Πως να κάνεις τη Γυμναστική τρόπο ζωής - Men's Bible

Πως να κάνεις τη Γυμναστική τρόπο ζωής

Πως να κάνεις τη Γυμναστική τρόπο ζωής, Ο μεγαλύτερος Εχθρός σου και πώς να τον νικήσεις. Μάθε πως να Βελτιώσεις την Εμφάνιση σου με 3 απλούς τρόπους

Στην αυγή κάθε νέου έτους αρκετός κόσμος κοιτάει τον εαυτό του στον καθρέπτη και με ένα δυναμικό βλέμμα αναφωνεί «Τέλος, φέτος ξεκινάω γυμναστική και διατροφή. Ώρα να χάσω κιλά και να φτιάξω το σώμα μου.».

Αποφασισμένοι λοιπόν, αρκετοί άνδρες ξεκινούν διατροφή με αυστηρούς περιορισμούς και γράφονται σε κάποιο γυμναστήριο.

Την πρώτη εβδομάδα το πρόγραμμα τους κυλάει κανονικά, ίσως και τη δεύτερη, όμως σταδιακά γίνεται όλο και πιο δύσκολο να τηρηθεί.

Θες το έντονο πρόγραμμα εργασίας, θες η κούραση, θες η τύχη, υπάρχει κάτι που κάνει τον μέσο άνδρα να αποφεύγει να τηρήσει το πρόγραμμά του. Και το αποτέλεσμα είναι φυσικά γνωστό.

Ο μέσος άνδρας επιστρέφει στις γνώριμες συνήθειες και η μικρή πρόοδος που έκανε μέσα σε μια-δυο εβδομάδες εξανεμίζεται εν ριπή οφθαλμού.

Είμαι λοιπόν σίγουρος πως για να διαβάζεις αυτό το άρθρο, το γυμναστήριο και η διατροφή τριγυρνούν στο μυαλό σου. Θες κι εσύ να ξεκινήσεις γυμναστική και όπως οι περισσότεροι, ίσως κι εσύ να δυσκολεύεσαι να κάνεις την επιθυμία σου για ένα ελκυστικό σώμα, πραγματικότητα.

Αν λοιπόν έχεις πάρει απόφαση να αρχίσεις γυμναστήριο, να φτιάξεις το σώμα σου, να χάσεις κιλά κλπ, ο τρόπος που θα προσεγγίσεις το στόχο σου, θα καθορίσει και την επιτυχία σου.

Και η βασική αρχή που κάνει τη διαφορά δεν είναι άλλη από τη συνέπεια.

Διάλεξε κάτι που απολαμβάνεις

Ίσως ακούγεται προφανές αλλά ο νούμερο ένα λόγος που ο μέσος άνδρας δεν τηρεί το πρόγραμμά του, είναι γιατί κάνει κάτι που δεν απολαμβάνει. Μπορεί πχ να έχεις ακούσει πως με το crossfit μπορείς να γραμμώσεις εξαιρετικά ή πως με την άρση βαρών παίρνεις πολύ όγκο. Όμως αυτό δε σημαίνει πως το crossfit ή η άρση βαρών είναι ιδανικά αθλήματα για σένα.

Κανένα άθλημα και κανένα είδος άθλησης δε θα σε βοηθήσει πραγματικά, αν δε σε εμπνέει αρκετά.

Τη γυμναστική δεν πρέπει να τη βλέπεις ως ένα είδος καταναγκαστικής εργασίας. Χρειάζεται να απολαμβάνεις το πρόγραμμά σου για να συνεχίσεις να το κάνεις.

Για παράδειγμα, θυμήσου για λίγο την παιδική σου ηλικία. Ως παιδί έπαιζες κρυφτό, ποδόσφαιρο, σκαρφάλωνες και εξερευνούσες. Γυμναζόσουν χωρίς καν να το καταλάβεις γιατί πολύ απλά το έβλεπες ως παιχνίδι και όχι ως κάτι που πρέπει να κάνεις για να έχεις το Χ αποτέλεσμα.

Αναρωτήσου λοιπόν: Ποιο άθλημα απολαμβάνεις ή ποια μορφή άσκησης σε εμπνέει να ασχοληθείς μαζί της;

Μπορεί να γουστάρεις το τρέξιμο ή το ποδήλατο, μπορεί να πωρώνεσαι με κάποια πολεμική τέχνη, μπορεί η ορειβασία και η αναρρίχηση να είναι το όνειρο σου.

Οτιδήποτε και αν σου αρέσει να κάνεις, καν’ το.

Βρες μια αθλητική δραστηριότητα η οποία να σε εμπνέει και να την απολαμβάνεις. Δες την άσκηση σαν απόλαυση και σαν παιχνίδι. Όχι σα να σπας πέτρες σε μια φυλακή.Πως να κάνεις τη Γυμναστική τρόπο ζωής

Κάνε την δραστηριότητα αυτή, συνήθεια

Το επόμενο λάθος που ο μέσος άνδρας κάνει συχνά, σχετίζεται με τη συχνότητα.

Οκ, αθλείσαι κάνοντας κάτι που απολαμβάνεις. Αν όμως κάνεις γυμναστική δύο φορές το μήνα, τότε ο απώτερος στόχος (να φτιάξεις το σώμα σου) παραμένει κάτι μακρινό.

Αντί να αθλείσαι αραιά και που ή να γυμνάζεσαι όποτε έχεις τη διάθεση, διαμόρφωσε μια ρουτίνα.

Κάνε δηλαδή την άθληση προτεραιότητα σου και ένα σταθερό κομμάτι της καθημερινότητας σου.

Ρίξε λοιπόν μια καλή ματιά στο καθημερινό πρόγραμμά σου.

Ποια στιγμή είναι η ιδανική για να αθληθείς; Μήπως το πρόγραμμά σου χρειάζεται μια ανακατάταξη; Μήπως να ξυπνάς μια ώρα νωρίτερα ώστε να γυμνάζεσαι τα πρωινά;

Οτιδήποτε και αν αποφασίσεις να κάνεις για να χωρέσεις την άσκηση στην καθημερινότητα σου καν’ το αφοσιωμένα.

Ότι και αν κάνεις χρειάζεται να το κάνεις με συνέπεια και αφοσίωση για να φέρει αποτελέσματα. Η γυμναστική θα πρέπει να γίνει τρόπος ζωής και όχι απλά μια τεχνική για να χάσεις κιλά.

Θες να μάθεις πως να χτίσεις έναν ελκυστικό τρόπο ζωής; Δες εδώ

Διάλεξε μια βολική τοποθεσία

Αν θες 50 λεπτά για να φτάσεις στο γυμναστήριο σου, αυτό αρκεί για να μη θες να ξαναπατήσεις εκεί.

Δεν έχει σημασία πόσο ωραίο περιβάλλον έχει και πόσο καινούρια είναι τα μηχανήματα του. Αν δε σε βοηθάει να αφοσιωθείς και να κολλήσεις σε μια ρουτίνα, τότε δεν είναι το σωστό γυμναστήριο για εσένα.

Σα γενικό κανόνα έχε στο νου σου να βρεις ένα γυμναστήριο (ή σχολή χορού, σχολή πυγμαχίας, dojo πολεμικών τεχνών κλπ.) που να απέχει το πολύ είκοσι λεπτά από εσένα.

Αν η τοποθεσία δε σε βολεύει τότε η συνέπεια στο πρόγραμμά σου και επομένως η πιθανότητα να πιάσεις το στόχο σου, ζημιώνονται επικίνδυνα.

Έχε κάποιον να σε ενθαρρύνει

Βρες κάποιον (πχ έναν φίλο, τον αδελφό, ή τη σύντροφό σου) στον οποίο να μπορείς να αναφέρεις την πρόοδο σου και ο οποίος να σε ενθαρρύνει και να σε κινητοποιεί να συνεχίσεις σε στιγμές αδυναμίας.

Ένα τέτοιο άτομο μπορεί να σου παρέχει ένα μικρό κομμάτι δύναμης, το οποίο σε βοηθά να προχωράς εμπρός ακόμα και όταν δεν έχεις την όρεξη ή τη διάθεση να το κάνεις.

Ακόμα καλύτερα αν το άτομο αυτό δεν είναι απλά ένας φίλος που δεν έχει σχέση με το αντικείμενο, αλλά κάποιος που το γνωρίζει καλά. Κάποιος που πηγαίνει στο ίδιο γυμναστήριο με εσένα, κάνει τις ίδιες ασκήσεις με σένα και έχει παρόμοιους στόχους με εσένα.

Το να έχεις παρέα όταν κυνηγάς ένα στόχο, κάνει μακροπρόθεσμα τη διαφορά.

Κράτα ημερολόγιο

Αν έχεις διαβάσει αρκετά άρθρα μας τότε ίσως το έχεις ξαναδεί. Το ημερολόγιο αποτελεί το πιο ασυνήθιστο αλλά και ταυτόχρονα δυνατό εργαλείο στην επίτευξη ενός στόχου.

Σε βοηθάει να βλέπεις τον εαυτό σου, τις πράξεις σου και την πρόοδο σου από μια μικρή απόσταση. Σα να ήσουν ένας τρίτος. Έτσι μπορείς να αναγνωρίσεις ευκολότερα μικρές νίκες, να δεις ότι έχεις διανύσει απόσταση και να απεμπλακείς κάπως από τα αρνητικά συναισθήματα.

Επίσης μέσα από το ημερολόγιο αποκτάς την αίσθηση της επιβράβευσης. Πολλοί άνδρες είναι αρκετά φειδωλοί με το να παινέσουν τον εαυτό τους και αρκετά γενναιόδωροι με τις αυτοεπικρίσεις.

Μέσα από το ημερολόγιο μπορείς να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να είναι περισσότερο θετικός και λιγότερο αυστηρός στον τρόπο σκέψης σου. Αυτή η ενίσχυση των θετικών σκέψεων, παίζει κρίσιμο ρόλο στην επίτευξη κάθε στόχου και δεν πρέπει ποτέ να υποτιμάται.7 μαθήματα ζωής που πρέπει να γνωρίζεις πριν γίνεις 30, Πως να κάνεις τη Γυμναστική τρόπο ζωής

Βγάλε φωτογραφίες προόδου

Οκ, ίσως το να βγάζεις φωτογραφίες τον εαυτό σου και το σώμα σου, να σου φαίνεται κάπως εγωιστικό. Όμως δεν είναι. Αν μη τι άλλο οι φωτογραφίες αυτές είναι μονάχα για εσένα.

Και ο λόγος για τον οποίο πρέπει να τις βγάζεις είναι απλός.

Τα πλεονεκτήματα της άσκησης δεν φαίνονται άμεσα. Το σώμα αλλάζει σταδιακά και με έναν ρυθμό που εμείς οι ίδιοι δεν «πιάνουμε» από μέρα σε μέρα. Όταν λοιπόν ξεκινάς τη γυμναστική και δεν έχεις εδραιώσει καλά καλά μια ρουτίνα, δύσκολα μένεις σε ένα πρόγραμμά το οποίο σου προσφέρει κούραση και πόνο χωρίς να βλέπεις αποτέλεσμα.

Χρειάζεται λοιπόν να βγάζεις φωτογραφίες προόδου τακτικά ώστε να μπορείς να συγκρίνεις το πριν και το μετά. Μια φορά ανά δύο εβδομάδες είναι μια καλή συχνότητα.

Τράβηξε λοιπόν μια καλή φωτογραφία του σώματος σου από μπροστά, μια από το πλάι και μια από την πλάτη.

Οι αλλαγές δεν είναι τεράστιες. Όμως, και μόνο η αίσθηση του να βλέπεις τον εαυτό σου να χάνει κιλά και να αλλάζουν οι αναλογίες του σώματος σου σού δίνει μια άπλετη αίσθηση ικανοποίησης. Σε επιβραβεύει για την προσπάθεια σου και σε ωθεί να συνεχίσεις δυνατότερα.

Το να καταγραφείς και να αναγνωρίζεις την πρόοδο σου παίζει κρίσιμο ρόλο στην επίτευξη κάθε στόχου.

Δεν έχει σημασία αν γυμνάζεσαι για ένα, δύο ή έξι μήνες. Αυτό που εν τέλει κάνει τη διαφορά στη γυμναστική είναι το να είσαι συνεπής σε βάθος χρόνου. Τα πλεονεκτήματα είναι τεράστια.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!