Μοναξιά μέσα στη Σχέση: Τι να κάνω; - Men's Bible

Μοναξιά μέσα στη Σχέση: Τι να κάνω;

Μοναξιά μέσα στη Σχέση: Τι να κάνω;

Ένα από τα δύσκολα των σχέσεων είναι ότι κρατάνε πολύ. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται επένδυση σε χρόνο και ενέργεια για να αποδώσουν, όπως και οτιδήποτε άλλο καλό σε αυτή τη ζωή. Διαφορετικά είναι πολύ πιθανό να νιώθεις μοναξιά μέσα στη σχέση.

Όλοι θέλουμε να έχουμε σχέση. Δεν έχω γνωρίσει, μέχρι στιγμής, κανέναν που να μην θέλει να έχει σχέση αν και έχω γνωρίσει αρκετούς που δεν θέλουν να παντρευτούν. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί οι περισσότεροι δεν θέλουν να ρισκάρουν έναν γάμο που δεν θα πετύχει. Βέβαια, για να πετύχει ένας γάμος, πρέπει να βάλεις προσπάθεια, υπομονή και όρεξη αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

Οι σχέσεις είναι δύσκολες, το καταλαβαίνω. Θέλουν επικοινωνία και συνεννόηση και εκεί είναι που ο περισσότερος κόσμος αντιμετωπίζει θέματα. Ένα από τα μεγαλύτερα θέματα είναι το γεγονός ότι καταλήγουμε σε σχέσεις που ενώ έχουμε σύντροφο, αισθανόμαστε μοναξιά. Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό και πως μπορούμε να δούμε τα σημάδια;

Πότε ξεκινάει η Μοναξιά μέσα στη σχέση;

Υπάρχει ένα σημείο στην σχέση που αρχίζει η «κατηφόρα». Οι περισσότεροι δυσκολευόμαστε να το αναγνωρίσουμε αλλά είναι ξεκάθαρο και ευδιάκριτο.

Όσο η σχέση είναι φρέσκια, έχουμε όρεξη, κάνουμε πράγματα μαζί και δεχόμαστε με σχετική άνεση την όποια ιδιοτροπία της κοπέλας μας. Όσο περνάει ο καιρός όμως, αυτό αρχίζει να γίνεται όλο και πιο δύσκολο. Αυτό είναι λογικό κι αναμενόμενο.

Αν ο τρόπος λειτουργίας σου είναι ίδιος με τον δικό της, τότε δεν θα δυσκολευτείς πολύ. Αν όμως λειτουργείτε εντελώς διαφορετικά, αυτό θα αρχίσει να έχει αντίκτυπο στην σχέση σας.

Για πόσο καιρό θα αντέξεις να βάζεις επιπλέον ενέργεια για να καταλάβεις τι θέλει να σου πει; Και για πόσο καιρό θα αντέξεις μία συμπεριφορά που είναι εντελώς ξένη στην δική σου;

Σε αυτό το στάδιο, είναι καλό να κάνεις μία συζήτηση με την κοπέλα σου και με ηρεμία να της εξηγήσεις τι είναι αυτό που σε δυσκολεύει. Χρειάζεται να το κάνεις με ήρεμο τρόπο για να την βοηθήσεις να το καταλάβει και όχι να μπει σε άμυνα. Σε αυτό το σημείο της σχέσης, θα κριθούν πολλά.

Θες να σταματήσεις να νιώθεις μοναξιά και να κάνεις τη σχέση σου όπως ήταν όταν ξεκινήσατε; Δες εδώ

Τι γίνεται αν δεν πετύχει η συζήτηση;

Έκανες ξεκάθαρο το τι σε ενοχλεί και βλέπεις ότι η συμπεριφορά της δεν αλλάζει. Εδώ αρχίζει ο εκνευρισμός και σκέψεις όπως «Δεν δίνει δεκάρα» και «Δεν την νοιάζει τι θέλω εγώ». Θα έλεγα ότι είναι αναμενόμενο να σκεφτείς έτσι.

Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακιά ή αδιάφορη. Μπορεί απλά να είναι ο τρόπος λειτουργίας που έχει μάθει και να μην μπορεί ή να μην θέλει να αλλάξει. Εκεί το μονοπάτι θα αρχίσει να χωρίζει σιγά σιγά. Σίγουρα θα κάνεις κι άλλη προσπάθεια να το εξηγήσεις και ίσως και να βρεις ξανά τοίχο. Σε αυτό το σημείο είναι που θα αρχίσεις να αισθάνεσαι μοναξιά και ότι δεν σε καταλαβαίνει.

Αυτό ενισχύεται συνήθως και από το γεγονός ότι έχεις τελείως διαφορετικό τρόπο ζωής από την κοπέλα σου. Εσύ προτιμάς βόλτες για καφέ και εκδρομές, ενώ εκείνη μπαράκια και κλαμπάκια. Εσύ θες καλοκαίρι και βουτιές στη θάλασσα και εκείνη χειμώνα και βουνό. Ίσως δουλεύετε διαφορετικές ώρες ή διαφορετικές ημέρες. Αν έχετε φτάσει στο σημείο να μην βλεπόσαστε γιατί ο ένας δουλεύει το Σαββατοκύριακο και ο άλλος κάθεται, τότε είναι λογικό να αισθάνεσαι μόνος σου.Μοναξιά μέσα στη Σχέση: Τι να κάνω;

Αδιαφορία

Έτσι ξεκινάει η παραίτηση και η αδιαφορία. Αρχίζεις σιγά σιγά να μην ενδιαφέρεσαι για το τι κάνει η κοπέλα σου, βγαίνετε με ξεχωριστές παρέες, ίσως φτάσετε στο σημείο να πάτε και διακοπές χώρια. Βρίσκεστε ελάχιστα και πλέον δεν ενημερώνετε ο ένας τον άλλο για το τι κάνετε.

Αν συγκατοικείτε, τότε το θέμα θα είναι ακόμα πιο έντονο γιατί θα αισθάνεσαι ότι ζεις στο ίδιο σπίτι με έναν σχετικά αδιάφορο άνθρωπο. Φαντάζομαι καταλαβαίνει ότι αυτό θα έχει ήδη επηρεάσει και την ερωτική σας ζωή, αν είναι κοινή φυσικά. Γιατί να θες να κάνεις σεξ με κάποια που δεν σε καταλαβαίνει και δεν μπορείς να συνεννοηθείς μαζί της;

Σε αυτό το σημείο είναι επιτακτική ανάγκη να συζητήσεις. Να επικοινωνήσεις το πρόβλημα και να κάνετε από κοινού προσπάθεια να το λύσετε. Αν μπορεί να βρεθεί μία λύση, καλό θα είναι να προσπαθήσετε και να θέλετε και οι δύο. Εναλλακτικά, είναι προτιμότερο να το λήξετε και να τραβήξει ο καθένας τον δρόμο του.

Η μοναξιά μέσα στην σχέση είναι μεγάλο θέμα και πάρα πολύς κόσμος το βιώνει. Αν δεν θέλεις να είσαι ένας από αυτούς, φρόντισε να κάνεις κάτι για αυτό.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!