Μην επιτρέπεις στην Απόρριψη να σε Πονάει - Men's Bible

Μην επιτρέπεις στην Απόρριψη να σε Πονάει

Μην επιτρέπεις στην Απόρριψη να σε πονάει

Η απόρριψη είναι ο μπαμπούλας του φλερτ. Αυτό που φοβόμαστε περισσότερο όταν βάζουμε τα δυνατά μας για να αρέσουμε στην κοπέλα που μας ενδιαφέρει.

Και είναι λογικό. Πρόκειται για κάποια που μας αρέσει, με την οποία μπορεί να είμαστε και ερωτευμένοι, και θέλουμε την αποδοχή της. Αλλά το ενδεχόμενο να μην την κερδίσουμε, μας γεμίζει με αγωνία και φόβο.

Μπορεί το σώμα να μην αποκτά πληγές, ο εγκέφαλος όμως αντιμετωπίζει τον ψυχικό πόνο σαν σωματικό τραύμα ενεργοποιώντας τους ίδιους νευρώνες και τα ίδια κέντρα στο νευρικό μας σύστημα.

Νιώθουμε μόνοι, ταπεινωμένοι, αδύναμοι και αποτυχημένοι. Και όσο περισσότερο μας ενδιαφέρει η αποδοχή απ’ το συγκεκριμένο άτομο, τόσο πιο έντονα νιώθουμε.

Η απόρριψη λοιπόν πονάει και αυτή είναι η πραγματικότητα. Το πραγματικό ερώτημα όμως είναι: Μπορείς να την αποφύγεις; Και αν μπορείς πρέπει να το κάνεις;Μην επιτρέπεις στην Απόρριψη να σε πονάει

Για να πετύχεις πραγματική πρόοδο πρέπει να παραμένεις ρεαλιστής

Πολλοί είναι αυτοί που ενεργούν με βασικό κίνητρο την αποφυγή της απόρριψης. Οι επιλογές και οι αποφάσεις που παίρνουν στοχεύουν στην ελαχιστοποίηση του ρίσκου και στην ασφάλεια.

Για να πετύχεις πραγματική πρόοδο πρέπει να παραμείνεις ρεαλιστής. Δεν είναι ρεαλιστικό να μη σε απορρίπτει κανείς. Δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένεις να μη νιώσεις πόνο.

Όταν κάθε σου επιλογή στοχεύει στην ασφάλεια, ουσιαστικά αυτό που πετυχαίνεις είναι να καθυστερείς την έκθεση σου σε εμπειρίες και βιώματα από τα οποία θα μάθεις και μέσω των οποίων θα βελτιωθείς.

Η θεωρία είναι καλή για να σου δώσει κάποιες κατευθύνσεις, αλλά δεν μπορεί να σε αλλάξει. Μονάχα οι πράξεις το πετυχαίνουν αυτό.

Αν λοιπόν θέλεις να βελτιώσεις τον τρόπο που φλερτάρεις, η απόρριψη είναι ο μεγαλύτερος σου σύμμαχος.

Αν πάλι είσαι ερωτευμένος με μια κοπέλα απ’ τον κοινωνικό σου κύκλο, η απόρριψη είναι πάλι σύμμαχος σου. Το γεγονός ότι είσαι ερωτευμένος μαζί της δε σημαίνει ότι εκείνη θα σε κάνει χαρούμενο.

Οι άνθρωποι που καταλήγουν μαζί ταιριάζουν σε κάποια πράγματα. Έχουν αντίστοιχο επίπεδο ωριμότητας και αυτοπεποίθησης, έχουν παρόμοιες αξίες, στόχους και επιθυμίες.

Μπορεί ο τρόπος με τον οποίο εκφράζονται και συμπεριφέρονται δυο σύντροφοι να είναι αρκετά διαφορετικός, αλλά αν εξετάσεις τις συμπεριφορές τους θα διαπιστώσεις πως τα κοινά είναι πολλά περισσότερα απ’ όσα φαίνονται με την πρώτη ματιά.

Η απόρριψη σε κάθε περίπτωση σε βοηθάει να βρεις αυτό που σε κάνει ευτυχισμένο.

Εσύ επιτρέπεις στην απόρριψη να σε πονέσει

Φαντάσου για λίγο το εξής: Σε πλησιάζει μια ηλικιωμένη κυρία γύρω στα 90, και σου λέει ότι δεν πρόκειται ποτέ να σε ερωτευτεί.

Πως θα νιώσεις εσύ εκείνη τη στιγμή; Θα πονέσεις; Θα πέσεις σε βαθιά θλίψη;

Το πιθανότερο είναι πως θα γελάσεις και θα θεωρήσεις το συμβάν ως ένα αστείο γεγονός.

Αυτό το μικρό νοητικό πείραμα αποκαλύπτει πως η απόρριψη καθ’ αυτή δεν πονάει.

Αν τον πόνο τον προκαλούσε το ίδιο το γεγονός τότε κάθε φορά που κάποιος μας απορρίπτει θα νιώθαμε το ίδιο ακριβώς συναίσθημα.

Πράγμα όμως που δε συμβαίνει. Και δε συμβαίνει γιατί στην πραγματικότητα αυτό που σε πληγώνει είναι η ερμηνεία που εσύ ο ίδιος δίνεις στην απόρριψη.

Η απόρριψη πονάει γιατί εσύ είσαι αυτός που το επιτρέπει. Και συχνά πονάει πολύ όταν επενδύεις αποκλειστικά στη γνώμη των άλλων.

Ο καλύτερος τρόπος λοιπόν να αντιμετωπίσεις τον πόνο της απόρριψης δεν είναι να την αποφύγεις, αλλά να κάνεις πράγματα που ενισχύουν την αυτοεκτίμηση σου.

Η βελτίωση στο φλερτ δεν έχει να κάνει μονάχα με το πως αντιμετωπίζουμε τους άλλους, αλλά και με το πως αντιμετωπίζουμε τη ζωή μας. Για να μην επιτρέπεις στην απόρριψη να σε πονάει χρειάζεται να δεις τον εαυτό σου σαν ένα ακατέργαστο διαμάντι που χρειάζεται λίγη ακόμα επεξεργασία μέχρι να λάμψει η αξία του.

Η επεξεργασία αυτή παίρνει διάφορες μορφές. Από την βελτίωση του στιλ και τις εικόνας σου, ως τον εμπλουτισμό των εμπειριών σου.

Εσύ είσαι ο αρχιτέκτονας της αλλαγής σου. Χτίσε τον εαυτό σου και την προσωπικότητα σου και θα διαπιστώσεις πως όσο περισσότερο δυναμώνεις και εμπλουτίζεις τις εμπειρίες σου, τόσο λιγότερο σε πονάει η απόρριψη.

Θες να βελτιώσεις τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!