Απαισιόδοξος στο Φλερτ: Πως να Αλλάξεις τις πεποιθήσεις σου - Men's Bible

Απαισιόδοξος στο Φλερτ: Πως να Αλλάξεις τις πεποιθήσεις σου

Απαισιόδοξος στο Φλερτ: Πως να Αλλάξεις τις πεποιθήσεις σου

Έχεις ποτέ σκεφτεί ποιες είναι οι συνέπειες της απαισιοδοξίας στη ζωή σου και στη ψυχική σου υγεία; Έχεις αναρωτηθεί ποια είναι η μεγάλη εικόνα του να είσαι απαισιόδοξος; Είναι άραγε τα πράγματα όπως τα φαντάζεσαι ή μήπως κάνεις και κάποιο λάθος;

Προσωπικά δε μου αρέσουν τα υπεραισιόδοξα και τα «πρέπει πάντα να νιώθεις όμορφα» μηνύματα.

Ωστόσο, από την εμπειρία μου ως dating coach δεν μπορώ παρά να αναγνωρίσω την συμβολή του ρεαλιστικά θετικού τρόπου σκέψης στην ερωτική επιτυχία. Όπου κι αν ψάξεις, όποια πέτρα και αν σηκώσεις, θα διαπιστώσεις πως πίσω από κάθε επιτυχημένο και ικανοποιημένο απ’ τη ζωή του άνδρα, βρίσκεται μια συγκρατημένη αισιοδοξία.

Και γι’ αυτό, αν δεν είσαι ευχαριστημένος με την πορεία της ζωής σου μέχρι αυτή τη στιγμή, θέλεις να την αλλάξεις ριζικά και παράλληλα νιώθεις απαισιόδοξος, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να αμφισβητήσεις τον ίδιο τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα.

Ο φαύλος κύκλος του να είσαι απαισιόδοξος

Τι συμβαίνει όταν είσαι απαισιόδοξος; Πως φλερτάρεις όταν θεωρείς ότι η κοπέλα που σου αρέσει δεν υπάρχει περίπτωση να ενδιαφέρεται για εσένα;

Πως συμπεριφέρεσαι όταν θεωρείς a priori πως το φλερτ με τη συγκεκριμένη κοπέλα θα καταλήξει άδοξα πριν καν ξεκινήσει; Δοκιμάζεις να της μιλήσεις και να εκφράσεις το ενδιαφέρον σου;

Κατά πάσα πιθανότητα όχι.

Πες όμως ότι της μιλάς και με το ευαίσθητο μάτι σου διακρίνεις μια στιγμιαία έκφραση μορφασμού στο πρόσωπο της. Πως θα ερμηνεύσεις αυτή την αντίδραση αν μέσα σου πιστεύεις ακράδαντα πως δεν είσαι ελκυστικός και πως κάθε προσπάθεια να φλερτάρεις είναι καταδικασμένη στην αποτυχία;

θα θεωρήσεις πως η αιτία του μορφασμού είναι η δυσαρέσκεια που νιώθει η κοπέλα για εσένα; Θα το εκλάβεις ως απόδειξη έλλειψης ενδιαφέροντος; Ή θα σκεφτείς πως δεν έχει σχέση με εσένα;

Το μεγάλο πρόβλημα με το να είσαι απαισιόδοξος είναι πως προχωράς σε πράξεις και κάνεις επιλογές που καταλήγουν να επιβεβαιώνουν την αρχική αίσθηση απαισιοδοξίας.

Για παράδειγμα όταν θεωρείς εξ’ αρχής πως δεν πρόκειται αρέσεις σε καμία κοπέλα, δεν βρίσκεις νόημα να προχωρήσεις σε αλλαγές και να προσπαθήσεις να βελτιώσεις τον εαυτό σου σε διάφορα σημεία γιατί το βλέπεις ως ανώφελο. Επίσης δεν δοκιμάζεις να φλερτάρεις.

Και ακριβώς επειδή δεν μπαίνεις στη διαδικασία να φλερτάρεις τις κοπέλες που σε ενδιαφέρουν και να βελτιώσεις με κάθε τρόπο τον εαυτό σου, συνεχίζεις να διατηρείς την αίσθηση ότι δεν αρέσεις στις κοπέλες.Μόλις Χώρισα! Πως συνεχίζεις μετά τον χωρισμό;, Χωρίσαμε και τη θέλω πίσω, τι να κάνω;, Απαισιόδοξος στο Φλερτ: Πως να Αλλάξεις τις πεποιθήσεις σου

Για να αλλάξεις πρώτα πρέπει να αμφισβητήσεις τις πεποιθήσεις σου

Για να μπούμε στη διαδικασία να μάθουμε περισσότερα, χρειάζεται πρώτα να αμφιβάλουμε για αυτά που ήδη γνωρίζουμε. Για να εξελιχθούμε επίσης χρειάζεται να αμφιβάλουμε και να προκαλέσουμε τις πεποιθήσεις και τις αντιλήψεις με τις οποίες λειτουργούμε.

Για να αλλάξεις τρόπο σκέψης πρέπει λοιπόν να αμφισβητήσεις πρώτα τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεσαι.

Να κάνεις ένα zoom out και να δεις τη μεγάλη εικόνα. Η στάση σου απέναντι στη ζωή λειτουργεί σαν πυξίδα. Αυτή κατευθύνει όλες σου τις αποφάσεις και τις πράξεις σου.

Κάνε αυτό το zoom out λοιπόν. Σκέψου πόσο σε εξυπηρετεί να είσαι απαισιόδοξος. Πόσο σε βοηθάει πραγματικά το να βλέπεις το ποτήρι μισοάδειο (ή και εντελώς άδειο).

Αυτό είναι σημαντικό γιατί, για να αλλάξεις δεν αρκεί να κατανοήσεις με τη λογική ότι ο χ τρόπος σκέψεις σου κάνει ζημιά. Δεν αρκεί να το διαβάσεις σε κάποιο άρθρο ή να στο πει κάποιος άλλος. Χρειάζεται να το αντιληφθείς συναισθηματικά, να το διαπιστώσεις μόνος σου και να αναφωνήσεις: «Ωχ! Ρε συ όντως κακό στον εαυτό μου κάνω με το να είμαι απαισιόδοξος.».

 

«Κι αν τα πράγματα δεν είναι όπως πιστεύω;»

Όπως και με τις κακές συνήθειες έτσι και τις περιοριστικές πεποιθήσεις δεν τις ξεχνάς απλά. Τις αντικαθιστάς.

Για να σταματήσεις να είσαι απαισιόδοξος δεν αρκεί να πεις «Οκ δεν πρέπει να είμαι απαισιόδοξος», αλλά να εξετάσεις αν κάποια άλλη πεποίθηση είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα και αξίζει να την υιοθετήσεις.

Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν επειδή τους το λένε οι άλλοι ή επειδή σκέφτονται ότι θέλουν να αλλάξουν. Αλλάζουν και υιοθετούν νέες αντιλήψεις επειδή η εμπειρία τους τους λέει ότι αυτές οι αντιλήψεις ισχύουν.

Αν πχ, θεωρείς ότι καμία γυναίκα δε σε θέλει, τότε δεν προσεγγίζεις, δε φλερτάρεις, με αποτέλεσμα η εμπειρία σου να σου λέει ότι όντως καμία γυναίκα δε φαίνεται να σε θέλει.

Για να αλλάξει αυτή η πεποίθηση θα πρέπει για λίγο να πας κόντρα στο ρεύμα και στο πως έχεις μάθει να δρας. Δηλαδή να φλερτάρεις κοπέλες παρά το γεγονός ότι πιστεύεις ότι είναι ανώφελο.

Και καθώς το κάνεις για ένα χ διάστημα και διαπιστώσεις πως οι αντιδράσεις τους δεν είναι τόσο αρνητικές όσο αρχικά υπέθετες, οι πεποιθήσεις σου για την ελκυστικότητα σου αρχίζουν να μετατίθενται πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Πως σε κάποιες κοπέλες θα αρέσεις σε κάποιες όχι και αυτό είναι οκ.

Αν όμως δεν πας κόντρα στις πεποιθήσεις σου και δεν τις αμφισβητήσεις, δεν πρόκειται ποτέ να ανακαλύψεις τι θα συμβεί.

Γι’ αυτό το λόγο κάθε φορά που νιώθεις απαισιόδοξος στο φλερτ αλλά και γενικά, κάνε ένα zoom out, αμφισβήτησε τη ρεαλιστικότητα των σκέψεων και των πεποιθήσεων σου και προκάλεσε τον εαυτό σου να ανακαλύψει την αλήθεια.

Μην πεις «πάω να τη ρίξω», πες «πάω να ανακαλύψω τι θα συμβεί». Και καν’ το. Θα δεις πως τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά απ’ ότι τα είχες στο μυαλό σου.

Θες να βελτιώσεις πραγματικά τον εαυτό σου στο φλερτ; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!