Μου αρέσει η Κολλητή μου. Τι να κάνω; - Men's Bible

Μου αρέσει η Κολλητή μου. Τι να κάνω;

Μου αρέσει η Κολλητή μου. Τι να κάνω;

Ενώ οι περισσότεροι άνδρες εύκολα βλέπουν ερωτικά την κολλητή φίλη τους αν εκείνη είναι εμφανίσιμη (άσχετα αν δεν το παραδέχονται), για τις γυναίκες η φιλία και οι ερωτικές σχέσεις αποτελούν δύο ξεχωριστές κατηγορίες.

Ο φίλος και ο εραστής δεν είναι το ίδιο και το αυτό.

Ναι, μπορεί το ένα να οδηγήσει στο άλλο και μια κοπέλα να δει κάποια στιγμή ερωτικά ένα φίλο της, όμως οι περιπτώσεις αυτές είναι σπάνιες. Οι περισσότερες φιλίες στις οποίες ο άνδρας επιθυμεί ερωτικά την κολλητή του, δεν έχουν happy end.

Και ενώ ο μέσος άνδρας ευχαρίστως θα κάνει σεξ με την κολλητή του αν εκείνη του δώσει το πράσινο φως, οι περισσότερες γυναίκες δεν θα έκαναν κάτι με άνδρες που τους θεωρούν απλά φίλους.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Πως οι γυναίκες διαχωρίζουν τους άνδρες ανάμεσα στους απλούς φίλους και τους πιθανούς εραστές;

Πως μπορείς να γίνεις κάτι παραπάνω από φίλος για την κοπέλα που σε ενδιαφέρει;

Η απάντηση κρύβεται στην κατανόηση από μεριάς σου του πώς μια γυναίκα καταλαβαίνει αν θέλει να βρεθεί ερωτικά με κάποιον και – ακόμα πιο σημαντικό – πώς καταλαβαίνει ότι δε θέλει.

Στο φλερτ η λογική δεν πρωταγωνιστεί

Τι είναι αυτό που ψιθυρίζει στο ένστικτό της πως ο άνδρας τον οποίο συναναστρέφεται κάνει για φίλος, αλλά όχι για εραστής;

Η απάντηση δεν είναι πως ο άνδρας έχει τα Χ χαρακτηριστικά, Χ εμφάνιση κλπ.

Αυτό που κάνει τη διαφορά δεν είναι η λογική, αλλά το συναίσθημα. Το πώς νιώθει η κοπέλα όταν τον συναναστρέφεται.

Η ερωτική έλξη είναι μια συναισθηματική διαδικασία. Όπως εσύ δεν επιλέγεις ποια κοπέλα θα σου αρέσει, απλά σου αρέσει, έτσι και εκείνη δεν έχει μια λίστα με χαρακτηριστικά με τα οποία αξιολογεί τους άνδρες.

Απλά νιώθει να έλκεται.

Μπορεί να χρησιμοποιήσει τη λογική για να εκλογικεύσει το συναίσθημα που νιώθει ή μπορεί να χρησιμοποιήσει τη λογική για έχει δικαιολογία να μην είναι μαζί με κάποιον.

Αυτό όμως που μετράει και στις δύο περιπτώσεις είναι το πώς νιώθει η γυναίκα για τον άνδρα.

Για αυτό και στους χωρισμούς η ανδρική επίκληση στη λογική σπάνια έχει αποτέλεσμα. Από τη στιγμή που η κοπέλα δεν νιώθει πια ερωτική έλξη για τον άνδρα, της είναι εύκολο να εκλογικεύσει οποιαδήποτε αφορμή ως αιτία χωρισμού.

Στον έρωτα, το φλερτ, το σεξ και τις σχέσεις λοιπόν η λογική έχει μικρότερη σημασία από το συναίσθημα.

Αν η γυναίκα νιώσει ερωτική έλξη για κάποιον, θα χρησιμοποιήσει το συναίσθημα αυτό ως φάρο που καθοδηγεί τις αποφάσεις της και τις πράξεις της προς τον άνδρα.

Το γυναίκειο ένστικτο είναι άριστο στο να αναγνωρίζει αόριστα ποιοι άνδρες «το ‘χουν» και ποιοι δεν «το ‘χουν». Άσχετα αν δεν μπορεί να προσδιορίσει επ’ ακριβώς τι είναι αυτό που έχουν.

Θες να μάθεις πως πυροδοτείς αισθήματα έλξης στην κοπέλα που σου αρέσει; Δες εδώ

Μην κάνεις την κολλητή σου προτεραιότητα σου

Οι περισσότεροι άνδρες δείχνουν το ενδιαφέρον τους μέσα από την υπερβολική ευγένεια και την εξυπηρέτηση, ελπίζοντας πως η κοπέλα θα αντιληφθεί την αξία τους και θα ενδιαφερθεί ερωτικά για εκείνους (δίνοντας το πράσινο φως ή κάνοντας εκείνη την πρώτη κίνηση).

Αν λοιπόν σου αρέσει η κολλητή σου, αν αισθάνεσαι πως δεν το έχεις και προσπαθείς να υπεραναπληρώσεις με το να της κάνεις όλη την ώρα κομπλιμέντα, να την εξυπηρετείς συνεχώς και να την έχεις ως προτεραιότητα σου, τότε σου έχω κακά νέα.

Το πρόβλημα με αυτού του είδους την τακτική είναι πως το μόνο που κατορθώνει είναι να επικοινωνήσει στην κοπέλα που σου αρέσει, ότι δεν το ‘χεις. Ότι το παίζεις εκ του ασφαλούς και φοβάσαι να εκφράσεις τις πραγματικές σου προθέσεις και συναισθήματα.

Ως αποτέλεσμα μπορεί η κοπέλα να σε συμπαθεί και της αρέσεις ως άνθρωπος και ως φίλος, όμως δε θα την τραβήξεις ερωτικά.

Το να είσαι υπέρ του δέοντος καλός, ευγενικός και εξυπηρετικός με τη γυναίκα που σου αρέσει, στην πραγματικότητα μπορεί να ελαττώσει τις πιθανότητες επιτυχίας σου. Γιατί πολύ απλά προβάλει συναισθηματική αδυναμία και ανασφάλεια.

Φυσικά δε λέω πως πρέπει να φέρεσαι σαν κόπανος ή «κακό παιδί». Μπορείς να είσαι ταυτόχρονα ευγενικός και τζέντλεμαν μαζί της, ενώ παράλληλα θέτεις τα όρια σου και βάζεις προτεραιότητα τον εαυτό σου.

Ούτε είναι κακό να της κάνεις δώρα και κομπλιμέντα. Αρκεί να τα εννοείς, να έχεις ένα μέτρο και να τα κάνεις χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα.

Αν μόλις τη γνώρισες και της κάνεις κομπλιμέντα με ρυθμό πολυβόλου για να σε συμπαθήσει, τότε είναι φως φανάρι πως επενδύεις πολύ περισσότερο στην γνώμη της για εσένα.

Πως προσπαθείς να την χειραγωγήσεις για να σε συμπαθήσει.

Και ακριβώς επειδή η μέση γυναίκα είναι καλύτερη από τον μέσο άνδρα στο να διαβάζει μη λεκτικά σήματα, της είναι πιο εύκολο να «νιώσει» τις προθέσεις σου πίσω από τα κομπλιμέντα, τα δώρα και την υπέρ του δέοντος εξυπηρετική συμπεριφορά.Μου αρέσει η Κολλητή μου. Τι να κάνω;

Άλλαξε την αντίληψη της κολλητής σου για εσένα

Ειδικά όταν η γυναίκα είναι εμφανίσιμη, πολιορκείται από άνδρες καθημερινά. Και όταν ένας άνδρας που δεν της αρέσει προσπαθεί ξανά και ξανά, τότε τον βρίσκει ενοχλητικό.

Για να γίνεις λοιπόν κάτι περισσότερο από φίλος με την κολλητή που σου αρέσει χρειάζεται να αλλάξεις την αντίληψη της για εσένα.

Χρειάζεται να σε δει ως άνδρα που «το ‘χει» και ως πιθανή επιλογή για σύντροφο. Αν δεν γίνει αυτό, τότε όλες σου οι προσπάθειες θα μοιάζουν σαν να χτυπάς επανειλημμένως το κεφάλι σου στον τοίχο.

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο. Και αυτό γιατί απαιτεί αρκετές αλλαγές από μεριάς σου, όχι μόνο στο θέμα της συμπεριφοράς αλλά και εσωτερικά.

Το μεγάλο πρόβλημα με τις δυσκολίες στον έρωτα, τις σχέσεις, το φλερτ κλπ, είναι πως συχνά αντιμετωπίζονται αποκλειστικά ως τεχνικά προβλήματα. Όμως από τη στιγμή που η διαδικασία είναι συναισθηματική και όχι λογική, τότε και οι αλλαγές που θες να πετύχεις πρέπει να είναι κυρίως εσωτερικές.

Για αυτό και στο φλερτ οι φοβερές και εντυπωσιακές ατάκες δεν παίζουν ρόλο.

Αν θες λοιπόν να σταματήσεις να είστε φίλοι με την κολλητή που σου αρέσει και επιθυμείς εκείνη να σε δει ως άνδρα και εραστή θα πρέπει να κάνεις αλλαγές στον τρόπο που φέρεσαι και να αποφύγεις εκείνα τα λάθη που σε έβαλαν στην κατηγορία του φίλου.

Και επειδή αξίζει να παλέψεις για όσα θες στη ζωή σου και να έχεις την επιτυχία που θες στον έρωτα και τις σχέσεις – είτε αυτό σημαίνει να αποκτήσεις πολλές και πλούσιες ερωτικές εμπειρίες, είτε να κάνεις μια σχέση που να σε ικανοποιεί και να εμπλουτίζει τη ζωή σου – επικοινώνησε μαζί μας για να σε κατευθύνουμε.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!