Πώς να κερδίσεις τον Σεβασμό χωρίς καν να μιλάς - Men's Bible

Πώς να κερδίσεις τον Σεβασμό χωρίς καν να μιλάς

Πώς να κερδίζεις τον Σεβασμό των άλλων στη δουλειά, Πώς να κερδίσεις τον Σεβασμό χωρίς καν να μιλάς

Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στο ότι πρέπει να δείχνεις αυτοπεποίθηση με το σώμα, με τις κινήσεις και με την φωνή σου. Πολλοί αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν να εκπέμψω αυτοπεποίθηση και να κερδίσω τον σεβασμό των άλλων με τις κινήσεις μου, αν δεν ξέρω πώς να το κάνω ούτως ή άλλως;

Πραγματικά είναι δύσκολο να εφαρμόσεις κάτι που δεν το γνωρίζεις. Ευτυχώς όμως, είναι αρκετά εύκολο να ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες για να εκπέμψεις αυτοπεποίθηση με τις κινήσεις και το σώμα σου.

Αργές κι ελεγχόμενες κινήσεις  για να κερδίσεις τον σεβασμό

Στη φύση, αυτό που ξεχωρίζει τους θηρευτές από τα θηράματα είναι ο τρόπος που κινούνται.

Αν έχεις δει λιοντάρια να κινούνται θα διαπιστώσεις ότι οι κινήσεις τους είναι αργές, σχεδόν νωχελικές και πάντα ελεγχόμενες. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι οι θηρευτές λειτουργούν σε μία εντελώς διαφορετική πραγματικότητα από τα θηράματα. Ένας θηρευτής δεν έχει λόγο να κάνει νευρικές κινήσεις γιατί δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Αντίθετα, τα ζώα που λειτουργούν ως θηράματα, είναι αεικίνητα για να αποφεύγουν τους κινδύνους.

Αυτό σημαίνει ότι αν θες να εκπέμπεις την αίσθηση έλλειψης φόβου, οι κινήσεις και οι αποκρίσεις σου πρέπει να είναι αργές και χαλαρές. Αν δεν έχεις λόγο να κινηθείς γρήγορα, τότε μην το κάνεις. Χέρια, κινήσεις των χεριών και του σώματος, όλα πρέπει να είναι υπό έλεγχο.

Οι κινήσεις σου πρέπει να είναι ανεξάρτητες και ανεπηρέαστες από το περιβάλλον. Να φαίνεται ότι εσύ έχεις τον έλεγχο και διαμορφώνεις την πραγματικότητα γύρω σου και όχι το αντίθετο, κι έτσι θα έχεις τον σεβασμό των άλλων.

Αν αισθανθείς ότι χάνεις τον έλεγχο κάποιας κατάστασης, το οποίο είναι φυσικό να σου συμβεί κάποιες φορές, απλά χαλάρωσε, πάρε μία βαθιά ανάσα και άνοιξε την γλωσσά του σώματός σου.

Η φυσική σου κατάσταση, δηλαδή ο τρόπος που κινείσαι και λειτουργείς αλλάζει ανάλογα με την διάθεσή σου. Το σώμα σου λοιπόν, παίρνει μία συγκεκριμένη στάση κάθε φορά που αισθάνεσαι ένα συναίσθημα. Αν χαλαρώσεις και αλλάξει την στάση του σώματός σου, αυτομάτως θα βάλεις σώμα και νου σε μία διαφορετική κατάσταση και αυτό θα σου ξαναδώσει τον έλεγχο.Αυτοσεβασμός: 4 Τρόποι να τον καλλιεργήσεις, Πώς να κερδίσεις τον Σεβασμό χωρίς καν να μιλάς

Γύρισμα της πλάτης

Κάτι αρκετά αρχέγονο που μπορεί και να παρεξηγηθεί αν δεν γίνει σωστά και στις κατάλληλες συνθήκες. Από το παράδειγμα της φύσης που αναφέραμε παραπάνω, μπορούμε να ξεδιαλέξουμε μία συγκεκριμένη συμπεριφορά που έχουν τα ζώα που δεν αισθάνονται απειλή και αυτή είναι το γύρισμα της πλάτης.

Όταν σου μιλάει κάποιος και αισθάνεσαι ότι δεν είναι απειλή ή αρκετά σημαντικός, μπορείς να κρατήσεις την πλάτη σου γυρισμένη.

Αυτό είναι κάτι φυσιολογικό σε κοινωνικές περιστάσεις όπου υπάρχει πολύς κόσμος που δεν τον γνωρίζεις. Σε περιβάλλον εργασίας ή σε κλειστό φιλικό – οικογενειακό κύκλο είναι κάτι που μπορεί να παρεξηγηθεί εύκολα. Θα κάνει τα άτομα να αισθανθούν ασήμαντα και ίσως παρεξηγηθούν.

Μην φοβάσαι να εκτεθείς ακόμα κι αν έχεις κάνει λάθος

Ένας ισχυρός χαρακτήρας, με αυτοπεποίθηση και αυτοέλεγχο δεν φοβάται να τσαλακωθεί. Αυτό σημαίνει ότι είναι οκ κάποιες φορές να παραδέχεσαι τα λάθη σου ή να λες την αλήθεια.

Ένας άντρας που δεν φοβάται να δείξει τις αδυναμίες του, θεωρείται αυτόματα από τους άλλους ως ικανός και σίγουρος για τον εαυτό του. Είναι φυσική αντίδραση του κόσμου να θεωρεί ότι αυτό που αναφέρει κάποιος ως αδυναμία, δεν είναι και τόσο αδυναμία. Για να το παραδέχεται, σημαίνει ότι το έχει εντοπίσει και έχει αλλάξει την συμπεριφορά του.

Μείνε ανεπηρέαστος για να έχεις τον σεβασμό των άλλων

Όπως είναι γνωστός ο όρος ως non-reactive. Αυτό σημαίνει ότι είναι απαραίτητο  να μην αντιδράς στις προκλήσεις των άλλων. Όσο κι αν σε προκαλούν με πειράγματα και αστεία ή προσβολές, τόσο λιγότερο πρέπει να αντιδράς.

Φρόντισε να μην παρασύρεσαι στο παιχνίδι τους, γιατί έτσι παραδίδεις τον έλεγχο. Οφείλεις στον εαυτό σου να έχει ένα σταθερό συναισθηματικό κέντρο.

Φυσικά θα υπάρξουν στιγμές που δεν θα μπορείς να ελέγξεις τα συναισθήματά σου στο 100% και αυτό είναι αναμενόμενο. Για να πετύχεις το αντίθετο θα πρέπει να έχεις ακράδαντη συναισθηματική ισορροπία, κάτι που είναι σχεδόν απίθανο καθώς είσαι άνθρωπος και όχι ρομπότ.

Ακόμα κι έτσι, πρέπει να έχεις την δύναμη να εκφράζεις τα συναισθήματά σου χωρίς φόβο και να μπορείς να εντοπίσεις τις καταστάσεις που σε κάνουν να βγαίνεις από τα ρούχα σου και να χάνεις τον έλεγχο.

Σαν εργαλείο ελέγχου, ξεκίνα να γράφεις τις καταστάσεις και τα άτομα που σε κάνουν να χάνεις τον έλεγχο έτσι ώστε να είσαι έτοιμος σε περίπτωση που βρεθείς σε μία τέτοια κατάσταση.

Είναι δύσκολο να διατηρείς πάντα τον έλεγχο και να το εκφράζεις και με το σώμα σου. Όσο περισσότερο εξασκείσαι όμως, τόσο ευκολότερο θα γίνεται και το σημαντικότερο που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι όλα προέρχονται από το μυαλό.

Θες να εκπεμπεις γνήσια αυτοπεποίθηση με τις κινήσεις και το σώμα σου; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!