3 Τρόποι να βοηθήσεις τον Εαυτό σου να Βελτιωθεί στο Φλερτ - Men's Bible

3 Τρόποι να βοηθήσεις τον Εαυτό σου να Βελτιωθεί στο Φλερτ

3 Τρόποι να βοηθήσεις τον Εαυτό σου να Βελτιωθεί στο Φλερτ Τεχνικές Φλερτ: Πώς να την πειράξεις με το σωστό τρόπο

Είναι προφανές, είναι κλισέ, αλλά για να βρεις την επιτυχία που θες με τις γυναίκες και να βελτιώσεις τις δεξιότητες σου στο φλερτ, χρειάζεται να μιλήσεις και να φλερτάρεις με πολλές κοπέλες.

Όπως και στο μπάσκετ δε γίνεσαι πιο επιδέξιος παίκτης επειδή έπαιξες σε έναν αγώνα, έτσι και στην επικοινωνία και το φλερτ δε βελτιώνεσαι επειδή μίλησες με μια κοπέλα.

Χρειάζεται καλή επικοινωνία και συνέπεια. Ειδικά αν είσαι τύπος ντροπαλός, αγχώδης και κοινωνικά αδέξιος, θα πρέπει να αφιερώσεις χρόνο και ενέργεια για να ακονίσεις τις κοινωνικές σου δεξιότητες και την αυτοπεποίθηση σου.

Θα πρέπει να σπείρεις, για να θερίσεις.

Βέβαια δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται. Ή μάλλον είναι. Το πρόβλημα είναι να μείνεις συνεπής στη διαδικασία και να είσαι τίμιος με τον εαυτό σου, κάθε φορά που δέχεσαι κάποια απόρριψη.

Αν δεν έχεις κάποιον έμπειρο coach δίπλα σου, να εντοπίζει τα λάθη που κάνεις και να σε βοηθάει να τροποποιείς, να αλλάζεις και να βελτιώνεις τον τρόπο που μιλάς, φέρεσαι και κινείσαι, τότε θα πρέπει να είσαι πρόθυμος να εξετάζεις την κάθε σου κίνηση και να σκέφτεσαι πώς να τη βελτιώσεις ή να την αλλάξεις στο μέλλον.

Επίσης, η βελτίωση στην επικοινωνία και το φλερτ δεν είναι γραμμική, αλλά ασύμμετρη.

Δηλαδή, μπορεί σε διάφορα σημεία της εξέλιξης σου να νιώθεις κολλημένος σε ένα σημείο και ξαφνικά να δεις γρήγορα θεαματικές αλλαγές.

Το φαινόμενο αυτό δυσκολεύει τα πράγματα, καθώς μπορεί εύκολα να σε οδηγήσει στην απογοήτευση και την παραίτηση, πριν διαπιστώσεις πως οι κόποι σου έχουν αποτελέσματα.

Γι’ αυτόν το λόγο και επειδή σίγουρα θα έχεις τις φάσεις που η διάθεση σου θα είναι χαμηλά, χρειάζεται να μπορείς να ανανεώνεις την όρεξη σου για εξάσκηση και να δίνεις το κίνητρο στον εαυτό σου να βγει, να περάσει καλά και να φλερτάρει.

3 Τρόποι να βοηθήσεις τον εαυτό σου να βελτιωθεί στο φλερτ

#1 Καλλιέργησε θετική νοοτροπία

Ο τρόπος με τον οποίο σκεφτόμαστε όχι απλά επηρεάζει, αλλά συχνά καθορίζει τις αποφάσεις και τη συμπεριφορά μας.

Οι αρνητικές σκέψεις, οι δυσοίωνες προβλέψεις και η αυστηρή αυτοκριτική, είναι οι πραγματικοί λόγοι που δυσκολεύεσαι να φλερτάρεις αλλά και να εξασκηθείς στο φλερτ.

Η αυθαίρετη πρόβλεψη πως η κοπέλα στην οποία θες να πιάσεις κουβέντα θα σε απορρίψει ακαριαία, είναι ικανή να σε παραλύσει και να σε κάνει να το παρασκέφτεσαι.

Η αυστηρή αυτοκριτική θα σε ωθήσει στην απογοήτευση και την κατάθλιψη.

Οι αρνητικές σκέψεις θα σε οδηγήσουν στην αποφυγή της εξάσκησης στο φλερτ.

Η νοοτροπία και ο τρόπος με τον οποίο ερμηνεύεις τα γεγονότα και τον κόσμο γύρω σου, είναι ο μοχλός που είτε θα σε θέσει σε κίνηση, είτε θα σβήσει τις μηχανές σου πριν καν ξεκινήσεις.

Για να πετύχεις λοιπόν και να πιάσεις τους στόχους που έχεις θέσει για τον εαυτό σου στο θέμα του φλερτ, των ερωτικών γνωριμιών και των σχέσεων, θα πρέπει πρώτα να καλλιεργήσεις θετική νοοτροπία.

Αυτό δε σημαίνει να σκέφτεσαι υπερβολικά θετικά. Αλλά ρεαλιστικά, με μια δόση αισιοδοξίας.

Αν πχ είσαι άνεργος και χρωστάς παράλληλα το στεγαστικό σου δάνειο, δε σε εξυπηρετεί να λες στον εαυτό σου «Όλα είναι καλά. Όλα είναι τέλεια.»

Αντίστοιχα στο φλερτ, δε βοηθάς τον εαυτό σου αν λες «Θα πάω να της μιλήσω και η κοπέλα σίγουρα θα γουστάρει και θα μου δώσει το τηλέφωνο της.».

Άλλο αισιοδοξία και άλλο ευσεβής πόθος.

Η υπερβολικά θετική σκέψη χωρίς κάποιο υπόβαθρο, περισσότερο σε υπονομεύει παρά σε βοηθάει, γιατί είτε σε οδηγεί να πάρεις υπερβολικά και μη υπολογισμένα ρίσκα, είτε σου δίνει την αίσθηση πως όλα θα πάνε καλά με κάποιο μαγικό τρόπο.

Θες να καλλιεργήσεις μια θετική νοοτροπία, γιατί χρειάζεται να νιώθεις πως όλα θα πάνε καλά, η οποία βασίζεται στον ρεαλισμό και όχι στους ευσεβής πόθους.Χαμόγελο: τόσο απλό, μα τόσο δυνατό, Θετική Προβολή: Πώς να βοηθήσεις τον εαυτό σου να φλερτάρει πιο άνετα, 3 Τρόποι να βοηθήσεις τον Εαυτό σου να Βελτιωθεί στο Φλερτ

#2 Βρες έναν καλό wingman

Αρκετός κόσμος που θέλει να καλλιεργήσει τις κοινωνικές του δεξιότητες και να βελτιωθεί  στο φλερτ, προσπαθεί να περάσει όλη αυτή τη διαδικασία μόνος του.

Κάποιες φορές όχι από δική του επιλογή. Ίσως οι φίλοι του να μη γουστάρουν να βγαίνουν ή όταν βγαίνουν να προτιμούν ανδροκρατούμενα μέρη και μαγαζιά που δύσκολα θα βρεις κάποια κοπέλα να σου τραβήξει το ενδιαφέρον.

Μπορεί επίσης οι φίλοι του να είναι επικριτικοί και να θέλει να αποφύγει τα πειράγματα που ενδεχομένως να του κάνουν μετά από κάποια απόρριψη.

Όμως, η διαδικασία του να βελτιώσεις τις κοινωνικές σου δεξιότητες και να προπονηθείς στο φλερτ, είναι μια διαδικασία δύσκολη για να την κάνεις μόνος σου.

Γιατί;

Γιατί ουσιαστικά πρόκειται για διαδοχικές ασκήσεις κοινωνικού θάρρους. Το να πλησιάσεις την κοπέλα που σε ενδιαφέρει, να της πιάσεις κουβέντα, να τη φλερτάρεις, να κλιμακώσεις κλπ, δεν είναι απλό. Όχι γιατί είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο, αλλά γιατί σε κάθε βήμα και σε κάθε στιγμή θα πρέπει να αντιμετωπίσεις τον εαυτό σου και τις ανασφάλειές σου.

Συν ότι θα πρέπει να είσαι και τίμιος και ειλικρινής με τα λάθη σου ώστε να τα διορθώνεις.

Αυτή η διαδικασία είναι αρκετά δύσκολη για να την κάνεις μόνος σου και γι’ αυτό χρειάζεται να βρεις το σωστό wingman για εσένα.

Κάποιον που κι εκείνος θέλει να καλλιεργήσει τις κοινωνικές του δεξιότητες και να βελτιωθεί στο φλερτ, κάποιον με τον οποίο ταιριάζεις και έχεις χημεία, κάποιον που μπορεί να σε στηρίξει και να σε ενθαρρύνει να προχωρήσεις.

Η δύναμη του καλού wingman, αλλά και γενικά μιας ομάδας απαρτισμένης από άτομα που περπατούν το ίδιο μονοπάτι με εσένα, είναι πανίσχυρη και καθοριστική.

Γι’ αυτό κι εμείς στην ακαδημία μας, δίνουμε αρκετή προσοχή στην κοινότητα μας και φροντίζουμε να ταιριάζουμε μαζί τους μαθητές που έχουν χημεία και ταιριάζουν ως προσωπικότητες.

#3 Θέσε συγκεκριμένους και μετρήσιμους στόχους

Η βελτίωση της ερωτικής σου ζωής είναι ένας μακροπρόθεσμος στόχος, όχι βραχυπρόθεσμος. Το να μάθεις να φλερτάρεις καλά είναι κάτι αρκετά ευρύ για να το πετύχεις σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Υπάρχουν ένα σωρό παράγοντες που πρέπει να φροντίσεις και αρκετές επιμέρους λεπτομέρειες και δεξιότητες που πρέπει να ακονίσεις.

Όπως ακριβώς και ο παίκτης μπάσκετ έχει να εξασκηθεί στην ντρίπλα, την πάσα, τις βολές κλπ, έτσι και εσύ θα πρέπει να καλλιεργήσεις διάφορες κοινωνικές δεξιότητες πριν πεις ότι τώρα φλερτάρεις καλά.

Γι’ αυτό χρειάζεται να αποσπάσεις το μυαλό σου και την προσοχή σου από το αποτέλεσμα και να τα εστιάσεις στα επιμέρους πράγματα που έχεις να κάνεις.

Πως θα το κάνεις αυτό;

Μα φυσικά βάζοντας συγκεκριμένους, ρεαλιστικούς και μετρήσιμους στόχους.

Κάθε άνδρας μπορεί να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο φέρεται, μιλάει και κινείται καθώς φλερτάρει.

Ο ντροπαλός τύπος όμως που δεν έχει κάνει ποτέ του ερωτική σχέση, θα εστιάσει σε διαφορετικά πράγματα απ’ τον τύπο που έχει κάνει αρκετές σχέσεις και είναι άνετος με τις γυναίκες που γνωρίζει απ’ τον κοινωνικό του κύκλο, αλλά δυσκολεύεται να πιάσει κουβέντα με άγνωστες.

Και οι δύο μπορούν να πετύχουν το ίδιο αποτέλεσμα, αλλά ξεκινούν από διαφορετική αφετηρία και γι’ αυτό χρειάζεται και η ανάλογη αντιμετώπιση.

Αυτό που θέλω να θυμάσαι όμως, είναι πως χρειάζεται να εστιάζεις κάθε φορά στο επόμενο βήμα.

Δηλαδή βάζεις στόχους σχετικά με το πόσο συχνά βγαίνεις σε μέρη που μπορείς να κάνεις γνωριμίες, με το πως παρουσιάζεις τον εαυτό σου (πχ, να ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου, να εξασκηθείς στο να χαμογελάς με όλους κλπ), με το να μιλήσεις σε κάποια κοπέλα.

Παραδείγματα:

  • Να βγαίνω δύο φορές την εβδομάδα σε κάποιο μπαρ, κλαμπ κλπ.
  • Σε κάθε έξοδο να μιλήσω σε μια κοπέλα που μου αρέσει και ενδιαφέρεται για φλερτ.
  • Να κρατήσω την κουβέντα τουλάχιστον δέκα λεπτά.

Σε γενικές γραμμές ξεκαθάρισε τι ακριβώς είναι αυτό στο οποίο θες να βελτιωθείς. Θες να εξασκηθείς στο πείραγμα, στην αφήγηση ιστοριών, στο να κρατάς την κουβέντα και να μη ξεμένεις από πράγματα να λες, στο άγγιγμα, στο να δημιουργείς οικειότητα και συναισθηματική σύνδεση κλπ. Θέσε αντίστοιχους ρεαλιστικούς και μετρήσιμους στόχους.

Έτσι, η όλη διαδικασία μοιάζει πιο απλή και επιτεύξιμη και βλέπεις ξεκάθαρα την πρόοδο σου. Κάτι που αν απλά εστίαζες στο να «ρίξεις» κάποια, θα το έχανες και θα ένιωθες πως δε γίνεται να αλλάξεις.

Τέλος, να θυμάσαι να περνάς καλά και να απολαμβάνεις τη διαδικασία.

Η βελτίωση στο φλερτ είναι ίσως ένα από τα πιο απολαυστικά αλλά συνάμα και δύσκολα ταξίδια για έναν άνδρα. Θέλει δουλειά. Θα χρειαστεί να παλέψεις με φόβους, να αντισταθείς στις άμυνες σου, να ορμήσεις ξανά και ξανά σε καταστάσεις που σε κάνουν να νιώθεις άβολα.

Ταυτόχρονα όμως θα ωριμάσεις περισσότερο και θα αποκτήσεις ψυχολογικά και κοινωνικά εφόδια που θα σε βοηθήσουν σε κάθε πλευρά της ζωής σου και όχι μονάχα στις ερωτικές γνωριμίες.

Για να τα κάνεις όλα αυτά, χρειάζεται να μη βλέπεις την κάθε προσέγγιση και την κάθε αλληλεπίδραση που θα έχεις με κάποια κοπέλα, ως αγγαρεία.

Απόλαυσε τη διαδικασία και η διαδικασία θα σε ανταμείψει.

Αν θελήσεις να επιταχύνεις τα πράγματα, να εξασκηθείς με το σωστό τρόπο και να αποκτήσεις πρόσβαση στην μεγαλύτερη και καλύτερη ενεργή κοινότητα ανδρικής εξέλιξης, δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!