Τι είναι η Γνήσια Αντρική Φιλία και γιατί την έχεις Ανάγκη - Men's Bible

Τι είναι η Γνήσια Αντρική Φιλία και γιατί την έχεις Ανάγκη

Μετράει η Γνήσια Αντρική φιλία

Μπορείς να πεις ότι έχεις γνωρίσει την γνήσια αντρική φιλία; Μπορείς να πεις ότι έχεις κάποιον που σου έχει σταθεί στα δύσκολα και ταυτόχρονα σε έχει βοηθήσει να πας μπροστά;

Τι εννοούμε όταν λέμε γνήσια αντρική φιλία και πως την ξεχωρίζουμε από τις απλές γνωριμίες, τους παιδικούς φίλους και τις τοξικές φιλίες;

Μετράει η Γνήσια Αντρική φιλία

Τι εννοούμε με τον όρο φιλία;

Ξεκινώντας ας ξεκαθαρίσουμε τι είναι η φιλία γενικότερα. Είμαι φίλος με κάποιον, σημαίνει ότι αυτό το άτομο μου καλύπτει κάποιες συναισθηματικές μου ανάγκες. Αν και ακούγεται λίγο ευκαιριακό και εγωιστικό, δεν είναι. Είναι ο τρόπος που λειτουργεί ο άνθρωπος. Είναι στη φύση του να αποζητάει αυτούς που τον βοηθάνε και τον στηρίζουν.

Για να κάνουμε, ο καθένας από εμάς, μία αναδρομή στο παρελθόν μας, θυμήσου την τελευταία φορά που πέρασες μία συναισθηματικά φορτισμένη κατάσταση. Υπήρξε κάποιος που εμφανίστηκε και σαν από μηχανής θεός, σε στήριξε και σου στάθηκε στα δύσκολα.

Ακόμα πιο ενδιαφέρον θα είχε αν σταματήσατε να έχετε πολλές επαφές με αυτό το άτομο, όταν ξεπέρασες την δυσκολία σου.

Το πιο εύκολο παράδειγμα, είναι ο χωρισμός. Την τελευταία φορά που χώρισες, ήρθε κάποιος φίλος σου και σε πήρε να πάτε για ποτό, να το κάψετε και να ξεδώσετε. Ξενυχτήσατε μαζί, πονέσατε μαζί και όταν τελικά ξεπέρασες την απώλεια, σαν να χαθήκατε λίγο. Εκείνος επέμενε να βγείτε αλλά εσύ ήθελες άλλα πράγματα και τελικά σταματήσατε να βγαίνετε για ποτά και ξενύχτια.

Το ίδιο συμβαίνει και όταν ξεκινάς κάποια σχέση. Τις πιο πολλές φορές, καταλήγεις να κάνεις παρέα με άτομα που και αυτά είναι σε σχέση και βγαίνετε ζευγαράκια. Η ατάκα που χρησιμοποιούμε σε αυτή την φάση είναι «Είμαστε στην ίδια φάση». Ουσιαστικά, είστε στο ίδιο μήκος κύματος, σκέφτεστε και κάνετε παρόμοια πράγματα, οπότε είναι αναμενόμενο να καταλήξεις με αυτό το άτομο.

Φίλος λοιπόν, είναι αυτός που μπορεί να σου σταθεί στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα. Αυτός που σε καταλαβαίνει όταν τραβάς ζόρια και χαίρεται όταν είσαι καλά.

Είναι τιμή και χαρά να έχεις έναν τέτοιον άνθρωπο δίπλα σου.

Ποιος δεν είναι φίλος;

Για να το δούμε από την άλλη πλευρά, φίλος δεν είναι αυτός που θέλει να σε κρατήσει πίσω. Δεν είναι αυτός που όταν σε βλέπει να αλλάζεις προς κάτι καλύτερο, θυμώνει, σου λέει ότι δεν είσαι ο ίδιος και ότι αλλάζεις σε κάτι που δεν αναγνωρίζει.

Στο δρόμο προς την εξέλιξη, συναντάμε εμπόδια.

Κάποια από αυτά είναι άτομα που γνωρίζουμε από παλιά. Άτομα τα οποία τα γνωρίσαμε στο σχολείο ή στον στρατό και εξακολουθούμε να κάνουμε παρέα ακόμα και 20 ή 30 χρόνια μετά.

Από τη μία μπορεί να μου πεις ότι αυτές είναι οι σταθερές φιλίες που αντέχουν στο χρόνο. Οκ, μπορώ να το δεχτώ αυτό, με μία προϋπόθεση. Ότι η εξέλιξή σας ήταν παράλληλη και έχετε κάνει και οι δύο αλλαγές στη ζωή σας, προς το καλύτερο.

Τι να τον κάνω τον φίλο που εδώ και 15 χρόνια συναντιόμαστε τις Πέμπτες για να παίξουμε Pro και να πιούμε μπύρες όταν δεν έχουμε τίποτα άλλο να συζητήσουμε; Εκτός κι αν κάνουμε παρέα μόνο για αυτό.

Καταλαβαίνω ότι κάποιες φορές ακούγεται σκληρό αυτό αλλά δεν είναι. Η γνήσια αντρική φιλία στηρίζεται στην κατανόηση, την αλληλοϋποστήριξη και την πλήρη αποδοχή, πάντα με την προϋπόθεση ότι δεν σε κρατάει πίσω.

Στην κοινότητα μελών μας υπάρχει γνήσια αντρική φιλία με άνδρες στο ίδιο μονοπάτι. Μάθε περισσότερα.

Συναισθηματική εγγύτητα και γνήσια αντρική φιλία

Η απόλυτη αντρική φιλία και αποδοχή, προϋποθέτει συναισθηματική εγγύτητα. Δεν μιλάμε καθόλου για σεξουαλικότητα αλλά για την ελευθερία του να μπορείς να εκφράσεις τα συναισθήματα σου στον φίλο σου και να σε ακούει χωρίς αρνητική προδιάθεση και κριτική.  Να μην διστάζεις να πεις αυτό που νοιώθεις και να μην αισθάνεσαι ότι θα σε κριτικάρουν για αυτό.

Γνήσιος φίλος είναι αυτός που είναι στήριγμα, μισό βήμα πίσω και δίπλα σου, να σε στηρίζει στην ανάγκη σου και να χαίρεται όταν είσαι χαρούμενος. Αυτός που όχι μόνο σε αποδέχεται αλλά σε πιέζει να πας ακόμα πιο μπροστά. Αυτός που δεν θα φοβηθεί να εκφράσει τα συναισθήματά του και που ξέρει ότι κι εσύ θα έκανες ακριβώς το ίδιο για αυτόν.

Αν έχεις τέτοιους ανθρώπους δίπλα σου, δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι και η εξέλιξή σου δεν θα είναι ποτέ μοναχική.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!