Πόσο ρόλο παίζει η Πρώτη Ατάκα; - Men's Bible

Πόσο ρόλο παίζει η Πρώτη Ατάκα;

Πόσο ρόλο παίζει η πρώτη ατάκα;

Τι θα σκεφτόσουν αν σου έλεγα ότι έχω φτιάξει μια λίστα με δικές μου ατάκες τις οποίες έχω χρησιμοποιήσει άπειρες φορές και μπορώ να ξεκινήσω κουβέντα με οποιαδήποτε κοπέλα; Πως θα ένιωθες αν σου έλεγα ότι ευχαρίστως θα στην έδινα για να την χρησιμοποιήσεις και εσύ; Μην ενθουσιάζεσαι ακόμα, κράτα την απάντηση σου για την πρώτη ατάκα για το τέλος του άρθρου.

Πριν ξεκινήσεις κουβέντα με μια κοπέλα είναι καλό να είσαι προετοιμασμένος και να γνωρίζεις ποιες θα είναι οι πρώτες λέξεις που θα πεις. Μετά όμως τι γίνεται; Παγώνεις και αποχωρείς ή αρχίζεις τις απανωτές ερωτήσεις σε στυλ συνέντευξης;

Αυτό που θέλω να τονίσω είναι το εξής: η πρώτη ατάκα που θα πεις για να ξεκινήσεις μια κουβέντα δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο! Αυτό που μετράει πιο πολύ είναι το τι θα πεις μετά το άνοιγμα. Η αλήθεια είναι ότι μπορείς να ξεκινήσεις με ότι θες:

  • « Γεια, σε είδα και ήθελα να σε γνωρίσω.. »
  • « Χρειάζομαι την γνώμη σου σε κάτι.. »
  • « Είσαι ολόιδια με μια φίλη μου.. »
  • « Σήμερα είναι η τυχερή μου μέρα.. »
  • « Φοράς τα ίδια παπούτσια με την αδερφή μου»

Υπάρχουν εκατομμύρια πράγματα που μπορείς να πεις για να ανοίξεις μια κουβέντα, αν όμως σταματήσεις εκεί τότε η συζήτηση θα βαλτώσει. Μετά το άνοιγμα συνέχισε να μιλάς και μην περιμένεις από την κοπέλα να κάνει μόνη της όλη την δουλειά, θα διαπιστώσεις πολύ σύντομα ότι η κουβέντα θα αποκτήσει ροή και ότι η πρώτη ατάκα δεν έπαιξε κανέναν ιδιαίτερο ρόλο, απλά σε βοήθησε για να ανοίξεις.

 Εάν λοιπόν είσαι αποφασισμένος ότι σήμερα θες να προσεγγίσεις όμορφες κοπέλες, έχε στο μυαλό σου 2 απλά βήματα:

Πριν την προσέγγιση

Μίλα Δυνατά: Δεν εννοώ να πάρεις τηλεβόα και να αρχίσεις να φωνάζεις μέσα στο αυτί της. Έχε στο μυαλό σου πως όταν προσεγγίζεις μια γυναίκα στον δρόμο, στην ουσία την διακόπτεις από τις σκέψεις της.

Άρα πρέπει να έχεις τη σωστή ένταση στην φωνή σου για να καταλάβει ότι απευθύνεσαι σε αυτή, ειδικά αν βρίσκεσαι σε κεντρικό δρόμο και τα ντεσιμπέλ της ηχορύπανσης χτυπάνε κόκκινο.

Από την άλλη, εάν προσεγγίσεις με χαμηλή ένταση στην φωνή σου και με διστακτική χροιά δεν θα σε αντιληφθεί και θα πρέπει να προσπαθήσεις ξανά (κάτι το οποίο δεν στο συνιστώ). Έστω όμως ότι η γυναίκα σε αντιλαμβάνεται και εσύ συνεχίζεις να μιλάς με τον ίδιο τρόπο, αυτό μπορεί εύκολα να παρερμηνευτεί και να νομίζει ότι ντρέπεσαι γι’ αυτό που κάνεις καθώς και ότι αισθάνεσαι κοινωνικά μη αποδεκτός.

Το πιθανότερο είναι να της μεταδόσεις την αμηχανία σου και ενώ θα μπορούσες να είχες ξεκινήσει την γνωριμία με μια δυναμική πρώτη εντύπωση ξαφνικά βρίσκεστε και οι δύο  παγιδευμένοι στα δίχτυα μιας αμήχανης στιγμής.

Σε καταλαβαίνω, το άγχος της προσέγγισης και η έλλειψη αυτοπεποίθησης δεν είναι και ο καλύτερος σύμμαχος ειδικά όταν θες να κάνεις την πρώτη σου προσέγγιση.

 Μετά το άνοιγμα

Αλληλεπίδραση: Εάν έχεις θετική διάθεση και ξεκινάς μια κουβέντα εκφράζοντας πραγματικά αυτό που θες χωρίς να φοβάσαι ότι η γυναίκα θα σε κρίνει τότε θα έχεις ένα πολύ καλύτερο vibe και θα προσφέρεις αξία στην συζήτηση.

Μην έχεις στο μυαλό σου ότι πρέπει να με κάποιον μαγικό τρόπο κάνεις την κοπέλα να σε συμπαθήσει, σκοπός είναι να κάνεις μια υπέροχη συζήτηση και θα δεις ότι και αυτή από την δική της μεριά θα αρχίσει να σου κάνει ερωτήσεις ώστε να μάθει περισσότερα πράγματα για σένα. Η ουσία είναι να είσαι ενδιαφέρων τύπος και έπειτα η κοπέλα θα ενδιαφερθεί και για σένα!

Το σημείο κλειδί στο φλερτ είναι να είσαι επικεντρωμένος στην διαδικασία και όχι στο αποτέλεσμα. Αποδέξου επιτέλους ότι δεν μπορείς να ελέγξεις το αποτέλεσμα, πόσο μάλλον να ελέγξεις έναν άλλον άνθρωπο, αυτό όμως που μπορείς να κάνεις είναι να ελέγξεις τον εαυτό σου κατά την διαδικασία ώστε να θέσεις γερά θεμέλια τα οποία πιθανότατα να σου επιφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 Φυσικά και το φλερτ αποτελεί κάτι παραπάνω από μια καλή πρώτη εντύπωση και μια κουβέντα, υπάρχουν πολλές τεχνικές και μια ολόκληρη αποθήκη γνώσεων στα γραφεία μας τα οποία μπορείς να επισκεφθείς όποτε θες. Το σημαντικότερο βέβαια για να γίνεις καλός στο φλερτ είναι να έχεις θέληση, υπομονή και να το κάνεις συνειδητά!

Και όσο για την λίστα με τις ατάκες, μην ανησυχείς δεν σε ξέχασα! Αν μετά την ανάγνωση αυτού του άρθρου εξακολουθείς να πιστεύεις ότι από μόνες τους θα σε βοηθήσουν, επικοινώνησε μαζί μου και θα σε βοηθήσω με αυτές και με την πρώτη ατάκα.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!