Λάθη στο φλερτ και τρόποι να τα αποφύγεις - Men's Bible

Λάθη στο φλερτ και τρόποι να τα αποφύγεις

Για να αποφύγεις τα λάθη στο φλερτ πρέπει πρώτα να τα κατανοήσεις. Σκέψου λοιπόν το παρακάτω σκηνικό:

Είσαι με την παρέα σου σε κάποιο μαγαζί και πίνεις το ποτό σου. Έρχεται άλλος ένας φίλος σου και φέρνει μαζί του μία φίλη του για να σας τη γνωρίσει. Με το που την βλέπεις, ξέρεις ότι εσύ κι αυτή έχετε μέλλον. Μπορείς να αισθανθείς την έλξη ανάμεσα σας και φαίνεται ότι κι εκείνη το καταλαβαίνει.

Την ώρα που σας συστήνουν, κοιτιέστε στα μάτια και η ατμόσφαιρα φορτίζεται. Σιγά σιγά, κινείσαι στο χώρο για να βρεθείς δίπλα της. Τη φτάνεις και εκείνη τη στιγμή συνειδητοποιείς ότι δεν έχεις σκεφτεί τι να της πεις. Παγώνεις λίγο και ψελλίζεις ένα ξερό: «Τι κάνεις;».

Παγωμάρα στον χώρο, καθώς συνειδητοποιείς πόσο λάθος ήταν αυτό. Ακόμα και όταν μιλάς με τον κολλητό σου, χρησιμοποιείς περισσότερες λέξεις. Εκείνη, όμως, έχει καλή διάθεση και σε βοηθάει (ναι, μπορεί να συμβεί κι αυτό κάποιες φορές).

«Μια χαρά», σου απαντάει εκείνη. Και κατευθείαν σε ρωτάει: «Με τι ασχολείσαι είπαμε;»

«Δεν είπαμε» απαντάς και χαζογελάς εσύ, γιατί είσαι σίγουρος ότι σε κάποια ταινία που το είδες να γίνεται, ο πρωταγωνιστής ρίχνει την πρωταγωνίστρια. Εκείνη σε κοιτάζει με ένα ύφος ελαφριάς απογοήτευσης. Για να το καλύψεις, αρχίζεις πανικόβλητος να της εξηγείς τι δουλειά κάνεις και τότε είναι που το αποτελειώνεις.

«Να μωρέ, ξέρεις. Φτιάχνω υπολογιστές και τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα. Δύσκολη δουλειά, κακό αφεντικό, είναι και η γενικότερη κατάσταση πολύ κακή. Τα οικονομικά είναι δύσκολα αλλά το παλεύουμε σκληρά. Δεν βγαίνω και πολύ έξω γιατί δεν έχω όρεξη και τσακώθηκα και με κάποιους φίλους μου γιατί είναι απαράδεκτοι. Άσε που έχω και μία θεία μου στο νοσοκομείο και προχτές πέθανε και ο σκύλος μου».

Εκείνη σε κοιτάζει με το ένα φρύδι σηκωμένο. Δεν ήταν ακριβώς αυτό που περίμενε αλλά σκέφτεται ότι μπορεί να σου δώσει μία ευκαιρία ακόμα.

«Σε καταλαβαίνω», σου λεει. «Κάποια παρόμοια σκηνικά μου έχουν συμβεί και εμένα στο παρελθόν και ήταν δύσκολες καταστάσεις».

«Εντάξει μωρέ, τι ανάγκη έχεις εσύ; Τέτοια κοπέλα σαν κι εσένα, σίγουρα τα ξεπερνάει εύκολα αυτά τα προβλήματα», της λες.

«Τί εννοείς;» σε ρωτάει εκείνη και κάπου εκεί έχει χαθεί εντελώς το παιχνίδι.

Αν κάναμε ένα quiz, μπορείς να βρεις πόσα λάθη έγιναν;

Μπορείς να βρεις πόσα λάθη έγιναν στην προηγούμενη συζήτηση;

Αμηχανία και απώλεια ελέγχου

Ας ξεκινήσουμε με την αρχική ατάκα. Σίγουρα, το «Τι κάνεις;» δεν είναι το πρώτο πράγμα που περιμένει να ακούσει μία γυναίκα από εσένα, όταν σε γνωρίζει.

Καταλαβαίνω ότι η αμηχανία σου μπορεί να σε φρενάρει αλλά φαντάζομαι ότι δεν είναι δύσκολο να κάνεις μία διαφορετική αρχή. Εφόσον έχετε κάποιον κοινό γνωστό, ίσως να ήταν καλύτερο αν ξεκινούσες την κουβέντα σας με μία ατάκα όπως «Και για πες, πως γνωρίζεστε με τον τάδε;»

Αμέσως κέρδισες αρκετά λεπτά, όπου εκείνη θα μιλάει κι εσύ θα ακούς. Αυτό θα σε βοηθήσει να ηρεμήσεις και να σκεφτείς την επόμενη ερώτηση που θα της κάνεις, η οποία θα είναι βγαλμένη από αυτά που σου λέει. Αρκεί να μην το παρακάνεις με τις ερωτήσεις, γιατί δεν είσαι ανακριτικό της τροχαίας και δεν θέλεις να την κάνεις να αισθανθεί ότι την περνάς από Ιερά Εξέταση.

Θες να είσαι άνετος όταν φλερτάρεις με τις γυναίκες; Δες εδώ

Χαζές ατάκες από ταινίες

Ο κινηματογράφος μας έχει καταστρέψει στο θέμα του φλερτ. Στις ταινίες συμβαίνουν άκυρες καταστάσεις που δεν έχουν θέση στην πραγματικότητα και καταλήγουμε να κάνουμε λάθη. Εξάλλου, γι’ αυτό τον λόγο πολλές φορές λέμε ότι αυτά γίνονται μόνο στις ταινίες.

Απόφυγε ατάκες που τις έχεις δει σε ταινία γιατί στο 99% των περιπτώσεων είναι κακές και δεν έχουν θέση στην πραγματικότητα. Χρησιμοποίησε απλές καθημερινές ατάκες, που τις έχεις δοκιμάσει και ξέρεις ότι πετυχαίνουν.Λάθη στο φλερτ και τρόποι να τα αποφύγεις

Γκρίνια

Πραγματικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να γκρινιάξεις για την κατάσταση γύρω σου. Στην ίδια χώρα ζει και μπορεί να καταλάβει αν υπάρχουν προβλήματα.

Μάντεψε όμως. Δεν χρειάζεται εσένα για να της τα θυμίσεις. Από εσένα θέλει να την κάνεις να αισθανθεί όμορφα. Οπότε μίλα της για τα θετικά στη ζωή σου και όχι για το πόσους θάψατε στο σόι σου τον τελευταίο χρόνο.

Σχόλια και γενικεύσεις για την εξωτερική της εμφάνιση

Το γεγονός ότι είναι όμορφη δεν σημαίνει ότι το εκμεταλλεύεται για να επωφεληθεί σε διάφορες καταστάσεις. Λέγοντας ότι η εξωτερική της εμφάνιση την βοηθάει, αφήνεις να υπονοηθούν πολλά αρνητικά σχόλια μαζί. Επίσης, κάνεις γενικεύσεις που δεν θα σε βοηθήσουν στην επικοινωνία σου με μία γυναίκα.

Αν θες να της κάνεις κάποιο σχόλιο για την εξωτερική της εμφάνιση (που γενικά θα ήταν καλό να το αποφύγεις, για να μην γίνεις άλλος ένας γραφικός τύπος), κάνε το με μία προσωπική τοποθέτηση. Αντί να της πεις ότι είναι όμορφη, πες την ότι εσύ την βρίσκεις όμορφη. Αυτή είναι μία προσωπική τοποθέτηση και όχι γενίκευση και σίγουρα θα το εκτιμήσει περισσότερο, γιατί είναι κάτι μεταξύ εσένα κι εκείνης.

Όπως βλέπεις λοιπόν, τα πράγματα δεν είναι τόσο δύσκολα. Αρκεί να είσαι «εκεί», να χαίρεσαι τη στιγμή και να επικοινωνείς αυθεντικά. Κι αν θες να μάθεις πως γίνεται αυτό, επικοινώνησε μαζί μου.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!