Πρώτα απ’ όλα μάθε να Αγαπάς τον Εαυτό σου - Men's Bible

Πρώτα απ’ όλα μάθε να Αγαπάς τον Εαυτό σου

Πρώτα απ’ όλα μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου

Το να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου και να τον αποδέχεσαι αποτελεί βασικό θεμέλιο του να φλερτάρεις αποτελεσματικά και να διατηρείς μια ποιοτική σχέση. Η συναισθηματική δύναμη του άνδρα ελκύει έντονα μια γυναίκα, ενώ αντίθετα η συναισθηματική αδυναμία την απωθεί.

Αν λοιπόν δεν αγαπάς τον εαυτό σου, αυτή η έλλειψη αυτοεκτίμησης θα βγαίνει πάντα προς τα έξω όσο και αν προσπαθείς να την κρύψεις. Η γλώσσα του σώματος σου, η αύρα σου, η συμπεριφορά σου, ο τρόπος που συζητάς και οι πράξεις σου θα σε προδίδουν.

Το ποιος είσαι από μέσα πάντα θα βγαίνει προς τα έξω. Δεν μπορείς να το κρύψεις.Πρώτα απ’ όλα μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου

Όσο δυνατότερος είσαι συναισθηματικά, τόσο ελκυστικότερο σε βλέπει μια γυναίκα. Για αυτό το λόγο πρέπει να αποδεχθείς τις ατέλειες σου και να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου. Είναι ο μοναδικός και σιγουρότερος τρόπος να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου και το θάρρος σου στις διάφορες κοινωνικές περιστάσεις.

Πώς όμως μπορείς να το καταφέρεις;

12 τρόποι να αγαπήσεις περισσότερο τον εαυτό σου

Το να αποδεχτείς και να αγαπήσεις τον εαυτό σου είναι στην πραγματικότητα κάτι που μπορείς να πετύχεις και τώρα, αυτή τη στιγμή.

Αρκεί να κάνεις όσα περισσότερα μπορείς από τα ακόλουθα, όσο συντομότερα γίνεται:

#1 Κατάλαβε πως δεν υπάρχει τέλειος άνθρωπος. Όλοι έχουμε σημεία στα οποία χρειαζόμαστε βελτίωση. Δε σημαίνει πως έχεις αποτύχει αν χρειάζεται να βελτιωθείς κάπου. Η ανάγκη για βελτίωση είναι κάτι φυσιολογικό και φυσικό και δείχνει ότι έχεις δυνατότητες και προοπτική για κάτι καλύτερο.

#2 Αποδέξου το ποιος είσαι αυτή τη στιγμή, με τα ελαττώματα και τις αδυναμίες σου. Αποδέξου τον εαυτό σου ως αρκετά καλό για να είναι αποδεκτός από τους άλλους.

#3 Επικεντρώσου στα δυνατά σου σημεία και στα καλά σου χαρακτηριστικά, ως λόγους για τους οποίους αγαπάς τον εαυτό σου.

#4 Νιώσε αισιοδοξία και ενθουσιασμό για την προσπάθεια βελτίωσης του εαυτού σου αντί να νιώθεις πως είναι πολύ δύσκολο ή ότι ποτέ δε θα είσαι αρκετός ότι και αν κάνεις.

#5 Συγχώρεσε στον εαυτό σου τα λάθη του παρελθόντος.

#6 Ξεκαθάρισε στο μυαλό σου τον σκοπό σου στη ζωή και ακολούθησε αυτό το σκοπό με αμείωτη αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση.

#7 Σταμάτα να συγκρίνεις την πρόοδο σου με την πρόοδο των άλλων. Ο καθένας δίνει τη δική του ανεξάρτητη μάχη, η οποία επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες.

#8 Νιώσε ευγνωμοσύνη για οτιδήποτε έχεις πετύχει και νιώσε ενθουσιασμό για οτιδήποτε θες να πετύχεις στο μέλλον.

#9 Κάνε πράγματα που σε κάνουν να γελάς και να διασκεδάζεις. Μοιράσου αυτή τη χαρά με τους άλλους γύρω σου, κάνε τους να νιώθουν καλά όταν είναι κοντά σου.

#10 Επίτρεψε στον εαυτό σου να είναι αυθεντικός και ευάλωτος και επίτρεψε στους άλλους να είναι αυθεντικοί και ευάλωτοι κοντά σου.

#11 Σταμάτα να προσπαθείς να ευχαριστήσεις τους πάντες.

#12 Κατάλαβε πως αν δεν μπορείς να αγαπήσεις πραγματικά τον εαυτό σου θα δυσκολευτείς να αγαπήσεις πραγματικά μια γυναίκα, τους φίλους και την οικογένεια σου. Χρειάζεται πρώτα να αγαπάς πραγματικά τον εαυτό σου πριν αγαπήσεις πραγματικά τους άλλους.

Όπως αντιλαμβάνεσαι από την παραπάνω λίστα, το να αγαπάς τον εαυτό σου είναι πολλά περισσότερα από το να σκέφτεσαι πως είσαι αρκετός. Και όσο περισσότερο τον αποδέχεσαι τόσο πιο εύκολο θα είναι να εκτιμάς και τους άλλους χωρίς να φοβάσαι μήπως το αίσθημα δεν είναι αμοιβαίο. Γιατί πολύ απλά γίνεσαι περισσότερο ελκυστικός, χαρισματικός και ενδιαφέρων.

Θυμήσου για λίγο τους ανθρώπους που συνάντησες στη ζωή σου, που είχαν μπόλικη αυτοπεποίθηση και σιγουριά στον εαυτό τους και που ήταν ευχάριστοι με τους άλλους. Σίγουρα και εσύ αλλά και οι υπόλοιποι θα νιώσατε να σας μαγνητίζουν και θα θέλατε να είστε κοντά τους.

Μπορείς κι εσύ να είσαι ένας τέτοιος τύπος. Δε χρειάζεται να είσαι ωραίος, πλούσιος και να έχεις το τέλειο σώμα. Είναι πολύ πιο απλό απ’ όσο νομίζεις.

Ωστόσο αν δίνεις μεγάλη βάση στο τι αναπαράγεται στα social media και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τότε είναι λογικό να είσαι δύσπιστος.

Συνεχώς βομβαρδίζεσαι από εικόνες και στίχους που επιβραβεύουν ένα ρηχό και επιφανειακό τρόπο ζωής. Και η εντύπωση που σχηματίζεται στο μυαλό σου είναι πως αυτό που έχει πραγματικά σημασία είναι η εμφάνιση ενός άνδρα, το πόσα λεφτά βγάζει, πόσο ψηλός είναι και πάει λέγοντας.

Το μήνυμα που σου περνάνε είναι πως πρέπει να είσαι πάντα τέλειος, διαφορετικά κρίμα αλλά δεν είσαι αρκετός για μια γυναίκα ή για την πλειοψηφία της κοινωνίας.

Στην πραγματικότητα όμως οι περισσότερες γυναίκες δίνουν μικρότερη έμφαση στην εξωτερική εμφάνιση και περισσότερο στην προσωπικότητα του άνδρα. Και αν πραγματικά ποθείς να είσαι χαρούμενος και να έχεις τις επιτυχίες σου με το άλλο φύλο, τότε πρέπει να αφήσεις πίσω αυτές της λανθασμένες εντυπώσεις και να αποδεχτείς το πως πραγματικά λειτουργεί η έλξη και η επιθυμία ανάμεσα στα δύο φύλα.

Θες να μάθεις πως πραγματικά ελκύεις μια γυναίκα; Δες εδώ

Το να αγαπάς τον εαυτό σου σημαίνει περισσότερη αυτοπεποίθηση

Στις γυναίκες αρέσουν οι άνδρες που αποπνέουν σιγουριά, θάρρος, αποφασιστικότητα και δυναμικότητα ενώ παράλληλα η ανασφάλεια, η αμφιβολία και η παθητικότητα στον άνδρα τις απωθούν.

 

Το να αγαπάς τον εαυτό σου είναι λοιπόν πολύ σημαντικό όταν προσεγγίζεις μια γυναίκα για πρώτη φορά, όταν βγαίνεις ραντεβού μαζί της ακόμα και όταν είστε σε σχέση.

Αν εσύ νιώθεις πως δεν είσαι αρκετός είτε θα γευτείς την απόρριψη άμεσα, είτε θα τη γευτείς αργότερα όταν η γυναίκα θα τερματίσει τη σχέση σας.

Είναι καλύτερα λοιπόν να θεραπεύσεις άμεσα αυτή τη πληγή και να αρχίσει να αγαπάς τον εαυτό σου.Πρώτα απ’ όλα μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου

Αν πιστεύεις πως σε κάποια σημεία χρειάζεσαι βελτίωση όπως είναι πχ οι επικοινωνιακές σου δεξιότητες, τότε δούλεψε τα. Ωστόσο καθώς το κάνεις αυτό σιγουρέψου ότι διαχωρίζεις στο μυαλό σου τη βελτίωση σε συγκεκριμένους τομείς με το να κάνεις κάτι για να νιώσεις αρκετός.

Ότι και αν κάνεις σιγουρέψου πως αγαπάς και αποδέχεσαι τον εαυτό σου όπως είναι τώρα.

Ο καθένας έχει το δικό του προσωπικό ταξίδι να κάνει. Έτσι κι εσύ έχεις να κάνεις το δικό σου. Κάποιοι θα σου συμπαρασταθούν, άλλοι θα προσπαθήσουν να σε ρίξουν για να νιώσουν εκείνοι καλύτερα.

Μην αφήσεις τον θόρυβο των άλλων να σε παρασύρει και να σε ρίξει. Γιατί εκείνοι που προσπαθούν να σε υποβαθμίσουν για να νιώσουν καλύτερα δεν έχουν μάθει πως να αγαπάνε τον εαυτό τους αρκετά για να αποδέχονται και να αγαπούν και τους άλλους.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!