Η Αμφιβολία θα είναι πάντα παρόν: Κάνε τη σύμμαχο σου - Men's Bible

Η Αμφιβολία θα είναι πάντα παρόν: Κάνε τη σύμμαχο σου

Πώς να μην σε κατακλύζουν τα συναισθήματά σου, Η Αμφιβολία θα είναι πάντα παρόν: Κάνε τη σύμμαχο σου

Το ρίσκο και η επιτυχία πηγαίνουν μαζί. Για να πετύχεις οποιονδήποτε στόχο έχεις θέσει για τον εαυτό σου, σίγουρα θα χρειαστεί να κάνεις πράγματα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε βγάζουν απ’ τη ζώνη άνεσης σου.

Πράγματα τα οποία μπορεί να μη γνωρίζεις πως να τα κάνεις, μπορεί να μην έχεις εμπειρία σε αυτά ή να μην μπορείς να προβλέψεις εύκολα το αποτέλεσμα τους.

Και η επιτυχία που θα έχεις στην επίτευξη των στόχων σου, είναι στενά συνδεδεμένη με την προθυμία σου να αντιμετωπίσεις το άγνωστο και να μάθεις από αυτή την εμπειρία.

Ο φόβος για το άγνωστο και η αμφιβολία

Κάθε φορά που κάνεις κάτι χωρίς να είσαι σίγουρος για τον αποτέλεσμα, παίρνεις ένα μικρό ρίσκο. Αγοράζεις πχ, για δώρο στην κοπέλα σου κάτι που είδες και σου άρεσε γνωρίζοντας ότι υπάρχει η πιθανότητα εκείνη να δυσαρεστηθεί.

Παραγγέλνεις κάτι που δεν έχεις ξαναφάει, γνωρίζοντας ότι υπάρχει η πιθανότητα να σε πειράξει.

Η αμφιβολία είναι γενικά διάχυτη στη ζωή μας και στα περισσότερα πράγματα που κάνεις υπάρχει πάντα ένα μικρό ρίσκο. Και αυτό που μας βοηθάει να ανταπεξέλθουμε χωρίς να τρελαθούμε όταν παίρνουμε ρίσκα είναι πως συνειδητά ή ασυνείδητα ζυγίζουμε μέσα μας τα πιθανά οφέλη και τα πιθανά κόστη των αποφάσεων μας.

Έτσι μπορούμε να πάρουμε το ρίσκο νιώθοντας ότι η απόφαση είναι σωστή, ακόμα και αν τελικά δεν κερδίσουμε τα προσδοκόμενα.

Η αμφιβολία όμως γίνεται αβάσταχτη όταν κληθούμε να ρισκάρουμε χωρίς να γνωρίζουμε τί μπορεί να γίνει αν η κατάσταση στραβώσει.

Όταν δεν ξέρουμε το πιθανό κόστος της απόφασης μας.

Σε αυτήν την περίπτωση υποθέτουμε το χειρότερο δυνατό σενάριο ως αρκετά πιθανό ώστε να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας.

Αυτός είναι και ο λόγος που η αμφιβολία μας γεμίζει με άγχος και συχνά μας παραλύει.

Όταν δεν έχεις ιδέα τι να πεις στην κοπέλα που θα ήθελες να γνωρίσεις, υποθέτεις ότι θα γίνεις ρεζίλι. Ότι εκείνη θα γελάσει μαζί σου και θα ντροπιαστείς.

Όταν πάλι νιώθεις άρρωστος και δεν είσαι σίγουρος τι μπορεί να έχεις, υποθέτεις τα χειρότερα.

Σε γενικές γραμμές ο πρωτόγονος εγκέφαλος μας, όταν δεν είναι σίγουρος αν κάτι είναι απειλή ή όχι, υποθέτει αυθαίρετα ότι είναι απειλή.

Η σιγουριά είναι μια ψευδαίσθηση

Λίγα πράγματα είναι σίγουρα στη ζωή. Γι’ αυτόν το λόγο αφιερώνουμε αρκετό απ’ το χρόνο και την ενέργεια μας για να κάνουμε τη ζωή μας όσο πιο προβλέψιμη μπορούμε.

Δημιουργούμε ρουτίνες και συνήθειες, οργανωνόμαστε με ατζέντες, φτιάχνουμε κανόνες κλπ.

Όμως κάποιες φορές η επιθυμία για τάξη και ασφάλεια γίνεται υπερβολική. Όπως τα αυταρχικά καθεστώτα καταπιέζουν τους πολίτες τους στην προσπάθεια να καταπνίξουν την πιθανότητα να γίνει κάτι με τρόπο που δεν είχαν προβλέψει, έτσι και εσύ μπορείς να γίνεις δύσκαμπτος στην προσπάθεια να κάνεις τη ζωή σου λιγότερο απρόβλεπτη.

Μένεις κολλημένος σε συνήθειες, ρουτίνες, απόψεις και ιδέες απλά και μόνο γιατί αυτά ξέρεις και το γνώριμο σου προσφέρει σιγουριά και άρα ασφάλεια.

Το θέμα είναι πως στην πραγματικότητα τίποτα δεν είναι σίγουρο στη ζωή και το μόνο πράγμα για το οποίο μπορούμε να είμαστε σίγουροι είναι πως θα πεθάνουμε.

Στην πραγματικότητα η σιγουριά που πολλές φορές νιώθουμε είναι πλασματική. Το γεγονός πως νιώθεις σίγουρος για κάτι δε σημαίνει απαραίτητα ότι έχεις δίκιο.

Το να νιώθεις ότι γνωρίζεις κάτι και το να γνωρίζεις πραγματικά κάτι είναι δύο αρκετά διαφορετικά πράγματα. Η πραγματική επιτυχία επιτυγχάνεται όταν παραδέχεσαι ότι δε γνωρίζεις, γιατί με αυτόν τον τρόπο δίνεις την άδεια στον εαυτό σου να αλλάξει, να μάθει και να προσαρμοστεί σε κάτι διαφορετικό.

Όταν διαρκώς πιστεύεις ότι έχεις δίκιο, ότι γνωρίζεις και ότι είσαι σίγουρος, κρατάς τον εαυτό σου στάσιμο και τον αποτρέπεις απ’ το να γίνει καλύτερος.

Χρειάζεται να διατηρήσεις λοιπόν μια ισορροπία. Και να είσαι πρόθυμος να αντιμετωπίζεις το άγνωστο και να προχωράς, αλλά και να νιώθεις μια μικρή σιγουριά για να διατηρείς την ψυχική σου ηρεμία.Μπορείς να Απλοποιήσεις τη Ζωή σου: 12 Τρόποι να είσαι πιο Χαρούμενος, Η Αμφιβολία θα είναι πάντα παρόν: Κάνε τη σύμμαχο σου

Οι ευκαιρίες βρίσκονται έξω από τη ζώνη άνεσης σου

Ένας ακόμα καλός τρόπος να αντιμετωπίσεις την αμφιβολία και τον φόβο για το άγνωστο είναι να σκεφτείς τι ευκαιρίες χάνεις κάθε φορά που αποφασίζεις να μη ρισκάρεις.

Το θέμα είναι πως οι ευκαιρίες για κάτι καλύτερο βρίσκονται τις περισσότερες φορές στο άγνωστο και όχι στο γνώριμο. Χρειάζεται να ρισκάρεις την απόρριψη για να μπορέσεις να εκθέσεις τον εαυτό σου μπροστά στους άλλους και να έχεις μια ευκαιρία να τους γνωρίσεις και να σε γνωρίσουν.

Χρειάζεται να ρισκάρεις για να διεκδικήσεις κάτι καλύτερο στην επαγγελματική σου ζωή.

Κάθε στόχος και κάθε επιθυμία που έχεις, απαιτεί κάποιο ρίσκο για να μπορέσει να γίνει πραγματικότητα.

Οι ευκαιρίες βρίσκονται έξω απ’ τη ζώνη άνεσης σου, γι’ αυτό μην αφήνεις την αμφιβολία και το φόβο του αγνώστου να σε εμποδίζουν να διεκδικήσεις αυτά που αξίζεις.

Θέλεις να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!