όλοι έχουμε βομβαρδιστεί από ένα συγκεκριμένο μοτίβο που μας πρόβαλαν οι ρομαντικές ταινίες του Hollywood.

Διάβασε παρακάτω μερικούς από τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να μάθεις πώς να αγαπάς και πως να γίνεις πιο στοργικός σύντροφος.

#1 Να είσαι αφοσιωμένος στη σχέση σου

Πριν κάνεις σχέση θα πρέπει να έχεις πάρει την απόφαση ότι θα είσαι αφοσιωμένος σε αυτή και  ότι θα κάνεις ότι περνάει από το χέρι σου για να αναπτυχθεί και να αντέξει στο χρόνο. Χωρίς αυτή τη δέσμευση, δεν θα έχεις τα απαραίτητα θεμέλια για να χτίσεις σχέση αγάπης με την σύντροφο σου.

#2 Επένδυσε χρόνο με την σύντροφο σου για να γίνεις πιο στοργικός σύντροφος

Έχε υπόψη σου ότι η αγάπη δεν είναι συναίσθημα, δεν είναι λόγια. Είναι οι ενέργειες που κάνεις για την σύντροφο σου.

Ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους για να δείξεις την αγάπη σου και να γίνεις στοργικός σύντροφος είναι να περνάς χρόνο με το άτομο που αγαπάς. Άλλωστε, ο χρόνος είναι το πολυτιμότερο αγαθό μας. Δείχνεις σε κάποιον ότι τον αγαπάς περνώντας ποιοτικό χρόνο μαζί του.

#3 Επικοινώνησε την αγάπη σου για να είσαι πιο στοργικός σύντροφος

Υπάρχουν αμέτρητοι και αποτελεσματικοί τρόποι για να γίνει αυτό. Αν αγαπάς την σύντροφο σου δεν αρκεί μόνο να της το πεις, αλλά και να της το δείξεις μέσα από απλές κινήσεις στην καθημερινότητα σας.

Βρες τρόπους να επικοινωνήσεις την αγάπη σου μέσα από πράξεις. Κάνε μια ενέργεια, όσο μικρή κι αν είναι, που δείχνει στη σύντροφο σου ότι την αγαπάς. Ανανέωση ερωτικής ζωής: Πως να φρεσκάρεις τη σχέση σου στοργικός σύντροφος

#4 Αναγνώρισε και εκτίμησε τα πράγματα που κάνει η σύντροφος σου

Ένας από τους τρόπους για να είσαι πιο στοργικός σύντροφος είναι να αναγνωρίσεις όλα όσα κάνει η σύντροφος σου για εσένα. Μπορεί να θεωρείς την σύντροφο σου δεδομένη και να μην το καταλαβαίνεις καν. Δείξ΄της την εκτίμηση σου ακόμα και για τα πιο απλά πράγματα, όπως για παράδειγμα ότι αφιέρωσε χρόνο να σου μαγειρέψει.

#5 Να δίνεις χώρο και χρόνο στη σύντροφο σου για να γίνεις πιο στοργικός σύντροφος

Αν είσαι προσκολλημένος στη σύντροφο σου, αυτό μπορεί να καταστρέψει τη σχέση σου. Είναι καλό να περνάτε χρόνο μαζί, αλλά είναι επίσης καλό να βρείτε τις ισορροπίες σας σε αυτό το θέμα.

Το να δίνεις χώρο στη σύντροφο σου σημαίνει ότι, της επιτρέπεις να εκφραστεί με τον τρόπο που της αρέσει. Είναι σημαντικό να περνάτε και οι δύο χρόνο με τους φίλους και την οικογένεια σας. Δεν χρειάζεται να είστε μαζί 24/7. Όλοι χρειαζόμαστε χρόνο για να εξερευνήσουμε, να προβληματιστούμε και να εκφραστούμε με οποιοδήποτε τρόπο.

Θες να γίνεις καλύτερος σύντροφος; Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!

#6 Να είσαι πρόθυμος να κάνεις υποχωρήσεις

Για να μπορέσει να αντέξει στο χρόνο μια σχέση θα πρέπει να μάθεις να υποχωρείς και να συμβιβάζεσαι. Ενδεχομένως, ορισμένες φορές να το ξεχνάς αυτό, να σε παρασέρνει ο εγωισμός σου και να μην σε ενδιαφέρει πως αισθάνεται η σύντροφος σου.

Αν προκύψει για παράδειγμα μια διαφωνία, είναι καλό να συμβιβάζεσαι, αυτό δημιουργεί θετικά συναισθήματα στη σύντροφο σου και σε εσένα τον ίδιο.

#7 Μάθε να ακούς

Έχεις προσέξει ότι σε μία διαμάχη, αυτό που κάνεις είναι να προετοιμάζεις και να σκέφτεσαι τι θα πεις μετά, αντί να ακούς τι έχει να σου πει ο άλλος; Όταν το κάνεις αυτό, δεν επικοινωνείς και δεν ακούει ούτε και η σύντροφος σου εσένα, αντίστοιχα. Θα πρέπει να ακούς πραγματικά τη σύντροφο σου όταν σου μιλάει και να φροντίζεις τίποτα να μην σου αποσπά την προσοχή.

Ο μόνος τρόπος να έχετε ένα εποικοδομητικό διάλογο, είναι να είσαι ανοιχτός στη διαφορετική άποψη, να μην παίρνεις αμυντική στάση και να προσπαθείτε να βρείτε από κοινού πιθανές λύσεις. Εξάλλου, όπως προαναφέραμε θα πρέπει να μάθεις να κάνεις και υποχωρήσεις.

Υποτίθεται ότι είστε μία ομάδα και όχι δύο αντίπαλα στρατόπεδα. Και όταν μάθεις να επικοινωνείς έτσι, θα το υιοθετήσεις για πάντα.

#8 Ζήτα συγγνώμη

Οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Είναι καλό να ζητάς συγγνώμη. Όχι απλώς για να την πεις, αλλά να είναι μια αληθινή συγγνώμη και να την εννοείς. Αν έχεις κάνει κάποιο λάθος ή αν έχεις άδικο πες το και δείξε ότι έχεις την πρόθεση να επανορθώσεις.

Δεν πρόκειται να φανείς αδύναμος αν ζητήσεις συγγνώμη και αν αναγνωρίσεις τα λάθη σου. Με αυτόν τον τρόπο, η σύντροφος σου θα εκτιμήσει την ειλικρίνεια σου και θα κερδίσεις τον σεβασμό της.

Η αγάπη είναι το πιο όμορφο πράγμα στη γη. Το να αγαπάς είναι το πιο εκπληκτικό δώρο που μπορείς να κάνεις σε κάποιον. Πρέπει να είσαι αφοσιωμένος και να της το δείχνεις έμπρακτα κάθε μέρα με απλές πράξεις.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!