Πώς να γίνεις Γαμάτος! - Men's Bible

Πώς να γίνεις Γαμάτος!

Πώς να γίνεις Γαμάτος!

Μία από τις παρενέργειες όταν είσαι πιο εσωστρεφής, είναι ότι μεγαλώνεις με μια αταβιστική απόκριση όταν ακούς ότι κάποιος είναι δημοφιλής ή γαμάτος. Πιστεύεις ότι αυτά είναι για όσους είναι επιφανειακοί και το «παίζουν τυπάκια». Και φυσικά το αποφεύγεις ο ίδιος όσο μπορείς.

Όμως τελικά έχει περισσότερο να κάνει με τις κοινωνικές σχέσεις που έχουμε καθώς αποτελεί δείκτη της συναισθηματικής ευφυΐας μας. Γιατί το να είσαι γαμάτος δεν έχει να κάνει μόνο με το να έχεις τα σωστά χόμπι, ούτε με το να είσαι ο πιο cool στη σχολή ή στο κλαμπ. Έχει να κάνει με το να δημιουργείς σχέσεις και με το να ξέρεις να φέρνεις τους ανθρώπους κοντά, βοηθώντας τους να καταλάβουν πόσο ωραίοι τύποι είναι οι ίδιοι.

Να λοιπόν οι βασικοί τρόποι για να γίνεις πιο γαμάτος (και να το καταλαβαίνουν όλοι).

Ζήσε με πάθος

Το πρώτο και πιο σημαντικό προκειμένου να βελτιώσεις το πόσο δημοφιλής και γαμάτος είσαι είναι να γίνεις πιο ενδιαφέρων τύπος. Και ο πιο εύκολος τρόπος για αυτό είναι να ζεις μια ενδιαφέρουσα ζωή. Οι άνθρωποι που ζουν με πάθος είναι πιο ελκυστικοί. Έχουν μια σιγουριά και μια όρεξη για ζωή που οι άλλοι βρίσκουν συναρπαστικές.

Βλέπεις, οι περισσότεροι ζούμε ζωές σιωπηρής μελαγχολίας, όπου η κάθε μέρα μπερδεύεται με την επόμενη σε έναν ατέλειωτο κύκλο «ξύπνα, πήγαινε στη δουλειά, δες ταινία, κοιμήσου, επανάλαβε».

Οι άνθρωποι που έχουν πάθος στη ζωή τους, από την άλλη, έχουν κάτι που τους ξεσηκώνει και ο ενθουσιασμός, όπως ξέρεις, είναι μεταδοτικός.

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που αξίζει να βρεις τι αγαπάς και να το ζήσεις. Και μην φανταστεί ότι πρέπει να είναι κάποιο ιδιαίτερο και “cool” πράγμα. Μπορεί να σου αρέσει το σκάκι, η κηπουρική και να είσαι γαμάτος.

Ωστόσο δεν αρκεί απλά να βρεις το πάθος. Πρέπει να βρεις και τρόπους να το απολαμβάνεις που σε φέρνουν σε επαφή με τους άλλους. Και έπειτα κάνε το μέρος της ζωής σου. Αν σου αρέσουν τα επιτραπέζια, βρες γκρουπ που τους αρέσουν εξίσου. Αν σου αρέσει η μουσική, κάνε μαθήματα και πήγαινε σε συναυλίες κοκ. Χαρισματικός Άνδρας: 6 Τρόποι να γίνεις πιο γοητευτικός στους Άλλους Πώς να γίνεις Γαμάτος!

Μάζεψε εμπειρίες (και έπειτα διηγήσου τες)

Οι ιστορίες είναι πάντα ενδιαφέρουσες. Το να έχεις ιστορίες (και να ξέρεις πώς να τις λες) δείχνει ότι ζεις μια ενδιαφέρουσα και ελκυστική ζωή. Κάτι που με τη σειρά του σημαίνει ότι οι άνθρωποι θα θέλουν να περάσουν πιο πολύ χρόνο μαζί σου.

Αλλά προτού μπορείς να πεις προσωπικές ιστορίες από τη ζωή σου, πρέπει πρώτα από όλα να έχεις μερικές. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που θες να μαζέψεις εμπειρίες και στιγμές στη ζωή σου που σε κάνουν να ξεχωρίζεις από τη μονοτονία της καθημερινότητας.

Το λάθος που πολλοί άνθρωποι κάνουν είναι να νομίζουν ότι αυτές οι εμπειρίες πρέπει να είναι εξαιρετικές ή εξωτικές. Δεν χρειάζεται κάθε ιστορία σου να είναι κάτι μοναδικό.

Ένα roadtrip, μια συναυλία, μια έξοδος που κάτι έγινε, όλα αυτά μπορούν να αποτελέσουν ενδιαφέρουσες ιστορίες, αρκεί να έχεις τα μάτια σου ανοικτά για εμπειρίες. Το να μαζεύεις ιστορίες, σημαίνει να κάνεις πράγματα έξω από τη ζώνη άνεσης, πράγματα που υπό άλλες συνθήκες δεν θα έκανες.

Πήγαινε σε μια ιδιαίτερη θεατρική παράσταση. Πάρε μερικούς φίλους σε ένα escape room. Κάνε ένα roadtrip σε ένα μέρος όχι και τόσο γνωστό. Παρακολούθησε μια συναυλία κάποιου άγνωστου σε εσένα γκρουπ. Συμμέτασχε σε ένα μάθημα μαγειρικής. Κάνε αναρρίχηση. Δεν έχει σημασία τι θα κάνεις, αν θα πετύχεις ή θα αποτύχεις, αλλά οι εμπειρίες που θα μαζέψεις.

Όσο πιο πολλές ιστορίες έχεις, τόσο πιο ενδιαφέρων θα είσαι στους άλλους και τόσο πιο πολύ θα θέλουν κι αυτοί να συμμετέχουν μαζί σου. Κι αυτό θα οδηγήσει σε ακόμα περισσότερες ιστορίες και εμπειρίες.

Είσαι γαμάτος; Βρες τι κάνει τους άλλους εκπληκτικούς

Το να είσαι γαμάτος δεν έχει αν κάνει με το να φέρεσαι αφ’ υψηλού σαν οι άλλοι να είναι κατώτεροι. Ίσα ίσα το αντίθετο ισχύει.

Βλέπεις, ενστικτωδώς συμπαθούμε όσους μας συμπαθούν. Σε όλους μας αρέσει να νιώθουμε ότι οι άλλοι ενδιαφέρονται για εμάς και μας εκτιμούν. Και όταν κάποιος μας φέρεται έτσι, τότε τείνουμε να τον συμπαθούμε.

Άρα απλά και μόνο το να προσέχεις τους άλλους και τους δείχνεις ότι αναγνωρίζεις την αξία τους, όσο μικρό και εύκολο πράγμα κι αν είναι, αποτελεί και τον πιο απλό και εύκολο τρόπο για να κάνεις τους άλλους να σε συμπαθήσουν.

Έτσι, αν θες να βελτιώσεις τη δημοφιλία σου στους άλλους, χρειάζεται να τους δείξεις ότι ενδιαφέρεσαι για αυτούς. Φέρσου στον κάθε άνθρωπο που γνωρίζεις σαν ένα πάζλ. Υπάρχει κάτι εκπληκτικό σε αυτόν και είναι δουλειά σου να το μάθεις. Ρώτα για τη ζωή του και τι είναι αυτό που τον γεμίζει.

Αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να γίνεσαι κολλητός φίλος με όποιον γνωρίζεις. Αρκεί απλά να τους αντιμετωπίζεις σαν cool ανθρώπους. Μικρές λεπτομέρειες, όπως αν θυμάσαι το όνομα τους και το τι γίνεται στη ζωή τους, κάνουν μεγάλη διαφορά. Αποτελούν σημάδι ότι προσέχεις αυτά που λένε, κάτι που οι περισσότεροι δεν κάνουν. Βάλε λοιπόν στόχο να τους γνωρίζεις πραγματικά.

Πρόσφερε αξία και γίνε γαμάτος

Το να είσαι γαμάτος έχει να κάνεις κυρίως με το να προσφέρεις αξία στους άλλους.

Σαν κοινωνικά όντα που είμαστε, είμαστε και προγραμματισμένοι να εκτιμούμε όσους προσφέρουν στην ομάδα. Συμπαθούμε τους ανθρώπους που δίνουν το κάτι παραπάνω και ταυτόχρονα αντιπαθούμε όσους επιδιώκουν μόνο να πάρουν.

(Μικρή σημείωση: Για αυτό αποφεύγουμε και τους τοξικούς ανθρώπους όπου και όποτε μπορούμε. Αυτοί κοιτούν μόνο να πάρουν συναισθηματικά και ρουφούν την ψυχική μας ενέργεια, χωρίς να προσφέρουν κάτι).

Πως όμως προσφέρεις αξία στους άλλους;

Για να το θέσω απλά, η αξία είναι αυτά που κάνεις τους άλλους να νιώθουν και με τη σειρά τους, τους κάνει να θέλουν να είναι κοντά σου. Σίγουρα η αξία μπορεί να είναι και υλική, δεν είναι όμως αυτό το ζητούμενο. Εδώ αναφερόμαστε κυρίως στην κοινωνική και συναισθηματική αξία.

Θες να γίνεις άνδρας αξίας; Δες εδώ

Για παράδειγμα, μπορεί να διοργανώνεις τις καλύτερες μαζώξεις ή να είσαι αυτός που έχει πάντα τη σωστή συμβουλή ή αυτός που ακούει πάντα με προσοχή τους άλλους. Μπορεί να είσαι αυτός που ξέρει κόσμο ή αυτός που λέει τις καλύτερες ιστορίες ή που είναι η ψυχή της παρέας.

Επιπλέον όταν είσαι γαμάτος, αυτό προσφέρει και από μόνο του αξία καθώς οι άλλοι θέλουν να είναι κοντά σου για να πάρουν λίγο από τη «μπογιά» σου.

Ή μπορεί να είσαι χαρισματικός στην επικοινωνία. Μπορεί να κάνεις τους άλλους να νιώθουν καλά κοντά σου, είτε με ένα ειλικρινές κομπλιμέντο, είτε επειδή τους ανεβάζεις με τα λόγια σου.

Αν λοιπόν θέλεις να είσαι γαμάτος, χρειάζεται να είσαι κάποιος που αξίζει οι άλλοι να ξέρουν. Ζήσε μια ενδιαφέρουσα ζωή και βοήθα τους άλλους να νιώθουν ωραία και θα δεις ότι σύντομα ο κοινωνικός σου κύκλος αυξάνεται ραγδαία.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!