Φλερτάροντας μετά τα 40: Το μυστικό της επιτυχίας - Men's Bible

Φλερτάροντας μετά τα 40: Το μυστικό της επιτυχίας

Φλερτάροντας μετά τα 40: Το μυστικό της επιτυχίας

Αν είσαι άνδρας μετά τα 40 και αναζητάς την ευτυχία και την επιτυχία στο φλερτ, τότε η εποχή που ζούμε είναι η κατάλληλη για να το πετύχεις.

Λίγοι άνδρες αντιλαμβάνονται πως σήμερα τα πράγματα είναι πιο απλά απ’ ότι στο παρελθόν και πως, η επιτυχία στο φλερτ είναι δεδομένη. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι η υπομονή και η διάθεση να επενδύσεις στον εαυτό σου και να τον βελτιώσεις.

Από τη στιγμή που το πετύχεις αυτό και εξασκείς τις δεξιότητες σου στο φλερτ με τις γυναίκες με τις οποίες έρχεσαι σε επαφή, τότε η όλη διαδικασία είναι σχετικά απλή. Δεν έχει σημασία αν είσαι άνδρας μετά τα 40 ή εικοσάχρονος.

Για τις περισσότερες γυναίκες η ερωτική έλξη δημιουργείται από ένα κοκτέιλ διάφορων χαρακτηριστικών. Από την προσωπικότητα του άνδρα, την αυτοπεποίθηση του και το πως ο άνδρας κάνει την γυναίκα να νιώθει.

Ναι, κάποιες γυναίκες θα είναι υπερβολικά επιλεκτικές και το μόνο που θέλουν είναι έναν άνδρα με εμφάνιση μοντέλου όμως η γυναικεία πλειοψηφία είναι πολύ πιο ευέλικτη στο τι βρίσκει ελκυστικό σε έναν άνδρα.

Η ζωή ξεκινάει στα 40

Αν έχεις φτάσει τα σαράντα σίγουρα θα έχεις ακούσει τις φράσεις “Η ηλικία είναι ένας αριθμός” και “Σημασία έχει πως νιώθεις όχι πόσο είσαι.”.

Ωστόσο αν βρίσκεσαι μετά τα 40 και νιώθεις μόνος αναζητώντας μια σύντροφο ή ερωτικές εμπειρίες, τότε είναι λογικό να αισθάνεσαι πως έχεις παραμεγαλώσει και πως τα περιθώρια για φλερτ στενεύουν επικίνδυνα.

Η κοινωνία μας αντιμετωπίζει συχνά το φλερτ ως κάτι με το οποίο ασχολούνται μόνο οι φοιτητές και οι νεότεροι άνθρωποι γενικά. Όμως που σε οδηγεί μια τέτοια πεποίθηση αν είσαι μετά τα 40 και θες να φλερτάρεις;Φλερτάροντας μετά τα 40: Το μυστικό της επιτυχίας

Ξεσκονίζοντας τον εαυτό σου

Στα μηνύματα που μας στέλνετε πολλοί από εσάς ζητάτε συμβουλές για το πως φλερτάρει ένας άνδρας μετά τα 40. Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που, ύστερα από μια μακροχρόνια σχέση, βρίσκουν τον εαυτό τους ξανά μόνο, έπειτα από ένα διαζύγιο.

Και είναι λογικό μετά από μια τέτοια αποχή από το φλερτ να καραδοκεί η αμφιβολία και ο φόβος. Όταν βρίσκεσαι ξαφνικά μόνος έπειτα από πολλά χρόνια σχέσης δεν έχεις μονάχα να αντιμετωπίσεις τη μοναξιά σου αλλά και τους διάφορους δαίμονες σου.

Δε ξέρεις που να ξεκινήσεις και τι να κάνεις.

Τα καλά νέα όμως είναι πως, αν και ο κόσμος πλέον αλλάζει με ταχύτητα φωτός, τα χαρακτηριστικά εκείνα που ελκύουν μια γυναίκα σε έναν άνδρα, έχουν παραμείνει απαράλλαχτα.

Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο πέρα από το να επενδύσεις στον εαυτό σου και να βελτιώσεις την ικανότητα σου να ανάβεις την σπίθα της ερωτικής έλξης μέσα από την προσωπικότητα σου και την αυτοπεποίθηση σου. Και οτιδήποτε και αν κάνεις να θυμάσαι πως…

Η εμφάνιση δεν είναι το παν

Η εμφάνιση είναι ένα από εκείνα τα χαρακτηριστικά τα οποία πέφτουμε στην παγίδα να τα βλέπουμε με έναν ασπρό-μαύρο τρόπο.

Και ειδικά για του άνδρες μετά τα 40 που βγαίνουν από μια μακροχρόνια σχέση είναι εύκολο να πέσουν στην νοοτροπία πως πρέπει να έχεις ένα συγκεκριμένο σώμα, να φοράς ρούχα συγκεκριμένης μάρκας και να οδηγείς αμάξια συγκεκριμένης εταιρίας για να είσαι ελκυστικός.

Για να φλερτάρεις με επιτυχία όμως χρειάζεται να αποτινάξεις από μέσα σου τέτοιες νοοτροπίες και να αντιληφθείς πως ήδη έχεις το πιο βασικό προσόν. Είσαι άνδρας.

Αν θεωρείς πως δεν είσαι αρκετά καλός ή ίσος με μια γυναίκα, τότε θα ψάχνεις για δικαιολογίες όσο αφορά το γιατί δεν την προσέγγισες, δεν της μίλησες, δεν τη φλέρταρες.

Και οι δικαιολογίες αυτές θα σου λένε συνεχώς γιατί εκείνη δε θα σε βρει ελκυστικό ή γιατί δε θα της αρέσεις. Όμως όσο περισσότερο πιστεύεις τις ιστορίες που λες στον εαυτό σου τόσο δυσχεραίνεις τη θέση σου.

Είσαι μετά τα 40 και θες να ξεσκουριάσεις στο φλερτ; Δες εδώ

Τι ελκύει μια γυναίκα;

Τα τρία βασικά ανδρικά χαρακτηριστικά τα οποία χαρακτηρίζουν τον ελκυστικό άνδρα είναι τα εξής:

Αυτοπεποίθηση: Έχεις αυτοπεποίθηση όταν αλληλεπιδράς με τους άλλους ανθρώπους. Δεν εκπέμπεις νευρικότητα και αμφιβολία.

Αρρενωπότητα: Σκέφτεσαι, συμπεριφέρεσαι και δρας ως άνδρας. Δε φοβάσαι τον κόσμο γύρω σου. Δεν υποχωρείς στην πίεση και αντιμετωπίζεις ζόρικες καταστάσεις με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

Κοινωνική νοημοσύνη: Καταλαβαίνεις τους άλλους και τα πας καλά μαζί τους κοινωνικά. Δεν πέφτεις σε κοινωνικά λάθη και γνωρίζεις πως να ελίσσεσαι μέσα σε μια ομάδα.

Κανένα από τα παραπάνω χαρακτηριστικά δεν επιτυγχάνεται με το να έχεις μια Mercedes ή ένα μεγάλο σπίτι. Είναι ποιότητες που τις αναπτύσσεις κάθε φορά που επιλέγεις να επενδύσεις στον εαυτό σου και να τον αναπτύξεις.

Άσε το «φορτίο» στην άκρη

Δεν είναι λίγοι οι άνδρες που βρίσκονται μετά τα 40 και αναρωτιούνται αν θα πρέπει να μιλήσουν σε μια κοπέλα που φλερτάρουν για το διαζύγιο τους, για τα παιδιά που πιθανόν να έχουν ή για άλλες δεσμεύσεις με την πρώην γυναίκα τους.

Στο φλερτ ισχύει το εξής αξίωμα: η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη στρατηγική. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν μιλάμε για ανθρώπους που είναι πιο «ψημένοι» στη ζωή από έναν εικοσάχρονο.

Ωστόσο είναι λάθος να μοιράζεσαι ολόκληρη τη ζωή σου από την αρχή με μια γυναίκα με την οποία βγήκατε πρώτο ραντεβού για να γνωριστείτε.

Αν μιλάς χωρίς σταματημό για το παρελθόν σου και μάλιστα για αυτά τα πράγματα, είναι πολύ πιθανό να φανείς πιο καταθλιπτικός ή μίζερος σχετικά με τις ευθύνες που έχεις αναλάβει. Και μια τέτοια εικόνα επιδρά στην έλξη όπως το νερό με τη φωτιά.

Μια γυναίκα σέβεται και έλκεται από έναν άνδρα που έχει τη ζωή του σε τάξη, ακόμη και αν υπάρχουν κάποιες ατέλειες. Μπορεί λοιπόν να ενδιαφέρεται να μάθει για το παρελθόν σου αλλά το κάνετε μαζί και το τι συμβαίνει μεταξύ σας είναι που έχει σημασία.Φλερτάροντας μετά τα 40: Το μυστικό της επιτυχίας

Δεν έχει σημασία αν είσαι μετά τα 40

Η συνταγή για να βελτιωθείς στο φλερτ αλλά και στις σχέσεις είναι απλή.

Δεν έχει σημασία πόσο είσαι, αυτό που έχει σημασία είναι ο εαυτός σου. Όσο τον βελτιώνεις και επενδύεις πάνω του, τόσο πιο ελκυστικός γίνεσαι. Και ποτέ δεν είναι αργά για να βελτιώσεις κομμάτια του εαυτού σου. Ποτέ δεν είναι αργά για να αποκτήσεις νέες εμπειρίες. Ποτέ δεν είναι αργά για να ακονίσεις δεξιότητες.

Μπορείς πάντα να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του άνδρα που είσαι σήμερα. Απλά μην κάνεις το λάθος να πιστέψεις πως η λύση βρίσκεται στην αγορά ενός πολυτελούς αμαξιού ή μιας τηλεόρασης 55 ιντσών.

Κι αν θες να σε βοηθήσουμε να γίνεις ο άνδρας που σου αξίζει να είσαι, έλα να μιλήσουμε.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!