Μην φοβάσαι να Χωρίσεις - Men's Bible

Μην φοβάσαι να Χωρίσεις

Μην φοβάσαι να χωρίσεις, Γιατί ο Έρωτας δεν είναι αρκετός

Έχεις ξεκινήσει μια καινούργια σχέση. Έπειτα από πολλές προσεγγίσεις και αρκετό φλερτ έχεις βρει μια κοπέλα που σου αρέσει αρκετά. Κάποια με την οποία θες να μοιραστείς στιγμές της καθημερινότητας σου.

Νιώθεις χαρούμενος που έχεις αυτό τον άνθρωπο στη ζωή σου. Είσαι ενθουσιασμένος και αυτό φαίνεται  ξεκάθαρα σε όλους.

Μέχρι εδώ, όλα καλά.

Όσο περνάει ο καιρός όμως βλέπεις τον ενθουσιασμό σου να μειώνεται, την όρεξη σου να πέφτει και τη σχέση σου να έχει πολλές διακυμάνσεις. Η ρουτίνα σας έχει εγκλωβίσει σε μια καθημερινότητα που δεν ικανοποιεί κανένας απ’ τους δύο σας.

Σε τέτοιες περιτπώσεις πολλοί άνδρες νιώθουν διχασμένοι σχετικά με το τί πρέπει να κάνουν. Κάποιοι νιώθουν πως πρέπει να επιμείνουν, να το παλέψουν και να προσπαθήσουν να φτιάξουν την κατάσταση, ενώ άλλοι νιώθουν πως έχει έρθει η ώρα να πάνε τη ζωή τους παρακάτω.

Τα έχουν βάλει κάτω, έχουν σκεφτεί και έχουν πάρει την απόφαση τους, όμως κάτι μέσα τους, μια φωνή, σκέψεις και πεποιθήσεις τους αποτρέπουν από το αναλάβουν δράση.

#1 Αναγνώρισε τη φωνή αυτή

Ένα από τα πρώτα πράγματα τα οποία πρέπει να κάνεις είναι να αναγνωρίσεις την ύπαρξη της φωνής αυτής που σου δημιουργεί ανασφάλεια.

Πολλοί φοβούνται να αντιληφθούν πως αυτή η φωνή υπάρχει μέσα τους καθώς τους κάνει να νιώθουν μειονεκτικά. Νιώθουν πως δεν αξίζουν και πως η εικόνα που έχουν δημιουργήσει για τους εαυτούς τους θα βρεθεί σε ελεύθερη πτώση.

Αυτή είναι μια σκέψη όμως που δεν θα σε ωφελήσει, καθώς το μόνο πράγμα που μπορείς να πετύχεις είναι να παραμείνεις στάσιμος, σε μια ρουτίνα και σε μια σχέση που δεν εκφράζει τα θέλω σου και τα πιστεύω σου.

Η αλήθεια είναι πως ένα από τα πιο απελευθερωτικά πράγματα που μπορείς να κάνεις είναι να δεχτείς την φωνή αυτή.

Να την επεξεργαστείς και να δεις για ποιο λόγο σε κρατάει στάσιμο. Να δεις ποιος είναι ο κυρίαρχος λόγος που σε σταματάει από το να κάνεις την επόμενη σου κίνηση. Μόνο αναγνωρίζοντας για ποιο λόγο σε «φρενάρει» αυτή η φωνή θα μπορείς να την ελαχιστοποιήσεις .Μην φοβάσαι να χωρίσεις

#2 Χρησιμοποίησε τις σκέψεις υπέρ σου για να πάρεις την απόφαση

Υπάρχουν διάφορες σκέψεις στο κεφάλι ενός άντρα που συμπεριλαμβάνονται στο ευρύ φάσμα των σκέψεων που συνδέονται με τον χωρισμό.

Πολλοί ανησυχούν για το πως θα είναι η ζωή τους μετά, φοβούνται για το ότι δεν θα βρουν κάποια καλή ποιοτική κοπέλα για σύντροφο , κάποιοι άλλοι πιστεύουν πως δεν το έχουν με το φλερτ και πως αν χωρίσουν, είναι καταδικασμένοι στη μοναξιά.

Οι σκέψεις που κάνεις είναι πάρα μα πάρα πολύ σημαντικές. Το μυαλό είναι προγραμματισμένο να παίρνει αποφάσεις και να δρα βάσει των σκέψεων που το κατευθύνουν.

Όταν συνεχώς σκέφτεσαι αρνητικά και αναπαράγεις όλη την ώρα μια εικόνα αρνητικήστο κεφάλι σου, τότε αναπόφευκτα θα επιρεαστούν και οι πράξεις σου.

Ο άντρας που σκέφτεται αρνητικά για τον εαυτό του απωθεί τις γυναίκες.

Η αρνητική πεποίθηση που καλλιεργείς για εσένα σε καμία περίπτωση δεν είναι υπέρ σου. Όχι μόνο επειδή σε αποτρέπει από το αναλάβεις δράση, άλλα και επειδή οι γυναίκες καταλαβαίνουν από μακριά έναν άντρα που δεν πιστεύει στον εαυτό του.

Η κατάσταση όμως θα αρχίζει να γέρνει προς εσένα αν διαφοροποιήσεις τον τρόπο σκέψης σου, αν αποφασίσεις να σκεφτείς θετικά. Με το να σκέφτεσαι με αυτή την οπτική, κανείς καλό στον εαυτό σου αλλά και στην ψυχολογία σου.

Η αναγνώριση πως μια αρνητική κατάσταση όπως ο χωρισμός μπορεί να έχει και θετικές συνέπειες για εσένα είναι μια πεποίθηση που αν την υιοθετήσεις θα σε βοηθήσει στο να πάρεις δράση ακόμη πιο σύντομα άλλα και θα κατευθύνει τις σκέψεις σου διαφορετικά.

Θα δεις πως τα πράγματα δεν είναι τόσο μάταια και αρνητικά όπως μπορεί να σου φαίνονται. Θα σκέφτεσαι την ζωή σου μετά το χωρισμό σαν μια ευκαιρία να ξαναβρείς πίσω τον καλύτερο σου εαυτό. Έναν άνθρωπο που θα αρχίσει να ξέρει ξανά τι θέλει αλλά και πως θα το αποκτήσει.

Χώρισες και θες να επιστρέψεις δυναμικά στο παιχνίδι του φλερτ; Δες εδώ

#3 Η ώρα της δράσης

Αφού έχεις αναγνωρίσει την φωνή που σε σαμποτάρει και έχεις δημιουργήσει τις κατάλληλες σκέψεις και πεποιθήσεις είσαι πλέον έτοιμος να μεταμορφώσεις τις σκέψεις σου σε πράξεις.

Ο τρόπος όμως που θα της το πεις είναι και εδώ σημαντικός. Μην ξεχνάς πως είσαι άνδρας ώριμος και δυναμικός, από την αρχή της γνωριμίας σας μέχρι το τέλος της. Ακόμη και στον τρόπο με τον οποίο χωρίζεις την σύντροφο σου μπορείς να ξεχωρίσεις από άλλους άντρες.

Ξεκίνα μια συζήτηση με το ταίρι σου και αρχίσε να της μιλάς για όσα σε προβληματίζουν μέσα στη σχέση σας. Μιλα της για όλα αυτά τα πράγματα που βλέπεις να οδηγούν τη σχέση σας στο τέλμα και που σας έχουν κάνει να νιώθετε δυο ξένοι μεταξύ σας .

Είσαι πλέον έτοιμος να της πεις να χωρίσετε. Μπορείς βέβαια να το πεις και χωρίς κάποιο πρόλογο. Δεν εκφράζονται όλοι οι άνδρες με τον ίδιο τρόπο. Ωστόσο είναι καλύτερο να κάνεις μια εισαγωγή.

Και να θυμάσαι. Οι περισσότεροι άντρες φοβούνται να χωρίσουν, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο. Καταλήγουν να είναι μήνες ακόμη και χρόνια σε μια σχέση που σε καμία περίπτωση δεν τους ικανοποιεί και δεν τη θέλουν.

Μην πέσεις στην παγίδα, πάρε τη ζωή στα χέρια σου και να θυμάσαι πως όταν κάνεις αυτό που θες στο τέλος δεν το μετανιώνεις .

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!