Όταν τα βάζεις με τον Εαυτό σου - Men's Bible

Όταν τα βάζεις με τον Εαυτό σου

Όταν τα βάζεις με τον εαυτό σου

Δεν είναι ωραίο να κάνεις λάθη. Πόσο μάλλον όταν γνωρίζεις ότι τα λάθη αυτά είναι αποκλειστικά δική σου ευθύνη. Θυμώνεις. Τα βάζεις με τον εαυτό σου και απογοητεύεσαι από τις επιλογές σου.

Ξεχνάς κάθε επιτυχία και κάθε νίκη που έχεις καταφέρει και κάνεις ένα υπερβολικά μεγάλο zoom in στο λάθος που μόλις έκανες.

Οκ, είναι φυσιολογικό ως ένα βαθμό. Αλλοίμονο αν αντιμετωπίζαμε με ελαφρά καρδιά κάθε στραβοπάτημα και κάθε σφάλμα που κάναμε. Δε θα παίρναμε τίποτα στα σοβαρά και δε θα πετυχαίναμε τίποτα σημαντικό με αυτόν τον τρόπο.

Είναι οκ να θυμώνεις με τον εαυτό σου. Αυτό που δεν είναι οκ είναι να μένεις θυμωμένος και να μην αξιοποιείς τον παραγωγικά.

Λάθη κάνουμε όλοι και όλη την ώρα και οι σοφότεροι από εμάς γνωρίζουν καλά πως μονάχα κάνοντας λάθη μαθαίνεις και εξελίσσεσαι.

Πέφτεις, σηκώνεσαι, ξαναπέφτεις, ξανασηκώνεσαι και ούτω καθ΄ εξής. Αυτός είναι ο κύκλος της προσωπικής ανάπτυξης και εξέλιξης. Το θέμα είναι πως πολλές φορές, όταν κάνεις κάποιο λάθος και βιώνεις μια προσωπική αποτυχία, όλη αυτή η σοφία μοιάζει να εξαφανίζεται.

Για αρχή καλό είναι να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνος. Και δεύτερον υπάρχουν διάφοροί τρόποι να χαλαρώσεις και να επανακτήσεις τη διάθεση σου να κυνηγήσεις ξανά τους στόχους σου.

Θυμήσου πως είσαι άνθρωπος

Όταν τα βάζεις με τον εαυτό σου πολλές φορές γίνεσαι παράλογος. Ο εσωτερικός σου κριτής πυροβολεί ασταμάτητα και αμφισβητεί τις ικανότητες σου να τα καταφέρεις.

Μην τον ακούς. Όπως είπα είναι καλό να τα βάζεις με τον εαυτό σου και να θυμώνεις μαζί του, αρκεί αυτός ο θυμός να σε βοηθάει να βελτιωθείς. Να γίνεις καλύτερος.

Αν τα βάζεις με τον εαυτό σου και το αποτέλεσμα είναι να παραλύεις, να απογοητεύεσαι και να σταματάς να προσπαθείς για οτιδήποτε είναι αυτό που θες να πετύχεις, τότε απλώς κάνεις ζημιά στον εαυτό σου και στην αυτοεκτίμηση σου.

Θυμήσου, είσαι άνθρωπος και όχι ρομπότ. Θα κάνεις λάθη. Θα σφάλλεις. Θα πάρεις λάθος αποφάσεις. Και το σημαντικότερο είναι πως το παρελθόν δεν αλλάζει.

Οπότε αυτό που έχει σημασία είναι να εξετάσεις με καθαρό μυαλό το τί έχει συμβεί και να μάθεις από τα λάθη σου ώστε να μην τα επαναλάβεις.

Βγάλε το από μέσα σου

Μην κρατάς τα συναισθήματα σου για τον εαυτό σου. Μίλα σε κάποιον φίλο ή συγγενή που ξέρεις ότι μπορεί να σε ακούσει και να καταλάβει. Βγάλε το από μέσα σου. Δεν υπάρχει κάτι πιο απελευθερωτικό απ’ το να μιλάς για τα συναισθήματα σου με έναν ευάλωτο και ειλικρινή τρόπο.

Είναι ο καλύτερος τρόπος να ξαλαφρώσεις από την ένταση και να δεις την κατάσταση πιο καθαρά. Φυσικά θα πρέπει να διαλέξεις προσεκτικά το άτομο στο οποίο θα ανοιχτείς. Αν μιλήσεις σε κάποιον που δεν μπορεί να καταλάβει τη θέση σου και που είναι γενικά υπερβολικά αυστηρός με τους άλλους τότε το πιθανότερο είναι πως θα νιώσεις πιο άσχημα με τον εαυτό σου.

Μάθε από τα λάθη σου και μην τα βάζεις με τον εαυτό σου

Δεν έχει νόημα να τα βάζεις με τον εαυτό σου και να μη μαθαίνεις από τα λάθη σου. Διαφορετικά είσαι καταδικασμένος να τα επαναλάβεις.

Γι’ αυτόν το λόγο αντί να θυμώνεις με εσένα, αναρωτήσου τι θα κάνεις διαφορετικά την επόμενη φορά. Με λίγα λόγια μην εστιάσεις απλά στο λάθος αλλά στη λύση. Έτσι θα μπορείς να βγαίνεις κερδισμένος και να βελτιώνεις τον εαυτό σου ακόμα και όταν οι προσπάθειες σου πέφτουν στο κενό.Περνάς καλά όταν βγαίνεις; (ή μήπως δείχνεις σαν να μην θέλεις να είσαι εκεί;), Όταν τα βάζεις με τον εαυτό σου

Αντί να τα βάζεις με τον εαυτό σου αφιέρωσε του χρόνο

Είναι πολύ σημαντικό να αξιοποιείς το θυμό σου παραγωγικά. Γι’ αυτό μην τα βάζεις με τον εαυτό σου για κάποιο λάθος που έχεις κάνει ή για κάποιο γεγονός που συνέβη στη ζωή σου (πχ, χωρισμός).

Αντίθετα, ξεκίνα κάποιο νέο χόμπι, κυνήγησε κάποιον άλλο στόχο που είναι σημαντικός για εσένα, επένδυσε στον εαυτό σου, αξιοποίησε την ενέργεια που σου δίνει ο θυμός για να γίνεις καλύτερος και να πετύχεις σε άλλους τομείς στη ζωή σου.

Αυτό θα σε βοηθήσει να ανακτήσεις την αυτοπεποίθηση σου, να νιώσεις καλύτερα και να γίνεις περισσότερο αισιόδοξος για το μέλλον σου.

Θες να μάθεις ποια λάθη κάνεις στο φλερτ και να βελτιώσεις τις κοινωνικές σου δεξιότητες; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!