Η σωστή Γλώσσα του Σώματος στο Φλερτ - Men's Bible

Η σωστή Γλώσσα του Σώματος στο Φλερτ

Η σωστή Γλώσσα του Σώματος στο Φλερτ

Για να καταλάβεις πόσο μετράει η γλώσσα του σώματος στο φλερτ απάντησε στο εξής:

Ποιο είναι το πιο απλό πράγμα που μπορείς να κάνεις το οποίο θα έχει σημαντικότατη και άμεση επίδραση στο πόσο ελκυστικός δείχνεις;

Όχι, το «έξυπνη ατάκα» δεν είναι η σωστή απάντηση. Το να πεις κάτι cool και εντυπωσιακό δε σημαίνει απαραίτητα ότι έχεις γίνει και πιο ελκυστικός.

Αυτό που έχει πραγματικά σημασία είναι η αύρα σου και το vibe που βγάζεις. Ο «αέρας» σου.

Με λίγα λόγια η γλώσσα του σώματός σου.

Αν έχεις ψαχτεί λίγο με συμβουλές φλερτ αλλά και επικοινωνίας γενικά,  τότε σίγουρα γνωρίζεις πως οι κινήσεις μας, η στάση του σώματός μας και η χροιά της φωνής μας, καθορίζουν τις εντυπώσεις που αφήνουμε.

Η ελκυστικότητα σου εξαρτάται απ’ τις πράξεις και τη συμπεριφορά σου και γι’ αυτό, το να προσέξεις το πως προσεγγίζεις κάποια κοπέλα και πως φέρεσαι καθώς μιλάς και φλερτάρεις μαζί της, θα σε βοηθήσει πολύ περισσότερο απ’ το να απομνημονεύσεις κάποια έτοιμη ατάκα.

Η ευαλωτότητα σε κάνει πιο ελκυστικό

Πιθανόν να έχεις ακούσει τις έννοιες κλειστή και ανοιχτή γλώσσα σώματος. Κλειστή γλώσσα του σώματος έχεις όταν τα μέλη του σώματος σου και γενικά η συμπεριφορά σου λειτουργεί προστατευτικά.

Για παράδειγμα, όταν σταυρώνεις τα χέρια σου στο στήθος, όταν αποφεύγεις την οπτική επαφή, όταν είσαι πιο σκυθρωπός και μαζεμένος κλπ.

Σε γενικές γραμμές ο στόχος της κλειστής γλώσσας του σώματος είναι να προστατευτείς ή να μη γίνεις αντιληπτός από τους άλλους.

Υπό αυτό το πλαίσιο λοιπόν, είναι λογικό όταν το σώμα σου κλείνει, να δείχνεις φοβισμένος, αγχωμένος, στρεσαρισμένος κλπ.

Αντίθετα, όταν το σώμα σου δείχνει ανοιχτό, η φωνή σου είναι δυνατή, έχεις το κεφάλι ψηλά και κοιτάζεις με άνεση τους άλλους στα μάτια, τα ευαίσθητα σημεία στο σώμα σου είναι εκτεθειμένα και ευάλωτα και αυτό που εκπέμπεις με αυτό τον τρόπο είναι πως δε φοβάσαι.

Η ευαλωτότητα είναι μια σημαντική έννοια που παίζει τον καθοριστικό ρόλο στη γλώσσα του σώματος και όχι μόνο.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να τη θυμάσαι καθώς προσπαθείς να βελτιώσεις τον εαυτό σου στο φλερτ αλλά και γενικά.

Η σωστή γλώσσα του σώματος στο φλερτ

Η διαδικασία του φλερτ και η δημιουργία μιας ποιοτικής πρώτης εντύπωσης αρχίζουν πριν καν μιλήσεις στην κοπέλα και εννοείται συνεχίζουν και καθώς τη φλερτάρεις.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να προσέξεις τα ακόλουθα:

Κεφάλι ψηλά, στήθος έξω

Η κορμοστασιά σου και το πως δείχνει το σώμα σου όσο στέκεσαι, φανερώνει σε μεγάλο βαθμό την άνεση και τη σιγουριά που νιώθεις στο χώρο που βρίσκεσαι.

Ως εκ τούτου λοιπόν, όταν η κοπέλα σε παρατηρήσει να στέκεσαι ευθυτενώς με το στήθος έξω και το κεφάλι ψηλά, είναι πολύ πιθανό να διαμορφώσει (σε συνδυασμό με άλλα μη λεκτικά σημάδια) μια ελκυστική εντύπωση για εσένα.

Έτσι μπορείς να εξάψεις το ενδιαφέρον της πριν καν την πλησιάσεις για να τη φλερτάρεις.

Περπάτημα αργό, όχι βιαστικό

Το πως πλησιάζεις την κοπέλα που σε ενδιαφέρει για να της μιλήσεις, μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στο αν θα σε δεχτεί με χαμόγελο και στο αν θα σε διώξει άμεσα.

Είναι σημαντικό λοιπόν να την πλησιάσεις με τρόπο που δείχνει σιγουριά και όχι πανικό.

Με περπάτημα αργό και σταθερό, όχι απότομο και βιαστικό. Ο τρόπος με τον οποίο κινείσαι πρέπει να δείχνει ηρεμία και αυτοέλεγχο.

Χέρια στο πλάι, όχι στο στήθος

Έχω κάνει πραγματικά «άπειρες» πρακτικές εξόδους με μαθητές μας για να φλερτάρουμε μαζί και να δώσω live feedback και συμβουλές.

Και αυτό που έχω παρατηρήσει στο θέμα της γλώσσας του σώματος είναι πως ο περισσότερος κόσμος δυσκολεύεται να ελέγξει τα χέρια του.

Είτε τα σταυρώνει μπροστά στο στήθος του καθώς φλερτάρει, είτε κάνει βιαστικές κινήσεις στην προσπάθεια του να δείξει πιο εκφραστικός.

Κινήσεις σαν και τις παραπάνω σου προσδίδουν μια νευρικότητα ή οποία δε σε βοηθάει να δείξεις cool τύπος και ελκυστικός.

Προσπάθησε λοιπόν να κρατήσεις τα χέρια σου χαλαρά στο πλάι καθώς την πλησιάζεις και καθώς της μιλάς.

Σίγουρα, το να μπορείς να κάνεις κάποιες χαλαρές χειρονομίες είναι καλό, καθώς ζωντανεύει το λόγο σου και σε κάνει πιο δυναμικό, αλλά αν νιώθεις κάπως αγχωμένος, καλύτερα να μη «βάλεις» τα χέρια σου στο παιχνίδι και να τα αφήσεις να κρέμονται ήρεμα στο πλάι.Η σωστή Γλώσσα του Σώματος στο Φλερτ

Χαμογέλα και κοίτα τη στα μάτια

Φαντάσου να σε πλησιάσει ένας τύπος με απόλυτα σοβαρό ύφος και ανέκφραστο πρόσωπο και να αρχίσει να σου μιλάει χωρίς να σε κοιτάει στα μάτια.

Τι εικόνα θα σχημάτιζες για εκείνον; Θα ήθελες να συνεχίσεις να μιλάς μαζί του ή μήπως θα προσπαθούσες να λήξεις άμεσα την κουβέντα;

Η γοητεία μας συχνά εξαρτάται απ’ το χαμόγελο μας και την οπτική επαφή που διατηρούμε με τους συνομιλητές μας.

Το καλό ντύσιμο και τα ωραία λόγια μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Ακόμα και άλλα στοιχεία της γλώσσας του σώματος δεν μπορούν να «σώσουν» την επιρροή που έχει το να δείχνεις ανέκφραστος και το να μη κοιτάς στα μάτια την κοπέλα.

Δυνατή φωνή

Το πιο σέξι όργανο στο ανδρικό σώμα δεν είναι αυτό που νομίζεις. Είναι οι φωνητικές σου χορδές. Η φωνή σου.

Η δυνατή, χρωματισμένη, μπάσα φωνή σου προσδίδει πολλούς πόντους δυναμικότητας και αρρενωπότητας χωρίς καν να κάνεις κάτι περισσότερο από το να μιλάς.

Φυσικά, ως ένα βαθμό, η φωνή που έχεις εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, κάποιοι απ’ τους όποιους δεν είναι στο χέρι σου. Κάποιοι άλλοι όμως είναι και αν θες να βγάλεις την πιο ελκυστική πλευρά σου προς τα έξω, οφείλεις να κάνεις ότι μπορείς για να αξιοποιήσεις αυτή την πλευρά της γλώσσας του σώματος.

Προσπάθησε να μιλάς δυνατά χωρίς όμως να φωνάζεις. Η χαμηλή σε ένταση φωνή δείχνει φόβο και αμηχανία.

Προσπάθησε να αναπνέεις απ’ το διάφραγμα, δηλαδή καθώς παίρνεις την ανάσα, ο αέρας να φτάνει στο διάφραγμα σου και να αρχίσει να φουσκώνει πρώτα η κοιλιά σου όχι τα πνευμόνια σου.

Οι διαφραγματικές αναπνοές θα σε βοηθήσουν να κάνεις τη φωνή σου ποιο βαθιά και δυνατή.

Ξεκίνα να αθλείσαι και φτιάξε τη διατροφή σου για να φτιάξεις το ορμονικό σου προφίλ. Περισσότερη τεστοστερόνη, πιο δυνατή και βαθιά φωνή.

Θες να μάθεις τα πάντα για το πως πλησιάζεις και ξεκινάς κουβέντα σε κάθε περιβάλλον; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!