Ευαίσθητος ή «πολλά Βαρύς» με τις γυναίκες; - Men's Bible

Ευαίσθητος ή «πολλά Βαρύς» με τις γυναίκες;

Ευαίσθητος ή «πολλά Βαρύς» με τις γυναίκες; Και τα δύο με μέτρο!

Ο κόσμος μας είναι γεμάτος ψεύτικα διλήμματα. Το να ξέρεις πώς να είσαι ελκυστικός με τις γυναίκες δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Και ένα από τα μεγαλύτερα διλήμματα εκεί έξω στον κόσμο του φλερτ έχει να κάνει με την ιδέα του πόσο ευαίσθητος ή βαρύς να είσαι.

Ή αλλιώς του πόσο «άνδρας που φοράει παντελόνια» πρέπει να δείχνεις σε σύγκριση με το να είσαι “soft” και μαλθακός.

Αυτό το ψευτο-δίλημμα είναι κάτι με το οποίο πολλοί άνδρες μπερδεύονται, όταν προσπαθούν να βελτιωθούν στο φλερτ και τις γνωριμίες. Ωστόσο, εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να ξεφύγεις από αυτούς τους προβληματισμούς που τελικά σου κάνουν περισσότερο κακό, παρά καλό.

Μα στις γυναίκες δεν είναι που αρέσουν τα “bad boys”;

Όταν κάποιος που είναι ευαίσθητος και κλεισμένος στον εαυτό του επειδή ζητάει την αποδοχή των άλλων, ξεκινάει να γίνει πιο δυναμικός, συχνά καταλήγει στο λανθασμένο συμπέρασμα ότι στις γυναίκες αρέσουν τα «κακά παιδιά». Φυσικά αυτό δεν ισχύει.

Το θέμα δεν είναι ότι στις γυναίκες αρέσουν τα «κακά παιδιά» ή τα «καθίκια». Στις γυναίκες αρέσουν οι άνδρες με αυτοπεποίθηση και η αλήθεια είναι ότι τα κακά παιδιά αρχικά φαίνεται να έχουν από αυτή (αν και τελικά αποδεικνύεται ψεύτικη).

Άρα δεν είναι ότι τους αρέσουν τα κακά παιδιά, είναι ότι τα κακά παιδιά είναι πιο πιθανό να τις φλερτάρουν. Και απλά αυτοί είναι καλύτεροι στο να πουλάν και να παρουσιάζουν τον εαυτό τους ως ελκυστικό και ενδιαφέροντα σε σχέση με όλους τους άλλους. Αυτό όμως είναι ψεύτικο και σύντομα καταρρέει. Οπότε δεν χρειάζεται να γίνεις μεγαλομανής για να έχεις επιτυχία με τις γυναίκες.Ευαίσθητος ή «πολλά Βαρύς» με τις γυναίκες; Και τα δύο με μέτρο!

Όχι «βαρύς», αλλά Άνδρας Αξίας

Το να δείχνεις Άνδρας είναι πιο εύκολο απ’ ότι νομίζεις. Αρκεί να το κάνεις σωστά:

Δεν χρειάζεται να προσπαθείς να είσαι βαρύς, δύσθυμος και σκυθρωπός. Αντίθετα δείξε εξωστρεφής, κοινωνικός και άνετος. Μην επιζητάς την αποδοχή των άλλων, αλλά μην φοβάσαι να δώσεις και την αποδοχή σου όπου κρίνεις.

Ώρα να γίνεις πραγματικός Άνδρας Αξίας, δες εδώ

Όντως ένα από τα πιο δυνατά πράγματα που μπορείς να κάνεις όταν γνωρίζεις γυναίκες είναι να τις κάνεις να νιώθουν ωραία για τον εαυτό τους, όταν είσαι μαζί τους. Αρκεί φυσικά να μην δείχνεις δεδομένος.

Γίνε λίγο πιο ευαίσθητος

Το να είσαι ευαίσθητος έχει κακή φήμη. Τείνουμε να το σκεφτόμαστε σαν κάτι κακό στον άνδρα, αλλά σκέψου λίγο το ακόλουθο:

Πίσω στα πρωτόγονα χρόνια, οι άνδρες που ήταν ευαίσθητοι, που είχαν δηλαδή την ικανότητα να πιάνουν τα συναισθήματα των άλλων, πιθανότατα ζούσαν περισσότερο και έκαναν περισσότερους απογόνους, σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Δεν ισχυρίζομαι ότι μπορεί και πρέπει να είσαι ευαίσθητος σαν κλαψιάρικο μωρό, αλλά σίγουρο χρειάζεται να μπορείς να κατανοείς τα συναισθήματα των γύρω σου και να έχεις καλύτερη συναισθηματική νοημοσύνη.

Μερικοί άνδρες έχουν όντως αυτή την ικανότητα. Άλλοι χρειάζονται να δουλέψουν για να την αποκτήσουν. Αν ανήκεις σε αυτούς, μπορείς να διαβάσεις εδώ τον αναλυτικό οδηγό μας.

Πως η συναισθηματική νοημοσύνη σε βοηθάει να την κερδίσεις

Άρα θες να κάνεις τις γυναίκες να ανεβαίνουν με την παρουσία σου. Πως το κάνεις αυτό; Πρώτα απ’ όλα, αν καταλαβαίνεις τι τις κάνει να νιώθουν άβολα, μπορείς να το αποφύγεις. Επιπλέον μπορείς να καταλάβεις πότε είναι η σωστή στιγμή για να κάνεις ένα κομπλιμέντο (spoiler: όχι από την αρχή). Κι αυτή η σωστή στιγμή είναι ένα από τα πιο μεγάλα μυστικά για να γίνεις ελκυστικός στα μάτια της.

Όπως και να έχει, κάθε κομπλιμέντο πρέπει να έχει δύο χαρακτηριστικά: να είναι ειλικρινές και να το έχει κερδίσει. Οι γυναίκες καταλαβαίνουν αν τους πουλάς «φούμαρα» απλά για να τις καλοπιάσεις. Επίσης δεν σέβονται τα κομπλιμέντα για τα οποία δεν έχουν κάνει κάτι για να τα κερδίσουν.

Χρειάζεται λοιπόν να έχεις αυτοπεποίθηση και να μπορείς να σταθείς μόνος σου χωρίς να επιζητάς την αποδοχή των άλλων. Ταυτόχρονα πρέπει να κάνεις τους άλλους να επιζητούν την παρουσία σου. Κι αυτό δεν θα σε βοηθήσει μόνο με τις γυναίκες αλλά και γενικότερα στη ζωή σου.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!