6 τρόποι για να κερδίζεις τις διαφωνίες - Men's Bible

6 τρόποι για να κερδίζεις τις διαφωνίες

5 Πράγματα που κάθε Άνδρας πρέπει να γνωρίζει για τις Ερωτικές Συγκρούσεις, 6 τρόποι για να κερδίζεις τις διαφωνίες

Οι διαφωνίες είναι άβολες και ο περισσότερος κόσμος δεν τις θέλει. Είτε αφορά φίλους, είτε σχέσεις, είτε επαγγελματικά θέματα, κάθε διαφωνία και αντιπαράθεση εμπεριέχει εκνευρισμό και ένταση.

Ακόμα κι αν δεν τις θέλεις καθόλου τις διαφωνίες όμως, θα υπάρξουν φορές που θα είναι ακατόρθωτο να τις αποφύγεις, οπότε καλό θα είναι να ξέρεις μερικά πράγματα, έτσι ώστε να μπορέσεις να τις διαχειριστείς καλύτερα.

Σε όλες τις διαφωνίες βρες τα κοινά στοιχεία

Μπαίνοντας σε μία διαφωνία, είναι καλό να βρεις πρώτα δύο πράγματα στα οποία συμφωνείτε πριν πεις αυτό για το οποίο διαφωνείτε.

Αυτό θα θέσει ένα θετικό πλαίσιο, στην συζήτηση  που θα ορίζει ότι έχετε περισσότερα στα οποία συμφωνείτε παρά στα οποία διαφωνείτε. Έτσι, θα βοηθήσεις τον απέναντί σου να δεχτεί την θέση σου ευκολότερα και με λιγότερη δυσκολία.

Δημιούργησε συνέχεια βάσει προηγούμενης συμφωνίας

Αρχικά πρέπει να εντοπίσεις μία προηγούμενη κατάσταση όπου συμφωνείτε σε κάτι. Έπειτα βρίσκεις την αρχή ή αξία πάνω στην οποία πατάει η παραδοχή στην οποία συμφωνείτε. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βρεις το αξιακό σύστημα του άλλου και να βρεις τα κοινά σημεία.

Αυτό μπορείς να το ξεκινήσεις με μία ατάκα όπως «Όπως και την προηγούμενη φορά, συμφωνούμε ότι Χ;»

Έπειτα θα ακολουθήσεις μία παραδοχή που πατάει αξιακά πάνω στην ίδια αρχή. Και εδώ μπορείς να ακολουθήσεις με μία ατάκα όπως «Αφού συμφωνούμε σε εκείνο και εδώ υπάρχει η ίδια αρχή, θα μπορούσαμε να πούμε ότι συμφωνούμε κι εδώ».

Έλεγξε την φωνή σου

Σε κάθε αντιπαράθεση, είτε έχεις δίκιο, είτε έχεις άδικο, θα βγαίνεις χαμένος αν χάνεις τον αυτοέλεγχο σου. Η φωνή σου και ο τρόπος παράδοσης του μηνύματός σου είναι αλληλένδετος με το μήνυμα σου.

Αν εκπέμπεις εκνευρισμό ή ειρωνεία, θα μπλοκάρεις τον συνομιλητή σου και δεν θα θέλει να σε ακούσει. Αν ο τόνος σου είναι συγκαταβατικός και ήρεμος, τότε θα διαπιστώσεις ότι είναι ευκολότερο να μεταφέρεις το μήνυμά σου.Ζευγάρι σε Σύγκρουση: 4 Σφάλματα Επικοινωνίας που οδηγούν έναν απλό Καυγά σε Θύελλα, Βγάλε τους Τοξικούς Ανθρώπους απ’ τη ζωή σου, Όχι πια Χαλί να σε Πατήσει: Πώς να είσαι πιο Δυναμικός στη σχέση σου, τοξικές σχέσεις, 6 τρόποι για να κερδίζεις τις διαφωνίες

Κάνε τον συνομιλητή σου να σε συμπαθήσει

Δεν υπάρχει περίπτωση να κερδίσεις καμία διαφωνία ή αντιπαράθεση αν ο συνομιλητής σου δεν σε συμπαθεί καθόλου. Σε συνδυασμό με το προηγούμενο θέμα της φωνής, μαζί με την ηρεμία στον τόνο και την στάση σου, πρέπει να κερδίσεις την συμπάθεια του απέναντί σου.

Αυτό μπορείς να το πετύχεις με αρκετούς τρόπους. Αρχικά θα χτίσεις καλή επικοινωνιακή άνεση. Η σύμπνοια στην στάση του σώματος, τις κινήσεις και την φωνή, θα δώσει στον συνομιλητή σου την αίσθηση της ταύτισης και θα τον κάνει να θέλει ενστικτωδώς να συνδεθεί περισσότερο μαζί σου.

Οπότε, η προϊστορία που έχεις με το άτομο θα παίξει μεγάλο ρόλο. Αν η προδιάθεση του άλλου είναι θετική προς το άτομό σου, τότε υπάρχει πιθανότητα να βγεις κερδισμένος. Αν η προδιάθεση είναι αρνητική, τότε είναι πολύ λίγα αυτά που μπορείς να κάνεις για να του αλλάξεις γνώμη.

Ταυτόχρονα, μπορείς να ελαφρύνεις το κλίμα με μικρά αστεία. Κανείς δεν θέλει να διαφωνεί και να τσακώνεται με τις ώρες. Όσο κρατάει μία αντιπαράθεση, ο κόσμος κουράζεται και αυτό τον κάνει να θέλει να αποχωρήσει. Για να χαλαρώσεις την κατάσταση, μπορείς να κάνεις μικρά αστεία, χωρίς υπερβολές, που θα δημιουργήσουν μία ελαφριά διάθεση, έστω και προσωρινά.

Κατανόησε ακριβώς τι λέει ο συνομιλητής σου

Όταν διαφωνείς ή έχεις μια αντιπαράθεση, είναι σημαντικό να καταλάβεις τι ακριβώς λέει ο απέναντί σου. Θα πρέπει να είναι γνήσιο και όντως να θες να δώσεις βάση και όχι απλά να προσπαθήσεις να παραποιήσεις τα λεγόμενά του. Αυτό είναι κάτι που πολλές φορές προσπαθούν να το κάνουν στις συνεντεύξεις και συνήθως δεν καταλήγει καλά γιατί προκαλεί εκνευρισμό.

Ο σκοπός για τον οποίο το κάνεις αυτό, είναι για να δεις κατά πόσο είσαι ανοιχτός σε νέες ιδέες. Αν διαπιστώσεις ότι στο παρελθόν δεν έχεις κάνει ποτέ πίσω, τότε ίσως να είσαι αρκετά κλειστός σε νέες ή διαφορετικές απόψεις, κάτι που θα σε δυσκολέψει αρκετά στις αντιπαραθέσεις σου.

Σε όλες τις διαφωνίες, συζήτα ιδέες και όχι λέξεις

Όταν βρίσκεσαι σε αντιπαράθεση με κάποιον είναι πολύ λάθος να κολλήσεις σε συγκεκριμένες λέξεις και να χάσεις το νόημα της αντιπαράθεσης. Επίσης, αυτό είναι ένα αρκετά καλό κόλπο, και αρκετά χειριστικό επίσης, που κάνουν κάποιοι.

Συχνά, όταν κάποιος αισθάνεται ότι χάνει την αντιπαράθεση, θα αποσπάσει ένα κομμάτι της πρότασης ή μία λέξη και θα προσπαθήσει να την χρησιμοποιήσει για να κερδίσει όλη την αντιπαράθεση. Κάτι που συμβαίνει συχνά σε αντιπαραθέσεις και διαφωνίες ζευγαριών.

Αν διαπιστώσεις ότι η συζήτηση έχει κολλήσει λόγω μία λέξης ή έννοιας, τότε χρειάζεται να κάνεις ένα βήμα πίσω, να αφήσεις τη λέξη στην άκρη και να ξαναπιάσεις την αρχική ιδέα της αντιπαράθεσης. Κάποιες φορές αυτό θα βοηθήσει και τον συνομιλητή σου να ξεκολλήσει, εκτός κι αν έχει ως απόλυτο σκοπό να σε βγάλει λάθος.

Θέλεις να βελτιωθείς στην επικοινωνία; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!