4 Λάθος λόγοι να Παντρευτείς - Men's Bible

4 Λάθος λόγοι να Παντρευτείς

Είσαι έτοιμος για Σοβαρή Σχέση;, 4 Λάθος λόγοι να Παντρευτείς

Η αλήθεια είναι πως ο γάμος δε λειτουργεί πάντα και όταν λειτουργεί, κάποιες φορές δε συνεχίζει να λειτουργεί για πάντα. Και σίγουρα το να παντρευτείς, δεν λέει από μόνο του κάτι.

Και αυτό γιατί για να λειτουργήσει ο γάμος χρειάζεται και οι δύο σύντροφοι να μοιράζονται αμοιβαία αισθήματα και να είναι το ίδιο πρόθυμοι να δουλέψουν για να κάνουν το γάμο επιτυχημένο.

Πέρα απ’ τους γονείς σου και μερικούς στενούς συγγενείς και φίλους, ο υπόλοιπος κόσμος δε νοιάζεται αν θα παντρευτείς ή όχι. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ενωθεί με τα δεσμά του γάμου, δεν είναι κάτι σπάνιο ούτε κάτι ξεχωριστό και ιδιαίτερο.

Κανείς δεν πρόκειται να σου δώσει κάποιο βραβείο που παντρεύτηκες. Το κάνεις αποκλειστικά και μόνο επειδή το θέλετε και το γουστάρετε εσύ και η σύντροφος σου.

Δυστυχώς όμως πολύς κόσμος παντρεύεται για τους λάθος λόγους και καταλήγει εγκλωβισμένος σε ένα δυστυχισμένο γάμο προσπαθώντας να καταλάβει γιατί το έκανε και αν τελικά άξιζε.

Μην παντρευτείς γιατί φοβάσαι μη μείνεις μόνος

Το να είσαι μόνος και να νιώθεις μοναξιά είναι χάλια. Κανείς δεν το θέλει αυτό. Μάλιστα ο φόβος της μοναξιάς είναι ένας από τους χειρότερους και πιο πρωτόγονους φόβους του ανθρώπου.

Όμως ξέρεις τι είναι χειρότερο απ’ το να είσαι μόνος και να νιώθεις μόνος; Το να συμβιβαστείς και να παντρευτείς κάποια που κατά βάθος δε σου αρέσει και με την οποία δεν περνάς καλά, ακριβώς επειδή φοβάσαι να μείνεις μόνος.

Ο συμβιβασμός είναι ο λάθος τρόπος να αντιμετωπίσεις το φόβο της μοναξιάς και μπορεί να σε οδηγήσει στη δυστυχία και σε ένα γάμο στον οποίο θα νιώθεις μόνος και απομονωμένος.

Προτίμησε καλύτερα να αφοσιωθείς στον εαυτό σου. Να γίνεις αυτό που θα ήθελες να βρεις στην ιδανική σου σύντροφο. Βελτίωσε την υγεία σου και τη φυσική σου κατάσταση. Βάλε τα οικονομικά σου σε τάξη. Χτίσε τον κοινωνικό σου κύκλο με άτομα αξιόλογα που ενδιαφέρονται πραγματικά για εσένα.

Αναβάθμισε τον εαυτό σου και τη ζωή σου και έπειτα ψάξε για κάποια σύντροφο που γουστάρεις πραγματικά την παρέα της και που η ίδια είναι ενθουσιασμένη να είναι μαζί σου.Οι Σωστοί Τρόποι για να κρατήσεις το Γάμο σου Ζωντανό, 4 Λάθος λόγοι να Παντρευτείς

Μην το κάνεις για το συμφέρον

Αν και πλέον δεν συμβαίνει τόσο συχνά όσο στο παρελθόν, αρκετοί γάμοι γίνονται με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον και όχι το συναίσθημα. Και όπως καταλαβαίνεις αυτός είναι ένας ακόμα λάθος λόγος να παντρευτείς.

Δεν έχει σημασία αν η κοπέλα είναι εύπορη, αν προέρχεται από ισχυρή οικογένεια, αν ο πατέρας της έχει θέση με εξουσία κλπ.

Αν η κοπέλα δεν σε ενδιαφέρει και τόσο, αν δεν ταιριάζετε ως άνθρωποι και ως χαρακτήρες, αν δημιουργούνται τριβές ανάμεσα σας, ο γάμος σου δεν πρόκειται να είναι ευτυχισμένος.

Μην παντρευτείς γιατί «έτσι πρέπει»

Ίσως οι γονείς σου σε πρήζουν διαρκώς ρωτώντας πότε θα παντρευτείς. Ίσως το γεγονός ότι ο χρόνος κυλάει σε αγχώνει και νιώθεις ότι δε θα προλάβεις να κάνεις οικογένεια. Ίσως πάλι οι γονείς σου να χώρισαν όταν ήσουν μικρός και να είσαι αποφασισμένος να τους αποδείξεις ότι είσαι καλύτερος απ’ αυτούς.

Ή μπορεί πάλι να βλέπεις όλους τους φίλους σου να παντρεύονται και να κάνουν παιδιά και να νιώθεις ότι μένεις πίσω.

Σίγουρα κανένα απ’ τα παραπάνω δεν είναι ευχάριστο. Ταυτόχρονα όμως κανένα απ’ τα παραπάνω δεν είναι καλός λόγος να παντρευτείς. Δεν παντρεύεσαι γιατί «έτσι πρέπει», ούτε γιατί πρέπει να αποδείξεις κάτι στον εαυτό σου ή στους άλλους.

Παντρεύεσαι γιατί γουστάρεις την κοπέλα που έχεις δίπλα σου και θέλετε και οι δύο να είστε μαζί.

Μην παντρευτείς για να σώσεις τα προβλήματα της σχέσης σου

Για κάποιο λόγο πολύς κόσμος πιστεύει ότι από τη στιγμή που παντρευτείς κάτι μαγικό συμβαίνει και όλα τα προβλήματα της σχέσης, όλοι οι τσακωμοί και όλες οι τοξικές συμπεριφορές εξαφανίζονται διαπαντός.

Αλλά αυτό προφανώς είναι μια απατηλή φαντασίωση και όχι η ρεαλιστική πραγματικότητα.

Είναι μεγάλο λάθος να παντρευτείς για να σώσεις τη σχέση σου απ’ τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Η δέσμευση εντείνει όλες τις πλευρές της σχέσης και αυτό σημαίνει ότι αν ως ζευγάρι τσακώνεστε συχνά ή αντιμετωπίζετε κάποια προβλήματα τα οποία αποφεύγετε να αντιμετωπίσετε στη ρίζα τους τότε θα τα βρείτε μπροστά σας στο πολλαπλάσιο.

Σε γενικές γραμμές αν η σχέση είναι ήδη καλή, υγιής και κυλάει ομαλά, τότε ο γάμος θα την κάνει ακόμα καλύτερη. Αν όμως η σχέση αντιμετωπίζει προκλήσεις, ο γάμος θα μεγεθύνει αυτές τις προκλήσεις.

Θέλεις να βελτιώσεις τη σχέση σου; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!