Οπτική Επαφή στο Φλερτ: Γιατί είναι τόσο σημαντική; - Men's Bible

Οπτική Επαφή στο Φλερτ: Γιατί είναι τόσο σημαντική;

Οπτική επαφή στο φλερτ: Γιατί είναι τόσο σημαντική;

Φαντάσου για μια στιγμή πως μια κοπέλα που κάθεται δίπλα σου, σου πιάνει κουβέντα. Είναι όμορφη και γοητευτική, ντυμένη με πολύ προσεγμένο και elegant τρόπο και σου μιλάει με χαμόγελο.

Μόνο που υπάρχει ένα θέμα.

Δε σε κοιτάζει ποτέ στα μάτια.

Σου μιλάει, σου κάνει πειράγματα, ρωτάει να μάθει για εσένα και τη ζωή σου και σου εξιστορεί ιστορίες από τη δική της ζωή. Καθώς συμβαίνουν όλα αυτά, η κοπέλα κοιτάζει το πάτωμα, το υπόλοιπο μαγαζί, δεξιά, αριστερά. Κοιτάζει παντού εκτός από εσένα.

Πως θα σε έκανε να νιώσεις κάτι τέτοιο; Τι εικόνα θα σχημάτιζες για τη συγκεκριμένη κοπέλα;

Το πιθανότερο είναι να νιώσεις ότι της λείπει αυτοπεποίθηση, ότι ντρέπεται ή ότι το ενδιαφέρον της είναι επιτηδευμένο. Και αν σου ζητήσει να τα ξαναπείτε, πολύ πιθανόν να νιώθεις άβολα να δεχτείς να την ξαναδείς.

Οκ, ξέρω ότι το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι κάπως τραβηγμένο. Eίναι εξαιρετικά σπάνιο να μιλήσεις με κάποιον και εκείνος να μη σε κοιτάξει ούτε μια φορά στα μάτια.

Όμως η υπερβολή είναι επιτηδευμένη για να γίνει ξεκάθαρη η αξία του να κοιτάς τη γυναίκα που φλερτάρεις στα μάτια.

Η οπτική επαφή στο φλερτ, η οποία γίνεται με σεβασμό και σε φυσιολογικά πλαίσια και όχι σαν να καρφώνεις με τα μάτια σου τη γυναίκα με την οποία μιλάς, είναι όχι απλά σημαντική, αλλά απαραίτητη προϋπόθεση για να φλερτάρεις με ωραίο και γοητευτικό τρόπο.

Η οπτική επαφή στο φλερτ φανερώνει την αυτοπεποίθησή σου

Όταν κοιτάς κάποιον στα μάτια καθώς του μιλάς, επικοινωνείς με αυτόν τον τρόπο την αυτοπεποίθησή σου αλλά και την πίστη σου στις απόψεις και τις ιδέες που εκφράζεις. Δείχνεις περισσότερο αποφασιστικός και περισσότερο σίγουρος για τον εαυτό σου.

Ενώ λοιπόν η οπτική επαφή στο φλερτ δεν «εξασφαλίζει» το αποτέλεσμα (υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο, όπως η χημεία, η συμβατότητα, το timing κλπ), σε βοηθάει να ξεκινήσεις με θετικές πρώτες εντυπώσεις και να αναδείξεις το γοητευτικό εαυτό σου.

Οι άνθρωποι που ακτινοβολούν αυτοπεποίθηση (χωρίς όμως να υπερβάλλουν και να γίνονται αλαζόνες) είναι σε γενικές γραμμές και πιο ελκυστικοί.

Η οπτική επαφή στο φλερτ βοηθάει να νιώσετε άνετα

Τα μάτια, λέει το γνωστό ρητό, είναι το παράθυρο της ψυχής. Όταν λοιπόν αποφεύγεις να κοιτάξεις στα μάτια την κοπέλα που φλερτάρεις, εκτός από έλλειψη αυτοπεποίθησης δείχνεις παράλληλα και λιγότερο αυθεντικός.

Και όπως ξέρεις, το να είσαι αυθεντικός παίζει τεράστιο ρόλο και στην επιτυχία που θα έχει το φλερτ σου μαζί της, αλλά και γενικά στην έκβαση των γνωριμιών που κάνεις.

Μπορεί λοιπόν να είσαι ο καλύτερος τύπος στον κόσμο, μπορεί να έχεις καταφέρει απίστευτα πράγματα, μπορεί να είστε πλασμένοι ο ένας για τον άλλο, αλλά αν δεν την κοιτάς στα μάτια, η κοπέλα δύσκολα θα νιώσει αρκετά άνετα ώστε να σου δώσει την ευκαιρία να σε γνωρίσει περισσότερο και να ανακαλύψει την αξία σου.7 Τρόποι να γίνεις πιο Γοητευτικός στα μάτια των άλλων, Οπτική επαφή στο φλερτ: Γιατί είναι τόσο σημαντική;

Όταν την κοιτάς στα μάτια της δείχνεις ότι την προσέχεις

Το να είσαι χαρισματικός με τους ανθρώπους δεν έχει να κάνει μονάχα με το πως μιλάς, αλλά και με το πως ακούς. Βρίσκουμε ελκυστικούς τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται πραγματικά για εμάς και που νιώθουμε ότι πραγματικά προσέχουν όλα όσα τους λέμε.

Κρατώντας λοιπόν την οπτική επαφή στο φλερτ, δείχνεις στην κοπέλα ότι την ακούς ενεργά και ότι προσέχεις με ενδιαφέρον αυτά που σου λέει για τον εαυτό και τη ζωή της.

Με αυτόν τον τρόπο, εκτός απ’ το να δείξεις πιο γοητευτικός, συγκεντρώνεσαι πιο εύκολα στις πληροφορίες που σου δίνει για τον εαυτό της η κοπέλα που φλερτάρεις.

Έτσι βοηθάς και τον εαυτό σου να έχει πράγματα να πει στο φλερτ εντοπίζοντας κοινά που μπορεί να έχετε και κάνοντας τις καλύτερες και πιο εύστοχες ερωτήσεις ανοιχτού τύπου που προάγουν το διάλογο.

Εντοπίζεις καλύτερα τα μη λεκτικά σημάδια

Ένα ακόμα πλεονέκτημα της οπτικής επαφής στο φλερτ, είναι πως ακριβώς επειδή είσαι πιο συγκεντρωμένος στην κοπέλα που φλερτάρεις, είσαι σε καλύτερη θέση να διαβάσεις και να ερμηνεύσεις σωστά τη γλώσσα σώματός της αλλά και τα μη λεκτικά σημάδια.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που κάποιος άνδρας αποχωρεί απογοητευμένος απ’ την κουβέντα με την κοπέλα που του αρέσει, γιατί πιστεύει ότι εκείνη δεν ενδιαφέρεται ενώ στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο.

Είτε γιατί είναι ντροπαλός και εσωστρεφής, είτε γιατί δεν έχει συνηθίσει να κοιτάζει στα μάτια, αποφεύγει την οπτική επαφή στο φλερτ, με αποτέλεσμα να μην είναι συγκεντρωμένος στην κοπέλα που φλερτάρει και να μην καταλαβαίνει ότι θέλει και η κοπέλα να τον γνωρίσει.

Όπως όλα έτσι και η οπτική επαφή στο φλερτ θέλει εξάσκηση

Ο κύριος λόγος που οι άνδρες αποφεύγουν την οπτική επαφή στο φλερτ, είναι λόγω ντροπής και κοινωνικού άγχους. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό, ειδικά αν είσαι τύπος ντροπαλός και εσωστρεφής, να δεις την επαφή με τα μάτια ως κάτι που χρειάζεται να εξασκήσεις.

Να το κάνεις συνειδητά ως ένα βαθμό, ώστε σταδιακά να εξοικειωθείς με την όλη διαδικασία και αργότερα να μπορείς διατηρείς την επαφή με τα μάτια χωρίς καν να το σκέφτεσαι.

Εννοείται ότι λέγοντας εξάσκηση δεν εννοώ να «καρφώνεις» με τα μάτια τις γυναίκες που φλερτάρεις, αλλά να βάζεις στόχο να διατηρείς για λίγα δευτερόλεπτα την οπτική επαφή πριν κοιτάξεις αλλού.

Θα δεις ότι δεν είναι κάτι σούπερ δύσκολο ή πολύπλοκο, αλλά κάτι απλό που εν τέλει είναι και στη φύση μας να το κάνουμε και που απογειώνει την προσωπική σου γοητεία και τις πρώτες εντυπώσεις που αφήνεις.

Θέλεις να μάθεις περισσότερα για το πως να γίνεις πιο γοητευτικός στην επικοινωνία; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!