Πώς να την κάνεις να Συμμετέχει στη Συζήτηση - Men's Bible

Πώς να την κάνεις να Συμμετέχει στη Συζήτηση

αυξήσεις το Ενδιαφέρον της στη Συζήτηση

Είσαι έξω με την παρέα σου για ένα χαλαρό ποτό, και με την άκρη του ματιού σου πιάνεις δύο φίλες να στέκονται στη μπάρα του μαγαζιού και να απολαμβάνουν το ποτό τους. Αντιλαμβάνεσαι ότι καθώς μιλούν μεταξύ τους, ρίχνουν πότε πότε κλεφτές ματιές προς τον κόσμο γύρω τους και καθότι η μία σου αρέσει και είναι ο τύπος σου, αποφασίζεις να τη γνωρίσεις.

Φεύγεις λοιπόν απ’ την παρέα σου και πλησιάζεις ήρεμα, με ωραίο τρόπο, αργά και σταθερά τις δύο φίλες. Χαμογελάς, διατηρείς οπτική επαφή, χαιρετάς και τις δύο και συστήνεσαι δηλώνοντας τον λόγο που τις πλησίασες. Οι κοπέλες αυτές δείχνουν να κολακεύονται από την προσέγγιση σου, αλλά παραμένουν ουδέτερες. (χωρίς όμως να σου πουν ότι δεν ενδιαφέρονται, κάτι που θα αποδεχόσουν, θα ευχαριστούσες και θα έφευγες).

Εκείνη τη στιγμή νιώθεις πως θα ήθελες να σε είχαν υποδεχτεί πιο θερμά – με περισσότερο ενθουσιασμό – ενώ παράλληλα να σου έλεγαν κάτι περισσότερο απ’ τα ονόματα τους και να μην στεκόντουσαν ακίνητες να σε παρακολουθούν σαν να περιμένουν κάτι.

Μιλάς λίγο για το μαγαζί, για το που βγαίνεις ενδεχομένως, για τη δουλειά σου κλπ, ενώ παράλληλα ζητάς από τις δύο φίλες να σου δώσουν αντίστοιχες πληροφορίες. Παρ’ όλα αυτά η κουβέντα δεν ρέει ομαλά. Τα δικά σου σχόλια όπως και οι απαντήσεις των δυο γυναικών διακρίνονται για την συντομία τους και αφού κάνεις κάποιες ερωτήσεις, νιώθεις πως έχει ξεμείνει.

Το αποτέλεσμα είναι πως αισθάνεσαι μια ατμόσφαιρα αμηχανίας να σε κατακλύζει. Αρχίζεις να λες μέσα σου ότι δε βγάζει κάπου όλο αυτό και καταλήγεις, μετά από τη σύντομη κουβέντα, να χαιρετάς τις δύο κοπέλες και να επιστρέφεις στην παρέα σου.

Η παραπάνω σκηνή που μόλις περιέγραψα ακούγεται οικεία στους περισσότερους άνδρες και μάλιστα αποτελεί και κλασική απορία των φίλων του site είτε με τη μορφή (τι να πω σε μια γυναίκα στο φλερτ;) ή με τη μορφή του (πώς να την κάνω να μου μιλήσει;).

Οπότε αν σου έχει τύχει ή αν σου τυχαίνει συχνά, να ξέρεις πως δεν είσαι ο μόνος, ούτε πρόκειται για κάποιο σπάνιο φαινόμενο που το βιώνεις μονάχα εσύ και άρα σημαίνει πως έχεις κάποιο κουσούρι.

Γιατί χρειάζεται να την παροτρύνεις να συμμετέχει στη συζήτηση

Όπως έχουμε αναφέρει και σε άλλα άρθρα, η γυναίκα ορισμένες φορές τείνει να έχει έναν πιο παθητικό ρόλο στο φλερτ. Δηλαδή είναι εκείνη που δέχεται το φλερτ διάφορων ανδρών και τους φιλτράρει με βάση τα όσα βλέπει, ακούει και κυρίως νιώθει, ώστε να κάνει όσο το δυνατόν καλύτερη επιλογή.

Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει πως όταν η γυναίκα δεν σε γνωρίζει καλά και δεν έχει σχηματίσει μέσα της μια ξεκάθαρη άποψη για εσένα ως ερωτική επιλογή, θα έχει την τάση να μιλάει λιγότερο και να περιμένει από εσένα να της εκφράσεις τον εαυτό σου, την προσωπικότητα και την ταυτότητα σου.

Σε αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν είναι ευθύνη του άνδρα να μιλάει περισσότερο στα αρχικά στάδια του φλερτ και έπειτα να παροτρύνει με τον τρόπο του τη γυναίκα να του μιλήσει για τον εαυτό της και να την κάνει να του ανοιχτεί.

Πώς να την κάνεις να συμμετέχει στη συζήτηση στο φλερτ

#1 Κάνε το προσωπικό σου ενδιαφέρον ξεκάθαρό με ωραίο τρόπο (ή έστω άστο να υπονοηθεί)

Οι περισσότεροι άνδρες βλέπουν τις γυναίκες ως πλάσματα ιδιαίτερα συναισθηματικά, και ενώ σε αυτό υπάρχει μια δόση αλήθειας, οι γυναίκες είναι και κάτι ακόμα: είναι και αρκετά πρακτικές.

Η πρώτη ερώτηση που κάνει κάποια στον εαυτό της όταν καταλήγει σε μια συζήτηση με κάποιον άνδρα είναι, «Γιατί μιλάω μαζί του;».

Και αν δε βρει κάποιον καλό λόγο για αυτό, τότε βρίσκει μια αφορμή για να αποχωρήσει απ’ την κουβέντα.

Αυτό, στην πραγματικότητα αποτελεί και ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των ανδρών που ξεκινούν να μαθαίνουν πώς να φλερτάρουν. Κάτι που τους κάνει να βυθίζονται στην απογοήτευση και να αναρωτιούνται τι έκαναν λάθος.

Στην πραγματικότητα όμως, η αποχώρηση της γυναίκας από κάποια συζήτηση, είτε για να πάει τουαλέτα, είτε για να μιλήσει στις φίλες της, είτε γιατί έχει κάποια δουλειά κλπ, σχετίζεται λιγότερο με την απόρριψη.

Και αυτό γιατί η βασική αιτία βρίσκεται πολλές φορές στο γεγονός πως ο άνδρας ξεκίνησε την κουβέντα με αρκετά πλάγιο και έμμεσο τρόπο στην προσπάθεια του να μην αποκαλυφθεί το ενδιαφέρον του, ώστε να μην τον απορρίψει η κοπέλα επιτόπου.

Πέραν όμως από το γεγονός πως αυτός είναι ένας χλιαρός τρόπος να προσεγγίσεις κάποια και άρα στην καλύτερη να σε αντιμετωπίσει και εκείνη χλιαρά, γρήγορα γίνεται βαρετός και χωλαίνει αν δεν περάσεις άμεσα στο «ψητό», αλλά με ωραίο τρόπο που σέβεται τα όριά της.

#2 Κάνε ενδιαφέρουσες – ανοιχτού τύπου – ερωτήσεις

Σίγουρα δεν θα είναι πάντα εφικτό, όμως όσο περισσότερο προσπαθείς να αλλάξεις τον τρόπο που κάνεις ερωτήσεις τόσο καλύτερα θα ρέει και η κουβέντα που κάνεις με τις γυναίκες που φλερτάρεις.

Υπάρχουν τρεις τρόποι να κάνεις τις ερωτήσεις σου πιο ενδιαφέρουσες:

  • Κάνε το θέμα πιο ενδιαφέρον
  • Κάνε το θέμα να τραβάει την περιέργεια
  • Κάνε την διατύπωση της ερώτησης πιο ενδιαφέρουσα
Α) Ενδιαφέροντα θέματα: εστίασε στα συναισθήματα

«Ιωάννα, πες μου, τι είναι αυτό που σε τράβηξε στην ψυχολογία;»

Οι συζητήσεις που περιστρέφονται γύρω από τα συναισθήματα, είναι πάντα πιο ενδιαφέρουσες και ζωντανές από τις συζητήσεις που περιστρέφονται γύρω από δεδομένα και στείρα γεγονότα.

Το να ζητήσεις από την κοπέλα που φλερτάρεις να σου εκμυστηρευτεί το πώς κατέληξε να κάνει κάποιο χόμπι ή το επάγγελμα της (αν αυτό την ενθουσιάζει) είναι μια καλή αφετηρία για την κάνεις να συμμετέχει στη συζήτηση.

Οι άνθρωποι γενικά λατρεύουν να ακούν και να μιλούν για τον εαυτό τους και να λένε ιστορίες σχετικά με το πώς ξεκίνησαν να ασχολούνται με κάτι ή το τι τους ώθησε σε αυτή την ασχολία.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσεις να συνδεθείς περισσότερο μαζί της και θα τη βοηθήσεις να νιώσει πως έχετε περισσότερα κοινά βιώματα.Κοινωνικά Ατρόμητος: 5 Βήματα για να ξεπεράσεις το Κοινωνικό Άγχος

Β) Ερωτήσεις που εξάπτουν την περιέργεια

Μια ερώτηση με θέμα που εξάπτει την περιέργεια της γυναίκας, την κάνει να αναρωτιέται που το πας και την κάνει να απαντά με μια μικρή, ευχάριστη, σύγχυση η οποία την ιντριγκάρει περισσότερο.

Ωστόσο όταν της κάνεις μια τέτοια ερώτηση, δημιουργείς κάποιες προσδοκίες τις οποίες  θα πρέπει να ικανοποιήσεις αργότερα, διαφορετικά η κοπέλα θα απογοητευτεί.

Για παράδειγμα: «Ελένη, να σε ρωτήσω: Θα έβγαινες ποτέ σοβαρά με έναν διάσημο παίκτη του ποδοσφαίρου;»

Αυτή είναι μια ασυνήθιστη ερώτηση και τη στιγμή που θα της την κάνεις, εκείνη θα αρχίσει να αναρωτιέται γιατί ρωτάς και που το πας.

Παρεμπιπτόντως, εδώ να πω πως δεν υπάρχει λόγος, ούτε χρειάζεται, να προετοιμάζεις τέτοιες ερωτήσεις και να τις κάνεις σε κοπέλες σα να σου έχουν δώσει κάποιο έτοιμο σενάριο.

Ο στόχος σου είναι να γίνεις αρκετά ευέλικτος και δημιουργικός ώστε να κάνεις ερωτήσεις από μόνος σου, οι οποίες προάγουν την κουβέντα και κάνουν την κοπέλα να συμμετέχει σε αυτήν.

Αν λοιπόν κάνεις την παραπάνω ερώτηση, σου απαντήσει και σε ρωτήσει γιατί ρωτάς και της πεις κάτι του στιλ «Από περιέργεια ρώτησα.» τότε κατά κάποιον τρόπο την απογοητευτείς, καθώς της δημιούργησες την προσδοκία για κάποιον βαθύτερο λόγο που ρωτάς, την οποία δεν ικανοποιείς.

Αν όμως της πεις ότι, με βάση την απάντηση της, είσαι σε θέση να γνωρίζεις περισσότερα για εκείνη και την προσωπικότητα της και της πεις το συμπέρασμα σου – τότε ξαφνικά η συζήτηση σας έχει αποκτήσει περισσότερο ενδιαφέρον.

Θες να μάθεις όλες τις τεχνικές και τα μυστικά του καλού φλερτ; Δες εδώ

Γ) Ερωτήσεις με ενδιαφέρουσα διατύπωση

Η χρήση ενδιαφέρων και πολύχρωμων λέξεων προσδίδει μια ιδιαίτερη χάρη στον ανθρώπινο λόγο, και μπορεί να κάνει ακόμα και τις πιο πεζές ερωτήσεις να μοιάζουν ιδιαίτερες και ξεχωριστές.

Για παράδειγμα: Αντί να κάνεις μια ερώτηση του τύπου «Τι δουλειά κάνεις;» ή «Με τι ασχολείσαι;», μπορεί να ρωτήσεις όπως «Νίκη για πες μου, με ποιον τρόπο προσφέρεις στο κοινωνικό σύνολο;».

Κάνοντας καλύτερες και πιο επιλεκτικές επιλογές στις λέξεις που χρησιμοποιείς μπορείς να δώσεις πνοή και ζωντάνια σε μια συζήτηση, που διαφορετικά θα εξελισσόταν πιο χλιαρά και βαρετά.

Ένταξε λοιπόν στον λόγο σου λέξεις «ζωντανές», που δημιουργούν εικόνες και εξάπτουν τις αισθήσεις και θα δεις πως η γυναίκα με την οποία μιλάς, θα αντιμετωπίσει τις ερωτήσεις σου, τα λόγια σου αλλά και εσένα γενικά με ενδιαφέρον και θα συμμετέχει στη συζήτηση περισσότερο.

Να είσαι ελαφρώς ουδέτερος εκφραστικά

Φαντάσου για λίγο τον Brad Pitt, τον George Clooney ή τον Ryan Gosling να μιλάει σε μια γυναίκα. Πως πιστεύεις θα αντιμετώπιζε την κουβέντα μαζί της; Τι έκφραση θα είχε το πρόσωπο του;

Όπως θα γνωρίζεις ήδη αν έχεις διαβάσει άλλα άρθρα στο site, η ανθρώπινη επικοινωνία στηρίζεται στο συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό της σε μη λεκτικά σημάδια. Ο τρόπος που διατυπώνουμε κάτι, οι λέξεις δηλαδή που χρησιμοποιούμε, αποτελεί απλώς την διακόσμηση του λόγου μας.

Με λίγα λόγια, όσο ωραία και αν τα λες, αυτό δεν αρκεί αν το σώμα σου, οι εκφράσεις σου και ο τόνος της φωνής σου εκπέμπουν μη ελκυστικά χαρακτηριστικά.

Για να κάνεις λοιπόν την κοπέλα να ενδιαφερθεί και να συμμετέχει στη συζήτηση σας περισσότερο, θα πρέπει εκείνη να σε δει ως πρόκληση.

Αν πας και στο πρόσωπο σου ζωγραφίζεται η αγωνία, η ανάγκη για επιβεβαίωση και η επιθυμία να κάνεις οπωσδήποτε σεξ μαζί της, τότε δεν ξεκινάς το φλερτ καλά.

Θες να είσαι χαμογελαστός και ευχάριστος μαζί της, παράλληλα όμως χρειάζεται να εκπέμπεις ηρεμία και αυτοπεποίθηση.

Προσπάθησε λοιπόν να είσαι πιο συγκρατημένος καθώς της μιλάς, πιο χαλαρός και πιο ουδέτερος, σαν να αξιολογείς τις πληροφορίες που σου δίνει η κοπέλα για τον εαυτό της για να καταλάβεις αν σε ενδιαφέρει πραγματικά. Όχι να φέρεσαι σαν να προσπαθείς να της αποδείξεις την αξία σου.

Αυτή η πιο χαλαρή προσέγγιση θα της δώσει την αίσθηση πως είσαι συναισθηματικά δυνατός, ο οποίος δεν μένει στην εμφάνιση για να αποφασίσει αν του αρέσει ή όχι μια γυναίκα.

Έτσι θα σε δει πιο εύκολα ως πρόκληση και θα την ωθήσεις να συμμετέχει περισσότερο στην κουβέντα, στην προσπάθεια της να σου δείξει και εκείνη με τη σειρά της ότι αξίζει να την γνωρίσεις.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!