Οδηγός Πάρτι: Τι να κάνεις αν είσαι Ντροπαλός - Men's Bible

Οδηγός Πάρτι: Τι να κάνεις αν είσαι Ντροπαλός

Οδηγός Πάρτι: Τι να κάνεις αν είσαι Ντροπαλός, Πώς να γνωρίζεις Κοπέλες στα Πάρτυ

Οι περισσότεροι από τους φίλους μου δεν έχουν καταλάβει πόσο εσωστρεφής είμαι στα αλήθεια.

Πώς είναι δυνατόν κάτι τέτοιο; Επειδή είμαι κοινωνικός, παρά την εσωστρέφειά μου.

Το να είσαι εσωστρεφής άνθρωπος δεν σημαίνει ότι θα είσαι αντικοινωνικός, σώνει και ντε, ή ότι δεν θα μπορείς να σταθείς σε μία παρέα. Ούτε κάποιος πολύ εξωστρεφής σημαίνει αυτόματα ότι θα ξέρει να κοινωνικοποιηθεί.

Το πάρτι που δεν γνωρίζεις σχεδόν κανέναν

Αυτό μπορεί να σου συμβεί όταν έχεις πρόσφατα μετακομίσει σε άλλη πόλη, για παράδειγμα. Ή όταν έχεις αλλάξει δουλειά. Ο κύκλος των γνωριμιών σου αλλάζει αυτόματα.

Θα σε καλέσουν σε κάποιο πάρτι, σε κάποιο δείπνο, σε κάποιο event. Θα υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που πιθανώς δεν θα έχεις ξαναδεί ποτέ σου, ή, και αν τους έχεις δει, δεν θα τους έχεις κουβεντιάσει. Θα σε γνωρίζει πιθανώς αυτός που σε κάλεσε και κάνα δυο άλλοι.Οδηγός Πάρτι: Τι να κάνεις αν είσαι Ντροπαλός

Πώς επιβιώνεις στα πάρτι

Αν δεν είναι επίσημη δεξίωση, για παράδειγμα, το πρώτο και το άμεσο που μπορείς να κάνεις είναι να εντοπίσεις το άτομο που σε κάλεσε. Τον χαιρετάς, λέτε δυο κουβέντες και ρωτάς αν μπορείς να κάνεις κάτι για να βοηθήσεις.

Έτσι θα έχει έναν καλό λόγο να σε συστήσει και στους υπόλοιπους. Να σου πει για παράδειγμα, βοήθα λίγο το Γιάννη να φέρτε μπύρες από το υπόγειο. Αμέσως -αμέσως γνωρίζεσαι και με τον Γιάννη και ξεκινάς μια κουβέντα μαζί του.

Αν είναι μικρός ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μαζευτεί, προσπάθησε να μιλήσεις σε όλους, ή σε όσους περισσότερους μπορείς. Πιθανώς δεν θα προφτάσεις να αφιερώσεις τον ίδιο χρόνο σε όλους, αλλά σίγουρα θα έχεις την ευκαιρία να κάνεις μία πρώτη γνωριμία. Από τη στιγμή που είναι λίγοι οι συμμετέχοντες, προβλέπεται ότι λίγο πολύ όλοι θα μιλήσουν με όλους.

Αφού σε συστήσουν, ή συστηθείς, ξεκίνα μια συζήτηση. Εδώ χρειάζεται, οπωσδήποτε, να επιδείξεις κάποια κοινωνικότητα και εδώ είναι που υπεισέρχονται οι κοινωνικές δεξιότητες.

Δεν υπάρχουν φόρμουλες σε αυτό, καθώς πρέπει να μάθεις να προσαρμόζεσαι αναλόγως των ατόμων που έχεις απέναντί σου. Μία συζήτηση σε πρώτο επίπεδο μπορεί να κυμαίνεται από ψιλοκουβέντα μέχρι κάπως πιο ουσιαστική. Εξαρτάται από τα ενδιαφέροντα των άλλων και τη διάθεσή τους.

Αν το ενδιαφέρον στη συζήτηση μοιάζει να εξανεμίζεται, ζήτα συγνώμη και πήγαινε ας πούμε να σερβιριστείς φαγητό ή ποτό, ή να συστηθείς σε άλλους ανθρώπους.

Ίσως δεν μπορέσεις και τελικά δεν χρειάζεται να μιλήσεις με όλους, ή με όλους για το ίδιο χρονικό διάστημα. Πάντως πρέπει να το προσπαθήσεις. Να μιλήσεις σε όσο το δυνατόν περισσότερους, προκειμένου να κάνεις καινούριες γνωριμίες.

Αν, όπως περιφέρεσαι μέσα στην αίθουσα, πάρει το αυτί σου μια παρέα να μιλάει για κάτι που σε ενδιαφέρει, βρες μία ευκαιρία (μια μικρή παύση, ας πούμε) και μπες κι εσύ στην κουβέντα. Πολύ πιθανόν να μπεις στο ρυθμό της κουβέντας τους και να συνεχίσεις μαζί τους.

Από την άλλη δεν σημαίνει ότι η συγκεκριμένη παρέα θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον σου για όλο το βράδυ, ή εσύ το δικό τους. Αλλά είναι μία καλή ευκαιρία. Όταν νιώσεις ότι ήσουν κάμποση ώρα μαζί τους, αποχώρησε από το πηγαδάκι τους και προχώρα σε άλλο άτομο ή γκρουπ. Και πάντα μπορείς να επιστρέψεις αργότερα, αν το επιθυμείς.

Αν δεις μόνο του κάποιο άτομο, είναι επίσης μία πολύ καλή ευκαιρία να πλησιάσεις και να συστηθείς. Μπορεί επίσης να μην γνωρίζει κανέναν εκεί. Αν έτσι έχουν τα πράγματα τότε μπορείτε να κουβεντιάσετε για λίγο, και μετά να ξεκινήσεις να το συστήνεις και σε άλλους μέσα στο χώρο, ακόμα κι αν αυτούς τους γνώρισες μόλις.

Αποχωρώντας

Όταν θα είναι η στιγμή να αποχωρήσεις, θα το αισθανθείς. Αν ας πούμε πρέπει να σηκωθείς νωρίς το επόμενο πρωί, δες πότε πέφτουν λίγο τα κέφια και δήλωσε την επιθυμία σου να αποχωρήσεις.

Θα το νιώσεις όταν η ενέργεια των συμμετεχόντων έχει αρχίσει να εξασθενεί. Μπορεί να είναι μία παύση στη συζήτηση, μία παύση στη μουσική, οι κινήσεις του οικοδεσπότη να αρχίσει να μαζεύει πιάτα, ή μερικοί που έχουν πάει να ψάξουν τα παλτά τους και να χαιρετήσουν.

Αν διαπιστώσεις μία τέτοια αποκλιμάκωση μην καθυστερήσεις. Είναι ώρα να φύγεις και εσύ. Είναι καλύτερα να φύγεις με τους πολλούς παρά να περιμένεις τελευταίος, μεταξύ ανθρώπων που δεν καλογνωρίζεις.

Πες λοιπόν αντίο σε όσους γνώρισες, και οπωσδήποτε μην λησμονήσεις να αποχαιρετήσεις και να ευχαριστήσεις τους οικοδεσπότες. Αν είσαι κάπου που είναι και άλλοι, είναι ευκολότερο να πεις μία κοινή καληνύχτα, που να απευθύνεται σε όλους. Αλλιώς θα χρειαστεί να το πεις κατιδίαν.

Θες να μάθεις να φλερτάρεις με επιτυχία στα Πάρτι; Δες εδώ

Και τώρα, ώρα να ηρεμήσεις…

Το να φαίνεσαι άνετος σε μια παρέα ή σε ένα πάρτι δεν είναι σε καμία περίπτωση τόσο «άνετο». Πρέπει συνεχώς να παρατηρείς τον εαυτό σου σε σχέση με τους άλλους. Να νιώθεις την ενέργεια στο χώρο. Να προσαρμόζεσαι, ανάλογα με τις συνθήκες και τη διάθεση.

Δώσε βάση σε μικρότερες συντροφιές ή σε άτομα που έχουν απομονωθεί. Δώσε βάση σε ποιους νιώθουν άνεση στο χώρο και σε ποιους δείχνουν να αισθάνονται άβολα.

Για αυτό οι εσωστρεφείς άνθρωποι βρίσκουν τόσο κουραστικές αυτές τις συγκεντρώσεις και τα πάρτι. Το να έχουν διαρκώς το νου τους στο τι συμβαίνει γύρω τους, τους εξοντώνει. Αυτό δεν σημαίνει ότι ένας εσωστρεφής άνθρωπος δεν μπορεί να περάσει καλά σε ένα πάρτι. Σημαίνει ότι, συνήθως, μπορεί να χρειαστούμε μετά λίγο χρόνο με τον εαυτό μας, για να ισορροπήσουμε.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο εσωστρεφής άνθρωπος δεν θα περάσει καλά στο πάρτι ή ότι δεν θα το διασκεδάσει. Απλά σημαίνει ότι πρέπει να διευθετήσει την προσέγγισή του λαμβάνοντας υπόψη τη διάθεση και τα κέφια των συνομιλητών του, και το πώς θα γνωριστεί και θα δικτυωθεί με αυτούς. Πράγμα που συνήθως του φαίνεται πολύ δυσκολότερο να το διαχειριστεί, από κάποιον εξωστρεφή.

Μην φανταστείς όμως πως πρέπει να μιλήσεις με τον καθένα ξεχωριστά μέσα σε ένα πάρτι πενήντα ανθρώπων, ή ότι πρέπει να κάνεις σούπερ βαθιές συζητήσεις ή με κάποιον τρόπο να τους θαμπώσεις όλους, να φανείς οξυδερκής σε όλους και να σε θαυμάσουν όλοι.

Είναι απόλυτα λογικό ότι ανάλογα με τον κάθε άνθρωπο που γνωρίζεις, δεν θα καταβάλεις σε κάθε περίπτωση την ίδια προσπάθεια, ούτε θα ξοδέψεις σε όλες τις περιπτώσεις την ίδια ενέργεια. Τα πάντα εξαρτώνται από το πόσοι άνθρωποι θα είναι γύρω σου, από τη διάθεσή τους και από το πόσο πολύ θα σε ενδιαφέρουν για μια περαιτέρω γνωριμία.

Πάνω από όλα να θυμάσαι ότι όλοι όσοι βρίσκονται σε ένα πάρτι έχουν έρθει για να περάσουν καλά. Και εσύ το ίδιο! Να το έχεις αυτό στο μυαλό σε κάθε περίπτωση. Να βγαίνεις με αυτό το σκεπτικό. Όταν έχεις την πρόθεση να περάσεις καλά είναι πολύ να γίνει!

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!