Νευρικότητα – Απλές μέθοδοι για να την διαχειριστείς - Men's Bible

Νευρικότητα – Απλές μέθοδοι για να την διαχειριστείς

«Θέλω να της μιλήσω και δεν μπορώ»: Όταν η Ντροπή σε Σταματάει, Νευρικότητα – Απλές μέθοδοι για να την διαχειριστείς

Αισθάνομαι νευρικότητα, αισθάνεσαι νευρικότητα, όλοι μας αισθανόμαστε νευρικότητα. Η αλήθεια είναι ότι αισθανόμαστε νευρικότητα πολύ περισσότερο από ότι θα έπρεπε.

Αυτό το συναίσθημα ότι είμαστε κάτω από το φως και όλοι μας κοιτάνε ή η αίσθηση ότι περνάμε από συνέντευξη και ότι κι αν πούμε θα αξιολογηθεί, μπορεί να μας προκαλέσει τεράστια νευρικότητα και αυτό θα μας κάνει να φανούμε αδέξιοι. Έτσι πιστεύουμε αλλά πόσο είναι αλήθεια αυτό;

Στην πραγματικότητα όλοι μας κάνουμε λάθη και όλοι μας έχουμε στιγμές που αισθανόμαστε άβολα και αμήχανα. Είναι φυσιολογικό και δεν χρειάζεται να αισθάνεσαι άσχημα. Είναι προτιμότερο να το διαχειριστείς χαλαρά και να εφαρμόσεις μερικά απλά κόλπα για να δείξεις ότι όχι μόνο είναι φυσιολογικό να αισθάνεσαι αμήχανα αλλά ότι είσαι και άνετος με αυτό.

Μην μαζεύεσαι όταν κάνεις λάθος από νευρικότητα

Έχεις αισθανθεί αυτό το συναίσθημα που νοιώθεις ότι θέλεις να ανοίξει η γη να σε καταπιεί; Όταν κάνουμε λάθη η πρώτη μας αντίδραση είναι να συρρικνωθούμε και να πιάσουμε όσο το δυνατόν λιγότερο χώρο. Θεωρούμε ότι έτσι δεν θα τραβήξουμε τα βλέμματα του κόσμου επάνω μας, ενώ στην πραγματικότητα θα τους δείξουμε απλά ότι αισθανόμαστε αμήχανα.

Αντί να μαζεύεσαι και να κρύβεσαι στη γωνία, κάνε το ακριβώς αντίθετο. Όταν κάνεις κάποιο λάθος, γέλα με αυτό και δείξε ότι δεν σε ενοχλεί καθόλου.

Έχουν υπάρξει στιγμές που έχω εκτεθεί ανεπανόρθωτα λόγω κάποιου λάθους και αντί να κρυφτώ, σηκώθηκα, έκανα υπόκλιση και είπα κάτι του στυλ «Μπορούσα και χειρότερα αλλά κρατήθηκα». Έτσι έδιωξα την αμηχανία και ο κόσμος που είχα γύρω μου γέλασε μεν αλλά αναγνώρισε την άνεση μου.

Ωστόσο να σημειώσω ότι εδώ δεν αναφερόμαστε σε κάτι που κάνεις σε άλλον. Εκεί ζητάς συγγνώμη.

Μετάτρεψε τη νευρικότητα σε ενθουσιασμό

Ναι, καταντάει κλισέ και είναι τόσο αληθινό κάθε φορά. Χαμογέλα, πριν συναντηθείς με κάποιον/κάποια, κατά την διάρκεια της συνάντησης, ακόμα και μετά την συνάντηση. Είναι μία διαδικασία που λέγεται priming ή έναυσμα.

Αυτό που κάνεις είναι να εκπαιδεύεις τον εαυτό σου να μπαίνει σε μία θετική κατάσταση πριν καν συναντηθείς με κάποια. Κάθε φορά που αισθάνεσαι νευρικότητα, χαμογέλα και σκέψου μία φορά που όλα πήγαν καλά.

Έπειτα, σκέψου το θετικότερο αποτέλεσμα που θέλεις από αυτή την συνάντηση και λειτούργησε με την ψυχολογία του ήδη πετυχημένου.

Χρησιμοποίησε τις παύσεις

Αν έχεις παρατηρήσει, ο περισσότερος κόσμος δεν μπορεί να διαχειριστεί τις παύσεις. Όταν προκύπτει μία μεγάλη παύση, οι περισσότεροι προσπαθούν να καλύψουν το κενό με επιφωνήματα όπως «εεεε» ή «εμμμμμ», κάτι που δείχνει ότι αισθάνονται αμήχανα και δεν ξέρουν τι να πουν.

Επίσης, πολλοί κοιτάζουν προς τα κάτω προσπαθώντας να διαχειριστούν την παύση και να βρουν κάτι να πουν. Το κοίταγμα προς τα κάτω υπονοεί ότι δεν αντέχεις την οπτική επαφή άρα ίσως είσαι ντροπαλός ή αμήχανος. Και το χειρότερο είναι ότι αυτή η αμηχανία μπορεί να είναι μεταδοτική.

Αντί αυτού, παίξε με τις παύσεις. Όταν προκύψει, κοίτα πάνω και χαμογέλα. Κοίτα στα μάτια αυτή που έχεις μπροστά σου και μην πεις τίποτα. Ακόμα καλύτερα, κοίτα την με νόημα, χαμογέλα και σήκωσε το φρύδι σου. Παίξε με την κατάσταση σαν να είναι κάτι εύκολο και άνετο για εσένα. Ίσως στην αρχή να σε δυσκολεύει αλλά όσο εξασκείσαι, τόσο ευκολότερο θα σου γίνει.Φλερτ στην Παρέα: Απλά τιπς για να φλερτάρεις στον κοινωνικό σου κύκλο, Νευρικότητα – Απλές μέθοδοι για να την διαχειριστείς

Δείξε συναίσθημα

Οι περισσότεροι άντρες φοβούνται να δείξουν συναίσθημα ή ακόμα κι αν θέλουν αν το δείξουν μπορεί να αισθάνονται ότι θα εκτεθούν ή ότι θα ρεζιλευτούν αν το κάνουν. Δεν χρειάζεται να ντρέπεσαι για τα συναισθήματά σου και στην πραγματικότητα είναι μεγάλο ατού να μπορείς να τα μοιραστείς με άνεση.

Ο καλύτερος τρόπος να το κάνεις αυτό είναι με θετικό τρόπο έτσι ώστε να δείξεις ότι είσαι άνετος με αυτό. Αν μπορέσεις να μοιραστείς συναισθήματα που θα σε έκαναν να δείξεις ευάλωτος, με θετικό τρόπο, θα κερδίσεις τον σεβασμό του κόσμου γιατί μοιράζεσαι κάτι που εκείνοι πιθανότατα να μην μπορούσαν να κάνουν.

Για να το δούμε με παράδειγμα, μπορεί να αισθάνεσαι αμήχανα ή ντροπή για να φλερτάρεις μία γυναίκα. Θα μπορούσες να την προσεγγίσεις και να της πει «Είμαι τόσο ντροπαλός που πήρα φόρα από την είσοδο του μπαρ για να έρθω να σου μιλήσω» ή κάτι όπως «Είμαι τόσο ντροπαλός που ο γιατρός μου σύστησε να μιλάω με δέκα άγνωστες γυναίκες κάθε μέρα για να το ξεπεράσω»

Δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία τι θα πεις αλλά ο τρόπος που θα το πεις. Ο κόσμος τείνει να πιστεύει περισσότερο την γλώσσα του σώματος και την τονικότητα της φωνής παρά τα ίδια τα λεγόμενα. Αν το σώμα σου δείχνει άνεση και η φωνή σου το υποστηρίζει, ότι και να λες, θα μεταφραστεί διαφορετικά. Ακόμα κι αν λες ξεκάθαρα ότι είσαι ντροπαλός ή αμήχανος.

θέλεις να βελτιώσεις τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!