Πώς να μην σε επηρεάζει η Γνώμη των Άλλων - Men's Bible

Πώς να μην σε επηρεάζει η Γνώμη των Άλλων

Πώς να μη σε επηρεάζει η Γνώμη των Άλλων

Το θέμα δεν είναι τόσο ότι σε νοιάζει η γνώμη των άλλων. Χρειάζεται να λαμβάνεις υπ’ όψιν τη γνώμη συγκεκριμένων προσώπων σε συγκεκριμένους τομείς της ζωής σου.

Αν μη τι άλλο θες οι άλλοι να σε βλέπουν ως τύπο ελκυστικό, ταλαντούχο και έμπιστο.

Άρα σε νοιάζει η φήμη σου και η εικόνα που βγάζεις προς τα έξω. Και καλά κάνεις.

Όλοι νοιάζονται για την προσωπική τους εικόνα και για το πώς τους εκλαμβάνουν οι άλλοι. Δεν υπάρχει κάτι λάθος ή κακό σε αυτό.

Οι καλές πρώτες εντυπώσεις, η καλή φήμη, τα θετικά σχόλια που λένε οι άλλοι για εσένα, δε σχετίζονται μονάχα με την αίσθηση της ικανοποίησής σου και την αυτοπεποίθησή σου. Μπορούν να σου ανοίξουν πόρτες στη ζωή και να δημιουργήσουν ευκαιρίες.

Επίσης, είναι πολύ λογικό να σε ενδιαφέρει η γνώμη των αγαπημένων σου προσώπων. Όλοι νοιαζόμαστε για το τι θα πουν οι γονείς μας, τα αδέρφια μας, οι φίλοι μας κλπ.

Δεν είναι παράλογο, είναι φυσιολογικό και ανθρώπινο.

Το πραγματικό πρόβλημα είναι πως σε νοιάζει η γνώμη ανθρώπων που δε γνωρίζεις, που δεν έχεις καμία σχέση μαζί τους ή που δε νοιάζονται πραγματικά για εσένα.

Με λίγα λόγια το θέμα είναι πως ανησυχείς για την αποδοχή αγνώστων ή για την αποδοχή ατόμων που αδιαφορούν για εσένα.

Όπως συμβαίνει συνήθως, όταν κάνουμε κάτι απλά για να κερδίσουμε την αποδοχή των άλλων, αυτό σπάνια καταλήγει κάπου καλά.

Είναι οκ να κάνεις κάτι τέτοιο πότε πότε για τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Τους συγγενείς, τους φίλους, τους ανθρώπους που νοιάζονται για εσένα.

Είναι λάθος όμως να παλεύεις όλη την ώρα να κερδίσεις την αποδοχή ανθρώπων με τους οποίους δεν έχεις κάποια ιδιαίτερη σχέση και που πιθανόν να μη ξαναδείς ποτέ.

Το να μη σε νοιάζει η γνώμη τους δε σημαίνει να γίνεις απαθής

Αν βλέπεις πως σε νοιάζει υπερβολικά η γνώμη ανθρώπων που δε γνωρίζεις και που δε θα έπρεπε να σε απασχολεί το τι σκέπτονται για εσένα, να ξέρεις πως ο στόχος δεν είναι να περάσεις στο άλλο άκρο.

Λέγοντας άλλο άκρο, εννοώ το να σταματήσεις να υπολογίζεις τους άλλους και οτιδήποτε λένε για εσένα, τη συμπεριφορά σου, τους στόχους σου κλπ και να το αγνοείς επιδεικτικά.

Πολλοί παρασύρονται και κάνουν το λάθος να εξισώνουν το «να δε με νοιάζει η γνώμη των άλλων» με την απάθεια. Όμως δεν είναι το ίδιο πράγμα.

Ο στόχος σου είναι να έχεις αρκετή αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση και πίστη στον εαυτό σου, που δε θα σε ενδιαφέρει η κακόβουλη, ανυπόστατη κριτική των ανθρώπων που συναντάς τυχαία.

Θες να έχεις το μυαλό σου καθαρό από περιττές ανησυχίες για να εστιάσεις και να διεκδικήσεις αυτά που θες και να ζήσεις με τον τρόπο που θες.

Πως όμως μπορείς να το πετύχεις αυτό;

Διάβασε παρακάτω.

Πώς να μη σε νοιάζει η γνώμη των άλλων

#1 Μείνε πιστός στις αξίες σου

Ο κόσμος και οι άνθρωποι γύρω μας προσπαθούν συχνά να μας κάνουν να σκεφτούμε ή να φερθούμε με συγκεκριμένο τρόπο.

Για να προστατεύσεις τον εαυτό σου απ’ την κοινωνική πίεση, χρειάζεται πρώτα να εντοπίσεις και έπειτα να μείνεις συνεπής στις δικές σου αξίες, τα δικά σου πιστεύω και τους δικούς σου στόχους.

Δύσκολα σε ενδιαφέρει η γνώμη των άσχετων που συναντάς όταν ζεις τη ζωή σου με βάση τα δικά σου στάνταρ και όχι με βάση τα δικά τους.

Όταν έχεις τους δικούς σου κανόνες και τους ακολουθείς πιστά, όχι μόνο νιώθεις πως έχεις περισσότερο έλεγχο και ελευθερία στον τρόπο που ζεις, αλλά ταυτόχρονα οι άλλοι σε νιώθουν και πιο δυνατό συναισθηματικά.

Γιατί δεν κάνεις υποχωρήσεις σε αυτά που πιστεύεις για να τους ευχαριστήσεις και αυτό εκπέμπει σιγουριά και δύναμη.

Η πρόκληση σε όλο αυτό είναι να μείνεις συνεπής στα πιστεύω σου και να μην παρασυρθείς από την κοινωνική πίεση που ασκεί ο κόσμος γύρω σου, τα κοινωνικά δίκτυα, η ποπ κουλτούρα κλπ.Πώς να μη σε επηρεάζει η Γνώμη των Άλλων

#2 Εμπιστεύσου τη διαδικασία

Ένα κοινό λάθος που κάνουμε όταν προσπαθούμε να πετύχουμε κάποιον στόχο, είναι πως εστιάζουμε υπερβολικά στο αποτέλεσμα.

Θέλουμε κάτι πολύ και αδημονούμε να το αποκτήσουμε. Αν δεν το πάρουμε όσο σύντομα ή εύκολα θα θέλαμε, τότε απογοητευόμαστε και σκεφτόμαστε να τα παρατήσουμε.

Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε πολύ κακοί στο να θέτουμε ρεαλιστικούς στόχους και αυτό μας αφήνει συναισθηματικά ευάλωτους στα σχόλια και την κριτική των άλλων.

Αν θες λοιπόν να μην παρασύρεσαι εύκολα απ’ αυτά που λένε οι άλλοι και να μη σε νοιάζει το τι σκέφτονται, τότε χρειάζεται να βγάλεις το αποτέλεσμα απ’ το μυαλό σου και να εστιάσεις στη διαδικασία.

Αυτό που θες ουσιαστικά είναι να χτίσεις ένα σύστημα από συνήθειες που ξέρεις πως σταδιακά θα σε βοηθήσουν να πάρεις το αποτέλεσμα που θες και να επικεντρωθείς εκεί ξεχνώντας για λίγο τον τελικό σου στόχο.

Επικεντρώσου στην πειθαρχία, τη συνέπεια και την αφοσίωση, καθώς αυτά είναι τα βασικά στοιχεία που κάνουν κάθε προσπάθεια να πετύχεις κάτι, αξιόλογη και επιτυχημένη.

Όσο περισσότερο εμπιστεύεσαι αυτή τη διαδικασία και πιστεύεις πως είσαι στο σωστό δρόμο, τόσο λιγότερο θα σε ενδιαφέρει το τι σκέφτονται οι άλλοι και το αν πιστεύουν πως δε θα τα καταφέρεις.

Μπορούν να ασκήσουν κριτική και να σχολιάσουν αυτά που κάνεις, αλλά δεν μπορούν να επηρεάσουν την σκέψη σου και τον σκοπό σου.

Εσύ εστιάζεις στο τι κάνεις καθημερινά για να φτάσεις στο αποτέλεσμα που θες. Μέσα απ’ αυτήν τη διαδικασία μαθαίνεις, αναπτύσσεσαι και εξελίσσεσαι.

#3 Πάντα να δίνεις αξία

Δε χρειάζεται να συμφωνούν οι άλλοι μαζί σου. Δε χρειάζεται να έχουν την ίδια γνώμη και άποψη με εσένα. Αν ωστόσο νιώθουν πως παρά τις διαφορές σας παίρνουν αξία από εσένα, τότε θα σε σεβαστούν, θα σε βλέπουν με θετικό μάτι και θα θέλουν να συνεχίσουν να αλληλεπιδρούν μαζί σου.

Τώρα, η έννοια της αξίας είναι μια αρκετά ευρεία και συχνά αόριστη έννοια, η οποία όμως παίζει σημαντικότατο ρόλο στις κοινωνικές σου συναναστροφές.

Αξία είναι οι λύσεις που δίνεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άλλοι, το γεγονός πως τους ανεβάζεις τη διάθεση και νιώθουν ευχάριστα, η αποδοχή που παίρνουν από εσένα, οι γνώσεις σου και αυτά που μαθαίνουν μαζί σου, το κοινωνικό σου δίκτυο κλπ.

Αξία μπορεί να είναι πάρα πολλά και διαφορετικά πράγματα. Αυτό που έχει σημασία είναι να φροντίζεις σε κάθε σου αλληλεπίδραση να δίνεις αξία στους άλλους και να μην είσαι αυτός που θέλει μονάχα να παίρνει.

Όταν είσαι αυτός που πάντα προσφέρει αξία στους άλλους, δε νιώθεις την ανάγκη να υπερυπολογίζεις τη γνώμη των άλλων για το ντύσιμο σου, τους στόχους σου κλπ, γιατί πολύ απλά ήδη έχεις κερδίσει το σεβασμό τους.

Προσοχή μόνο. Το «δίνω αξία», με όποιον τρόπο και αν το κάνω, είναι κάτι που γίνεται χωρίς αντάλλαγμα. Αν οι άνθρωποι με τους οποίους έρχεσαι σε επαφή νιώσουν πως οι προθέσεις σου πίσω απ’ τα κομπλιμέντα και τη συμπεριφορά σου είναι να κερδίσεις την αποδοχή τους, τότε το παιχνίδι είναι χαμένο.

Πάντα να προσφέρεις αξία λοιπόν, αλλά να το κάνεις ανιδιοτελώς και όχι περιμένοντας κάποιο αντάλλαγμα (το οποίο μπορεί να μην έρθει και ποτέ).

Ακολούθησε αυτό, αλλά και τα δύο προηγούμενα βήματα και θα δεις πως σύντομα θα νιώθεις περισσότερο ελεύθερος και πως θα σε νοιάζει λιγότερο το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσένα.

Όχι γιατί θα γίνεις ένας αλαζόνας που πιστεύει πως είναι καλύτερος απ’ τους άλλους, ούτε γιατί θα εθελοτυφλείς και θα αγνοείς τα λάθη και τα σφάλματα σου.

Θα σε νοιάζει λιγότερο το τι σκέπτονται οι άλλοι για εσένα, γιατί πολύ απλά θα είσαι πολύ απασχολημένος με το να βελτιώνεις τον εαυτό σου και τη ζωή σου.

Θέλεις να γίνεις ο άνδρας που αξίζεις να είσαι; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!