Είναι πολύ αργά για μένα; - Men's Bible

Είναι πολύ αργά για μένα;

Είναι πολύ αργά για μένα;

Έλαβα πριν λίγο καιρό ένα πολύ ωραίο μήνυμα, από έναν φίλο του site που όπως γράφει «φοβάται ότι λόγω ηλικίας είναι πολύ αργά για εκείνον».

Ξέρω ότι το θέμα έχει ενδιαφέρον για πολλούς που νιώθουν ότι είναι πια αργά και το παιχνίδι χαμένο, και μετά από άδεια του, καταγράφω πιο κάτω τον προβληματισμό του (με μερικές μόνο ορθογραφικές και λεκτικές διορθώσεις) όπως και την απάντησή μου.

Έχεις κάποια απορία για το φλερτ ή τις σχέσεις; Επικοινώνησε μαζί μας.

Το θέμα: Είναι πολύ αργά για μένα;

Παιδιά συγχαρητήρια για το site σας! Είστε οι μόνοι που μας ενημερώνετε υπεύθυνα και συγκεκριμένα μέσα από τα άρθρα σας. Και όχι απλά με γενικότητες να το «παίζουμε» άνδρες.

Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος, γιατί αντιμετωπίζω ένα θέμα και θέλω τη βοήθειά σας.

Είμαι 32 χρονών, προγραμματιστής, και δεν έχω καθόλου εμπειρία με τις σχέσεις και το σεξ. Και υπολείπομαι πολύ των συνομήλικων μου σε αυτούς τους τομείς.

Ξέρω ότι θα μου πείτε «μην συγκρίνεις τη ζωή σου με των άλλων, απλά ζήσε και όλα θα πάνε καλά». Όμως εγώ αρχίζω να φοβάμαι ότι θα μείνω για πάντα μόνος (και χωρίς σεξ).

Αυτός ο φόβος με οδηγεί στο να γίνομαι ακόμα πιο κλειστός. Κι αν το συνδυάσεις με το κοινωνικό άγχος που έχω και το γεγονός ότι είμαι ντροπαλός, τα πράγματα γίνονται χειρότερα.

Κατά τα άλλα, η ζωή μου είναι καλή, έχω ταξιδέψει στο εξωτερικό, έχω σπουδάσει στο Χ πανεπιστήμιο (σημ: αφαιρέσαμε το όνομα του πανεπιστημίου).

Όταν ήμουν φοιτητής έβγαινα, κατά κάποιο τρόπο, με μία κοπέλα, αλλά δεν ήξερα πώς να το προχωρήσω, πέρα από το να κάνουμε παρέα, να πηγαίνουμε σινεμά, για καφέ ή φαγητό. Καταλαβαίνω τώρα ότι περίμενε από εμένα να κάνω κάτι περισσότερο, αλλά δεν ήξερα πώς να το κάνω. Έτσι κάποια στιγμή απομακρύνθηκε.

Τώρα μένω μόνος μου, σχετικά κοντά στους γονείς μου, αλλά όχι μαζί τους, και εργάζομαι ως προγραμματιστής σε μια εταιρία.

Είμαι λίγο μπερδεμένος για το πώς θα προχωρήσω στη ζωή μου. Στα 32 μου, οι περισσότεροι γνωστοί και φίλοι έχουν σοβαρές σχέσεις και κάποιοι έχουν ήδη παντρευτεί, ενώ εγώ παραμένω κολλημένος στο μηδέν.

Αρχίζω να νιώθω μοναξιά και το χειρότερο ότι είναι αργά για εμένα. Τι μπορώ να κάνω;

Ευχαριστώ, συνεχίστε την καλή δουλειά!

Πέτρος Είναι πολύ αργά για μένα;

Η έλλειψη εμπειρίας δεν σημαίνει τίποτα για την αξία σου ως άνδρας

Καταλαβαίνω ότι έχεις κολλήσει στην έλλειψη εμπειρίας σου με τις γυναίκες και παραβλέπεις το γεγονός ότι έχεις κάνει πολλά πράγματα στη ζωή σου. Θέλω να πω ότι έχεις ταξιδέψει, έχεις σπουδάσει σε ένα εξαιρετικό πανεπιστήμιο του εξωτερικού και ήδη μένεις μόνος σου.

Όλα αυτά είναι πολύ ωραία. Πολλοί άνθρωποι θα σου έλεγαν ότι αυτά και μόνο συνθέτουν μια εντυπωσιακή λίστα που σε κάνουν ενδιαφέρων τύπο και δυνητικό σύντροφο για μία κοπέλα.

Επιπλέον έχεις μια καλή δουλειά, το δικό σου σπίτι, τους φίλους σου και τα ενδιαφέροντά σου.

Το μεγαλύτερο θέμα σου λοιπόν δεν είναι αυτά, αλλά το άγχος σου για το σεξ, την έλλειψη εμπειρίας και το γεγονός πως είσαι ακόμα παρθένος.

Καταλαβαίνω ότι νιώθεις σα να είσαι ο μοναδικός σε αυτή την κατάσταση. Όμως άσε με να σε διαβεβαιώσω ότι υπάρχουν πολλοί ακόμα εκεί έξω σε παρόμοια φάση.

Και θα σου πω ότι έχω πει και σε εκείνους: το 90% τους άγχους σου είναι άσκοπο και δημιούργημα του μυαλού σου.

Το πόσο σεξ έχεις κάνει δεν λέει τίποτα για την αξία σου ως άνθρωπος. Το λέμε συχνά στα άρθρα μας, το έχουμε κάνει μέχρι και βίντεο (μπορείς να το δεις εδώ).

Το σεξ δεν λέει λοιπόν τίποτα για την αξία σου, για το πόσο ποθητός είσαι, πόσο ώριμος, ή πόσο άνδρας. Είναι απλά μια εμπειρία που δεν είχες ακόμα. Και σύντομα θα την έχεις.

#1 Βάλε σε σειρά τις σκέψεις σου

Η πρώτη μου πρόταση λοιπόν είναι να μιλήσεις με κάποιον coach μας. Να δουλέψεις με κάποιον από τους εκπαιδευτές μας για να ξεπεράσεις αυτές τις περιοριστικές σκέψεις που κάνεις σχετικά με την έλλειψη εμπειρίας. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τυχόν κοινωνικές φοβίες που νιώθεις.

Αυτό από μόνο του θα βοηθήσει πολύ την πνευματική υγεία σου και την αυτοεκτίμησή σου. Όσο πιο πολύ το έχεις υπό έλεγχο, τόσο πιο εύκολα θα γίνουν όλα.

Θες να σε βοηθήσουμε να αποκτήσεις τις εμπειρίες που θέλεις; Μάθε περισσότερα

#2 Εστίασε σε όσα έχεις καταφέρει

Η δεύτερη πρόταση μου είναι να σταματήσεις να εστιάζεις σε όσα δεν έχεις και να ρίξεις μια καλή ματιά σε όσα έχεις κάνει. Ξέρω ότι σου ακούγεται κάπως γενικό, αλλά υπάρχει λόγος που στο προτείνω.

Αν νιώθεις καλά με όσα έχεις κάνεις, όχι μόνο θα νιώθεις πιο χαρούμενος, αλλά θα έχεις και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Θα ενισχύσεις τις σχέσεις σου με τους άλλους ανθρώπους και κυριότερα θα αλλάξεις οπτική για τη ζωή σου και θα αρχίσεις να νιώθεις καλύτερα.

Όταν συνειδητοποιήσεις ότι έχεις καταφέρει περισσότερα απ’ όσα νομίζεις, θα καταλάβεις ότι δεν είναι αργά, ότι αξίζεις πολλά και θα αποκτήσεις το κουράγιο να κάνεις το επόμενο βήμα και στις σχέσεις σου.

#3 Κάνε το πρώτο βήμα

Και ερχόμαστε στο τρίτο σημείο. Το μεγαλύτερο θέμα που αντιμετωπίζεις όταν πρόκειται για τις σχέσεις είναι ότι πρέπει να βρεις το απαραίτητο θάρρος για να κάνεις το άλμα. Αν θες να προχωρήσουν τα πράγματα, τότε το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ανοίξεις το στόμα σου και να αρχίσεις να κοινωνικοποιείσαι.

Δεν χρειάζεται να είναι τέλεια και καταπληκτικά όσα θα πεις. Το μόνο που χρειάζεται να πεις, είναι: «Γεια, σε είδα και ήθελα να σε γνωρίσω. Είμαι ο Χ.»

Οπότε η συμβουλή μου είναι να μην περιμένεις να γίνει κάποιο φοβερό γεγονός για να σε ξεκουνήσει, αλλά να ξεκουνήσεις ο ίδιος τον εαυτό σου βήμα με το βήμα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βγεις εκεί έξω και να κάνεις αυτό το άλμα όταν δεις κάποια που σου αρέσει.

Δεν χρειάζεται να κάνεις κάποια υπερπαραγωγή. Δεν χρειάζεται να της πεις ότι είσαι ερωτευμένος. Το μόνο που χρειάζεται είναι να της ζητήσεις να βγείτε.

Ναι, μπορεί να είναι φοβιστικό. Ναι, πάντα υπάρχει στο παιχνίδι η απόρριψη. Αλλά κάνε το όπως και να ‘χει. Κι ας τρέμουν τα γόνατά σου, κι ας χτυπάει η καρδιά σου. Κάνε το όπως και να ‘χει. Και θα καταλάβεις ότι δεν είναι αργά.

Πάρε το ρίσκο. Μίλα στις κοπέλες που σου αρέσουν. Άσε τον εαυτό σου να κάνει λάθη, μάθε από αυτά, σήκω πάλι στα πόδια σου και προσπάθησε ξανά.

Βάλε στόχο να κάνεις αλλαγές στη ζωή σου και σου υπόσχομαι ότι θα είμαστε εκεί για να σε βοηθήσουμε.

Το’ χεις!

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!