Ο τρόπος να κάνεις Ποιοτικές Φιλίες (αν και πολυάσχολος) - Men's Bible

Ο τρόπος να κάνεις Ποιοτικές Φιλίες (αν και πολυάσχολος)

Ο καλύτερος τρόπος να κάνεις ποιοτικές φιλίες ως πολυάσχολος ενήλικας

Κοινό παράπονο αρκετών ανδρών από μια ηλικία και μετά, είναι πως το να κάνεις νέες ποιοτικές φιλίες είναι δύσκολο. Η αλήθεια είναι πως δεν έχουν και άδικο. Μετά από τα φοιτητικά χρόνια που μπαίνεις πλέον στην πραγματική ενήλικη ζωή, το να κάνεις νέες γνωριμίες γενικά αρχίζει να μοιάζει με γρίφο.

Ελλιπής χρόνος, υποχρεώσεις, διαφορετικές προτεραιότητες, άγχος και στρες. Όλα αυτά όχι μόνο σε εμποδίζουν να σχηματίσεις νέους ποιοτικούς δεσμούς με άλλους ανθρώπους, αλλά πολλές φορές εξασθενούν και αρκετούς απ’ αυτούς που ήδη έχεις.

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να χάνεσαι με αρκετούς φίλους καθώς τα χρόνια περνούν. Έτσι βρίσκεις ξαφνικά τον εαυτό σου σχετικά απομονωμένο. Με λίγους φίλους κοντά σου.

Ναι, μπορεί σε γενικές γραμμές να γνωρίζεις περισσότερο κόσμο στα 35 απ’ ότι στα 20 σου, όμως δεν έχει τόσο σημασία η ποσότητα, αλλά η ποιότητα.

Έχει σημασία να νιώθεις πως έχεις την ομάδα σου, πως ανήκεις κάπου και πως έχεις κοντά σου πραγματικούς φίλους που νοιάζονται για εσένα.

Εδώ γεννάτε το ερώτημα: «Πως μπορώ να κάνω νέους πραγματικούς φίλους;».

Για να απαντήσουμε πραγματικά σε αυτό το ερώτημα χρειάζεται πρώτα να ξέρουμε ποια είναι τα κατάλληλα συστατικά που επιτρέπουν στην πραγματική φιλία να δημιουργηθεί.

Διάφορες έρευνες που έχουν γίνει, έχουν δείξει πως υπάρχουν τρεις παράγοντες-κλειδιά που σε βοηθούν να ξεπεράσεις τα προαναφερθέντα εμπόδια (έλλειψη χρόνου, υποχρεώσεις κλπ) και να κάνεις πραγματικούς φίλους.

Αυτά είναι τα εξής:

  • Η μικρή απόσταση ανάμεσα σε σένα και τα άτομα με τα οποία μπορείτε να γίνετε φίλοι.
  • Η επαναλαμβανόμενη και πολλές φορές απρογραμμάτιστη επαφή. Δηλαδή το να βλέπεις τακτικά τα συγκεκριμένα άτομα χωρίς να χρειάζεται υπερβολική προσπάθεια.
  • Η επαφή αυτή να γίνεται σε ένα περιβάλλον το οποίο επιτρέπει σε εσένα και τους άλλους να γίνετε περισσότερο ευάλωτοι και να μιλήσετε για τα ευαίσθητα θέματα που σας απασχολούν (χωρισμοί, ερωτικές απογοητεύσεις, άγχος για το μέλλον κλπ).

Υπάρχει μια μέθοδος η οποία καλύπτει όλους τους πιο πάνω παράγοντες και αναμφίβολα, αποτελεί τον καλύτερο τρόπο να καλλιεργήσεις ως πολυάσχολος ενήλικας, νέες ποιοτικές φιλίες. Αυτό είναι το να συμμετέχεις σε μια ομάδα / κοινότητα.

Γιατί το να συμμετέχεις σε μια ομάδα / κοινότητα σε βοηθάει να κάνεις ποιοτικές φιλίες

#1 Παρακάμπτει την ανάγκη να προγραμματιστεί μια συνάντηση

Ξέρεις πως είναι να προσπαθείς να βρεθείς με κάποιον και κάθε φορά που μιλάς μαζί του να λέτε «Ρε συ να κανονίσουμε να βρεθούμε κάποια στιγμή», μόνο που τελικά δεν κανονίζετε ποτέ.

Γιατί είτε κανένας δεν κάνει κάποια κίνηση να οργανώσει μια συνάντηση, είτε κάνεις εσύ αλλά τελικά δεν μπορούν οι άλλοι.

Ειδικά μάλιστα αν μιλάμε για μεγάλη παρέα. Το να οργανώσεις τέσσερα, πέντε άτομα μαζί είναι συχνά δύσκολο, ειδικά όταν όλοι έχουν δύσκολα ωράρια και υποχρεώσεις.

Η συμμετοχή σε μια κοινότητα όμως παρακάμπτει αυτό το εμπόδιο. Όσοι λαμβάνουν μέρος στις συναντήσεις της κοινότητας, γνωρίζουν το χρόνο και την τοποθεσία και εφ’ όσον θέλουν να συμμετέχουν, προγραμματίζουν από μόνοι τους το χρόνο τους, έτσι ώστε να παραβρίσκονται στις συναντήσεις όσο πιο συχνά μπορούν.

#2 Η συμμετοχή σε μια κοινότητα βοηθάει την τακτική επαφή

Όταν είσαι ενήλικας, οι εργασιακές και οι οικογενειακές υποχρεώσεις απομυζούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σου. Συχνά περνούν μήνες και μήνες χωρίς να δεις τους φίλους σου.

Η συμμετοχή σε μια κοινότητα όμως σε βοηθάει να βλέπεις κόσμο και φίλους που κάνεις μέσω αυτή της κοινότητας σε τακτική βάση. Ανεξάρτητα από το πόσο συχνά βλέπεις κόσμο σε άλλες περιστάσεις, οι συναντήσεις της κοινότητας είναι τακτικές και προγραμματισμένες. Έτσι ξέρεις πως θα δεις τους φίλους σου στις συναντήσεις αυτές.

Ίσως όχι σε κάθε συνάντηση, αλλά θα τους βλέπεις τακτικά.Ο καλύτερος τρόπος να κάνεις ποιοτικές φιλίες ως πολυάσχολος ενήλικας

#3 Η σωστή κοινότητα διατηρεί ένα κλίμα ενθάρρυνσης και εξέλιξης και βοηθάει τα μέλη της να ανοιχτούν

Μπορεί να γνωρίζεις άτομα από το γυμναστήριο ή τη δουλειά σου και κάθε φορά που τα βλέπεις να πιάνετε μια χαλαρή κουβεντούλα. Αν όμως η συζήτηση δεν επεκτείνεται ποτέ σε πιο βαθιά και σοβαρά θέματα, τότε είναι δύσκολο να δημιουργηθούν ουσιαστικοί δεσμοί μεταξύ σας.

Αντίθετα, σε μια κοινότητα, όπως η κοινότητα του Men’s Bible, η οποία έχει δημιουργηθεί με κάποιο σκοπό και στόχο, βρίσκεσαι μαζί με άτομα με παρόμοιους στόχους και επιθυμίες.

Πράγμα που βοηθάει τη δημιουργία ενός δυνατού κλίματος στήριξης και συνεργασίας. Νιώθεις πιο άνετα να μιλήσεις περισσότερο για τον εαυτό σου και να αποκαλύψεις κάποιες ευάλωτες πλευρές σου.

Ταυτόχρονα κάνουν το ίδιο και άλλοι, με αποτέλεσμα να μπορείς να εντοπίσεις ευκολότερα άτομα με τα οποία σας συνδέουν κοινοί προβληματισμοί και εμπειρίες.

«Οπότε τι να κάνω;»

Αν λοιπόν νιώθεις πως έχεις απομακρυνθεί από την παλιά σου παρέα, πως οι πραγματικοί σου φίλοι λιγοστεύουν και πως χρειάζεται να ενισχύσεις κάπως τον κοινωνικό σου κύκλο και να κάνεις νέες ποιοτικές φιλίες, τότε μπες σε μια κοινότητα.

Μπορείς να γραφτείς σε κάποιο κοινωνικό χόμπι, το οποίο σε βάζει σε μια ομάδα και σου προσφέρει συχνές ευκαιρίες για γνωριμίες αλλά και για εξάσκηση των κοινωνικών σου δεξιοτήτων.

Αν είσαι τύπος που ενδιαφέρεται να εξελιχθεί στο φλερτ, τότε να ξέρεις πως στην κοινότητα του Men’s bible, θα βρεις πολλούς άνδρες με τους ίδιους στόχους, παρόμοιες εμπειρίες και προσωπικότητες. Άνδρες με τους οποίους μπορείς να «κολλήσεις», να βγαίνεις μαζί για φλερτ αλλά και για διασκέδαση και με τους οποίους μπορείς να ξεπεράσεις τα εμπόδια που συναντάς.

Θες να βελτιωθείς στο φλερτ και να γίνεις μέλος της κοινότητας μας; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!