Όχι πια Ντροπαλός: Πως να γίνεις Επικοινωνιακός Τύπος - Men's Bible

Όχι πια Ντροπαλός: Πως να γίνεις Επικοινωνιακός Τύπος

Όχι πια Ντροπαλός: Πως να γίνεις Επικοινωνιακός Τύπος πιο κοινωνικός

Αν νιώθεις πως είσαι υπερβολικά εσωστρεφής και αδέξιος επικοινωνιακά, τότε σίγουρα θα έχεις ασχοληθεί με το πως μπορείς να γίνεις περισσότερο επικοινωνιακός.

Ευτυχώς μια αλλαγή σαν και αυτή είναι πιο απλή και πιο εύκολη απ’ όσα φαντάζει στο μυαλό σου.

Η επικοινωνία μπορεί να γίνει το δυνατό σου σημείο πολύ πιο άμεσα και γρήγορα απ’ ότι ίσως πιστεύεις, αρκεί φυσικά να κάνεις αυτό που χρειάζεται για να το πετύχεις.

Η στάση που έχεις καθορίζει και τα αποτελέσματα σου

Όπως έχουμε πει και σε πολλά άλλα άρθρα, η στάση μας απέναντι στο φλερτ και στον εαυτό μας, οι πεποιθήσεις μας και ο τρόπος σκέψης μας, δημιουργούν μια δυναμική φαύλου κύκλου.

Τα ίδια γεγονότα επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά με αποτέλεσμα να παγιδεύεσαι σε έναν κύκλο κοινωνικής ατολμίας και έλλειψης εμπειριών.

Για να το αλλάξεις αυτό, θα πρέπει πρώτα να αλλάξεις τη στάση σου απέναντι στο φλερτ, στην επικοινωνία και στο πως βλέπεις τον εαυτό σου.

Αν πχ, το να έχεις μια συγκεκριμένη στάση για τη ζωή και το φλερτ σε αναγκάζει να αποφεύγεις να παίρνεις πρωτοβουλία και να φλερτάρεις, χρειάζεται να εξετάσεις κατά πόσον η στάση αυτή σε βοηθάει να ζήσεις μια ικανοποιητική και ευτυχισμένη ζωή.

Ομοίως αν η στάση που έχεις για τον εαυτό σου είναι πως είσαι επικοινωνιακά αδέξιος και ότι και να πεις θα κάνεις σίγουρα κάποια γκάφα, χρειάζεται να εξετάσεις ποιες είναι οι συνέπειες του να έχεις αυτή τη στάση στη ζωή σου.

Σε βοηθάει να κάνεις νέες γνωριμίες ή μήπως σε ωθεί να κλείνεσαι στον εαυτό σου και να αποφεύγεις τις κοινωνικές επαφές;Πώς να της Ζητήσεις να Βγείτε Ραντεβού και να έχεις αποτέλεσμα, Το τρίπτυχο της επιτυχίας: 3 βασικές Αρχές για ποιοτικές σχέσεις, Όχι πια Ντροπαλός: Πως να γίνεις Επικοινωνιακός Τύπος

Για να γίνεις επικοινωνιακός, πάρε πρωτοβουλία

Ο βασικός λόγος που κάποιος δεν είναι επικοινωνιακός, είναι ουσιαστικά απλός. Δεν παίρνει πρωτοβουλία. Ακριβώς επειδή έχει κάποια στάση / πεποίθηση που δεν τον βοηθάει, φιλτράρει πολύ αυτά θα ήθελε να πει και καταλήγει να μην πει τίποτα.

Για να γίνεις λοιπόν πιο επικοινωνιακός, χρειάζεται να εξασκηθείς στο να κάνεις το πρώτο βήμα.

Να παίρνεις πρωτοβουλία. Είτε αυτό σημαίνει να ανοίγεις πρώτος κουβέντα, είτε να εισάγεις πρώτος ένα θέμα συζήτησης, είτε να κάνεις πρώτος ένα αστείο ή ένα πείραγμα προκειμένου να σπάσεις τον πάγο και να χαλαρώσεις το κλίμα κλπ.

Αν δεν είσαι επικοινωνιακός, είναι γιατί αποφεύγεις να πάρεις πρωτοβουλία επειδή νιώθεις επικοινωνιακά αδέξιος.

Για να το αλλάξεις αυτό θα πρέπει να μάθεις να ρισκάρεις επικοινωνιακά. Και το καλό με αυτό ξέρεις ποιο είναι; Το επικοινωνιακό ρίσκο, δεν είναι πραγματικό ρίσκο. Δε θα πάθεις τίποτα αν αυτός ή αυτή που πας να πιάσεις κουβέντα δεν έχει διάθεση να μιλήσει, απλά σταματάς και δοκιμάζεις με κάποιον άλλο.

Δε θα πάθεις τίποτα αν ο άλλος δε γελάσει με το αστείο σου, τουλάχιστον θα ξέρεις ότι δεν έχετε την ίδια αίσθηση του χιούμορ. Ομοίως, δε θα πάθεις τίποτα αν εισάγεις στην κουβέντα ένα θέμα για το οποίο ο άλλος δε γουστάρει να μιλήσει ή δεν γνωρίζει αρκετά για να συζητήσει για αυτό.

Πάρε πρωτοβουλία.

Τα λάθη είναι φυσιολογικά

Τώρα προφανώς, αν για χρόνια δεν ήσουν ιδιαίτερα επικοινωνιακός τότε οι κοινωνικές σου δεξιότητες είναι κάπως σκουριασμένες. Αυτό είναι φυσιολογικό. Κανείς δεν περιμένει την τελειότητα από εσένα. Μόνο εσύ την περιμένεις αυτό απ’ τον εαυτό σου.

Αν γενικά δεν παίρνεις την πρωτοβουλία να ξεκινήσεις συζήτηση με κάποιον, ειδικά αν είναι άγνωστος, είναι φυσιολογικό την πρώτη φορά να μην το κάνεις με τον πιο ομαλό και άνετο τρόπο.

Δε μπορείς να κάνεις κάτι τέλεια απ’ την πρώτη προσπάθεια.

Ομοίως, αν πας να κάνεις κάποιο πείραγμα στον συνομιλητή σου και είναι η πρώτη φορά που πειράζεις κάποιον, το πιθανότερο είναι πως το πείραγμα σου θα βγει κάπως άγαρμπο.

Είναι οκ.

Όπως κάποιος που μαθαίνει μπάσκετ και εξασκείται στις βολές δε βρίσκει στόχο με τις πρώτες προσπάθειες, έτσι κι εσύ είναι φυσιολογικό να κάνεις λάθη.

Ο μόνος τρόπος να σταματήσεις να κάνεις λάθη, είναι να συνεχίσεις να παίρνεις πρωτοβουλία και επικοινωνιακή εμπειρία, ώστε να εξοικειωθείς με την διαδικασία.

Είναι απλό, χρειάζεται ωστόσο επιμονή, υπομονή και μια ρεαλιστικά αισιόδοξη διάθεση.

Μπορείς να γίνεις περισσότερο επικοινωνιακός και μάλιστα πολύ πιο γρήγορα απ’ όσο ίσως πιστεύεις. Το αν θα γίνεις όμως είναι στο χέρι σου. Τα πάντα εξαρτώνται από εσένα.

Γι’ αυτό πάρε πρωτοβουλία.

Δες τον εαυτό σου ως έναν κοινωνικό επιστήμονα και τις πρωτοβουλίες που παίρνεις ως κοινωνικά πειράματα. Σκέψου πως πειραματίζεσαι για να δεις τί τελικά μπορεί να γίνει και τί τελικά μπορείς να πετύχεις.

Και ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να εκπλαγείς με όσα θα πετύχεις.

Θέλεις να γίνεις περισσότερο επικοινωνιακός με τις γυναίκες; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!