Επιτυχία: 3+1 παράγοντες που ξεχνάς - Men's Bible

Επιτυχία: 3+1 παράγοντες που ξεχνάς

Επιτυχία: 3+1 παράγοντες που ξεχνάς

Επιτυχία! Όταν ακούω τη συγκεκριμένη λέξη, τρία πράγματα μου έρχονται στο μυαλό: Χρόνος, πάθος, και … αποτυχίες!

Ειδικά για το τελευταίο μιλάμε για ποσότητες, όχι αστεία. Σε οτιδήποτε και αν θες να πετύχεις, τα παραπάνω τρία συστατικά είναι ζωτικής σημασίας.

Πάμε, όμως να τα δούμε…

#1 Χρόνος

Αν δεν αφιερώσεις χρόνο σε αυτό που αγαπάς ή δεν ασχοληθείς αρκετά, δύσκολα θα προχωρήσεις παρακάτω. Εξαρτάται βέβαια και από τους στόχους, που έχεις θέσει. Το πόσο θέλει να πετύχει κανείς, είναι καθαρά προσωπική υπόθεση. Το αστείο είναι ότι, ο χρόνος όντας ο μεγαλύτερος δάσκαλος όλων των εποχών, έχει έναν μοναδικό τρόπο να μας κάνει να μαθαίνουμε τα πράγματα.

Στο δρόμο της επιτυχίας, ο χρόνος σε βάζει σε δύο θέσεις ταυτόχρονα: του ασκούμενου και του κριτή. Κάνεις λάθη και μαθαίνεις από αυτά. Αμφιβάλλεις πολλές φορές, και έπειτα είσαι σε θέση να αξιολογείς διαφορετικά τα πράγματα και τις καταστάσεις. Και αν ακόμα δεν έχουμε μάθει, αυτός θα είναι εκεί μέχρι να μάθουμε.

Δεν ξέρω, αν ο χρόνος είναι το σπουδαιότερο αγαθό, που έχει ο άνθρωπος. Σίγουρα, όμως είναι σε περιορισμένη ποσότητα και γι’ αυτό, καλό είναι να προσέξουμε που τον αφιερώνουμε. Κάνε λοιπόν, στη ζωή σου πράγματα, που σε γεμίζουν και αγαπάς.

#2 Πάθος

Είναι το κίνητρο, που έχεις μέχρι να πετύχεις. Αρχικά ξεκινάει σαν ενθουσιασμός και στην συνέχεια γίνεται όνειρο– πάθος ή ακόμα και εμμονή. Ξυπνάς και κοιμάσαι με αυτή την ιδέα. Μάλιστα, υπήρχαν φορές που ενώ ήμουν στη δουλειά, το μυαλό μου έτρεχε στο φλερτ, σε αναλύσεις προσεγγίσεων και καταστάσεις που θα μπορούσα να διαχειριζόμουν καλύτερα πάνω στο φλερτ.

Φυσικά δεν αρκεί μόνο να θέλεις να γίνεις καλός σε κάτι, αλλά και έμπρακτα να ασχολείσαι με αυτό. Άσε για λίγο τις ταινίες και τις σειρές στην άκρη και ξεκίνα να ασχολείσαι πιο εντατικά με άλλα πράγματα.

Το πάθος θα είναι ο συνοδοιπόρος σου σε αυτό το μεγάλο ταξίδι και αυτός που θα σε σηκώνει όταν πέφτεις κάτω.Επιτυχία: 3+1 παράγοντες που ξεχνάς

#3 Αποτυχία

Αν μπορούσα να ορίσω αλλιώς την αποτυχία, αυτό θα ήταν: Οδηγός – τα βήματα προς την επιτυχία.

Άλλοτε με σκληρό πρόσωπο και άλλοτε πιο ήπια, η αποτυχία δεν παύει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι για κρίσιμες αλλαγές. Μας διδάσκει φανερώνοντας την πραγματικότητα.

Το σημαντικότερο μάθημα, λοιπόν που παίρνουμε από αυτήν είναι ότι επαναπροσδιορίζουμε τις προσδοκίες μας. Πολλές φορές, μπορεί να πετάμε στα σύννεφα και να πιστεύουμε ότι έχουμε πετύχει το ακατόρθωτο. Όμως, η πραγματικότητα ετοιμάζεται να μας δείξει το πιο σκληρό της πρόσωπο.

Και εκεί ακριβώς, φαίνεται η διαφορά μεταξύ του επιτυχημένου και αυτού, που εγκαταλείπει. Αν η επιτυχία είχε εύκολο δρόμο, τότε δεν κάναμε λόγο γι’ αυτό και ο καθένας θα ήταν βασιλιάς.

«Πόσο έχεις την δύναμη, να πιέσεις τον εαυτό σου και να αντιμετωπίσεις την πραγματικότητα;»

«Τι είσαι διατεθειμένος να θυσιάσεις για να πετύχεις τους στόχους σου;»

«Τα παρατάς ή συνεχίζεις δυναμικά;»

Για παράδειγμα, δεν μπορείς να θέλεις να γίνεις καλός στο φλερτ όταν προσεγγίζεις για να φλερτάρεις 5 ή 10 γυναίκες σε ένα εξάμηνο. Θα αργήσεις πολύ να δεις διαφορά και να βελτιωθείς. Επίσης δεν μπορείς να θέλεις μία νέα θέση στην εταιρεία και απλά να το σκέφτεσαι, χωρίς να μιλήσεις και να το ζητήσεις.

Τα πράγματα δε θα είναι ρόδινα και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε. Ο χρόνος όμως, η θέληση και οι αποτυχίες φέρνουν την εμπειρία. Έτσι, χτίζεις αυτοπεποίθηση και εξελίσσεσαι- άλλος τρόπος δεν υπάρχει.

Θες να έχεις επιτυχία στο φλερτ; Δες εδώ

#4 Οι άνθρωποι γύρω σου

Στο δρόμο προς την επιτυχία, θα ακούσεις πολλούς να σου λένε πόσο δύσκολο και ακατόρθωτο είναι αυτό που πας να κάνεις. Το χειρότερο είναι βέβαια, όταν αυτά τα άτομα έχουν αξία για εμάς, όπως για παράδειγμα μπορεί να είναι η οικογένεια ή οι φίλοι μας κλπ.

Αν εκείνοι πέτυχαν όσα ονειρεύονταν με άλλους τρόπους, τότε πες και σε μας το μυστικό. Διαφορετικά, ποιος ο λόγος να δέχεσαι την άποψη τους πάνω σε πράγματα, που δεν γνωρίζουν και δεν έχουν ασχοληθεί; Μην τους ακούς. Το μόνο, που θα καταφέρουν είναι να σε σαμποτάρουν και να σε κρατήσουν στάσιμο.

Αντ’ αυτού δημιούργησε τον δικό σου νέο κύκλο. Βρες άτομα, που να μοιράζεστε το ίδιο όραμα και να έχετε κοινούς στόχους. Λίγοι είναι εκείνοι που θα σταθούν δίπλα σου σε αυτόν τον αγώνα και θα σε υποστηρίξουν.

Για να καταλάβεις πως να κερδίζεις τους ανθρώπους επεκτείνοντας έτσι τον κοινωνικό σου κύκλο, δες και το παρακάτω βίντεο:

 

Τέλος, θα σε βοηθήσει αρκετά το γεγονός να γνωρίσεις ανθρώπους, που είναι καλύτεροι από εσένα σ’ αυτό, που θέλεις να πετύχεις. Έτσι, θα καταφέρεις να αποφύγεις πιθανά λάθη και να μάθεις γρηγορότερα!

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!