Άντρας μόνος στη σύγχρονη εποχή - Men's Bible

Άντρας μόνος στη σύγχρονη εποχή

Άντρας μόνος στη σύγχρονη εποχή, Πραγματική Αυτοβελτίωση: Πως να γίνεις η καλύτερη εκδοχή σου

Τι γίνεται τελικά; Είναι το φλερτ τόσο δύσκολο στις μέρες μας; Έχει αποτρελαθεί ο κόσμος και δεν μπορεί να συνεννοηθεί; Τι ακριβώς συμβαίνει και γιατί όλο αυτό σε κάνει να μην μπορείς να βρεις μία κοπέλα που σου ταιριάζει;

Η αλήθεια είναι ότι το φαινόμενο δεν είναι τοπικό. Η κατάσταση είναι δύσκολη και πέρα από την Ελλάδα. Ανά τον κόσμο, άντρες και γυναίκες βρίσκουν όλο και πιο δύσκολο το κομμάτι του φλερτ και της επικοινωνίας.

Στην Ιαπωνία οι νέοι δεν ενδιαφέρονται καθόλου για να βγουν ραντεβού και προτιμούν να μείνουν μόνοι για χρόνια ολόκληρα. Η χώρα προβλέπει μείωση πληθυσμού κατά 20% τα επόμενα χρόνια.

Στις Ηνωμένες πολιτείες οι νέοι περνάνε δύο και τρία χρόνια μόνοι γιατί κάθε ραντεβού τους κοστίζει περίπου 150 δολάρια. Ακριβή υπόθεση. Στις χώρες της βόρεια Ευρώπης υπήρχε ανέκαθεν πρόβλημα και πλέον είναι τρανταχτό. Αν λοιπόν πίστευες ότι είσαι μόνος σου σε αυτή την δυσκολία σου έχω νέα. Όλος ο κόσμος ζορίζεται. Γιατί όμως συμβαίνει;

Οικονομικοί λόγοι

Το οικονομικό πρόβλημα της τελευταίας δωδεκαετίας έχει επηρεάσει τους άντρες κατά πολύ. Σε μία κοινωνία που κατεξοχήν θεωρούσε τους άντρες με χρήματα επιτυχημένους, δώδεκα χρόνια με στερήσεις μπορούν να μας επηρεάσουν πολύ.

Ακόμα χειρότερα, σκέψου όλους τους άντρες που είναι μεταξύ 20 και 30 ετών (ίσως είσαι κι εσύ ένας). Μεγάλωσαν μέσα σε ένα κλίμα οικονομικού περιορισμού, με ελάχιστες ευκαιρίες. Για τους 30 με 40 ίσως είναι χειρότερο γιατί έζησαν τις προηγούμενες «χρυσές» εποχές και πλέον σε συνδυασμό με το γεγονός ότι μεγαλώνουν, να έχει πέσει η αυτοπεποίθησή τους.

Η λύση

Ξεχνάς τα παλιά και εστιάζεις στο τώρα. Εντάξει, μπορεί να μην μπορείς να ανοίξεις σαμπάνια στο πρώτο ραντεβού (το οποίο όπως πολλές φορές έχουμε γράψει, έτσι κι αλλιώς δεν χρειάζεται) αλλά μπορείς να περάσεις ποιοτικό χρόνο γνωρίζοντας την κοπέλα, χωρίς φανφάρες και εντυπωσιασμούς.

Social Media

Ναι, είναι πρόβλημα. Όχι τα ίδια, όσο ο τρόπος χρήσης τους.

Η αλήθεια είναι ότι μας έφεραν πιο κοντά και μας βοήθησαν να δούμε τις συνήθειες και να ακούσουμε τις απόψεις ανθρώπων που υπό άλλες συνθήκες δεν θα μπορούσαμε.

Το πρόβλημα ξεκινάει από το γεγονός ότι οι περισσότεροι προβάλουν μία ψεύτικη ζωή για να εντυπωσιάσουν και το χειρότερο είναι ότι δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό τους κάνει κακό. Σε συνδυασμό με το προηγούμενο πρόβλημα, η κατάσταση γίνεται αφόρητη.

Αν αισθάνεσαι λίγος γιατί ζορίζεσαι οικονομικά, το να μπαίνεις στα social media και να βλέπεις κόσμο πάνω σε κότερα, σε ακριβές παραλίες σε πολυτελή νησιά, και με ακριβά ποτά δίπλα τους, σίγουρα δεν θα σε κάνει να αισθανθείς ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις στις περιστάσεις.

Η αλήθεια είναι όμως ότι το πιο πιθανό είναι το κότερο να είναι απλά αραγμένο εκεί και η κοπέλα να έβγαλε ευκαιριακή φωτογραφία. Το ακριβό νησί είναι το μέρος που δουλεύει και το ακριβό μπουκάλι ποτό είναι κάβα του μαγαζιού. Όσο κι αν σου φαίνεται αστείο, είναι κάτι που συμβαίνει συχνά.Άντρας μόνος στη σύγχρονη εποχή

Η λύση

Σταμάτα να δίνεις δεκάρα. Σταμάτα να ενδιαφέρεσαι για άτομα που δείχνουν στα social media ότι έχουν ακριβά γούστα γιατί απλά θα ενισχύσεις το άσχημο συναίσθημα που ήδη έχεις.

Βγες έξω και γνώρισε κόσμο στην πραγματική ζωή. Δες εκεί πως λειτουργούν και πως συμπεριφέρονται και τι γούστα έχουν και θα εκπλαγείς από την διαφορά που θα δεις συγκριτικά με τα social media.

Dating apps και sites

Το είπαμε και το ξαναλέμε συστηματικά. Όλα τα sites και οι εφαρμογές για ραντεβού έχουν το ίδιο θέμα. Δημιουργούν μία εσφαλμένη αίσθηση πληθώρας που δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα.

Οι φωτογραφίες είναι στημένες και όπως και με τα social media, με μία δόση υπερβολής. Σαν άντρας πρέπει να μπεις και να είσαι εξοπλισμένος με μία δόση χιούμορ, καταπληκτικές φωτογραφίες, γεμάτος ενδιαφέροντα και φυσικά με φίλους και ένα καταπληκτικό χαμόγελο.

Και πάλι υπάρχει περίπτωση να σε ακυρώσουν απλά και μόνο γιατί υπάρχει τόσος κόσμος εκεί μέσα που δεν πρόλαβαν να φτάσουν σε εσένα.

Η λύση

Ωραίο το παιχνίδι στα dating apps αλλά μέχρι ένα σημείο. Εξάλλου σε κάποιους δουλεύει και σε κάποιους δεν δουλεύει. Έπαιξες, το είδες, τώρα κλείσ’ το και βγες έξω.

Βγες στον ήλιο, κάνε βόλτα, χαμογέλα γνήσια γιατί απλά είσαι χαρούμενος, και μίλα στον κόσμο που είναι έξω. Το πιο πιθανό είναι να αισθάνονται το ίδιο κι αυτοί.

Ο μοντέρνος κόσμος έχει ένταση, υπερβολικά γρήγορους ρυθμούς, θόρυβο και περιττή πληροφορία. Αποσυνδέσου για λίγο και θα δεις ότι εκεί έξω υπάρχει κι ένας άλλος κόσμος.

Θέλεις να βελτιώσεις τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες με τις γυναίκες; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!