Ώρα για Εξάσκηση: Το να γνωρίζεις δεν αρκεί, πρέπει και να Εφαρμόζεις - Men's Bible

Ώρα για Εξάσκηση: Το να γνωρίζεις δεν αρκεί, πρέπει και να Εφαρμόζεις

Ώρα για Εξάσκηση: Το να γνωρίζεις δεν αρκεί, πρέπει και να εφαρμόζεις

Σήμερα θέλω να σου κάνω μια σημαντική ερώτηση: Πόσες ώρες έχεις αφιερώσει στο να μάθεις για το φλερτ, την επικοινωνία και τις κοινωνικές δυναμικές και πόσες ώρες έχεις αφιερώσει στην εξάσκηση και στην εφαρμογή αυτών που διαβάζεις;

Αν οι ώρες που αφιερώνεις στο διάβασμα άρθρων, σημειώσεων και βιβλίων και στην παρακολούθηση σεμιναρίων και youtube videos είναι περισσότερες, τότε σου έχω κακά νέα.

Είτε η βελτίωση σου στο φλερτ θα είναι πολύ αργή, είτε θα είναι μηδαμινή.

Γιατί όσα και αν διαβάσεις, όσα και να μάθεις, είναι ανούσια χωρίς πρακτική εξάσκηση.

Αν δε βγεις έξω να μιλήσεις με πραγματικές κοπέλες, κοπέλες που σου αρέσουν και που ίσως αγχώνεσαι να μιλήσεις μαζί τους, τότε δε βοηθάς τον εαυτό σου να αλλάξει.

Αν μόνο διαβάζεις και μαθαίνεις θεωρία , χωρίς να προχωράς σε εξάσκηση, τότε τον κοροϊδεύεις.

Η γνώση δεν αρκεί

Ένα ρητό το οποίο αποδίδεται στον Γερμανό ποιητή και μυθιστοριογράφο Γκαίτε λέει το εξής: «Το να γνωρίζεις, δεν αρκεί. Πρέπει και να εφαρμόζεις. Το να θέλεις δεν αρκεί, πρέπει και να πράττεις.».

Δυο φράσεις πυκνές σε νόημα και σοφία με τις οποίες δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω περισσότερο.

Δεν αρκεί να μαθαίνεις για το πως να βελτιώσεις τον εαυτό σου και τη ζωή σου. Δεν αρκεί να διαβάζεις για το φλερτ και τις γυναίκες.

Η γνώση δεν σε αλλάζει. Μονάχα η εμπειρία μπορεί να το πετύχει αυτό. Η εξάσκηση και οι πράξεις θα σε πάνε εκεί που θες να φτάσεις.

Είναι πολύ διαφορετικό να καταλαβαίνεις κάποια πράγματα με τη λογική, επειδή τα διάβασες και συμφωνείς με την επιχειρηματολογία και βρίσκεις πειστικά τα όσα λέει ο συγγραφέας.

Και είναι πολύ διαφορετικό να εφαρμόζεις κάτι και να διαπιστώνεις με την εμπειρία ότι κάτι είναι σωστό.

Η στείρα γνώση δεν μπορεί να αλλάξει τις πεποιθήσεις που έχεις για τον εαυτό σου, για τις ικανότητες σου στο φλερτ, για τις γυναίκες. Μονάχα η εμπειρία μπορεί να αλλάξει άρδην τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεσαι και βλέπεις τα πράγματα και στο φλερτ, αλλά και παντού.Ώρα για Εξάσκηση: Το να γνωρίζεις δεν αρκεί, πρέπει και να εφαρμόζεις

Όταν η μάθηση γίνεται άμυνα

Προφανώς δεν λέω ότι δεν πρέπει να διαβάζεις και να μαθαίνεις περισσότερα για το πως να βελτιωθείς στο συγκεκριμένο τομέα (και σε οποιονδήποτε τομέα σε ενδιαφέρει να γίνεις καλύτερος).

Η γνώση είναι δύναμη και η σωστή γνώση μπορεί σε βοηθήσει να πετύχεις απίστευτα πράγματα. Απλά η θεωρία λειτουργεί σαν χάρτης και πυξίδα. Σου δείχνει την πορεία που πρέπει να ακολουθήσεις αλλά το ταξίδι πρέπει να το κάνεις εσύ.

Όπως ακριβώς και ένα βιβλίο για τη γυμναστική δε θα αναπτύξει τους μύες σου, έτσι και το να γνωρίζεις πως να φλερτάρεις καλύτερα δεν είναι το ίδιο με το να φλερτάρεις καλύτερα.

Το θέμα είναι πως συχνά χρησιμοποιούμε τη συλλογή πληροφοριών ως άμυνα. Χρήσιμη άμυνα μεν, καθώς κάτι μαθαίνουμε, αλλά άμυνα δε. Και όταν λέω άμυνα το εννοώ με την ψυχολογική έννοια του όρου, δηλαδή ως μέσο για να αποφύγεις άβολες καταστάσεις και συναισθήματα.

Το να μαθαίνεις περισσότερα πράγματα για το φλερτ σου δίνει την αίσθηση της προόδου και της εξέλιξης. Το να προσεγγίσεις όμως μια γυναίκα που σου αρέσει για να τη φλερτάρεις σε κάνει να νιώθεις άβολα και να κάνεις σκέψεις όπως:

«Κι αν αποτύχω;»

«Κι αν με απορρίψει;»

«Και αν δεν το κάνω καλά;»

Νιώθεις πως είναι προτιμότερο να συνεχίσεις να μαθαίνεις περισσότερα για το πως πλησιάζεις μια κοπέλα, πως ξεκινάς το διάλογο, ποια είναι η κατάλληλη γλώσσα σώματος, με ποια ατάκα να κάνεις πείραγμα και τί να της πεις για να την κάνεις να ενδιαφερθεί για εσένα. Παρά να φλερτάρεις την κοπέλα που σου αρέσει με μη ιδανικό τρόπο.

Το θέμα είναι πως ότι και να διαβάσεις, η απόρριψη πάλι θα σε φοβίζει. Και θα σε συνεχίζει να σε φοβίζει όσο την αποφεύγεις.

Από ένα σημείο και έπειτα η συσσώρευση γνώσης παύει να σε εξυπηρετεί. Όσα περισσότερα γνωρίζεις για το πως να παρουσιάσεις τον εαυτό σου με ωραίο και γοητευτικό τρόπο, χωρίς να τα έχεις εξασκήσει και καλλιεργήσει, τόσους περισσότερους παράγοντες έχεις να λάβεις υπ΄ όψιν.

Πράγμα που σε αγχώνει ακόμα περισσότερο. «Μήπως η γλώσσα σώματος μου δεν είναι καλή;», «Μήπως τα ρούχα δεν είναι καλά;», «Η κοπέλα με έχει δει που διστάζω να της μιλήσω άρα δεν έχει νόημα να το κάνω».

Απλά ξεκίνα την πρακτική εξάσκηση

Η πρακτική εμπειρία είναι το Α και το Ω. Έχει μεγαλύτερη αξία να συλλέγεις μικρές δόσεις πληροφορίας για το θέμα που σε απασχολεί, να εφαρμόζεις αυτά τα λίγα που έμαθες και αφού βελτιωθείς λίγο να ασχοληθείς με περισσότερη θεωρία, παρά να μάθεις τα πάντα εξ’ αρχής.

Άσε την πολύ θεωρία στην άκρη και απλά ξεκίνα. Κάνε το πρώτο μικρό βήμα προς το στόχο σου.

Αν γενικά δεν είσαι πολύ κοινωνικός και δε μιλάς με κόσμο, το πως θα δημιουργήσεις έλξη δε θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα. Πρώτα πρέπει να καλλιεργήσεις την κοινωνικότητα σου και να εξασκηθείς στο να ανοίγεις κουβέντα με όλους.

Αν δεν φροντίζεις τον εαυτό σου και δεν σε ευχαριστεί ο τρόπος ζωής σου, το να μάθεις τι να πεις σε ένα πρώτο ραντεβού δε θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα.

Ειδικά στο θέμα της βελτίωσης στο φλερτ, υπάρχει μια σειρά στο τι πρέπει να βελτιώσεις για να πετύχεις γρήγορα το αποτέλεσμα που θες. Και η πολύ θεωρία μπορεί να σε οδηγήσει να ανησυχείς αχρείαστα για πράγματα που τη δεδομένη στιγμή δεν έχουν τόση σημασία.

Μάθε περισσότερα για το φλερτ όμως πάντα να ρωτάς τον εαυτό σου «πως μπορώ να το εφαρμόσω άμεσα αυτό;» και «Τι μπορώ να κάνω αυτή τη στιγμή που θα με φέρει πιο κοντά στο στόχο μου;».

Να θυμάσαι η εξέλιξη σου, είναι στο χέρι σου.

Θες ένα πρακτικό πρόγραμμα που θα σε πάρει από το χέρι και θα σε βοηθήσει να βελτιωθείς αποτελεσματικά στο φλερτ και την επικοινωνία; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!