«Τι κάνω λάθος;»: Όταν η κοπέλα που φλερτάρεις χάνει το Ενδιαφέρον της - Men's Bible

«Τι κάνω λάθος;»: Όταν η κοπέλα που φλερτάρεις χάνει το Ενδιαφέρον της

«Τι κάνω λάθος;»: Όταν η κοπέλα που φλερτάρεις χάνει το Ενδιαφέρον της, Πως να σταματήσεις τις Βαρετές Ερωτήσεις στο Φλερτ, 5 Λάθη στη Συζήτηση που σε κάνουν να φαίνεσαι Βαρετός

Καθώς αποκτάς μεγαλύτερη εμπειρία στην κοινωνικοποίηση και στο φλερτ, αρχίζεις να διακρίνεις με μεγαλύτερη ευκολία τις αλλαγές στη μη λεκτική επικοινωνία των γυναικών με τις οποίες φλερτάρεις. Και έτσι καταλαβαίνεις πως ενώ με κάποιες κοπέλες ξεκινάς με τις καλύτερες προοπτικές, στην πορεία κάτι χαλάει. Κάτι συμβαίνει και η κοπέλα που φλερτάρεις χάνει το ενδιαφέρον της.

Όταν ξεκινάτε τη συζήτηση δείχνουν ενθουσιασμένες και αυτό ζωγραφίζεται στο πρόσωπο τους και στις κινήσεις τους.

Σου χαμογελούν αυθεντικά, έχουν στραμμένο το σώμα τους στο δικό σου, γελούν με τα αστεία σου, μπορεί επίσης να σε αγγίζουν ελαφρώς και να σου κάνουν αρκετές ερωτήσεις σχετικά με τη ζωή σου, τη δουλειά σου και γενικά τα βιώματα σου.

Στην πορεία όμως διαπιστώνεις πως τα σημάδια αυτά ελαττώνονται, και το ίδιο συμβαίνει και με το ενδιαφέρον της κοπέλας.

Και κάπου εκεί αναρωτιέσαι «Γιατί χάνει το ενδιαφέρον της; Τι κάνω λάθος;»

Η «προετοιμασία» δεν αρκεί

Οι άνδρες, όταν είμαστε άπειροι, τείνουμε να αντιμετωπίζουμε το φλερτ ως ένα πρόβλημα που χρειάζεται συγκεκριμένες λογικές λύσεις.

Κάτσε πιο στητός, μίλα δυνατά, φόρα αυτού του τύπου τα ρούχα, πες αυτές τις ατάκες κλπ. Σαν να έχουμε μια λίστα συμπεριφορών που πρέπει να πραγματοποιήσουμε. Και όντως αν δεν είσαι έμπειρος στην επικοινωνία και στο φλερτ, ένας τέτοιος μπούσουλας είναι αρκετά βοηθητικός. Όμως δεν είναι αρκετός.

Το να σταθείς με ίσια κορμοστασιά δεν είναι το ίδιο με το να νιώθεις αυτοπεποίθηση και το να έχεις προετοιμάσει το διάλογο και συγκεκριμένες ατάκες δεν είναι το ίδιο με το να έχεις καλές επικοινωνιακές δεξιότητες.

Η προετοιμασία στο τί θα πεις και στο πώς θα παρουσιάσεις τον εαυτό σου σε βοηθούν να κάνεις την αρχή και να ξεκινήσεις να μιλάς μαζί της κάνοντας μια όμορφη εντύπωση, αλλά δεν αρκούν για να φτάσεις στο τέρμα.

Υπάρχει ένα όριο στο πόσο προετοιμασμένος μπορείς να είσαι. Δεν μπορείς να προβλέψεις σίγουρα το πως θα κυλήσει η κουβέντα μετά τα πρώτα δευτερόλεπτα, πόσο μάλλον να καταλάβεις πως θα εξελιχθεί ολόκληρη η συζήτηση που θα έχεις μαζί της.

Θα «ξεμείνεις» από έτοιμο υλικό, θα αναγκαστείς να φύγεις από το πλάνο σου και θα πρέπει να επικοινωνήσεις με φυσικότητα μαζί της με βάση την πραγματική σου προσωπικότητα και τον αυθεντικό εαυτό σου.

Γι’ αυτό και ενώ η προετοιμασία στο φλερτ λειτουργεί καλά αν τη δεις ως βοηθητική ρόδα οι οποία σε βοηθά να κάνεις τα πρώτα σου βήματα αν είσαι κοινωνικά αγχώδης, δύσκολα ωστόσο θα σε βοηθήσει αν στηρίζεσαι μονάχα σε αυτή.

Επίσης, οι περισσότερες γυναίκες είναι καλές στην επικοινωνία. Αυτό σημαίνει ότι ξέρουν να διαβάζουν καλά τη μη λεκτική επικοινωνία και μπορούν να καταλάβουν αν κάποιος προσποιείται και αν νιώθει άγχος, στρες, νευρικότητα κλπ.

Είναι πολύ σημαντικότερο να δείξεις αυθεντικός παρά να ξεκινήσεις δίνοντας διαφορετική εικόνα και στην πορεία να αποκαλυφθεί πως αυτό ήταν μια παράσταση.Σπάσε το μοτίβο: Πώς να ξανακερδίσεις το ενδιαφέρον της, όταν το χάνεις, «Τι κάνω λάθος;»: Όταν η κοπέλα που φλερτάρεις χάνει το Ενδιαφέρον της

Μήπως δε χάνει το ενδιαφέρον της;

Σε γενικές γραμμές, όταν μια γυναίκα χάνει το ενδιαφέρον της, αυτό σημαίνει ότι αρχίζει να βλέπει τον άνδρα λιγότερο ελκυστικό σε σχέση με πριν. Η εικόνα που έχει για αυτόν αυτή τη στιγμή είναι διαφορετική από την πρώτη εντύπωση που σχημάτισε για εκείνον.

Ωστόσο, πριν προχωρήσεις σε βιαστικά συμπεράσματα και αποφανθείς ότι η κοπέλα που φλερτάρεις χάνει το ενδιαφέρον της, πρέπει πρώτα να αναρωτηθείς αν έχεις δίκιο.

Δείχνει όντως λιγότερο ενδιαφέρον για εσένα απ’ ότι πρωτύτερα; Ή μήπως έτσι νομίζεις;

Κάτι που συμβαίνει σε αρκετούς και κυρίως σε άνδρες με έντονο κοινωνικό άγχος, είναι πως έχουν μεγάλη ευαισθησία στα μη λεκτικά σημάδια που στέλνει ο περίγυρος τους. (Μάλιστα αυτή η ευαισθησία στις εκφράσεις και στις κινήσεις των άλλων συνεισφέρει στο κοινωνικό τους άγχος.).

Βλέπουν εύκολα την παραμικρή αλλαγή στην έκφραση της κοπέλας, στις κινήσεις του σώματος της, στη συμπεριφορά της και μεγεθύνουν τη σημασία της αλλαγής αυτής φιλτράροντας τα πάντα μέσα από ένα εγωκεντρικό φίλτρο.

Με λίγα λόγια θεωρούν πως κάθε αλλαγή στη συμπεριφορά της κοπέλας συνδέεται με το ενδιαφέρον της για εκείνους και πως για αυτή την αλλαγή οι ίδιοι είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι.

Η κοπέλα με την οποία μιλούν σταυρώνει τα χέρια της παίρνοντας μια κλειστή στάση σώματος γιατί κρυώνει;

Σταμάτησε για λίγο να χαμογελάει και κοίταξε αλλού επειδή της ήρθε μια άσχημη ανάμνηση στο μυαλό;

Αμέσως θεωρούν ότι χάνει το ενδιαφέρον της επειδή έκαναν κάτι λάθος. Όμως δεν είναι έτσι.

Πολλές φορές αυτό το καμπανάκι που χτυπάει μέσα σου και σου λέει πως η κοπέλα χάνει το ενδιαφέρον της είναι λανθασμένος συναγερμός.

Συνήθως κάτι τέτοιο συμβαίνει γιατί είσαι υπερβολικά προσηλωμένος στα σημάδια που δείχνουν αποδοχή και εξαρτάσαι από αυτά για να νιώσεις επιτυχία.

Δεν είναι πάντα έτσι όμως. Γι’ αυτό και τα μη λεκτικά σημάδια δεν τα ερμηνεύουμε μόνα τους αλλά σε ομάδες. Ένα σημάδι από μόνο του δε λέει και πολλά, αν όμως έχεις μπροστά σου τρία – τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι ελαττώνεται το ενδιαφέρον της, τότε μπορείς να βγάλεις ένα ασφαλές συμπέρασμα.

Οκ χάνει το ενδιαφέρον της. Πως το αντιμετωπίζεις.

Ωραία, εξέτασες προσεκτικά την κατάσταση, είδες τα σημάδια που εκπέμπει η κοπέλα, και κατέληξες στο συμπέρασμα πως κάπου κάτι έγινε και η φάση χάλασε. Τι κάνεις από εδώ και πέρα;

Πως ανακτάς το ενδιαφέρον της;

Προφανώς τα πράγματα δεν είναι απλά και ούτε υπάρχει μια λύση για κάθε περίπτωση.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις αν διαπιστώσεις ότι χάνεις το ενδιαφέρον της κοπέλας, είναι να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου. Αν πανικοβληθείς και δείξεις νευρικότητα τότε κάνεις τα πράγματα χειρότερα.

Από εκεί και πέρα χρειάζεται να κάνεις ένα βήμα πίσω και με διορατικό μάτι να εξετάσεις τι έχει προηγηθεί. Από ποιο σημείο και μετά η κοπέλα άρχισε να χάνει το ενδιαφέρον της; Έκανες κάτι συγκεκριμένο; Είπες μήπως κάτι που την πείραξε;

Πριν αναλάβεις διορθωτική δράση κατάλαβε τι πρέπει να διορθώσεις

Συνήθως στις περισσότερες περιπτώσεις έχει συμβεί κάτι από τα παρακάτω:

-Είπες ή έκανες κάτι που ενόχλησε την κοπέλα.

-Έδωσες υπερβολική έμφαση σε ατάκες, αστεία, πειράγματα κλπ, με αποτέλεσμα αυτά κάποια στιγμή να κούρασαν και η κουβέντα να μην εξελίχθηκε ποτέ σε φυσιολογική και ομαλή γνωριμία.

-Ξεκίνησες με καλές εντυπώσεις, αλλά η κουβέντα έγινε υπερβολικά προβλέψιμη, κλισέ και βαρετή.

-Δεν κλιμακώνεις. Έχετε βγει μερικά ραντεβού, αλλά όλα είναι πάνω κάτω μια απ’ τα ίδια, χωρίς εσύ να τολμάς κάποια κίνηση, να τη φιλήσεις κλπ.

-Σε κάθε περίπτωση, αφού εντοπίσεις που ακριβώς χάλασε το γλυκό, αυτό που θες είναι μέσα από τη συμπεριφορά σου να της δείξεις πως κάνει λάθος.

Αν πχ, είχες κουράσει με πολλές ατάκες και πειράγματα, ώρα να της ανοιχτείς και να κάνεις μια κουβέντα μαζί της που ενισχύει τη σύνδεση και την οικειότητα μεταξύ σας.

Αν πάλι έχασε το ενδιαφέρον της γιατί η κουβέντα που κάνατε ήταν προβλέψιμη και βαρετή, πασπάλισε το λόγο σου με περισσότερα πειράγματα και προσωπικές ιστορίες που αυξάνουν την περιέργεια και το ενδιαφέρον της για εσένα.

Σε κάθε περίπτωση το να χάσει το ενδιαφέρον της η κοπέλα με την οποία φλερτάρεις, δεν είναι και η συντέλεια του κόσμου και στις περισσότερες περιπτώσεις μπορείς να το ξανακερδίσεις (μην ξεχνάς η ίδια η κοπέλα έδειξε αρχικά ενδιαφέρον για εσένα).

Το σημαντικότερο απ’ όλα όμως είναι να δεις τις περιπτώσεις αυτές ως ευκαιρίες να μάθεις κάτι και να εξετάσεις τα γεγονότα και τα όσα είπατε με την κοπέλα με όσο μεγαλύτερη αντικειμενικότητα μπορείς, γιατί αυτό είναι που θα σε κάνει καλύτερο στο φλερτ και καλύτερο στην επικοινωνία γενικά.

Εκείνη χάνει το ενδιαφέρον της και εσύ θέλεις να το ξανακερδίσεις; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!