Ghosting: Έκοψε την Επικοινωνία και Εξαφανίστηκε - Men's Bible

Ghosting: Έκοψε την Επικοινωνία και Εξαφανίστηκε

Ghosting: Έκοψε την επικοινωνία και εξαφανίστηκε

Αν κάποια σου έκοψε την επικοινωνία χωρίς άλλη προειδοποίηση και ακόμα αναρωτιέσαι τι συνέβη, επίτρεψε μου να σε βοηθήσω να κλείσεις μέσα σου την υπόθεση και να καταλάβεις την πραγματικότητα.

Γιατί αυτή η τακτική, γνωστή και ως ghosting, η εξαφάνιση δηλαδή από μεριάς της, χωρίς καμία προειδοποίηση, είναι κάτι που μπορεί να συμβεί.

Και αν δεν γνωρίζεις τον όρο «ghosting» είναι ακριβώς αυτό, όταν δηλαδή εξαφανίζεται χωρίς να αφήσει κάποιο σημάδι ή χωρίς κάποια άλλη επικοινωνία.

Το ghosting παλιότερα δεν ήταν και τόσο συνηθισμένο, καθώς η επικοινωνία γινόταν με άλλους τρόπους (από κοντά και τηλεφωνικά) που δεν έδιναν τόσα περιθώρια για κάτι τέτοιο.

Τώρα πια όμως με τα social media και την επικοινωνία να περνάει κυρίως μέσα από αυτά, είναι εύκολο κάποιος να κόψει την επικοινωνία και ο άλλος να παρακολουθεί την δραστηριότητα του. Κατανοώντας ότι ναι μεν τελείωσε η σχέση, αλλά χωρίς να έχει κάποια εξήγηση για αυτό.

Ίσως πάλι επειδή πια οι περισσότεροι ζούμε σε μεγάλες πόλεις, με περισσότερες αποσπάσεις και σχετιζόμαστε από την απόσταση της οθόνης αλλά και των χιλιομέτρων, νιώθουμε ότι μπορούμε να αποσυρθούμε στην ανωνυμία μας χωρίς συνέπειες.

Ωστόσο η επικοινωνία που σταματά χωρίς προειδοποίηση μπορεί να σε μπερδέψει. Πολλές φορές σε οδηγεί σε αναπάντητα ερωτήματα, ανασφάλειες και πληγωμένα αισθήματα, και το κακό είναι ότι δεν μαθαίνεις ποιος ήταν ο πραγματικός λόγος και μπορείς να κάνεις μόνο εικασίες για αυτόν. Ghosting: Έκοψε την επικοινωνία και εξαφανίστηκε

Τι δείχνει για εκείνη

Όμως πρέπει να έχεις υπόψη ότι το γεγονός ότι έκοψε την επικοινωνία έτσι ξαφνικά και εξαφανίστηκε, δείχνει περισσότερα για εκείνην, παρά για εσένα.

Και το λέω αυτό γιατί ξέρεις πόσο συχνά αναφέρω ότι το φλερτ και οι σχέσεις απαιτούν και κάποια ωριμότητα.

Το ghosting λοιπόν δεν είναι κάτι άλλο παρά συναισθηματική ανωριμότητα. Όταν κάποιος δεν μπορείς να επικοινωνήσει τα συναισθήματά του και τις ανάγκες του ή να διαχειριστεί μέσα του την προσωρινή δυσφορία και ευάλωτη στιγμή που χρειάζεται για να πει την αλήθεια, τότε η μόνη επιλογή είναι η αποφυγή, δηλαδή το ghosting.

Με λίγα λόγια αυτή που έκοψε την επικοινωνία και εξαφανίστηκε δεν έχει ούτως ή άλλως την συναισθηματική ωριμότητα να είναι σε σχέση, οπότε πρακτικά χάρη σου έκανε.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι το ghosting δείχνει και έλλειψη συμπόνιας και σεβασμού για τον άλλο. Πληγώνει περισσότερο από κάθε άλλη κατά πρόσωπο επικοινωνία, γιατί αυτός που μένει πίσω, μένει και με ένα μεγάλο κενό που καλύπτει με κάθε ιστορία και νόημα που του σερβίρει το μυαλό του και η φαντασία του.

Τις περισσότερες φορές αυτό το κενό το καλύπτουμε με κάποια πολύ αρνητική εκδοχή για εμάς τους ίδιους. Εντείνει τις ανασφάλειές μας, τα παιδικά τραύματα και φόβους εγκατάλειψης, τις σκέψεις που μας κυνηγούν μια ζωή ότι δεν είμαστε αρκετοί.

Αλλά η αλήθεια είναι ότι το γεγονός ότι έκοψε την επικοινωνία  ότι δεν σημαίνει κάτι για εσένα. Λέει πολλά για εκείνην.

Αν ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερα για το πώς μπορείς να διαχειριστείς μια απόρριψη, κάνε κλικ εδώ.

Τι θέλει να σου πει αυτή που έκοψε την επικοινωνία

Κι αν αναρωτιέσαι τι σημαίνει η σιωπή της, αν είχε λόγια το κενό της, θα ήταν μάλλον αυτά:

Γεια,

Φοβάμαι πολύ μήπως νιώσω άβολα, μήπως γίνω κακιά γιατί δεν μπορώ να κάνω ευθείες ώριμες συζητήσεις κι ας μην θέλω να το παραδεχτώ.

Γενικά δεν μου αρέσει να νιώθω άσχημα ή να ρισκάρω να ζήσω αρνητικές στιγμές, μου αρέσει μόνο να νιώθω καλά, οπότε σε αυτή φάση είναι προτιμότερο να αποφύγω εντελώς την αλήθεια η οποία είναι ότι δεν ενδιαφέρομαι και τόσο για εσένα σε αυτή τη φάση της ζωής μου.

Η αλήθεια είναι ότι έχω ακόμα να κάνω δουλειά με τον εαυτό μου. Και σε αυτή τη φάση, το να σε αποφύγω είναι πιο σημαντικό για μένα από το να μην σε πληγώσω. Ίσως μια μέρα αν γίνω λειτουργική ενήλικας να μπορώ να ξεκαθαρίζω καλύτερα και πιο τίμια τέτοιες καταστάσεις. Μέχρι τότε σου εύχομαι τα καλύτερα. Ελπίζω να γνωρίσεις κάποια που είναι έτοιμη για εσένα και για όσα μπορείς να προσφέρεις, γιατί εγώ δεν είμαι.

Η κοπέλα που έκοψε την επικοινωνία και εξαφανίστηκε

ΥΓ Συγγνώμη αν κάνω ότι δεν σε ξέρω. Σε παρακαλώ δες το τρομαγμένο παιδί μέσα μου.

Ορίστε. Τώρα που γνωρίζεις, μπορείς να την ευχαριστήσεις που αποκάλυψε τον αληθινό εαυτό της και σου έσωσε χρόνο και σου έδωσε χώρο για να βρεις κάποια πιο ταιριαστή και ώριμη σύντροφο.

Γιατί μην ξεχνάς ότι οι σχέσεις βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό. Και αφού βλέπεις ότι από μεριάς της δεν υπάρχει ο απαραίτητος σεβασμός για εσένα και τον χρόνο σου, δεν υπάρχει λόγος να ασχολείσαι.

Ακόμα κι αν κρίνεις ότι κάπου έφταιξε κάτι που έκανες, οπότε την δικαιολογείς εν μέρει που εξαφανίστηκε, δεν πρέπει να υπερβάλλεις. Εκείνη είναι που έκοψε την επικοινωνία ξαφνικά και χωρίς αιτιολόγηση.

Συχνά λέμε ότι η απόρριψη είναι μέρος του παιχνιδιού και πρέπει να την δεις σαν ένα μάθημα, ώστε να ξέρεις τι να κάνεις καλύτερα την επόμενη φορά. Άρα αν υπάρχει κάποιο μάθημα που μπορείς να πάρεις, λάβε το υπόψη. Ωστόσο μην υπερβάλλεις.

Αποδέξου το ότι επέλεξε αυτό τον τρόπο για να σε απορρίψει, έστω και αν είναι άκομψος και προχώρα παρακάτω. Το να υπεραναλύεις τι συνέβη και τι δεν πήγε καλά, από ένα σημείο και μετά είναι χάσιμο χρόνου.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!