Αυτοβελτίωση και Φλερτ: Όταν οι Φίλοι σου δεν έχουν Ιδέα - Men's Bible

Αυτοβελτίωση και Φλερτ: Όταν οι Φίλοι σου δεν έχουν Ιδέα

Αυτοβελτίωση και φλερτ: Όταν οι φίλοι σου δεν έχουν ιδέα

Είμαι σίγουρος ότι σου έχει συμβεί κι εσένα. Έμαθες για το φλερτ, διάβασες για το φλερτ και τώρα θέλεις να τα δοκιμάσεις όλα αυτά για τα οποία διαβάζεις. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι να κάνεις λοιπόν;

Φυσικά το να απευθυνθείς στους φίλους σου, τους κολλητούς σου και να τους παρασύρεις σε αυτόν το νέο κόσμο. Γιατί όμως δε σου βγαίνει; Γιατί δείχνουν να μην ενδιαφέρονται εξίσου με εσένα για το φλερτ; Ακόμα χειρότερα, γιατί σε κρατάνε πίσω;

Θυμάμαι κάποτε, αρκετά χρόνια πίσω, μου είχαν πει ότι όταν θα πάω στρατό, θα κάνω φίλους για μία ζωή. Σκεφτόμουν ότι αυτό θα είναι κάτι μαγικό! Να έχω κάποιον που τον ξέρω και με ξέρει τόσο καλά που να κάνουμε παρέα για πάντα. Να περνάμε μαζί στα εύκολα και στα δύσκολα, να κάνουμε κουμπαριές, να βγαίνουμε για ποτά και γκόμενες και όταν θα φτάσουμε πενήντα ή και παραπάνω, να μιλάμε στα παιδιά μας και να λέμε «Δε ξέρεις τι έχουμε περάσει μαζί».

Τελικά αυτό που βλέπω , είναι ότι τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Τουλάχιστον για εμένα, γιατί εσύ μπορεί να έχεις κάποιον που όντως είναι έτσι.

Αυτό που έμαθα στη ζωή είναι ότι όσο εξελίσσεσαι, τόσο δυσκολεύονται οι γύρω σου να σε καταλάβουν και είναι αναμενόμενο. Ας δούμε γιατί.

Εξέλιξη σημαίνει αλλαγή

Η εξέλιξη φέρνει αλλαγή. Αλλαγή στον τρόπο σκέψης, αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας, αλλαγή στον τρόπο αντίδρασης. Αυτό σημαίνει ότι όσοι είναι γύρω σου, βλέπουν ένα νέο εαυτό σου. Κάποιον που δεν τον ξέρουν και δεν ήταν εκεί πιο παλιά.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να μάθουν να λειτουργούν διαφορετικά και αυτό δεν αρέσει σε όλους. Δεν είναι τυχαίο ότι σε κάθε αλλαγή σου, οι γονείς και οι στενοί συγγενείς σου, είναι οι πρώτοι που αντιδρούν και έχουν ενστάσεις. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τους φίλους από παλιά.

Όταν οι φίλοι σου δεν κατανούν την αλλαγή σου

Γιατί είναι ωραίο αλλά και περίεργο να έχεις φίλους από παλιά; Γιατί πολλές φορές αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις αλλάξει καθόλου. Το να έχεις τον ίδιο φίλο 20 χρόνια, σημαίνει ότι ταιριάζετε και ότι δεν έχετε αλλάξει πολύ αυτά τα χρόνια. Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις. Υπάρχουν άνθρωποι που μαθαίνουν και εξελίσσονται μαζί σου και αυτό είναι ό,τι καλύτερο.

Τι κάνεις λοιπόν, όταν θες να βγεις για φλερτ, αλλά οι φίλοι σου δε ξέρουν ή δεν μπορούν να κατανοήσουν αυτή την αλλαγή;

#1 Κράτα το για τον εαυτό σου

Η πρώτη κουβέντα που λέω σε όλους είναι η ίδια. Αυτή η νέα γνώση είναι μόνο για εσένα στην αρχή. Πρέπει πρώτα να γίνεις αρκετά καλός και σίγουρος για τον εαυτό σου και μετά να την παρουσιάσεις στους άλλους. Όπως ανέφερα και παραπάνω, η αλλαγή δεν είναι ευπρόσδεκτη από όλους, οπότε το πιο πιθανό είναι να βρεις αντιστάσεις.

Οι φίλοι σου ίσως σε αποδοκιμάσουν, θα σε αμφισβητήσουν, ακόμα και θα γελάσουν μαζί σου. Το χειρότερο όμως είναι ότι θα περιμένουν να κάνεις ένα λάθος για να σε κοροϊδέψουν. Να ξέρεις ότι δεν το κάνουν για εσένα αλλά για εκείνους. Το κάνουν για να επιβεβαιώσουν την αμφιβολία και τους φόβους τους.

#2 Καν΄ το μπροστά τους χωρίς να τους το πεις

Αν εξακολουθείς να θες να δείξεις στους φίλους σου πως το φλερτ είναι μια δεξιότητα που καλλιεργείται, τότε κάνε το χωρίς να τους το πεις τι ετοιμάζεσαι να κάνεις. Απλά σήκω από το τραπέζι σας και προσέγγισε αυτή που θες να μιλήσεις. Τελειώνοντας, επέστρεψε στο τραπέζι χωρίς να πεις τίποτα. Άσ’ τους να προσπαθούν να καταλάβουν τι έγινε. Φύτεψε την αμφιβολία στο μυαλό τους και άσε την να κάνει τη δουλειά της.Αυτοβελτίωση και φλερτ: Όταν οι φίλοι σου δεν έχουν ιδέα

#3 Άσε πληροφορίες κοντά τους

Όταν θα έρθει κάποιος επίσκεψη, άσε τις σημειώσεις σου ή ένα βιβλίο κοντά τους για να το δουν. Ακόμα κι αν σε ρωτήσουν, δώσε βασικές πληροφορίες. «Α, είναι ένα βιβλίο για να γίνω καλύτερος», «Είναι οι σημειώσεις από ένα σεμινάριο». Μην προσπαθήσεις να εξηγήσεις τίποτα ακόμα κι αν αρχίσουν τις ερωτήσεις. Χαμογέλασε και άσε το μυστήριο να πλανάται στην ατμόσφαιρα.

#4 Θα δουν την αλλαγή

Η μεγαλύτερη αλλαγή θα είναι επάνω σου. Θα δουν ότι κάτι άλλαξε σε εσένα. Η αυτοπεποίθηση σου, η σιγουριά σου, το ντύσιμό σου και φυσικά οι γυναίκες δίπλα σου. Όλα θα δείχνουν ότι κάτι συμβαίνει με εσένα και τότε πραγματικά θα θέλουν να μάθουν τι έγινε.

Και αν θες να γίνεις αυτός στον οποίο βασίζονται οι φίλοι σου για να κάνουν νέες γνωριμίες, δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!