Μην το πολυσκέφτεσαι: Γιατί Υπερανάλυση και Φλερτ δεν πάνε μαζί - Men's Bible

Μην το πολυσκέφτεσαι: Γιατί Υπερανάλυση και Φλερτ δεν πάνε μαζί

Μην το πολυσκέφτεσαι: Γιατί Υπερανάλυση και Φλερτ δεν πάνε μαζί

Αρκετοί άνδρες είναι άνθρωποι της λογικής. Όταν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα ή δυσκολία, συνηθίζουν να  καταφεύγουν στην υπερανάλυση και να εξετάζουν τα υπάρχοντα δεδομένα και τα πιθανά ενδεχόμενα, ώστε να φτάσουν σε κάποια λύση.

Αυτή η διαδικασία είναι βολική όταν αντιμετωπίζεις προβλήματα λογικής. Το φλερτ όμως δεν είναι ένα πρόβλημα λογικής, αλλά μια συναισθηματική διαδικασία.

Δεν έχει να κάνει με το να πεις τα «σωστά» λόγια, ούτε με το να δώσεις τις «σωστές» απαντήσεις. Έχει να κάνει με το συναίσθημα που αποπνέεις με τη συμπεριφορά σου.

Για να πετύχεις στο φλερτ χρειάζεται να ζεις στο παρόν και να δρας με ηρεμία. Δεν μπορείς να ανησυχείς και να σταματάς στα μισά αναρωτώμενος τι σκέφτονται οι άλλοι για εσένα.

Το πρόβλημα με την υπερανάλυση είναι πως συχνά πρόκειται για μασκαρεμένη αναβλητικότητα.

Πρακτικά είναι ένας απλός και «έξυπνος» τρόπος να καθυστερήσεις τον εαυτό σου να προχωρήσει σε πράξεις γιατί οι πράξεις αυτές σε βγάζουν από τη ζώνη άνεσης σου. Και αυτό είναι άβολο. Δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Υπάρχει αβεβαιότητα και αμφιβολία.

Έτσι προσπαθείς να προβλέψεις και να προετοιμαστείς.

«Τί θα τις πω

«Αν μου πει το Χ θα της πω το Ψ.»

«Και αν δε θέλει να μου μιλήσει τι κάνω μετά;»

Η υπερανάλυση μειώνει την ελκυστικότητα σου

Το πρόβλημα με την υπερανάλυση είναι πως χάνεις χρόνο σκεπτόμενος πράγματα που δύσκολα μπορεί να συμβούν και κάνεις την απλή διαδικασία «την πλησιάζω και της μιλάω» να μοιάζει με ακατόρθωτο εγχείρημα.

Καθυστερώντας όμως, όχι μονάχα διογκώνεις το άγχος που νιώθεις μέσα σου, αλλά στην περίπτωση που η κοπέλα σε βλέπει, μειώνεις την ελκυστικότητα σου.

Όσο περισσότερο καθυστερείς, όσο περισσότερο διστάζεις και όσο περισσότερο αναλύεις μέσα σου τα πιθανά σενάρια, τόσο λιγότερο δείχνεις άνδρας με θάρρος, τόλμη και αποφασιστικότητα.

Ναι, το σωστό φλερτ έχει στρατηγική από πίσω και οι κινήσεις δεν είναι τυχαίες. Όμως καμία στρατηγική δεν μπορεί να λειτουργήσει, αν πρώτα δεν εκπέμψεις  θάρρος και δυναμισμό.

Για να φλερτάρεις με αποφασιστικότητα και στρατηγική, δες εδώ

Δεν έχεις εμπειρία; Άσε την υπερανάλυση και άρπαξε την ευκαιρία

Φαντάσου πως είσαι ένας παίκτης μπάσκετ. Ο προπονητής της ομάδας σου για κάποιο λόγο δε σε συμπαθεί και για αυτόν το λόγο δεν σε αφήνει ποτέ να παίξεις στα παιχνίδια της ομάδας.

Επίσης δε σε προπονεί. Έχει πει στους άλλους παίκτες να μην ασχολούνται μαζί σου και έτσι στις προπονήσεις απλώς κάθεσαι και χαζεύεις τους άλλους να προπονούνται.

Η ομάδα σου ωστόσο είναι πολύ καλή, παίζει στην Euroleague και φτάνει στον τελικό. Εκεί η αντίπαλη ομάδα είναι εξίσου καλή και η διαφορά στο σκορ βρίσκεται συνεχώς στον πόντο.

Κάποια στιγμή, στο τέταρτο δεκάλεπτο, τραυματίζεται ένας παίκτης που μονάχα εσύ μπορείς να αντικαταστήσεις. Μπαίνεις λοιπόν αναγκαστικά στο παιχνίδι και όντας απροπόνητος, προσπαθείς να αποφύγεις κάθε επαφή με την μπάλα.

Ωστόσο, ωσάν άλλη ταινία του Hollywood, καταλήγεις να βρίσκεσαι με την μπάλα στα χέρια, σε θέση για τρίποντο, μακριά από κάθε συμπαίκτη σου, ενώ η ομάδα σου χάνει για δύο πόντους και το παιχνίδι λήγει σε ένα δευτερόλεπτο.

Εκεί τι θα κάνεις; Θα το σκεφτείς;

Θα πεις «Δεν είμαι σίγουρος;» ή «Δεν ξέρω πώς να το κάνω;».

Θα αναλύσεις όλα τα πιθανά σενάρια του πως θα ρίξεις την μπάλα;

Φαντάζομαι πως όχι. Γιατί; Γιατί πολύ απλά έχεις μονάχα εκείνη τη στιγμή την ευκαιρία να κάνεις την διαφορά.Μην το πολυσκέφτεσαι: Γιατί Υπερανάλυση και Φλερτ δεν πάνε μαζί

Το ίδιο συμβαίνει και στο φλερτ. Όσο βυθίζεσαι στην υπερανάλυση και το πολυσκέφτεσαι, το παράθυρο ευκαιρίας να της μιλήσεις μικραίνει, ώσπου τελικά εξαφανίζεται. Και εσύ παραμένεις άπραγος στο ίδιο σημείο.

Δεν αρπάζεις την ευκαιρία, δεν της μιλάς και εν τέλει δεν αποκτάς εμπειρία.

Πώς να μην το πολυσκέφτεσαι: Αποδέξου την αμφιβολία

Παραδόξως, ο καλύτερος και αποτελεσματικότερος τρόπος να δρας πιο άμεσα και να κάνεις επιτέλους την κίνηση να της μιλήσεις, δεν είναι να είσαι 100% έτοιμος. Ούτε να έχεις υπολογίσει κάθε πιθανό σενάριο στο μυαλό σου και να έχεις προετοιμαστεί για κάθε πιθανή εκδοχή του μεταξύ σας διαλόγου.

Ο καλύτερος και αποτελεσματικότερος τρόπος να δρας πιο άμεσα στο φλερτ, είναι να καλλιεργήσεις μέσα σου την αποδοχή της αμφιβολίας.

Να αποδεχτείς δηλαδή πως δεν μπορείς να είσαι προετοιμασμένος για τα πάντα και πως συχνά μεγαλύτερη αξία έχει η πράξη καθαυτή, από την οποία θα αποκομίσεις εμπειρία, παρά το αποτέλεσμα.

Δώσε την άδεια στον εαυτό σου να κάνει λάθη, να μην τα κάνει όλα σωστά και να δρα ακόμα και αν δεν είναι σίγουρο το αποτέλεσμα.

Αν δεν το κάνεις και περιμένεις την τελειότητα και αναζητάς το σίγουρο αποτέλεσμα, τότε καταδικάζεις τον εαυτό σου σε έναν φαύλο κύκλο απραξίας. Έτσι, ούτε εμπειρίες μαζεύεις, ούτε βελτιώνεσαι και εξελίσσεσαι.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα σκεφτείς να μιλήσεις σε κάποια που σου έχει τραβήξει το ενδιαφέρον, μην βυθιστείς στην υπερανάλυση και μην το πολυσκεφτείς.

Πλησίασε τη και μίλησε της, αυτό που κάνει τη διαφορά άλλωστε στο φλερτ, δεν είναι τόσο οι λέξεις, αλλά η άνεση, η αύρα και η συμπεριφορά σου.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!