Μπορείς να είσαι και Επιτυχημένος και Ευτυχισμένος - Men's Bible

Μπορείς να είσαι και Επιτυχημένος και Ευτυχισμένος

Μπορείς να είσαι και Επιτυχημένος και Ευτυχισμένος, Χωρίς σχέση και Ευτυχισμένος; Γίνεται!

Πρόσφατα, παρακολουθώντας μία πρωινή εκπομπή του Σαββατοκύριακου, που αφορούσε την αυτοβελτίωση και την ευτυχία, έπεσα σε έναν «ειδικό» που είχε μία περίεργη άποψη για την επιτυχία. Η δήλωση που έκανε και που με προβλημάτισε ήταν ότι ο άνθρωπος που είναι ιδιαίτερα επιτυχημένος δεν είναι ευτυχισμένος.

Αυτή η δήλωση με προβλημάτισε ιδιαίτερα. Σκέφτηκα, «Μα καλά, εγώ τι κάνω τότε; Γιατί θέλω να γίνω τόσο πολύ επιτυχημένος και ταυτόχρονα χαίρομαι όταν το κάνω;»

Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, φυσικά κι έχω περάσει στιγμές που ήμουν πεσμένος και ακόμα έχω τέτοιες στιγμές. Ειδικά σε ότι αφορά το φλερτ, που όπως ίσως έχεις δει κι εσύ, έχει αρκετή πίεση και απόρριψη, μπορεί να υπάρξουν πολλές στιγμές που μπορείς να αισθανθείς άσχημα.

Ωστόσο, αυτό δεν με σταμάτησε ποτέ, ούτε με έκανε να αμφιβάλω για τις δυνατότητές μου ή την προοπτική μου.

Αντιθέτως με έκανε να πεισμώνω περισσότερο και να θέλω να βελτιωθώ, ακριβώς για να μην αισθάνομαι άσχημα με την αποτυχία ή την απόρριψη και φυσικά να τις μειώσω και τις δύο όσο περισσότερο γίνεται.

Ευτυχία εναντίων φόβου

Προσπαθώντας να το καταλάβω καλύτερα, μου ήρθαν στο μυαλό άνθρωποι, που έχω γνωρίσει στο παρελθόν, και που ασχολούνται με το φλερτ με μία μανία που είναι ακατανόητη. Κάνοντας μία σύγκριση στο πως λειτουργούν και το πώς λειτουργώ, συνειδητοποίησα κάτι πολύ σημαντικό.

Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο να έχεις για κίνητρο την χαρά και την ικανοποίηση και στο να έχεις για κίνητρο τον φόβο. Οι περισσότεροι από τους πολύ επιτυχημένους ανθρώπους δεν έχουν ως κίνητρο την ικανοποίηση τους αλλά τον φόβο της αποτυχίας. Λογικό λοιπόν να αισθάνονται άσχημα όσο κι αν έχουν επιτύχει στη ζωή τους.

Αν το καλοσκεφτείς, για πιο λόγο θέλεις να φλερτάρεις; Και δεν αναφέρομαι στις κλασσικές δικαιολογίες όπως, θέλω περισσότερες γυναίκες στη ζωή μου ή θέλω να κοινωνικοποιηθώ και να αναπτύξω τις κοινωνικές δεξιότητες μου.

Αν πάμε λίγο πιο βαθιά, μήπως θέλεις να φλερτάρεις γιατί φοβάσαι ότι θα μείνεις μόνος σου; Ή μήπως αναζητάς την επιβεβαίωση μέσα από το φλερτ;

Θετικό κίνητρο

Είναι πολύ πιο παραγωγικό να έχεις ένα θετικό κίνητρο και να κινείσαι προς κάτι που θέλεις παρά να προσπαθείς να απομακρυνθείς από τον φόβο σου. Η πρώτη στρατηγική θα σου επιτρέψει να μετατρέψεις τα θετικά σου συναισθήματα σε κίνητρο και ενέργεια που θα σε ωθήσουν μπροστά, προς αυτό που θέλεις να πετύχεις. Αυτό μπορεί να είναι ο ενθουσιασμός, η χαρά, η αποφασιστικότητα και η σιγουριά σου.

Πιστεύω μπορείς να νοιώσεις πόσο θετικότερη ενέργεια έχουν αυτά τα συναισθήματα όταν τα συγκρίνεις με τον φόβο, την αβεβαιότητα, την αποτυχία και την αμηχανία.Λέξεις και Συναισθήματα: Γιατί το πώς Διατυπώνεις τις Σκέψεις σου έχει Σημασία, Μπορείς να είσαι και Επιτυχημένος και Ευτυχισμένος

Τα 5 βήματα για να γίνεις και επιτυχημένος και ευτυχησμένος

Υπάρχουν πέντε βήματα που μπορούν να σε οδηγήσουν στην επιτυχία, ενώ θα είσαι και ευτυχισμένος ταυτόχρονα.

1 Γνώριζε από την αρχή τι είναι αυτό που θέλεις να πετύχεις, έτσι ώστε να μην κάνεις άσκοπες κινήσεις. Όσο πιο συγκεκριμένος γίνεις, τόσο το καλύτερο. Το μυαλό σου χρειάζεται όσο περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να του δώσεις για να κάνει το όραμά σου ρεαλιστικό και πραγματικό.

2 Να είσαι έτοιμος να δράσεις και να έχεις όρεξη να το κάνεις. Κάνε κάθε μέρα κάτι που θα σε φέρει πιο κοντά προς τον στόχο σου. ολοκληρώνοντας το, επιβράβευσε τον εαυτό σου – έστω και με κάτι μικρό, για να βιώνεις καθημερινά την επιτυχία. Αυτό θα εκπαιδεύσει το μυαλό σου και θα σου φέρει μικρότερη αντίσταση.

3 Παρατήρησε το περιβάλλον γύρω σου. Όσο κάνεις προσωπικές αλλαγές, θα παρατηρήσεις μικρές αλλαγές και στο πως σε αντιμετωπίζουν οι γύρω σου. Θα παρατηρήσεις μικρές συμπτώσεις που θα σε βοηθούν να φτάσεις στον στόχο σου και θα δεις ότι τελικά δεν είναι και τόσο πολύ συμπτώσεις.

4 Να είσαι ευέλικτος στο πως προσεγγίζεις τις δραστηριότητές σου. Aν δοκιμάζεις κάτι που δεν λειτουργεί, κινήσου γύρω του. Άλλαξέ το, πέτα το, προσάρμοσε το και κάνε το κάτι διαφορετικό που θα είναι παραγωγικό για εσένα. Να θυμάσαι ότι αν εξακολουθήσεις να κάνεις αυτά που έκανες, τότε θα εξακολουθήσεις να έχεις τα ίδια αποτελέσματα με πριν.

5 Λειτούργησε με την φυσιολογία και την ψυχολογία του ήδη επιτυχημένου. Κράτα το σώμα σου και το μυαλό σου υγιή, προσφέροντάς τους αυτά που χρειάζονται για να αναπτυχθούν. Άλλαξε τις περιοριστικές σου πεποιθήσεις σε άλλες πιο παραγωγικές. Σταμάτα μη παραγωγικές συμπεριφορές και υιοθέτησε άλλες που θα σε πάνε μπροστά.

Η ευτυχία και η επιτυχία μπορούν να συμβαδίσουν αρκεί να έχεις την όρεξη να κάνεις τις απαραίτητες αλλαγές. Εμείς, θα είμαστε στο πλευρό σου, όποτε μας χρειαστείς.

Θες να γίνεις επιτυχημένος στο φλερτ; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!