Γιατί να θέλει κάποια κοπέλα να βγει μαζί μου; - Men's Bible

Γιατί να θέλει κάποια κοπέλα να βγει μαζί μου;

Γιατί να θέλει κάποια κοπέλα να βγει μαζί μου;

Έλαβα πριν λίγο καιρό ένα αγωνιώδες email, από έναν φίλο του site που γράφει ότι «ο ίδιος δεν αξίζει και δεν καταλαβαίνει γιατί να θέλει κάποια κοπέλα να βγει μαζί του».

Πρόκειται λοιπόν για ένα θέμα χαμηλής αυτοεκτίμησης, που ξέρω ότι μπορεί να ενδιαφέρει και άλλους που δεν βρίσκουν για ποιο λόγο να γυρίσει μια κοπέλα να τους κοιτάξει. Μετά από άδεια του, καταγράφω πιο κάτω τον προβληματισμό του (με μερικές μόνο ορθογραφικές και λεκτικές διορθώσεις) όπως και την απάντησή μου.

Έχεις κάποια απορία για το φλερτ ή τις σχέσεις; Επικοινώνησε μαζί μας

Το θέμα: Γιατί να θέλει κάποια κοπέλα να βγει μαζί μου;

Παιδιά συγχαρητήρια! Σας παρακολουθώ καιρό και είστε οι μόνοι που μιλάτε συγκεκριμένα και όχι γενικά.

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα και θέλω τη βοήθειά σας.

Έχω παρατήσει τη σχολή μου και δουλεύω με το βασικό μισθό, είμαι 26 χρονών και μένω ακόμα με τους γονείς μου. Άρα δεν είμαι ακριβός ο ιδανικός σύντροφος για μια κοπέλα, έχω ελάχιστους φίλους που δεν με σέβονται καθόλου και γιατί να με σέβονται, είμαι πραγματικά τελειωμένος και αποτυχημένος. Και ξέρω ότι δεν υπάρχει λόγος να θέλει κάποια κοπέλα να βγει μαζί μου. Τουλάχιστον μια ωραία κοπέλα.

Γιατί δεν θέλω να κάνω σχέση με κάποια που δεν έχει σχέδια για το μέλλον και δουλειά. Ελπίζω να βρω μια κοπέλα με όνειρα και φιλοδοξίες, που έχει καταφέρει να κάνει πράγματα στη ζωή της.

Που στο καλό μπορώ να βρω κοπέλα που έχει ενδιαφέροντα, που είναι καλή σε κάτι; Εγώ είμαι καλός σε πολύ λίγα πράγματα και καταλαβαίνω ότι πρέπει κι εγώ να ανεβάσω ρυθμούς.

Ίσως πρέπει να ταξιδέψω σε άλλες χώρες ή έστω να δω την Ελλάδα. Έχω προσπαθήσει να πάω σε κάποια πιο «κυριλέ» μπαρ, αλλά δε νιώθω ωραία. Νιώθω σα να μην ταιριάζω εκεί και ότι πρέπει να επιστρέψω στο καφέ της γειτονιάς μου.

Κρίμα που οι άνθρωποι με βασικό μισθό δεν μπορούν να κάνουν σχέση. Κι αν κάνουν σχέση κάνουν με άλλους ανθρώπους με βασικό μισθό.

Επίσης ντρέπομαι όταν μιλάω για τη δουλειά μου, νιώθω άβολα, γιατί κι αυτή θα καταλάβει ότι είμαι αποτυχημένος, που παράτησα τη σχολή μου και βρήκα μια πρόχειρη δουλειά.

Θέλω να πω ότι η ζωή μου δεν είναι σπουδαία αυτή τη στιγμή και ίσως πρέπει να αρχίσω κάποιο χόμπι και να ανοιχτώ περισσότερο. Ξέρω ότι έχω μείνει πίσω και ότι πρέπει να επιταχύνω για να φτιάξω τη ζωή μου, αλλά δεν ξέρω πως.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Χρήστος

Αστήριχτες υποθέσεις

Χρειάζεται να ξεμπερδέψουμε αρκετά πράγματα.

Πρώτα απ’ όλα κάνεις κάτι που κάνουν και πολλοί άνδρες ακόμα: υποθέσεις που δεν στηρίζονται κάπου.

Όπως το «όσοι αμείβονται με το βασικό μισθό δεν μπορούν να έχουν σχέση». Δεν θέλω να στο χαλάσω, αλλά αν μόνο όσοι έβγαζαν πολλά χρήματα μπορούσαν να έχουν σχέση, το ανθρώπινο είδος θα είχε εξαλειφθεί καιρό τώρα.

Απλά προβάλλεις τις δικές σου σκέψεις ως γεγονότα, χωρίς να υπάρχει ίχνος απόδειξης ή τέτοιας εμπειρίας για να τις στηρίξει. Μια βόλτα να κάνεις στη γειτονιά σου, θα δεις διάφορους ανθρώπους, διαφόρων επαγγελμάτων με βέρα που είναι σε ευτυχισμένες σχέσεις.

Όμως το κυριότερο θέμα που βλέπω είναι ότι δεν πιστεύεις καθόλου στον εαυτό σου. Μετράς την αξία σου (αλλά και την αξία της κοπέλας) μόνο από το μισθό. Κι αυτό είναι άδικο και για εσένα και για αυτήν. Τα χρήματα που βγάζεις δεν αποτελούν ένδειξη της αξίας σου ως άνθρωπος.

Μπορεί να δουλεύεις ελάχιστα ή να είσαι άνεργος και να είσαι άνθρωπος με πολλά ενδιαφέροντα, στόχους, όραμα και να προσπαθείς να πετύχεις. Το ίδιο ισχύει και για αυτήν. Μπορεί να αμείβεται κι αυτή χαμηλά, αλλά να είναι η καλύτερη κοπέλα του κόσμου με την οποία θα ζήσετε για πολύ καιρό ευτυχισμένοι.

Είναι άδικο λοιπόν να κρίνεις όλους βάσει της «χρηματικής τους αξίας». Δείχνεις να έχεις παρασυρθεί από το lifestyle και την καταναλωτική εποχή μας. Υπάρχουν όμως πολύ σημαντικότερα πράγματα στις σχέσεις από τα χρήματα.

Πως θα τη γνωρίσεις;

Σε πρακτικό επίπεδο τώρα, αυτό της γνωριμίας με κοπέλες, υπάρχει και το θέμα του που περνάς το χρόνο σου και με ποιους. Στην πραγματικότητα τείνουμε να δημιουργούμε σχέσεις με ανθρώπους που μοιράζονται με εμάς τις ίδιες αξίες, τρόπο ζωής, ρυθμούς, ενδιαφέροντα, στόχους και όνειρα. Με ανθρώπους δηλαδή που τους νιώθουμε «κοντινούς» μας.

Αυτός είναι και ο λόγος που για παράδειγμα βλέπεις νοσοκόμες να κάνουν σχέσεις με αστυνομικούς ή πυροσβέστες. Ή που άνθρωποι που εργάζονται τη νύχτα (πχ μπαρ, service, κλπ) κάνουν σχέσεις μεταξύ τους.

Αν λοιπόν δεν περνάς χρόνο εκεί που περνούν το χρόνο τους οι κοπέλες που σου αρέσουν, θα δυσκολευτείς να τις γνωρίσεις, πόσο μάλλον να βγεις μαζί τους.

Και αυτό εφόσον το στυλ ζωής σας και τα ενδιαφέροντά σας είναι συμβατά. Στο κάτω –κάτω ο συντηρητικός λογιστής μπορεί να ενδιαφέρεται για την περιπετειώδη barwoman, αλλά οι αντιθέσεις τους στην προσωπικότητα, τα ενδιαφέροντα και τον τρόπο ζωής θα τους δυσκολέψουν πολύ. (Αυτό το θέμα το έχουμε αναλύσει χωριστά και εδώ). Γιατί να θέλει κάποια κοπέλα να βγει μαζί μου;

Εσύ τι προσφέρεις στη σχέση;

Υπάρχει όμως και το γεγονός πως ξεχνάς να κάνεις μια πολύ σημαντική ερώτηση:

Γιατί να θέλουν αυτές οι κοπέλες με όνειρα, στόχους, φιλοδοξίες και καριέρα να είναι μαζί σου; Όχι, μην το πάρεις στραβά. Δεν εννοώ «πως τόλμησες να σου αρέσει μια τέτοια φοβερή κοπέλα αφού δεν σου αξίζει» και «γιατί να θέλει κάποια κοπέλα να βγει μαζί σου» αλλά το τι φέρνεις εσύ στη σχέση.

Γιατί αν θες κάποια κοπέλα να ενδιαφερθεί για εσένα, χρειάζεται να φέρεις κάτι στη σχέση. Και όχι δεν εννοώ χρήματα ή μια μεγαλειώδη καριέρα.

Αυτό που φέρνεις μπορεί να είναι τρυφερότητα ή ασφάλεια. Μπορεί να την κάνεις να γελάει. Μπορεί να έχεις ταλέντο σε κάτι και να σε ερωτευτεί για αυτό. Μπορεί να έχεις πάθος και φιλοδοξίες και να την παρασύρεις με το όραμα και την ενέργειά σου. Μπορεί να είσαι χαρισματικός και να την κάνεις να νιώθει η μοναδική γυναίκα στον κόσμο ή μπορεί να είσαι σταθερός και στιβαρός βράχος στον οποίο ξέρει ότι μπορεί να στηριχθεί σε δύσκολες στιγμές. Αλλά χρειάζεται να φέρεις κάτι στη σχέση.

Βρες την ισορροπία σου

Επιπλέον, χρειάζεται να έχεις μια στοιχειώδη ψυχική ισορροπία. Τώρα περιγράφεις τον εαυτό σου με απίστευτα αρνητικούς όρους, όπως τελειωμένος, φτωχός, αποτυχημένος. Αυτό περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο θα σε εμποδίσει στο φλερτ. Όταν μειώνεις τον εαυτό σου τόσο πολύ, τότε βάζεις όρια σε όλα. Όχι μόνο στους άλλους ανθρώπους (άλλωστε κανείς δεν βρίσκει ελκυστικό κάποιον που λέει «δεν πειράζει που δεν σου αρέσω, ούτε στον εαυτό μου αρέσω»), αλλά ακόμα και σε εσένα τον ίδιο.

Ορίζεις τον εαυτό σου από τις αποτυχίες σου και από αυτά που θεωρείς περιορισμούς σου. Και εν προκειμένω είσαι 100% σωστός. Αν πιστεύεις ότι είσαι χάλια, ότι δεν μπορείς να καταφέρεις τίποτα ή ότι δεν αξίζεις καθόλου, τότε απλά θα αποδείξεις στον εαυτό σου ότι έχει δίκιο. Όχι επειδή το σύμπαν είναι κακό και η μοίρα σου προκαθορισμένη, αλλά επειδή έχεις ήδη παραδοθεί.

Δεν τα δίνεις όλα, και γιατί να το κάνεις; Αφού ήδη πιστεύεις ότι είσαι αποτυχία. Δεν θα μπορείς να επανακάμψεις από τις δυσκολίες γιατί έχεις ήδη αποφασίσει ότι αυτές είναι μόνιμες και δεν αλλάζουν.

Αν θες να αρχίσεις να βγαίνεις με πιο «ποιοτικές» κοπέλες, τότε πρέπει να ξεκινήσεις από τον εαυτό σου. Όχι για να γίνεις όπως λένε τα περιοδικά ότι δήθεν θέλουν οι γυναίκες, αλλά για να γίνεις η καλύτερη έκδοση του εαυτού σου.

Θες να μάθεις να φλερτάρεις αποτελεσματικά. Δες εδώ

Αυτό πρώτα απ’ όλα σημαίνει να σταματήσεις να φέρεσαι στον εαυτό σου σα να είσαι προορισμένος για την αποτυχία και το τίποτα και να αξίζεις να ζεις σα να σε ενδιαφέρει.

Οκ, άφησες τη σχολή σου. Ξανάρχισέ την. Οκ, ζεις με τους δικούς σου. Ξεκίνα να εξοικονομείς χρήματα και να σχεδιάζεις το επόμενο βήμα (διάβασε και εδώ σχετικά). Οκ, δεν έχεις πολλούς φίλους. Διεύρυνε τον κοινωνικό σου κύκλο μέσα από χόμπι. Αύξησε την αυτοεκτίμησή σου και ανάπτυξε την αξία σου.

Όσο λιγότερο απογοητεύεις ο ίδιος τον εαυτό σου, τόσο περισσότερο θα συνειδητοποιείς τι αξίζεις. Επενδύοντας στον εαυτό σου και βγαίνοντας από τον λάκκο στον οποίο μόνος σου μπήκες, θα διαπιστώσεις σταδιακά μεγάλες διαφορές. Θα ξεκινήσεις να ζεις μια ζωή που σου αρέσει και ευχαριστιέσαι και αυτή είναι μια ζωή που οι περισσότεροι άνθρωποι θα ήθελαν να είναι μέρος της.

Καλή επιτυχία κι ότι χρειαστείς είμαι δίπλα σου.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!