Οι συνήθειες της Επιτυχίας: Πως να είσαι πιο αποτελεσματικός και να πετυχαίνεις τους Στόχους σου - Men's Bible

Οι συνήθειες της Επιτυχίας: Πως να είσαι πιο αποτελεσματικός και να πετυχαίνεις τους Στόχους σου

Η Επιτυχία είναι στο μυαλό, Οι συνήθειες της επιτυχίας: Πως να είσαι πιο αποτελεσματικός και να πετυχαίνεις τους στόχους σου

Για να πετύχεις τους στόχους σου είναι σημαντικό να είσαι αποτελεσματικός σε αυτό που κάνεις.

Πολλοί άνθρωποι έχουν φιλοδοξίες και όνειρα και θέτουν υψηλούς στόχους για τον εαυτό τους. Όμως αρκετοί από αυτούς δεν ξέρουν πως να κυνηγήσουν τους στόχους αυτούς και να τους πραγματοποιήσουν.

Προσπαθούν, παλεύουν με το λάθος τρόπο και τελικά καταλήγουν να χάνουν χρόνο και ενέργεια χωρίς να έχουν καταφέρει και πολλά.

Αν λοιπόν επιθυμείς να φέρεις τους στόχους σου εις πέρας και να πραγματοποιήσεις τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σου, είναι σημαντικό να αφιερώσεις χρόνο και ενέργεια για να βεβαιωθείς ότι προσπαθείς με τον σωστό τρόπο.

Θες, όσο το δυνατόν, να βεβαιωθείς πως η προσπάθεια σου δεν πάει χαμένη και πως είσαι αποτελεσματικός σε αυτό που κάνεις.

Πως όμως θα το πετύχεις αυτό; Ο τρόπος με τον οποίο θα διεκδικήσεις τους στόχους σου διαφέρει ανάλογα με τον στόχο και το αποτέλεσμα που θες. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά απλά πράγματα που ανεξάρτητα με το τί θέλεις να πετύχεις θα κάνουν εσένα πιο αποτελεσματικό και την επιτυχία πολύ πιο πιθανή.

Για να είσαι πιο αποτελεσματικός, να είσαι προδραστικός

Η λέξη «προδραστικός» είναι ασυνήθιστη και ίσως να μην την έχεις ξανακούσει. Είναι εύκολο να καταλάβεις τι σημαίνει αν σκεφτείς την σημασιολογικά αντίθετη της «αντιδραστικός».

Ουσιαστικά, το να είσαι προδραστικός σημαίνει να προλαμβάνεις. Να δρας προληπτικά, πριν συμβεί κάτι και όχι κατόπιν εορτής, αφού συμβεί κάτι.

Όταν δρας αντιδραστικά, είσαι έρμαιο των καταστάσεων, αντίθετα όταν δρας προδραστικά ουσιαστικά παίρνεις πρωτοβουλίες και είτε προφυλάσσεσαι από απρόοπτα εμπόδια, είτε δημιουργείς εσύ τις ευκαιρίες αντί να περιμένεις να σου χαμογελάσει η τύχη.

Το να είσαι προδραστικός, σημαίνει να έχεις τον έλεγχο στη ζωή σου και να παίρνεις την ευθύνη για το παρόν και το μέλλον σου και αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνεις για να γίνεις αποτελεσματικός και επιτυχημένος.Ώρα για αλλαγές! Βάλε καινούργιους Στόχους, Πραγματική Αυτοβελτίωση: Πως να μπεις σε τροχιά Επιτυχίας, Όταν χάνεις την Αυτοπεποίθηση σου, Οι συνήθειες της επιτυχίας: Πως να είσαι πιο αποτελεσματικός και να πετυχαίνεις τους στόχους σου

Ξεκίνα με την κατάληξη στο μυαλό σου

Είναι σημαντικό να αλλάζεις, να προσαρμόζεσαι στις καταστάσεις και να μην μένεις κολλημένος σε κάτι που αποδεδειγμένα δεν δουλεύει ή ακόμα χειρότερα σου κάνει κακό.

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να δρας στα τυφλά. Πολύς κόσμος ξεκινάει την προσπάθεια για να πετύχει κάποιον στόχο, ο οποίος όμως είναι αόριστα καθορισμένος.

Στην πραγματικότητα έχει μια γενική ιδέα για το τί θέλει να πετύχει και αυτό δεν είναι ότι καλύτερο.

Όταν δεν έχεις μια συγκεκριμένη εικόνα του τί ακριβώς θέλεις να πετύχεις είναι εύκολο να παρασυρθείς και να πάρεις αποφάσεις που δεν σε βοηθούν να πετύχεις τους στόχους σου.

Έτσι χάνεις πολύτιμο χρόνο και ενέργεια και γίνεσαι ολοένα και λιγότερο αποτελεσματικός.

Είναι σημαντικό λοιπόν να ξέρεις εξ’ αρχής και με ακρίβεια ποιος είναι ο στόχος σου και τί ακριβώς θέλεις να πετύχεις.

Όσο πιο συγκεκριμένος είσαι, τόσο πιο εύκολο θα σου είναι να κάνεις τις σωστές επιλογές και να βρεις τον πιο αποτελεσματικό τρόπο να πετύχεις.

Δώσε προτεραιότητα στα σημαντικά

Πολύς κόσμος πιστεύει πως υπάρχει τρόπος να προλάβεις να κάνεις τα πάντα, αρκεί να διαχειριστείς το χρόνο σου σωστά.

Αυτό όμως είναι ένα ψέμα. Εκτός και αν πραγματικά δεν έχεις πολλά πράγματα να κάνεις, δε γίνεται να προλάβεις να κάνεις τα πάντα μέσα σε μια μέρα. Ιδίως αν θέλεις να είσαι αποτελεσματικός και να τα κάνεις καλά.

Ο χρόνος που έχεις στη διάθεση σου είναι πεπερασμένος και γι’ αυτό αντί να τα κάνεις όλα είναι καλύτερο να εξασκηθείς στο να εστιάζεις σε αυτά που έχουν νόημα και είναι σημαντικά.

Πολλές φορές δίνουμε προτεραιότητα στα λάθος πράγματα γιατί μοιάζουν να επείγουν και γιατί απαιτούν να ασχοληθούμε μαζί τους άμεσα.

Για παράδειγμα εργάζεσαι πάνω σε μια πολύ σημαντική εργασία για το μεταπτυχιακό σου, την οποία πρέπει να παραδώσεις σε δύο μέρες και ξαφνικά χτυπάει το τηλέφωνο σου και βλέπεις ότι είναι ένας πολύ καλός φίλος με τον οποίο έχεις καιρό να μιλήσεις.

Το τηλέφωνο σου χτυπάει εκείνη τη στιγμή, υπάρχει η αίσθηση ότι πρέπει να ασχοληθείς μαζί του άμεσα. Είναι όμως σημαντικό κάτι τέτοιο;

Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι πρέπει να μιλήσεις στο φίλο σου γιατί η φιλία είναι μια σημαντική αξία και είναι σημαντική. Υπό αυτό το πρίσμα είναι οκ να το σηκώσεις.

Αλλά στην πραγματικότητα το καλύτερο είναι να το αγνοήσεις (και να το βάλεις στο αθόρυβο) ώστε να μπορέσεις να συγκεντρωθείς στην εργασία που πρέπει να παραδώσεις.

Και αργότερα όταν θα είσαι πιο χαλαρός, παίρνεις τον φίλο σου τηλέφωνο για να πείτε τα νέα σας.

Το να μπορείς να διαχωρίζεις το επείγον απ’ το σημαντικό και να εστιάζεις στο δεύτερο είναι μια δεξιότητα από μόνο του. Είναι όμως κάτι που πρέπει να καλλιεργήσεις αν θέλει να είσαι αποτελεσματικός και να πετυχαίνεις κάθε στόχο.

Θέλεις να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!